nişanlıyken çok kavga edenler! şimdi durum nasıl?

Biz nişanlandık, askere uğurladım.Askerden geldi ilk birkaç ayın bunalımı yüzünden çok tartışırdık, sonra durulduk.Evlendik 7 ay oldu, Allaha şükür çok iyiyiz.
Genelde evliler için ilk 1 sene sorunlu olabilir derler.Evliliğe alışmak için zaman gerekiyormuş.

ya biz daha sevgiliyken okadar çok kavga ediyordukki nişanlılık aşamasına geçmeden bitirdik ilişkimizi( belki evlenince bizde düzelirdik bilmiyorum ama onu çok özlüyorum sırf bu yüzden ayrıldık çok kavga ediyoruz diye

şu an nişanlı olup da tereddütleri olanlar için söylüyorum. biz 4,5 ay nişanlı kaldık ondan önce 4 yıl flört dönemi şahane geçmesine rağmen nişanlılık dönemi kedi köpek gibi kavga ederek geçti. ama olayı aileler arasında kalmak kötüleştiriyor. bırakmıyorlar insanı eşi ile seçim yapması için. bir de evlilikle ilgili endişeleri olabiliyor insanın kendini evli olarak düşünemediği için belki. bilmiyorum gergin bir dönem diye düşünüyorum. eşim o dönemde nişanı atıp benden ayrılıyordu neredeyse kayınvalidem sağolsun aramızı yaptı. 4 yıllık evli ve çok mutluyuz:)

valla güzelim katlanarak devam edıyo hemdee.cunku o kavga ettıgın ınsanla bıde aynı evde yasamaya başlıyorsun..ee gerısını sen düsün

nişanlıyken hep sorun çıkartırdı alttan alırdım ama evlendikten sonra oluruna bıraktım ve de olmadı boşandık
gözünüzü dört açın şimdi sizi korkutan hangi huyu varsa evlendikten sonra geçer dediğiniz herşey acı bir gerçeğe dönüşüp tokat gibi yüzünüze vuruyo bende öle oldu
herkesde aynısı olacak die bişey yok ama gene gözünüzü dört açın ben sevdim alttan aldım sonra ne oldu 20 de evlendim 21 de dul kaldım

Kavga degıl de, nısanlıyken son sozu ben soylerdım.
Sımdı, ozellıkle son aylarda esım soyluyor.
Ne mı?
'tamam, haklısın askım'

nişanlıykende sevgiliykende 6 sene çıktık hep burnumdan getirirdi herşeyi kavga çok ederdik çok sinirli ve ağzına geleni hemen sayar o bana ben ona didişirdik evlendik ilk aylarda yine öyleydi ilk 1 yıl çok zor geçti psikolojim bozuldu çok ağlıyordum oda üzülüyordu söz bidaha yapmıycam derdi hep sonra oğlumuz doğdu değişti dedim ama hiç değişmedi hep aynıeşimi çok seviyorum aslında hala aşığım ona oda bana ama sinirli çok artık umrumda değilsin diyorum yaptığın davranışlar senin yaşam biçimin olmuş oğlumda rahatsız zaten kendimi oğluma adadım sadece onun yaptıklarını görmezden geliyorum

sevgiliyken hersey cok guzeldi, ama nisanlandiktan sonra kavgalar basladi. her gun kavga ediyorduk ve nisani attik.
iki hafta gecti ve yeniden birlestik ama hala kavga ediyorduk. evlendik ilk senemizde cocugumuz oldu kavgalar devam ediyordu. 3 senedir evliyim bu son 6 ay asiri kavgasiz geciyor gunlerimiz hersey yerine oturmaya basladi sanirim o beni anlamaya basladi bende onu cunku esimi cok seviyorum. anladik ki bazen kavgada iki tarafdan birinin susmasi gerekiyor. hala ufak kavgalar oluyor ama bi kac saat icinde duzeliyor :)

kavgalar herzaman oluyor da önemli olan kavgalar hangi konulardan çıkıyor. bazı konular vardır ki insan ömrünce o sebepten huzursuzluk yaratır. örneğin kıskançlık, cimrilik vs. huydur çünkü çıkmaz. eger böyle sebeplerde çıkan kavgalar yoksa eşler birbirini tanıdıkça kavgalar giderek azalıyor. evliyken çıkan kavglr saçmasapan oluyorda ondan diyorum.

Ben yöntemimi buldum sanırım (Ya da bana öyle geliyor ) Önceden kavga ettiğimizde ben kendimi tutamazdım,her lafına karşılık veriyordum.Altta kalırsam beni evliliğimiz boyunca önemsemez ,hep ezer diyordum.Sonra yanıldığımı fark ettim.Bir sorun çıktığında o dırdır yapıyor,ben değil...Konuşuyor,konuşuyor ve susuyor sonra da hiçbir şey olmamış gibi muhabbet etmeye çalışıyor.Ben konuşmuyorum yine,sonra da neye kızdığımı anlatıyorum (sakin bir şekilde) Yaptıklarını, söylediklerini unutmaya çalıyorum; başına kaktıkça daha da inatlaşıyor yoksa. Yine de onsuz olmuyor ya,iş dolayısıyla birkaç ay ayrı kaldık.Bu bizim için hayırlı oldu diyebilirim.Birbirimizin değerini daha çok anladık sanırım.

aşağı yukarı taktiklerimiz aynı canım :)

aşağı yukarı taktiklerimiz aynı canım :)

