• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyken..

Doğamızda tek eşlilik var bağlanmak var..doğru insanı bulmanız dileği ile
Doğamızda tek eşlilik mi var? Yanlış anlamayın teş eşliliğe karşı bir insan değilim de bunu hangi bilimsel kaynağı baz alarak paylaştınız merak ettim. İnsan doğasını tek cümle ile kesin ve net bir şekilde özetlemişsiniz? Böyle bir kaynak varsa bilmek isterim tartışmak amacıyla yazmıyorum inanın.

İyi de böyle sadece adamı denemek için birlikte olmuş gibi olmuyor musunuz?
Cidden soruyorum...
Bazen okuyorum burda.
Evlenmeden bilmeliyim nasıl olduğunu, ten uyumu var mı vs diye.
Bu bana tuhaf geliyor.
Denemek gibi.
Mağazada kıyafeti deneriz,beğenirsek alırız gibi :rolleyes:
Adamı denemek için birlikte olunmuyor tabi ki zaten herkes sevdiği aşık olduğu insanla sevişmek ister, sadece evlenmeyi ve ya nişanlanmayı beklemiyorsun ama bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek ki evliliklerin kalitesini ve ömrünü belirleyen en önemli etkenlerden biri de cinsel hayat. Burada da açılan konulardan görüyoruz ki cinsel hayatları kötü olan onlarca insan mutsuz ve boşanıyor.
Tabi ki bu bir tercihtir evlenmeden yaşamayı uygun görmüyorsa kişi onun kararıdır. Ama bu sonuçta bir kumar elini tutarak anlaşılamayacak şeyler var sonuçta cinsel açıdan tatmin olamıyorsa kadın ve ya adam ömür boyu elele tutuşarak yaşayamaz ben böyle düşünüyorum. Ama bu hadi deneyelim yoksa ayrılırız değil tabi ki yine sevdiğin adamla beraber olmaktır.

Adamı denemek için birlikte olunmuyor tabi ki zaten herkes sevdiği aşık olduğu insanla sevişmek ister, sadece evlenmeyi ve ya nişanlanmayı beklemiyorsun ama bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek ki evliliklerin kalitesini ve ömrünü belirleyen en önemli etkenlerden biri de cinsel hayat. Burada da açılan konulardan görüyoruz ki cinsel hayatları kötü olan onlarca insan mutsuz ve boşanıyor.
Tabi ki bu bir tercihtir evlenmeden yaşamayı uygun görmüyorsa kişi onun kararıdır. Ama bu sonuçta bir kumar elini tutarak anlaşılamayacak şeyler var sonuçta cinsel açıdan tatmin olamıyorsa kadın ve ya adam ömür boyu elele tutuşarak yaşayamaz ben böyle düşünüyorum. Ama bu hadi deneyelim yoksa ayrılırız değil tabi ki yine sevdiğin adamla beraber olmaktır.
Haklısınız,cinsellik son derece önemli evlilikte.
Ama evlilikte.
Sevgililikte veya nişanlılıkta değil.
Bu benim inancım.
Sevdiğim insanla evlendim,evlenince sevişebilir miyiz,güzel olur mu diye düşünmedim mesela.
Çünkü insanız,evlenmeden evvel o çekimi,o isteği elbet hissettik.Ama bekledik.
Yani ben adamı seviyorum ama dur bir "deneyeyim,test edeyim,küçük mü büyük mü,erken mi geç mi oluyor" diye düşünmedim açıkcası.
Bu tabirler bana tuhaf geliyor.
Erkekler böyle konuşsa deliye döneriz,yanılıyor muyum?
Bu düşünce bana ters açıkcası.
Herkese saygı duyarım.
Ama evlenmeden evvel ileride cinsel hayatım nasıl olacak diyerek adamla yatmayı doğru bulmam.
Bu benim görüşüm,inanışım ;)

Konuyu sabote ediyormuş hissine kapıldım,çoğu kişi de banlanmış malesef...
Uzatmayalım bari ;)
İyi akşamlar;)

Hiç bir kadının değeri sevdiği kişiyle birlikte olup olmamasına ve ya bakire olup olmamasına göre belirlenebilir mi? Nişanlı ve ya değil ne yaşamak isterseniz onu yaşarsınız karşınızdaki insan sizi bu konuda yargılayıp değer biçiyorsa zaten sizi sayıp sevmiyordur gerçekten. Sizin değerinizi siz belirlersiniz siz kendinize ne kadar değer verirseniz karşınızdaki de öyle değer verir. Bu yüzden bu cinsellik bir yana karşınızdaki adamın karakterini ve bakış açısını geç olmadan görmek için bir fırsat aslında.
Bana göre birbirini seven ve isteyen iki kişinin sevişmesinden doğal bir şey olamaz ama bu konu bizim toplumumuzda kültürümüzde çok abartılmış bir konudur. Önceki yorumlarda da gördüğümüz gibi erkek tarafından kadını aşağılama sebebi, kadına değer biçme yöntemi olmuştur.
Bu yüzden içinizden geleni yapın ve kararlarınızdan da asla pişmanlık duyup başkaları tarafından eleştirilmesine izin vermeyin. Sonuçta evlenip boşanınca ne olacak onun garantisi var mı? Yok.

