- 19 Şubat 2015
- 3.494
- 2.755
- 133
- 36
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
babam bir çocuğun en büyük bağışıklık güçlendiricisi aç kalması derdi..bırakın aç kalsınlar nasılsa gelecekler..ha çok istisna çocuklarda var sonuna kadar aç kalıp serumluk hale gelenler ama sizinkiler inşallah öyle değillerdir..hastalandığında kardeşim annemde yemeye zorlardı babam bırak aç kalsın böylece hem kuvvetlenir hem de kendi yemek ister derdi..hakkatten de isterdi..hani bunu sadistçe bulanlar olacaktır ama sanırım ruslarda da var böyle bir sistem birde babam askerdi..onun hikmeti de olabilir :)))Ooooooff offf cok seviyorum cocuklarimi ama yedirip iceremiyorum hemen pes ediyorum ugrasip saatlerce azmedip yediremiyorum usengec bezgin bi kadinim anneligi hak etmiyorum gercekten cok kiziyorum kendime yanlislarimi hatalarimi biliyorum ama duzeltemiyorum
Benim 2 kizim var biri 6 yasinda digeri 1 yasinda..ikisindede yeme problemi var 1 yasindaki kizim emiyor ama sadece emiyor ne ek besin yiyor ne devam sutu ne mama sadece surekli emiyo ek besine kahvaltiya alistiramiyorum getiriyorum hazirliyorum bi veriyorum kafasini ceviriyo bi veriyorum elime vurup dokturuyo baktim geriliyorum cocuk yemicek dayiyorum memeyi..ama annem filan gelirsa kadin sabirli azimle bir saat ugrasiyo ve azda olsa yediriyo ama her zaman annemi nerde bulcam bana gelince cocuklar yemek deyince deliriyo
Alti yasindaki kizimda 2 yasina kadar emdi sadece..sute guvenip yemiyodur diye kestim ama 6 yasina geldi sofra kurulup yemege oturunca aglamaktan yiyemiyo sadece ekmek kendimi suclamaktan vicdan azabi cekmekten biktim baslarinda guya anneleri var ama sabirsiz bezgin yorgun yasam enerjisi dusuk bi kadin..
Psikolojik destek almayada cok ihtiyacim var ama birakcak kimse yok cocuklari evimde uzak merkeze..
Not : kizim ek besin almasada 1 yasinda 11 kg 78 cm yani gelisimi geri deil ama vitaminsiz kalicak ac kaliyodur diye benim endisem her gece 4 kez kalkiyo sabahlari 6 da uyanir dolayisiyla uykusuz gergin yorgun biriyim elestirirken biraz empati kurmanizi rica ediyorum yapici ve fikir verici olursaniz makbule gecer
Şuan için en büyük sorun,bıkmış olmanız,hayata karşı yorgunluğunuz bence.Çocuklarınızın iştahsız olmasından çok,size manevi anlamda destek olacak şeyler yapmalısınız. Eşiniz yardımcı olmuyor mu hiç? Çevrenizde kimse yok mu, anne kayınvalide gibi? Sizin tavırlarınız,zorlamanız bile onları iştahsızlığa itebilir. Bir evde anne zordaysa,dayanma gücü bitmişse o evin çatısı çöker,mutlu kimse kalmazOoooooff offf cok seviyorum cocuklarimi ama yedirip iceremiyorum hemen pes ediyorum ugrasip saatlerce azmedip yediremiyorum usengec bezgin bi kadinim anneligi hak etmiyorum gercekten cok kiziyorum kendime yanlislarimi hatalarimi biliyorum ama duzeltemiyorum
Benim 2 kizim var biri 6 yasinda digeri 1 yasinda..ikisindede yeme problemi var 1 yasindaki kizim emiyor ama sadece emiyor ne ek besin yiyor ne devam sutu ne mama sadece surekli emiyo ek besine kahvaltiya alistiramiyorum getiriyorum hazirliyorum bi veriyorum kafasini ceviriyo bi veriyorum elime vurup dokturuyo baktim geriliyorum cocuk yemicek dayiyorum memeyi..ama annem filan gelirsa kadin sabirli azimle bir saat ugrasiyo ve azda olsa yediriyo ama her zaman annemi nerde bulcam bana gelince cocuklar yemek deyince deliriyo
Alti yasindaki kizimda 2 yasina kadar emdi sadece..sute guvenip yemiyodur diye kestim ama 6 yasina geldi sofra kurulup yemege oturunca aglamaktan yiyemiyo sadece ekmek kendimi suclamaktan vicdan azabi cekmekten biktim baslarinda guya anneleri var ama sabirsiz bezgin yorgun yasam enerjisi dusuk bi kadin..
Psikolojik destek almayada cok ihtiyacim var ama birakcak kimse yok cocuklari evimde uzak merkeze..
Not : kizim ek besin almasada 1 yasinda 11 kg 78 cm yani gelisimi geri deil ama vitaminsiz kalicak ac kaliyodur diye benim endisem her gece 4 kez kalkiyo sabahlari 6 da uyanir dolayisiyla uykusuz gergin yorgun biriyim elestirirken biraz empati kurmanizi rica ediyorum yapici ve fikir verici olursaniz makbule gecer
Yok arastirdim oda aklima geldi ne alerji ne reflu..aksam olunca soruyo yemekte ne var diye sebze ve corba filan varsa yani sulu seyler hic birini sevmiyo zaten ilk kasikta gozunden yaslar bosaliyoPeki yemeği görünce ağlıyorsa fizyolojik bir problemi olabilir mi araştırdınız mı? Mesela yemek yerken ya da yedikten sonra onu rahatsız eden bir şeyler mi var ya da alerjisi olduğu şeyler? Reflü gibi bi sorunu olabilir mesela . Yemeğe tepkili anladığım kadarıyla.
Memeyi komple kessen? 1 yasinda kucukte degil yani. 1 gun ac kalir 2 gun kalir ama sonra oyle bi yer ki.
Buyuk olana da ekmek vermeyin. masaya koymayin. O da ayni sekilde alisacaktir. Simdi bunun onune gecmezsiniz ilerde hic bas edemezsiniz.
Benim oglumda hep makarna pilav yiyor hic et yemiyor. Simdi yavas yavas sosislere nuggetslara alistirdim zamanla sebzeye alistirmayi dusunuyorum. Ac kalinca inanin ki yiyorlar. Bende cok uzuluyordum vitamin eksikligi olacak diye, acta birakamiyordum icim icimi yiyordu ama alisiyor yavas yavas.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?