- 20 Mart 2008
- 141.939
- 213.870
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi atlasirmak
-
soran oldu mu görmedim büyük tatlım nedir ?
Ailen ne kadar tuhaf, daha ceyiziniz yokken baban ne planlar pesinde oyle, hem nisani kiz tarafi yapar, erkek tarafina acidim dogrusuÇeyizini yapmaya başladığımda babamgil e nişan parasının üstü artıp bana istediğim gibi altın takmazlar diye korkuyorum çünkü babam yaylalik satın almayida düşünüyor zaten çeyizi tamam ben bu parayla orayı alayim diye düşünür diye korkuyorum
Tahterevanlı bir laf vardı neyse.Çeyizini yapmaya başladığımda babamgil e nişan parasının üstü artıp bana istediğim gibi altın takmazlar diye korkuyorum çünkü babam yaylalik satın almayida düşünüyor zaten çeyizi tamam ben bu parayla orayı alayim diye düşünür diye korkuyorum
Babanız biraz saçmalamış.Çünkü herkes size eşya almayabilir isteyen altın takar isteyen hediye alır.Daha öncede 750 tl biriktirmistim ve ona korkmazın tost makinası, inter çelik in çaydanlığı kaşık çatal tatlı kasigkaşığı tatli catali çay kaşığı 3 lü tencere seti aldım vede baharatlık aldım bundada yazmış oldunuz ve olduğum gibi mikser seti ütü felan o tür şeyler düşündüm suan kararsız kaldım altın mi alsam diyeydi önce ki bu söylediğim eşyaları aldığımda babam çok kızmıştı senin altın alıp kenara koyman gerekir eşyayı amcan dayin öyle akrabaların alması gerekir diye o yuzden ne yapacagimi bilemeyip buraya konu actim
Ay ne mutlu benle aynı fikirde olan birini buldum sonundaKesinlikle aynı fikirdeyim.. Yokken böyle herseyi lüks yapmaya çalışıyolar sonra bir sürü borçla evlenip sıkıntı yaşıyolar..
Durumum olduğu halde nişanı evde yapmayı düşünüyorum düğün yerine de nikah yapmayı düşünüyorum. Bir sürü tantana ve masraf..
onu ben de tam bilmesem de, nisanda damat ve ailesi çiçek çikolata getirirken tatli da getiriyor diye yorumladimsoran oldu mu görmedim büyük tatlım nedir ?
iste burada okuyoruz kayin ailem altinlari almak istiyor diyeİşte düğünler de o kafayla yapılıyor ya. Gelecek çok altın var diye düğün yapmak istiyorlar. Halbuki ancak düğün masrafını karşılıyor o altınlar. Ama tabi masraflar anneye babaya, altınlar gelinin.bu kadar tartismasiz başka bir hakkımız yok mesela, altınlar kesin bizim.
Tatlı tatlı altın akışı herhalde :)
takdim de olabilir :)
ah ah valla keske aileler de su merasimleri istemeselerKanunmuş gibi bütün gelenekleri canla başla uygulamaya çalışmak ne kadar saçma. İsteme söz büyük tatlı büyük nişan büyük kına büyük nikah büyük düğün büyük.. İçim daraldı valla. Sevgilime de söyledim anneme de. Hiç beklentileri olmasın. Önce bi söz yapar yüzük takarız sonra da nikahtan önceki gün eğlence olsun diye kına gecesi sonra sadece nikah oldu bitti. Ayrıca kına gecesini de öyle ıvır zıvırlı yapmaya hiç niyetim yok. B tane eğlence yeter yahu. Ne gerek var o kadar masrafa, koşuşturmaya?
Ayrıca ne kendi ailemden maddi bir beklentim olacak ne de onun. Yok onu takmadılar bunu yapmadılar. Zaten masraf yapmayacağım için gerek de olmayacak. Evimizi de çalışır kurarız iki genç insanız sonuçta.
Bu kadar maddi beklenti, kaygı sizi üzer yıpratır, nişanlınızla aranızı bozar. Hiçbir zaman mutlu olamazsın haberin olsun.
Baba-oğul değil ben baba-oğul yazmak istedim o sirada yanlış yazmışım t9 hatasıKimse sizin eşyanızı almak zorunda değil. Bu düşünce yapısını ömrüm boyunca anlamayacağım. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız çalışın, eşyanızı alın müstakbel eşinizle birlikte. Öyle 750 lirayla 300-500 lirayla bir yere varılmaz. Üç kuruş parayı bile nereye harcayacağınızı bilemiyorsunuz şu an.
Maddiyat kötü deyip 48 çeşit tören yapmak da çok mantıklı bir düşünce yapısı gerçekten. Alt tarafı evleneceksiniz dünyadaki milyonlarca insan gibi. Bunu kraliyet törenine çevirmeye gerek yok.
Hiç bişey anlamadım. Aynı şeyi yazmışsınız.Baba-oğul değil ben baba-oğul yazmak istedim o sirada yanlış yazmışım t9 hatası
Baba-oğul değil babam gül yazmak istemiştimHiç bişey anlamadım. Aynı şeyi yazmışsınız.
Ya buyuk tatli her iki tarafinda suralesi gelir yuzuk takilir buyuk tepsilerle baklavalar alinir ikram edilir o.Buyuk tatli ve buyuk nisan nedir? Ben de nisanliyim da benimkiler kucuk mu oldu acaba... Benim basim kel mi
Aynen öyleYa buyuk tatli her iki tarafinda suralesi gelir yuzuk takilir buyuk tepsilerle baklavalar alinir ikram edilir o.
Nisanda akraba komsu tanidiklar davet edilip daha kapsamli bir toren yapilir ona diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?