- 14 Haziran 2016
- 1.207
- 520
- 23
- Konu Sahibi atlasirmak
-
Hanımlar merhaba suan 750 tl param var acaba diyorum mikro dalga fırın alsam blender mikser seti mi alsam ütü mü alsam kısacası suan nisanliyim (isteme söz kesme ve büyük tatlım oldu büyük nişanım ekim de hayırlısıyla inşallah) ben bu elimdeki 750 tl ile bu eşyaları yettiği kadar alşam mi yoksa nişanda bizim ailemizin durumu yok diye nişanda biriken paralar kiz tarafına veriliyormuş o nişan parasıyla eşya alıp bu bende ki parayla gizlice altın alıp kenara mi koysam nasıl yapmalıyım
Zaten nişanı biz istedik nişanda biriken parayla eşya alalım diyeaksi takdirde bizdeki maddiyat yüzünden baba-oğul eşyamı alamazdı vede salonda olmayacak kına nişan sünnet düğünü bu tür şeylerin yapıldığı büyük bir park var orada yapacağız hayırlısıyla inşallah nişanı vede nişanı erkek tarafı tutup yapacak salon tutma yok o park ne kadar sa öyle verilecekNişanda takılan paralar salonun parasını çıkaracak, nişanlığı işte ne bilim damatlığı çıkaracak
Bir de arta kalanlarla çeyiz almaya yeter mi bilmiyorum.
Ben olsam kendim çeyimizi yaparım, ailemin durumu yoksa hiç büyük nişan işine girişmem
Çeyizini yapmaya başladığımda babamgil e nişan parasının üstü artıp bana istediğim gibi altın takmazlar diye korkuyorum çünkü babam yaylalik satın almayida düşünüyor zaten çeyizi tamam ben bu parayla orayı alayim diye düşünür diye korkuyorumYavaş yavaş çeyizini yapmaya başla derim..
Hayır salonda olmayacak nişanım park tutulacak orada olacak hayırlısıyla inşallahBüyük nişan nedir,salondamı olacak evdemi.
Nişanda kız takılan paralar kızda kalır zaten..
Hayır salonda olmayacak nişanım park tutulacak orada olacak hayırlısıyla inşallah
Çeyizini yapmaya başladığımda babamgil e nişan parasının üstü artıp bana istediğim gibi altın takmazlar diye korkuyorum çünkü babam yaylalik satın almayida düşünüyor zaten çeyizi tamam ben bu parayla orayı alayim diye düşünür diye korkuyorum
Salon tutulamayacak parkta yapılacak evimizin önü de küçük o yüzden evin önünde yapılmaz ablamın kumaşını yapmıştık rezillik olmuştu yağmur yağdı evle elektrik direklerine bağlayarak çadır kurduk gelen geçen islanlanlar oldu misafirlerin kalabalığını hiç saymıyorum bile itiş kakışMadem hesap kitap işine girişiyorsunuz neden nişan denilen olayı evde halletmeyip salonda bir sürü masrafa giriyorsunuz. Kusura bakmayın da anlamıyorum böyle hesabını bilmeyenleri! Büyük nişan( o da ne demekse) o olmadan nişanlanmış sayılmıyor musunuz?
Daha öncede 750 tl biriktirmistim ve ona korkmazın tost makinası, inter çelik in çaydanlığı kaşık çatal tatlı kasigkaşığı tatli catali çay kaşığı 3 lü tencere seti aldım vede baharatlık aldım bundada yazmış oldunuz ve olduğum gibi mikser seti ütü felan o tür şeyler düşündüm suan kararsız kaldım altın mi alsam diyeydi önce ki bu söylediğim eşyaları aldığımda babam çok kızmıştı senin altın alıp kenara koyman gerekir eşyayı amcan dayin öyle akrabaların alması gerekir diye o yuzden ne yapacagimi bilemeyip buraya konu actimIsteme merasiminde takılan yüzük zaten nişan yüzüğü oluyor ( cogu kisi bunu söz yüzüğü diye düşünüp bir de salonda düğün gibi nişan yapıyor)
Ne gerek var büyük nisana?
Kimseyi düşünmeden ceyizini al o.parayla
Altin yapsan yine harcanacak ve belki de ileride gelecek takilarin arasinda kaynayacak/yok olacak
Mikser seti, ütü, su ısıtıcısı, tost makinesi gibi küçük ev aletlerine anca yeter zaten 750 lira
Çünkü suan ne kadar altın yapılırsa o kadar iyi ev satın alacağımız zaman bir daha elimize böyle toplu para geçmeyebilir o yüzden ev almak istiyorum ondan dolayı altın derdine düştümAilemin maddi durumu yok diyosun. Sana takacaklari altinin derdine dusmussun.
Ne gerek var anlamiyorum.
Kusura bakma da bu resmen dogmamış bebege don biçmek oluyorÇünkü suan ne kadar altın yapılırsa o kadar iyi ev satın alacağımız zaman bir daha elimize böyle toplu para geçmeyebilir o yüzden ev almak istiyorum ondan dolayı altın derdine düştüm
Zaten nişanı biz istedik nişanda biriken parayla eşya alalım diyeaksi takdirde bizdeki maddiyat yüzünden baba-oğul eşyamı alamazdı vede salonda olmayacak kına nişan sünnet düğünü bu tür şeylerin yapıldığı büyük bir park var orada yapacağız hayırlısıyla inşallah nişanı vede nişanı erkek tarafı tutup yapacak salon tutma yok o park ne kadar sa öyle verilecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?