Ben bu taktiği 2. yılda buldum. Önceden ne kadar zoruma giderdi lafları, en ufak lafında saatlerce ağlardım Çok şükür akıllandım, şimdi de o konuştukça gülüyorum Arsız mı oldum nedir

susarsanız sorun çıkmaz erkekler dilsiz kadın tercih ediyolar..
hep susan alattan alan..
susabilene brawo

biz 3 yıldır birlikteyz 1.5 yıl sonra nişanlandık 10 ay sonra evlendik 8 aydırda evliyiz evlenene kadr 2 günde bir büyük kavgalar ederdik ama 2-3 saat içinde barışırdık hiç ayrılmadık o 2-3 saat içindede sürekli telle konuşuodk konuşmanın sonunda barışıodk evlendik kavgalar çok azaldı ayda bir belki ama ağır kavgalar dayak yok tabi de ben birşeyler kırıorum o kırıo kesemize zarar onlardada 1 saat sonra barışıoruz hatta sanki o an deli gibi aşık oluoruz birbirmze ama evliyken tüm kavgalar üvey kayınvalide yüzünden kadının kötü niyetli biri olduğunu bizm arkamzdan kuyumzu kazdığını kanıtlayana kadr canım çıktı boşanma muhabetteleri ediyorduk kiiiiiiiiiiiiii eşim kadının bizm içn yaptığı kötülüklere şahit olana kadar artık hiç kavga etmioruz süper süper süper

gece saat üçbuçuk uyku uyuyamaz oldum artık.. çok seviyorum ama böyle hergün hergğn kavga da çok zor ikimiz de aşırı inatçıyız.bir kavga etsek hele de haksızsam telefonu kaparsa asla aramaz.ben de aramadan duramam çıldırıyorum konuşamayınca. sinirlenince üzülünce vurur kafayı uyur . ben de inadına uyuyamam uyuyamayınca da düşn dur hele onun uyudugunu da biliyorum ya offf..rabbim geçsin bu nişanlılık yaa canıma yetti

sevgililik baska nisanlilik dönemi bambaska seninle beraber baskalarida beraberligin icinde oluyor ve sorumululukla beraber alis-verisde girdigi icin beklentiler sorunlarda beraberinde basliyor bu sürecde hangi konularda tartisildigina bagli eger nisanlinla ilgili düsünceler davranis yaklasimlarsa o zaman ciddi ciddi oturulup konusulmasinda fayda vardir ve evlilik terkar iyice gözden gecirilmeli ne kadar rahatsiz ettigini analiz etmeli oldugu gibi kabul edebilme durumu varmi sormali kendine.Eger yanlis anlasilma ve 3. cü kisilerden kaynaklaniyorsa basbasa verip konuda uzlasanabiliniyorsa o zaman evlilige dogru devam

Ben bu taktiği 2. yılda buldum. Önceden ne kadar zoruma giderdi lafları, en ufak lafında saatlerce ağlardım Çok şükür akıllandım, şimdi de o konuştukça gülüyorum Arsız mı oldum nedir

ah bir de ben tutabilsem kendimi(( hala lafları takma, saatlerce ağlama,unutmama, başa kakma aşamalarındayımm sen nasıl başardın canım taktik lütfennn

ah bir de ben tutabilsem kendimi(( hala lafları takma, saatlerce ağlama,unutmama, başa kakma aşamalarındayımm sen nasıl başardın canım taktik lütfennn

Canım ben de evliliğimizin ilk yıllarında kendimi hiç tutamazdım. Hala bazen duygusal anlarımda aynı huyum devam ediyor; ama o dönemlerde sağolsun eşim beni idare ediyor. Taştışmanın ilk dakikaları çok önemli bence,çok yoğun bir nefret hissediyorsun bazen Tartışmayı sürdürünce o nefret iyice büyüyor,aynı şey karşı taraf için de geçerli.Hiç istemediğin laflar duyuyorsun ve sarf ediyorsun. Ben artık tartışma anında onun söylediklerinde ciddi olmadığını biliyorum,belki de o yüzden kabullendim bazı şeyleri. Bakın benim yaptığım kesinlikle "koyunluk" değil.Biz eşimle kararları beraber alırız...Ama eşim inatçı biridir,stresli olduğu dönemler en ufak şeye muhalefet eder.O dönemler çok üzerine gitmiyorum o yüzden.

ben de nişanlandığımız günün ertesi gününden beri yanı ocaktan beri çile çekiyorum resmen . önce aileler yüzünden kavgalar edildi. şimdi de eşya alma dönemindeyiz ve parasızlıktan kavga edip duruyoruz. aramızda 5 saatlik yol var. istedigimiz zaman gidip birbirimizle de konusamıyoruz.gurur ıse en kotusu .. artık parasız evlılıgın heyecanı olmuyor evlenmek bıle ıstemıyorum laflarını bıle ettı bana . aglaya aglaya bır hal oldum. zaman zaman acaba yanlıs mı yapıyorum dıye de dusunmeye basladım . ne zormus bu ısler dırek evlenmek en guzelı sanırım ama o zaman da aıleler mutlu olmuyo dır dır edıyor . onlar mutlu olsun dedık geleneklere gore gıdelım dedık sımdı de bız yıpranıyoruz. artık ne yapacagımı sasırdım . konusmama kararı aldım bı sure belkı bıraz durur dusunur ve bana gereksız suclamalar yapmaktan vazgecer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…