- 3 Şubat 2018
- 25.886
- 111.381
- 598
Dayandim da sayilmaz en sonunda patladim o zamandan beri rahatım iyi ki de patlamısim su an anneligim evliligim aile yasantim o kadar huzurlu ki.Ama giden gunler geri gelmiyor en guzel zamanlarim çop oldu
O değil de ben kayınvalide olsam gelinim her gün bana gelse senin evin yok mu derim
Çoluğu çocuğu evlendirmişim kafamı dinlemek varken gelin mi göreceğim her gün çok saçma
Ben bekarken sürekli kendi evim düzenim diyorum yıllardır tek yaşıyorum, bir de evli insanın tabii ki ayrı düzeni olacak . Göbek bağı kopmamamiş henüzOturup ağlasın birde oldu olacak
Ne demeye üzülüyormuş? İnsan evladımın yuvası var artık diye sevinir
Sizin bu kv fena ben söyleyeyim
Bu kadın çok fena söyleyeyimKayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.
Bu yorum çok doğru konu sahibi. Nişanlın ve ailesi ak koyun mu kara koyun mu ortaya çıkar açık açık konuşursan.Mesela komsunun evini size tutalım dediğinde
Aa yok ben iki aileye de yakın oturmak istemiyorum diyeceksiniz.
Sabah gelip gitme olayına da benim de bir evim düzenim olacak, her gün buraya niçin geleyim ki diyeceksiniz
Bunları en baştan söylemezseniz, yapmak zorunda kalırsınız. Sizden o hissi aldım ben buradan.
İstemediklerinizi açık açık konuşun en başından
Hem nişanlınızın tepkisini de görmüş olursunuz
Yazık sana o zaman. Canına okuyacaklar hep birlikteKayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.
Tamam sen de dedi sende evlat bol, benim annem asıl evlatlarini bir arada görmek ister, iki kardeşiz sonuçta. Aileme yakın oturalım deÜslubu farklı da ondan üzülürüm ben anneyim evlatlarım hep bir arada olsun sende benim evladimsin bir parçamsin falan falan...
Üzülüyorsa ağlayarak günlüğüne yazabilir.Kayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.
o zâman da, " evime yerime alışman lazım, düzenimi kurmam lazim" demelisinizÜslubu farklı da ondan üzülürüm ben anneyim evlatlarım hep bir arada olsun sende benim evladimsin bir parçamsin falan falan...
Ay, aileniz ne güzel uyarmış ya. Pazarlıklı gönül incinmezmiş.Iş nisanlinizda bitiyor. Benim esimde kalabalik aileden geliyor. En basta konustum surekli gelip gitme olmaz, ben rahat yetistim, kalabalikta bunaliyorum dedim. Hatta ailelerin tanisma faslinda benim ailem "bizim kiz tek cocuk, kalabalikta buyumedi, iş goremez, kalabaligi sevmez, boyle bir beklentiniz olmasin" dedi. Sonuc olarak kafama estigi sekilde takiliyorum, kimse bisey beklemiyor, sitem etmiyor. Esim arkamda olmasa belki laf carparlardi bilemiyorum. En bastan sınırınızı cizmeniz gerekiyor.
Ailem once beni uyardi. Yapamazsin, ayri kültürlerdesiniz dediler. Ben diretince karsi tarafla gorustuler. Simdi bakinca ıyiki konusmuslar diyorum. Yinede iş insanın eşinde bitiyorAy, aileniz ne güzel uyarmış ya. Pazarlıklı gönül incinmezmiş.
Merhaba öncelikle canim sana bunu söyliyeyim başta ne yaparsan öyle devam eder bunu nisanlina açık bir sekilde dile getir tepkini koy yoksa ilerki zamanda pişmanlığını yasarsin sonuçta o hayati kimse yasamiyacak sen yasiyacaksin iki ailede uzak oturmak en iyisi
Çalışmak, sosyal hayata karışmak da bir seçenek olabilir. Evde oturup kimin manipülasyonuna yem olacağım, diye düşünmeye vakit kalmazNişanlımla 2 yıllık bir sevgililik sürecinden sonra nişanlandık kendisi de ailesi çok çok iyi insanlar asla inkar edemem ama aile olarak çok farklıyız hemşehriyiz aslında ama tabiki de yetişme tarzımiz çok farklı ilk başlarda bunu asla dert etmedim bilmiyorum şuandada dert edilecek birşey var mı ben mi büyütüyorum fikirlerinize ihtiyaçim var öncelikle cokk kalabalıklar ilk gelin olacağım kalabalık şöyle kız kardeşleri erkek kardeşleri var hepsi bekar. Kaynanam ilk gelin olacağım için hevesli Allah var ama bi yandan da çok pasif düşüncesiz bizim evimiz 2+1 bı çaya gelsnler herkesi toplayıp geliyor ev küçücük bazen bardak kaşık catal ciddiyim yetmiyor. Annem bana patliyor bende tek senle kayınbabam gelsin diyemem ki kendisini düşünmesi gerek. Ben ise 2 kardeşiz çok rahat yetiştim ne istersem oldu yapıldı asla ikiletilmedi nişanlım konusunda asla şüphem yok oda gözümün içine bakar ne dersem yapar okey ama oda annesi sonuçta bazen galeyanına geleceğini düşünmüyor değilim. Birazda alışamadım onlara açıkcasi ben bide soğuk mesafeli biriyimdir. Herneryse şuan tek sıkıntım evim ayrı olacak tamam. Ama sanırım yakınında oturmami istiyor ailem buna kesinlikle karşı ve bende öyle. Nişanlım başka konuşuyor annesi başka. Nişanlım atıyorum ki şu semtte buluruz falan diyor o ise gecenlerde 'iste bir komşu taşındi size tutalım' gibisine birşeyler dedi. Milletin yanında gelinim sabah erkenden gelip akşam gitsin evine isterim. Evi ayrı olacak tamam ama sürekli yanımda olsun falan diyor evlerinden aşırı sıkılıyorum bu arada sitede doğmuş büyumus biri olarak söylüyorum, evleri müstakil gerçekten boğuluyorum. (Asla yanlış anlamayın küçümsemek için demiyorum) bu söylemleri beni korkutuyor ne biliyim ben sabahın köründe kalkıp gidemem ki uyanamam bile evde bekar cocuklar var ne işim olur hayallerim var evim olsun kalkayim kahvaltımı hazırlayım yemeğimi yapıyım ne bileyim belki kiminize saçma gelir.
