Niye böyleyim ?

Bazen çok nadir oluyor bazen ise günlerce sürüyor. Yani kendimi bildim bileli biraz böyleydim ama bu durum artıyor kendimi iyice aptal gibi hissediyorum.
Bence sadece B12 degil D vitamini,Demir,Mg bu testleri de detaylı şekilde yapın. Kendinizi aptal gibi hissetmeyin çünkü siz durumun farkındasınız.gercekten oyle olan kisiler farkında bile olmuyorlar durumun.
Melisa, sarı kantaron gibi dinlendirici caylar için. Bu durumu çok kafanıza takmayın bazen dalgın olabilirsiniz.mideniz bulanırken ön taraftaki koltugu ya da sakızı hatırlayamamanız çok sorun degil bence.insan o anda ancak kendi derdine düsüyor bulantıdan

Bence sadece B12 degil D vitamini,Demir,Mg bu testleri de detaylı şekilde yapın. Kendinizi aptal gibi hissetmeyin çünkü siz durumun farkındasınız.gercekten oyle olan kisiler farkında bile olmuyorlar durumun.
Melisa, sarı kantaron gibi dinlendirici caylar için. Bu durumu çok kafanıza takmayın bazen dalgın olabilirsiniz.mideniz bulanırken ön taraftaki koltugu ya da sakızı hatırlayamamanız çok sorun degil bence.insan o anda ancak kendi derdine düsüyor bulantıdan
Az önce eşim dedi ayran kalmamış evde ama yoğurt var yapıveririz diye 3 dakika geçti ee ayran yok evde dedim. Az önce yaparız dedim ya dedi. Yani eşimde iyice bu durumdan bezdi buyuk ihtimal. Karsında salak gibi bir insan var ne dese unutuyor 5 dakika önce söyleneni duymuyor anlamıyor. 😩

Gideceğim doktora. Nöroloji de test b12 vs yapıyor değil mi şikayetlere göre?
Bence nöroloji ile ilgili bir durum yok.sadece siz bu durum için biraz fazla kaygılanmıssınız.Omega-3 besin destekleri var eczanelerde unutkanlık icin de etkili. Onlar da olumlu sonuc gösterecektir.

Az önce eşim dedi ayran kalmamış evde ama yoğurt var yapıveririz diye 3 dakika geçti ee ayran yok evde dedim. Az önce yaparız dedim ya dedi. Yani eşimde iyice bu durumdan bezdi buyuk ihtimal. Karsında salak gibi bir insan var ne dese unutuyor 5 dakika önce söyleneni duymuyor anlamıyor. 😩
Nörolojiye gitseniz de bir şey cıkacagını zannetmiyorum açıkcası. B12 testini ne zaman yapmıştınız ?
B12'ye ek olarak baska testler de yapılmıs mıydı?

Bence nöroloji ile ilgili bir durum yok.sadece siz bu durum için biraz fazla kaygılanmıssınız.Omega-3 besin destekleri var eczanelerde unutkanlık icin de etkili. Onlar da olumlu sonuc gösterecektir.
Aslında sırf bir otobüs olayından ibaret değil artık bu baya benlik hareketler davranışlar haline geldi. Midem bulanıyordu ama yaşadığımız an daha 10 dakikası falandı.

Nörolojiye gitseniz de bir şey cıkacagını zannetmiyorum açıkcası. B12 testini ne zaman yapmıştınız ?
B12'ye ek olarak baska testler de yapılmıs mıydı?
2 ay olmustur sanırım. Hormon testleri vs yapıldı. Hormon teslerini ayrı yaptırmıstım o biraz oldu ama prolaktin hormonu yüksekti. İlaç kullandım. Baskada birşey yoktu sükür.

Aslında sırf bir otobüs olayından ibaret değil artık bu baya benlik hareketler davranışlar haline geldi. Midem bulanıyordu ama yaşadığımız an daha 10 dakikası falandı.
Siz kendinizi bu sekilde etiketlemeyin bence. D vitamini eksikligi toplumumuzda 10 kisiden 9'unda var mesela. Bence probleminizin sebebi bunlardan biridir. "Neden boyleyim neden her seyi unutuyorum" deyip negatif düsunmeyin.insallah çözümünü bulacaksınız 🌸

Sohbet edecegınız arladaslarınız komsunuz yok mu. Gün içerisinde kimseyle konulmamaya alısınca insan da bu tarz cumle kurma hataları olabılır

Siz kendinizi bu sekilde etiketlemeyin bence. D vitamini eksikligi toplumumuzda 10 kisiden 9'unda var mesela. Bence probleminizin sebebi bunlardan biridir. "Neden boyleyim neden her seyi unutuyorum" deyip negatif düsunmeyin.insallah çözümünü bulacaksınız 🌸
Tesekkürler ben dahiliyeden alayım olmadı. Testleri yeniden yaptırayım. Çok teşekkür ederim önerileriniz içinde 🥰

