Nisanliyim..elestirilerinize ihtiyacım var.. sorun bende B

Dunku fanus konusundan sonra bu , ne yaptilar bizim kadinlarimiza boyle yahu , cidden anlamak mumkun degil , gencecik kadinlarin dustugu durumlara bak
Kalk gidelim baska konuya , benim banlanmamam gerek 10 agustosa kadar

Yazık olansa durumu benimsemiş ve içselleştirmiş olmaları. :(

Kalk kardeş kalk gidelim,en son banım 6-7 günde açıldıydı benim.

İzin meselesine gelince o benim kocam oluyor ve dinen de ondan izin almam gerekiyor zira bunla ilgili bir çok ayet ve hadis bulunmakta izinsiz çıktığım takdirde raziligi yoksa eve dönene kadar meleklerin lanet etme söz konusu bunda bir sözüm yok sözüm izin almama karşılık vermemesi yoksa tek ben değil bütün evli bayanların eşinden izin alması gerektir din bunu enreder
izin iste vermeyince çemkir kır dizini otur evinde

Yok güzelim evlilik böyle birşey değil. Nisanliyim demişsin ama siz evlisiniz. Sadece nisanli isen daha o izin olayi yururlukte olmamali di mi?
Sen bir 20 yıl kadar bekle önce eşinin büyümesini. Hareketleri çocukça. Senin de tavırlar çocukça. Eşim izin vermeden olmaz diyorsan, izin vermedi mi oturacaksin evde, olay cikarmayacaksin. Ne desin ki sana insanlar. Böyle böyle alisacaksin. Ömür geçip gidecek.

İzin meselesine gelince o benim kocam oluyor ve dinen de ondan izin almam gerekiyor zira bunla ilgili bir çok ayet ve hadis bulunmakta izinsiz çıktığım takdirde raziligi yoksa eve dönene kadar meleklerin lanet etme söz konusu bunda bir sözüm yok sözüm izin almama karşılık vermemesi yoksa tek ben değil bütün evli bayanların eşinden izin alması gerektir din bunu enreder

aboww bunu şimdi okudum:KK53:

16 yaşında birine aşık olup 10 yıl onu sevdiniz, yaş 24; sonra 5 yıl önce de başkasına aşık oldunuz. Bu hesaba göre yaşınız 31 falan olmalı.

Hiç görmediğiniz biri olan nişanlınızla nasıl tanıştınız görmeden? İnternet aracılığıyla mı? Mesajlaşırken ısınmıştınız, kanlı canlı görünce mi beğenmediniz? Buna rağmen neden nişanlandınız? İyi biri diye mi? Arkadaşınıza gitmek için izin istemek zorunda kaldığınız biri iyi midir sizce? Evleneceği kadını çocuğu gibi görüp söz dinletmeye çalışan biri iyi midir? Sözünü dinlemezseniz ne olacak evlenince? Mesela dövecek mi?

16 yaşında birine aşık olup 10 yıl onu sevdiniz, yaş 24; sonra 5 yıl önce de başkasına aşık oldunuz. Bu hesaba göre yaşınız 31 falan olmalı.

Hiç görmediğiniz biri olan nişanlınızla nasıl tanıştınız görmeden? İnternet aracılığıyla mı? Mesajlaşırken ısınmıştınız, kanlı canlı görünce mi beğenmediniz? Buna rağmen neden nişanlandınız? İyi biri diye mi? Arkadaşınıza gitmek için izin istemek zorunda kaldığınız biri iyi midir sizce? Evleneceği kadını çocuğu gibi görüp söz dinletmeye çalışan biri iyi midir? Sözünü dinlemezseniz ne olacak evlenince? Mesela dövecek mi?

ailesine şikayet etmiş işte.
uzaktan yapabildiği bu kadar. aynı eve girince Allah kerim..

E o zaman niye dinlemedin de boş yere tantana ettiniz o kadar ailelere kadar taşıdınız? Ayrıca aynı eve girmeden hem resmi hem dini nikah yapmanıza izin veren aileye helal olsun! Ne diyeyim ki.
Nişanlı değilsin sen evlisin!

Onu sevmediğin bariz belli ve sevmediğin biriyle bir ömür gecmez. Herkes cok seviyor diye sende bole hissedeceksin diye bısey yok. Ha belki sonradan seversin aynı evi paylastıkca onu Allah bilir. yine is sende bitiyor.

Evet din bunu emrediyor.Herseye erkek karar verir demiyor ama.Kendi kisisel alanlarimiz olmali . Olgun bir insan degil belli ki.İciniz isinmadiysa birden isinmaz .

Evet arkadaşlar koskoca bir yazı yazdım ve herkesin takildigi tek nokta izin olmuş orada bir omuru ilgilendirecek mesele çıkacakken sizin tek derdiniz izin vermemis te oldu zaten olgun yorum beklemek te hata etmiş bulunmaktayim bu kafayla gidersek zaten hepiniz hepimiz mutsuz evlilikler yaşayacağız açık ve net

:ukala::ukala::ukala::ukala::ukala:

Dini yorum yasak bacım. Böyle safsatalara da inanma bence. Ha Arapça biliyorsan öyle oku Kuran'ı, zira Türkçe çeviriler hep kafaya göre.

Nişanlı mısınız evli misiniz anlamadım ama keşke içinizin almadığı biriyle nikah yapmasaydınız.
Böyle hissediyorsanız düğünden önce nikah iptali yapın ama açık söylemek gerekirse sorun sadece onda değil sizde de.
Bayağı uğraşmış, tayin falan almış madem çok da sevmiyorsunuz neden evleniyorsunuz?

özüm yorum yapma bilginiz yoksa lütfen kendinizi zorunlu hissetmeyin

Valla kusura bakma da senin de imla ve yazm bilgin yok. Okuyayım dedim de hiçbir şey anlamadım. Konuşur gibi yazmışsın ama atladığın şey konuşurken bile duraksarsın. Öyle harala gürele değildir. Bir de 16 yaşlarında 10 yıl kadar birini sevdim demişsin, şimdi 24 yaşındasın ama 16+10 26 yapar. Ayrıca nişanlınla da beş yıl önce tanışmışsın yani hala birini severken tanışmışsın. O zaman nişanlını sevmiyorsun. E sevmediğin biriyle neden nişanlanıyorsun? Bazı insanları anlamak çok zor azizim :işsiz:

Ayrıca izin istedim yok seni babana söyleyeceğim vs Allah aşkına çocuk musun ya? Kendi başına karar veremiyor musun? Yok o benim kocam yok izinsiz bi yere gidemem vs diye de konuşma bence. Sen de yetişkinsin o da yetişkin. Kimseden izin alma zorunluluğun yok. Çıkın şu örümcek kafalardan artık, hangi yüzyılda yaşıyoruz ya.

Anlattiklarindan ben hayata bakis acinizin farkli oldugunu hissettim. Beklentiler ortusmuyor. Bitir demek zor ama acik acik konus onceden kafana yatmayan yerleri. Kabul ederse...

bence butun bunlari yasamanizin sebebi 16 yasinizdayken nikahsiz biriyle gorusmeniz
16 yasindayken nikahsiz biriyle gorusup sonradan o benim kocam melekler beni.l lanetler demeniz falan her yazdiginiz bir celiski ben 16 yasimdayken parkta paten falan suruyodum sizin hormonlar o yaslarda horon tepiyomus sanirim

Back
X