Nişanlıyım psikolojim bozuldu

Pasif durmayin o size laf yetistirdiginde sizde ona yetistirin ayrica nisanlinizla bunlari konusmaniz lazim annen boyle boyle diyor ama ben bu sekilde istemiyorum eger sen bu mesafeyi koyayacaksak hic evlenmeyelim diyeceksin bakalim ne diyor

Benzerlerini bende yaşadım…Eşim doğulu,aile apartmanında yaşıyorlar ve dediğiniz gibi bu tarz davetlere hepsi birlikte geliyorlar. Hatta ben sözleneceğimiz zaman (tanışma ve söz aynı gün oldu) ev küçük olduğu için çekirdek kadro gelmelerini rica ettim çünkü annesine kalsa eşimin amcalarına kadar çağıracaktı kendileri zaten hepsi gelmeye kalkışsa 15 kişiler, bir de amcalar vs. toplansa 40’ı kesin bulurdu. Kırmadan mümkünse fazla kalabalık olmasını istemediğimi evin durumunu vs. belirttim,başta biraz gücendiler ama sonradan anlayış gösterdiler. Biz başka bir şehre taşındık kayınvalidem ağladı sızladı gitmeyin etmeyin diye ama işimiz o şehirde olduğu için gitmek zorundaydık zaten. Şimdide bir umut döneriz de yakınlarından ev tutarız diye bekliyor söylüyor,bende kolay kolay o şehre dönmeyeceğimizi yaşadığımız şehirden memnun olduğumuzu söyleyip konuyu kapattım daha da açmıyor. Çünkü gerçekten bende boğuldum onlarda kalırken…Ne misafirleri bitiyor ne misafirlikleri…Evet aile bağlarının sıkı olması falan çok güzel belki ama özel alanın kalmıyor bir kere. Kendini pat diye istemediğin etkinliklerde bulabiliyorsun. Ama uzakta olunca hem araya özlem giriyor hem özel alanın kalıyor hem de evine vs. müdahale edilmiyor huzursuzluk çıkmıyor. Nişanlınızla açık açık konuşup isteklerinizi belirteceksiniz. En baştan bunlar kırıp dökmeden konuşulmalı sınırlar çizilmeli. Yoksa sonradan önüne geçilemiyor pek maalesef.

O değil de ben kayınvalide olsam gelinim her gün bana gelse senin evin yok mu derim
Çoluğu çocuğu evlendirmişim kafamı dinlemek varken gelin mi göreceğim her gün çok saçma

Oturup ağlasın birde oldu olacak
Ne demeye üzülüyormuş? İnsan evladımın yuvası var artık diye sevinir
Sizin bu kv fena ben söyleyeyim
Ben bekarken sürekli kendi evim düzenim diyorum yıllardır tek yaşıyorum, bir de evli insanın tabii ki ayrı düzeni olacak . Göbek bağı kopmamamiş henüz

Kayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.
Bu kadın çok fena söyleyeyim
Sen önden sınırlarini çekmeden o çekiyor.
Bu lafın anlam ileride evlenirsen hep bizimlesin ,öyle ayrı evim var isim gücüm ailem var deme biz çağırdık mı gelecek, biz geldik mi ağarlayacaksın demektir.

Sessiz kalır onların anlamalarını beklersen evlenmeden önce kabul ettin şimdi niye ayrı gayrı çıkarıyorsun olur.
Şimdi onlarla konuşmamak, telefonlarını almamak sınır koymak değil maalesef
Açık açık konuşun ben evlendikten sonra sürekli aileyle görüşmem haftada 1 yada iki kez sürekli gelinip gidilsin istemiyorum deyin

Bu yorum çok doğru konu sahibi. Nişanlın ve ailesi ak koyun mu kara koyun mu ortaya çıkar açık açık konuşursan.
Şimdi hepsi minnoş, dediklerini kabul etmeyeceğini söyle bakalım aynı kalacaklar mi? En azından sınırları öğrenmiş olurlar. Yoksa en sonunda patlayacaksin zaten, huzur kalmayacak

Üslubu farklı da ondan üzülürüm ben anneyim evlatlarım hep bir arada olsun sende benim evladimsin bir parçamsin falan falan...
Tamam sen de dedi sende evlat bol, benim annem asıl evlatlarini bir arada görmek ister, iki kardeşiz sonuçta. Aileme yakın oturalım de

Kayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.
Üzülüyorsa ağlayarak günlüğüne yazabilir.
Siz de benim düzenime karisilirsa çok üzülürüm deyin açıktan.

İyi gelin olayım derken çok fazla taviz veriyorsunuz kendinizden. Bu duruma dur demek kayınvalidenize karşı yapılan kötü bir hareket değil. Evliliğin anlamı bu değil.
Ayrıca ben kendi anneme de her gün gitsem fenalık geçiririm. Nasıl hayır diyemiyorsunuz anlayamıyorum.

Ay, aileniz ne güzel uyarmış ya. Pazarlıklı gönül incinmezmiş.

Çalışmak, sosyal hayata karışmak da bir seçenek olabilir. Evde oturup kimin manipülasyonuna yem olacağım, diye düşünmeye vakit kalmaz

Bu kadar meraklıysa evlendirmesin oğlunu,beraber oturmanızıda ister bu kadın. En başta set çekmezseniz evlenince çok zorluk çekersiniz. Örneğin bu konuşmaları yaptığında ben sevemem hergün iç içe olmayi biraz özleyelim birbirimizi hergün size niye geliyim ki aynı evde yasamaktan ne farki kalcak diye soylemeniz gerekiyor. Nisanliniz evlendikten sonra uzun şehir disina çıkarsa ailenizle yada evinizde kalirsiniz bekar cocuklarin var ben rahat edemem ayrica diye soyliyeceksiniz soylemediginiz her şey için ilerde yapmanız zorunda bırakılacaksınız.

Aynı buna benzer evlilik yapti arkadasim. evonden sabah 7 de cikıp layinvalidesine gidiyor akşam yatmaya evine gelebiliyirmuş. Buzdolabinda dogru düzgün yiyecek bile yokmus o derece..ve bu 2 yils ürdü sonra cocuk oldu bu kez de cocugu kizcağıza düsurmediler. kendisi de ezik biri. Velhasil ikinciyi dogurdu hayatina kv evinde hizmetçi olarak geçiriyor . Ve bu kişi üniversite mezunu. Durum tam rezalet

Malesef o isler oyle olmuyor. Net olun laf arasinda kv ye ben oyle yapamam deyin bir bakin tepkileri ne. Yoksa nisanliyken ses etmeyince kabul ettiginizi düşünürler hakli olarak

Merve naptin evlendin de kaynananda mısın sabah akşam? Niye unuttun kk yı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…