Tesekkürler ben dahiliyeden alayım olmadı. Testleri yeniden yaptırayım. Çok teşekkür ederim önerileriniz içinde 🥰
Rica ederim önerilerimi kısaca özetleyeyim isterseniz 🌸
- Düzenli olarak çekirdekli kuru üzüm tüketin
-Doktorunuza da danışıp omega-3 takviyesi alın(omega-3 beyin gelişiminde çok etkili)
-düzenli olarak melisa çayı için(stres ve dalgınlığı önlüyor)
-test sonuclarına göre D vitamini, demir , B12 , Mg seviyenizin uygun aralıkta olmasına dikkat edin.
-Beslenmenize ve günlük su tüketiminize dikkat edin(en az 1,5 litre su için. Sebze meyve tüketiminizi arttırın)
-kendinizi olumsuz şekilde etiketlemeyin.olumlu düsünün.
Insallah kısa sürede düzelirsiniz.düzeleceginize siz de inanın 😍🌸

Rica ederim önerilerimi kısaca özetleyeyim isterseniz 🌸
- Düzenli olarak çekirdekli kuru üzüm tüketin
-Doktorunuza da danışıp omega-3 takviyesi alın(omega-3 beyin gelişiminde çok etkili)
-düzenli olarak melisa çayı için(stres ve dalgınlığı önlüyor)
-test sonuclarına göre D vitamini, demir , B12 , Mg seviyenizin uygun aralıkta olmasına dikkat edin.
-Beslenmenize ve günlük su tüketiminize dikkat edin(en az 1,5 litre su için. Sebze meyve tüketiminizi arttırın)
-kendinizi olumsuz şekilde etiketlemeyin.olumlu düsünün.
Insallah kısa sürede düzelirsiniz.düzeleceginize siz de inanın 😍🌸
Aslında beslenmem su içmem 3 lt çok iyiydi fakat son zamanlarda canımı sıkan bir olay oldu ve saldım kendimi ne beslenme kaldı ne su içme. Gece gündüz kafam dolu. Çok teşekkür ederim. İnşallah düzelirim bazen oturup niye böyleyim ki diyorum üzülüyorum.

Aslında beslenmem su içmem 3 lt çok iyiydi fakat son zamanlarda canımı sıkan bir olay oldu ve saldım kendimi ne beslenme kaldı ne su içme. Gece gündüz kafam dolu. Çok teşekkür ederim. İnşallah düzelirim bazen oturup niye böyleyim ki diyorum üzülüyorum.
Rica ederim. Bu durumun sebebi belki de canınızı sıkan olaydır.sürekli kafanızda başka şeyler de varsa konsantre olamamanız çok normal. meditasyon yapın o da cok iyi geliyor dalgınlığa 🌸

Merhaba iyi geceler kızlar. Uzun zamandır nedenini bilemediğim bir saflık mı diyeyim salaklık mı böyle birşey içindeyim. Bir anormalim. En basitinden; Dün eşimle dışarı çıktık çarşıda işlerimiz vardı. Otobüste ters oturduk ikimizinde midesi bulandı eşim dedi çok kötü oldum diye önümüzde adam kalkınca eşime 'çabuk otur' dedim eşim bana dönüp: hayatım bir önümüz orasıda ters farkında mısın dedi. Bir an kafam durdu sanki. Neyse yer bulduk oturduk midelerimiz bulanıyor tabi sakız ver bari çiğneyelim geçsin midemiz dedi, yok bende sakız dedim. Eşim şaşırdı evden çıkarken aldın ya dedi aaa doğru unuttum dedim. Anlatırken çok utanıyorum ama çoğu zaman böyleyim. Aaa unuttum aaa unuttum. Otobüse binerken kartı yanlıs yere okutup ısrarla beklemem eşimin hatırlatması ve aaa diyerek büyük bir panik olmam. Doğal olarak eşimde sana ne oluyor böyle niye böylesin neden böyle yapıyosun demeye başladı onun gözünde iyice akılsız biri oldum. Bazende başlıyorum kelimeleri farklı söylemeye geçenlerde kıymalı pide yicem diceğime pideli yicem dedim buna benzer şeyler diyorum tam tersi söylüyorum kelimeleri. Artık bende sorgulamaya başladım kendimi gerçekten. Birileri bir konu hakkında bilgi veriyorsa eşime hemen derim iyi dinle ben unuturum derim cidden de unuturum. Ya da yarım yamalak bilirim bazen hiç anlamam. Diyorum kendi kendime Asen çocuğun olduğunda doktorun dediklerini nasıl tutucan kafanda?! Yemeğine, mamasına yumurtasını, sütünü eksik mi koyacaksın yine aa unuttum mu diyeceksin? Allah korusun. B12 vs test yaptırmıştım gayet iyi gözüküyor. Bazen birşeyin en basit yolu varken ben kalkıp en uzununu söylüyorum eşimde böyle yaparız deyince aaa nasıl aklıma gelmez diyorum. Yani neden olur böyle şeyler ?
bence siz bu konuyu takıntı yaptıkça da ilerler ve bu konuda çok uyarılıyorsanız da daha çok stres olup daha çok karıştırırsınız. sağlık açısından bilmiyorum ama hep mi böyleydiniz, belki dikkat dağınıklığınız vardır karşıdaki kişiyi uzun süre dinleyemiyorsunuzdur, kendinizi olaylara tam veremiyor musunuz anlayamadım ama demek istediğim kendinizi asla ama asla bana akılsız gözü ile bakıyor şeklinde adlandırmamanız.