Ya da ben evlenene kadar beklemek istiyorum bence şu an doğru zaman değil diyorsanız da buna da herkes saygı duyar demek istediğim başkası ne düşünür ve ya o bu ne der diye değil siz kendinize ben nasıl mutlu olurum, gerçekten ne istiyorum, gibi soruları kendinize sorun ve sadece kendinizi dinleyin çünkü bu konu kimseninin kimseye şöyle yap böyle yap ya da bu doğru şu yanlış diye akıl vermemesi gereken bir konudur.

Son düzenleme:
Hayır şimdi sevgilim desem resmiyet yok ayrılırsınız felan diyecekler ama kısa bi süre onar nişan yapcaz o yüzden öyle dedim :))
Nişan da resmiyet sayılmaz ki
Sonuçta o da hadi nişanlıyız beraber olalım demez zamanla yavaş yavaş ilerler ve hani demişsin ya belki o ister diye onın istemesi yetmez sende istemelisin ama tavsiye etmem bekleyin düğünü özel olsun ben kaçtım imam nikahı kıyıldı ilişki oldu iki gün sonra resmi nikah iki ay sonra düğün oldu ama o 2ay beklemediğim için pişman oldum tamam nikahlıydık ama ne bileyim o gün eve geldik düğüne kadar kvlerin orda bi evde kaldık eve gelince üzüldüm garip geçti ve 1aylık hamileydim düğünde kendimi iyi hissetmedim
Ha tutucu da değilim olsa olurdu kaçmadan biz istemedik
Şu var ki konu ilişkiye girip giememen değil dünya hali bişey olur ayrılırsınız o zaman pişman olma dünya hali ne olacağı belli olmuyo sonuçta kazası belası ölümü var allah korusun

Kimisi doğal diyecek, kimisi ayıp diyecek. Çünkü neden biliyor musun? Herkesin kendine göre bir duruşu. Düşüncesi. Karakteri var. Senin de olsun, kimin ne düşündüğü umurunda olmasın.

hak yolundan vazgeçme sen.gelın ata bınmış ya nasip demiş.ne olacağı bellı olmaz.

Ama evlilikte.
Bu benim inancım.
Sevdiğim insanla evlendim,evlenince sevişebilir miyiz,güzel olur mu diye düşünmedim mesela.
Yani ben adamı seviyorum ama dur bir "deneyeyim,test edeyim,küçük mü büyük mü,erken mi geç mi oluyor" diye düşünmedim açıkcası.
Herkese saygı duyarım.
Ama evlenmeden evvel ileride cinsel hayatım nasıl olacak diyerek adamla yatmayı doğru bulmam.
Bu benim görüşüm,inanışım :KK66:

Uzatmayalım bari :KK66:
İyi akşamlar:KK66:
:KK9::KK9::KK9:

Ama evlilikte.
Bu benim inancım.
Herkese saygı duyarım.
Bu benim görüşüm,inanışım :KK66:

Uzatmayalım bari :KK66:
İyi akşamlar:KK66:

ne kadar güzel yazmışşsınız.bazı konulardada bayan yazıyor eşim şöyle şöyle bu sefer dıyolarkı sen onun sex objesisimisin. şimdi de dene hemde nişanlıyken .evlı olduğu zaman objemısın.yani okadar şaşaırıyorum kı burda nerde inanca ters düşen şey varsa savunuluyor.

Siz yine de kondom bulundurun yaninizda. Aman diyim. O isler oyle ileri gitmeden geri gelmeden planiyla olmaz. İki kisi var isin icinde. Karsindakinin bir anlik hamlesine bakar. Sonra konu acip, ama biz geri cekiliyorduk yaziyorlar, deliriyoruz :deli::KK12:

Eğer pişman olmayacaksan yaşa. Fakat görüyorum ki karşındaki kişi için çok ''ama''ların var.
Karşındaki kişiye güvenmiyorsan zaten evlenme.

İleri gitmekte sorun yok da geri gelmek zor olabilir Bu ihtimal bilinsin de istendiği kadar ileri gidilebilir.

Doğamızda tek eşlilik mi var? Yanlış anlamayın teş eşliliğe karşı bir insan değilim de bunu hangi bilimsel kaynağı baz alarak paylaştınız merak ettim. İnsan doğasını tek cümle ile kesin ve net bir şekilde özetlemişsiniz? Böyle bir kaynak varsa bilmek isterim tartışmak amacıyla yazmıyorum inanın.
Oksitosin hormonu ve sadakat ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılmış..araştırıp okuyun derim..sadakat hormonu olarak bilinir bu hormon..bayanlar da çok bulunan ama erkeklerde nadir olan bir hormon...ama bazı bayanlarda da bu hormon düzeyi az olabiliyor nadirdir...bayanın doğası tek eşlilikten yana..hem ruhen hem de bedenen...ayrıca tüm hormonların kişilik üzerine etkisi ile ilgili de çok araştırmalar var..okuyun derim..çok ilgi çekici

Back
X