Nişanlıyım para biriktiriyordum altın mi alsam yoksa nisan parası kiz tarafına verilir eşya mi alsam

Ailen ne kadar tuhaf, daha ceyiziniz yokken baban ne planlar pesinde oyle, hem nisani kiz tarafi yapar, erkek tarafina acidim dogrusu

Tahterevanlı bir laf vardı neyse.

Sen o paraya dokunma şimdilik. Biriktirmeye devam et. 750tlye anca 1 tane cumhuriyet alabilirsin zaten.

Altın arada kaybolur gider ama özenerek aldığın çeyizlik eşyalarını güle güle kullanırsınız fırsat bu fırsat diyorum çeyizlik eşya al en mantıklısı bu ne lazımsa artık kolay gelsin canım Allah yardımcınız olsun amin

Yemek takımın yoksa onu al.tencere takımı.altın alman zor.bır ev kurmak için çok para gerekiyor.

Babanız biraz saçmalamış.Çünkü herkes size eşya almayabilir isteyen altın takar isteyen hediye alır.
Ki böyle küçük ev eşyalarının hepsi hediye gelecek diye bi kural yok ki.
Ya da gelse bile kullanışlı olacak mı o eşyalar mesela bana tencere takımı geldi kullanamadım seramikleri soyuldu çöpe attım.
Madem mesele altın büyükler altın taksın eşya alacağına siz de eşyalarınızı alın en aZından gönlünüze göre seçmiş olursunuz.

Bir de nişan olayı bence saçma ama madem yapacaksınız erkek tarafına masrafları yıkmak çok ayıp.
Üstelik altınları da siz alacaksınız paylaşmayacaksınız da.

Kanunmuş gibi bütün gelenekleri canla başla uygulamaya çalışmak ne kadar saçma. İsteme söz büyük tatlı büyük nişan büyük kına büyük nikah büyük düğün büyük.. İçim daraldı valla. Sevgilime de söyledim anneme de. Hiç beklentileri olmasın. Önce bi söz yapar yüzük takarız sonra da nikahtan önceki gün eğlence olsun diye kına gecesi sonra sadece nikah oldu bitti. Ayrıca kına gecesini de öyle ıvır zıvırlı yapmaya hiç niyetim yok. B tane eğlence yeter yahu. Ne gerek var o kadar masrafa, koşuşturmaya?

Ayrıca ne kendi ailemden maddi bir beklentim olacak ne de onun. Yok onu takmadılar bunu yapmadılar. Zaten masraf yapmayacağım için gerek de olmayacak. Evimizi de çalışır kurarız iki genç insanız sonuçta.

Bu kadar maddi beklenti, kaygı sizi üzer yıpratır, nişanlınızla aranızı bozar. Hiçbir zaman mutlu olamazsın haberin olsun.

Ay ne mutlu benle aynı fikirde olan birini buldum sonunda
soran oldu mu görmedim büyük tatlım nedir ?
onu ben de tam bilmesem de, nisanda damat ve ailesi çiçek çikolata getirirken tatli da getiriyor diye yorumladim
geçenlerde bir arkadasimin istemesi oldu, söz nisan bir olsun, cok tantanaya gerek yok dedi ama en az 50 kisi vardi
herkese ayri kahve yaptik, istemesi yuzuk takmasi falan oldu, biraz muzikle gelin-damat dans etti evin içinde, isteyen para/taki takti, fotoğraf cekimi yapildi
Cok da sade degildi yani
Damat tarafi: çiçek, çikolata yaninda çerez bir tepsi börek (ya da tatlı da olabiliyor ) getirmis bana hem masraf acisindan fazla ve gereksiz geldi hem de abartılıydı.

iste burada okuyoruz kayin ailem altinlari almak istiyor diye
bazisi abartiyor ama masraf yapip borca giren insanlara da hak veriyorum bu tip konular okuyunca ya da etrafimda boyle buyuk nisan vs görünce

Tatlı tatlı altın akışı herhalde :)

takdim de olabilir :)

ah ah valla keske aileler de su merasimleri istemeseler
Bir tane daha kafa dengim buldum oley

Bu şartlarda nasıl evlenilir? Nişanda takılanlarla çeyiz alayım diyorsun ona bile babanın el koymasından başka yere yatırmasından korkuyorsun. Babana ne nişanda takılan altından? Ayrıca daha ortada çeyiz yok, 750 lirayı ev için yatırım olarak görüyorsun. Ayol çok ilginçsiniz vallahi.

Once mutluluklar dilerim.
Bence o parayi yok say kenarda dursun kimseye soyleme.
Ailenin durumu iyi degilmis ve bu parayla alirsan baban nisna parasina yaylalik alir diyorsun o halde nisnada gelen parayla ceyizini al

Bizim isteme ve söz birlikte oldu . Eylül de de evimizin bahçesinde en yakın akrabalarla nişan olacak kısmetse.
Nişanda bizde para altin verileceğini sanmıyorum ama olursa da bana takılan bende , nişanlıma takilan nisanlimda kalır öyle hepsi benim diyemem zaten saçma olur . Bu hesap kitap işlerini bi ben düşünmüyorum galiba en mutlu günüm valla doyasiya eğlenmeye bakarım: )

Baba-oğul değil ben baba-oğul yazmak istedim o sirada yanlış yazmışım t9 hatası

Buyuk tatli ve buyuk nisan nedir? Ben de nisanliyim da benimkiler kucuk mu oldu acaba... Benim basim kel mi

Buyuk tatli ve buyuk nisan nedir? Ben de nisanliyim da benimkiler kucuk mu oldu acaba... Benim basim kel mi
Ya buyuk tatli her iki tarafinda suralesi gelir yuzuk takilir buyuk tepsilerle baklavalar alinir ikram edilir o.
Nisanda akraba komsu tanidiklar davet edilip daha kapsamli bir toren yapilir ona diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…