bence siz bu konuyu takıntı yaptıkça da ilerler ve bu konuda çok uyarılıyorsanız da daha çok stres olup daha çok karıştırırsınız. sağlık açısından bilmiyorum ama hep mi böyleydiniz, belki dikkat dağınıklığınız vardır karşıdaki kişiyi uzun süre dinleyemiyorsunuzdur, kendinizi olaylara tam veremiyor musunuz anlayamadım ama demek istediğim kendinizi asla ama asla bana akılsız gözü ile bakıyor şeklinde adlandırmamanız.
Hayatımın her zamanında ufak ufak böyleydim ama çok azdı o yüzden batmazdı ama artık sürekli bu şekilde olmaya başlayınca takmaya başladım gerçekten. Çünkü kendimi çocuk gibi hissediyorum hatta çocuklar bile bu kadar unutmaz. Dikkat dağınıklığım olabilir evet. Mesela okulda tamam dikkatli dinleyeceğim derdim ama sanırım dikkat etmeye dinlemeye calıstıkça hiç birşey anlamazdım genelde anlamazdım da zaten. Çoook çalışa çalışa anlardım.

Rica ederim. Bu durumun sebebi belki de canınızı sıkan olaydır.sürekli kafanızda başka şeyler de varsa konsantre olamamanız çok normal. meditasyon yapın o da cok iyi geliyor dalgınlığa 🌸
Şu sıralar o kadar dağılmış durumdayım ki. Canımı sıkan bir durum var hayırlısı diyelim ama sonuçlanmadan rahat olamıyorum bir salamıyorum kendimi gece gündüz kafamın kenarında gece olup yatağa girdim mi daha çok sarıyor düşündüklerim ağlamaya başlıyorum. Regl zamanım yaklaştım ondan da belki bu kadar hassasımdır gerçekten bunaldım bu halden. Eşim geçenlerde bu kadar düşünürsen delirirsin biraz rahat ol sakin ol rahat bırak kendini diyor da işte.

Hayatımın her zamanında ufak ufak böyleydim ama çok azdı o yüzden batmazdı ama artık sürekli bu şekilde olmaya başlayınca takmaya başladım gerçekten. Çünkü kendimi çocuk gibi hissediyorum hatta çocuklar bile bu kadar unutmaz. Dikkat dağınıklığım olabilir evet. Mesela okulda tamam dikkatli dinleyeceğim derdim ama sanırım dikkat etmeye dinlemeye calıstıkça hiç birşey anlamazdım genelde anlamazdım da zaten. Çoook çalışa çalışa anlardım.
unutma problemi bende de var ama şöyle mesela çoğu olayları ben hatırlamam arkadaşlarım hatırlar, bazen yemek yaparken basit şeyleri karıştırırım vs ama mesela bu benim önem vermediğim şeylerde olur, önem vermiyorsam o kişi konu veya iş hakkında hemen unutabilirim, biri bir şey anlatırken veya ben bir şey yaparken başka bir şey de düşünebilir kendimi o konuya uzun süre odaklayamayabilirim.

unutma problemi bende de var ama şöyle mesela çoğu olayları ben hatırlamam arkadaşlarım hatırlar, bazen yemek yaparken basit şeyleri karıştırırım vs ama mesela bu benim önem vermediğim şeylerde olur, önem vermiyorsam o kişi konu veya iş hakkında hemen unutabilirim, biri bir şey anlatırken veya ben bir şey yaparken başka bir şey de düşünebilir kendimi o konuya uzun süre odaklayamayabilirim.
Bende nerede dıdısının dıdısına birşey olmus aklımın köşesinde kalır onu düşündüğümden değil konu biraz bahsedilse ya da fotoğraflardsn görsem olayı hatırlarım. Beynim dalga geçiyor resmen benimle.

Back
X