Bide son birşey eklemek istiyorum nişanlimin işi bazen de şehir dışı çıkabiliyor bir ay gelmediği oluyor bu süreçtete evini kapat gel bizimle kal derler buna da çok eminim. Kendi ailemde var elbette onlardada kalırım ama ne biliyim düğünümüz seneye yazın. Tek derdim onlardan biraz uzakta oturmak bir vasıtada olsa uzaklıkta olmasını istiyorum. Ne yapmalıym gerçekten artık çok etkileniyorum ağlıyorum resmen ama nişanlımı da çok seviyorum
Aynı buna benzer evlilik yapti arkadasim. evonden sabah 7 de cikıp layinvalidesine gidiyor akşam yatmaya evine gelebiliyirmuş. Buzdolabinda dogru düzgün yiyecek bile yokmus o derece..ve bu 2 yils ürdü sonra cocuk oldu bu kez de cocugu kizcağıza düsurmediler. kendisi de ezik biri. Velhasil ikinciyi dogurdu hayatina kv evinde hizmetçi olarak geçiriyor . Ve bu kişi üniversite mezunu. Durum tam rezaletNişanlımla 2 yıllık bir sevgililik sürecinden sonra nişanlandık kendisi de ailesi çok çok iyi insanlar asla inkar edemem ama aile olarak çok farklıyız hemşehriyiz aslında ama tabiki de yetişme tarzımiz çok farklı ilk başlarda bunu asla dert etmedim bilmiyorum şuandada dert edilecek birşey var mı ben mi büyütüyorum fikirlerinize ihtiyaçim var öncelikle cokk kalabalıklar ilk gelin olacağım kalabalık şöyle kız kardeşleri erkek kardeşleri var hepsi bekar. Kaynanam ilk gelin olacağım için hevesli Allah var ama bi yandan da çok pasif düşüncesiz bizim evimiz 2+1 bı çaya gelsnler herkesi toplayıp geliyor ev küçücük bazen bardak kaşık catal ciddiyim yetmiyor. Annem bana patliyor bende tek senle kayınbabam gelsin diyemem ki kendisini düşünmesi gerek. Ben ise 2 kardeşiz çok rahat yetiştim ne istersem oldu yapıldı asla ikiletilmedi nişanlım konusunda asla şüphem yok oda gözümün içine bakar ne dersem yapar okey ama oda annesi sonuçta bazen galeyanına geleceğini düşünmüyor değilim. Birazda alışamadım onlara açıkcasi ben bide soğuk mesafeli biriyimdir. Herneryse şuan tek sıkıntım evim ayrı olacak tamam. Ama sanırım yakınında oturmami istiyor ailem buna kesinlikle karşı ve bende öyle. Nişanlım başka konuşuyor annesi başka. Nişanlım atıyorum ki şu semtte buluruz falan diyor o ise gecenlerde 'iste bir komşu taşındi size tutalım' gibisine birşeyler dedi. Milletin yanında gelinim sabah erkenden gelip akşam gitsin evine isterim. Evi ayrı olacak tamam ama sürekli yanımda olsun falan diyor evlerinden aşırı sıkılıyorum bu arada sitede doğmuş büyumus biri olarak söylüyorum, evleri müstakil gerçekten boğuluyorum. (Asla yanlış anlamayın küçümsemek için demiyorum) bu söylemleri beni korkutuyor ne biliyim ben sabahın köründe kalkıp gidemem ki uyanamam bile evde bekar cocuklar var ne işim olur hayallerim var evim olsun kalkayim kahvaltımı hazırlayım yemeğimi yapıyım ne bileyim belki kiminize saçma gelir.
Bide son birşey eklemek istiyorum nişanlimin işi bazen de şehir dışı çıkabiliyor bir ay gelmediği oluyor bu süreçtete evini kapat gel bizimle kal derler buna da çok eminim. Kendi ailemde var elbette onlardada kalırım ama ne biliyim düğünümüz seneye yazın. Tek derdim onlardan biraz uzakta oturmak bir vasıtada olsa uzaklıkta olmasını istiyorum. Ne yapmalıym gerçekten artık çok etkileniyorum ağlıyorum resmen ama nişanlımı da çok seviyorum
Malesef o isler oyle olmuyor. Net olun laf arasinda kv ye ben oyle yapamam deyin bir bakin tepkileri ne. Yoksa nisanliyken ses etmeyince kabul ettiginizi düşünürler hakli olarakHiç anneci değil (gibi) sonradan ne olur bilmem elbette ama bazi ufak tefek rahatsızlıklarımi dile getirdiğimde boşver seninle evlenen benim kimene falan diyor bilmiyorum belkide onlarda benden sıkılır ilkim diye şimdi bu kadar isteklidir belkide olumlu düşünüp kendimi motive etme çabam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?