niye iyi bi anne olamiyorum kendimi Degistiremiyorum

çocuk bakmaktan anlamam ama
ben de iştahsız bir çocukmuşum
meyve falan yemezdim anne suyunu sıkarmış
posası varsa içmezmişim
ağzımda falan aftlar çıkmış vitaminsiz falan kalmışım
kansızlık da vardı
ama hep ilaç kullandım bunlar için
yaşım 25 oldu iştahım daha bu sene açıldı 10 senedir aynı kilodaydım da bu sene 4 kilo alıp ideal kiloma ulaştım

biraz zayıf olmak dışında bi problemim yok, hala vitamin eksikliğimi doktorun verdiği multivitamin iğnelerinden karşılıyorum :)
iğne mi olacaksın meyve mi yiyeceksin deseler iğneyi seçerim
bence bu biraz da kişinin yapısı ile ilgili
annem de babam da iştahlı yemek ayırmayan insanlar çünkü

Benim abim 2 yasina kadar emdigi icin annem yemek yemiyordu hatta biraktirdiklarinda memeyi babam bakkala goturmus yine aglamis meyve suyu icmis.Ama corba yogurt falan yiyormus.Buyuk kiziniz icin bence gorsel sunumlar hazirlayin kahvaltida cok pratik bir sekilde.Vitamin eksikliginiz olabilir baktirin bence bitkisel caylar kullanabilirsiniz ya da pharmaton falan enerjinizi artiracak.Buyuk kizinizla pastalar yapabilirsiniz beraber eglenerek.Buyuk kizinizin sevdigi yemekleri kesfedin deneyin bol bol :)

Bende çok kötü bi anneyim arkadaşım bazen yemeyin artık yeter diye isyan edesim geliyor yetişemiyorum kesinlikle kahvaltı bitiyor 1 saat sonra başlıyorlar hed türlüsü zor az yiğenide çok yiğenide Allah sabır versin ne diyim.

Kuzenimin kızı da 4 yaşında ve devam sütü hariç asla ağzına birsey surmezdi..Kendini suçlamaktan çözüm yolu bulamıyordu. .beslenme uzmanı yardımı ve bizimde verdiğimiz moralle önce sütü kesti..1 2 gün aç kaldıktan sonra kizarmis ekmek salam tatmaya başladı derken her hafta yeni bişey ekledi çocuk menüsüne ve suan ihtiyacı olan gıdaları hemen hemen yiyor..size diyeceğim cocugunuza yenilmeyin kararlı olun yapabilirsiniz..

Benim eltimde iki sene boyunca büyük kizda sutten baska bir sey veremedi.Sonrasi düzeldi.Bir arkadasimda derdiki kizi icin aksama Kadar ac gezsin ben aciktim demez.Bazi cocuklar istahsiz oluyor.Hic bir seyde yemiyor degillerdir..zamanla degiysiyor her sey..

Ben de diyorum ki odulle yapin ..odulle bir yemek aliskanligi olusturabilirsiniz..Zorla yedirmeyin sakin.Daha kötü seyle olur..

Benim esim kizim kücükken kucagina oturtur kendi yerken onun agzina ara ara lokmalar verirdi.Gerci bu Kücük icin gecerli.Biz 6 -7 yasina Kadar hep oyunla iddaayla yedirirdik.Sofrayi eglenceli hala getirirdik.Bak babasi annesi söyle yiyor..
böyle yiyor diye...

Allah kolaylik versin.Yemek isi zor is..

Ayni sorunlari yillardir yasiyorum.
Hep odulle az da olsa yedirdim. Biri 7 digeri 4 yasinda ogullarim. Kucugu istahli gibiydi. O da abisine nakarak yememeyi ogrendi. Cok hareketliler ve su isterler sadece gun icinde.
Sabahtan aksama kadar ac birak ses etmezler.

Hatta bu sene en net ornegini yasadim. Buyuk oglum ramazanin son gecesi sahura kalkti. Kb da madem kalktin kahvaltini yap yarin oruc tut dedi.

Sabah oldu oglum geldi anne ben orucluyum dedi. Tamam dedik. Oglene kadar tut yeter. Oglen oldu acikmadim susamadim tutmaya devam edecegim dedi. Surekli aciktin susadin bu kadar oruc yeter dedik. Birakmadi bozmadi orucunu. Aksama kadar bizim icimuz gitti o ac susuz diye. Iftarda yarim kase corba icti ve kalkti. Ben doydum dedi. Cok zayif ve yemek yemeyi sevmiyor.

Ben artik ustune gitmiyorum. Sunu yersen su var. Yemezsen yok. Sen bilirsin diyorum. Ikisine de odulle yediriyorum. Kendi tabagina istedigin kadar al yontemini de uyguluyorum. Bu yontemde basarma duygusunu tadiyor ve az yiyip mutlu oluyor. Kucuk de abisini aynen taklit ediyor.

Kucuge istemedigi bir yemek ver yada zorla aninda istifra ediyor.

Allah cocugu yemeyen annelere yardim etsin. Ben obez olmasindansa yemeyen zayif cocuk olsun diyip teselli oluyorum. Bir de bugun yedirmy÷e calistigiuz cocuklar koca adam oldugunda kilo almamak icin ugrasacak. Amaaaaan diyorum boswerrrr

Elinden geleni yapmaya calis. Cok da takma. Senin olumsuz yaklasimin da cok etkiler

bende yesin yesin diye kırk takla atıp çocuğu zorlamıyorum. sadece abur cubur vermiyorum acıkıncada ne verirsem mecbur yiyor. bir de çorbayı silah olarak kullanıyorum. ben ne çorbalar yaptım brokolisinden ciğerine, kırmızı etinden balığına kadar her şeyi barındıran... acıkınca mecbur kalıyor yemeye hemde hiç zorlamadan.

Bence ilk olarak bundan sonra "iyi bir anne değilim" lafını kendinize yasaklayın :) Her anne zorluk yaşar, herkes hata yapar, bu "iyi anne değilim" takıntısından kurtulun gayet de iyi bir annesiniz burada herkes sanırım bunda hemfikirdir.

Kendiniz demişsiniz "Mutlu anne mutlu çocuk" diye. Peki, siz "ben iyi bir anne değilim" diyerek, böyle gerçek dışı ve mantıksız bir şeyi kafaya takıp üzülerek mutlu ve rahat olabilir misiniz? Hayır :)

O yüzden bence öncelikle (psikologa gidin gitmeyim) kendinize "ben iyi bir anneyim" demeniz lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ula bunlar ilerde diyet yaparlar kilo aliyoruz diye, bizim gibilerde uzulduguyle kalir

konu sahibi arkadasim..seni cok iyi anliyorum...ben ek gidayi yeterli almadigini dusundugum icin ve baska sebeplerden dolayi ilk oglumu 1 yasinda memeden kestim. zaten calisan bir anneyim sutum cok degildi asla..
cocugumda kusma problemi coktu ve yeyipte kustugu herseyden tiksindi...simdi ise her gun ne yediririmde doyururum diye akla karayi seciyorum..inanin yemek yapmaktan asla kacinmiyorum ve en agir yemekleri bile yaparim..yeterki yesin..ama iste bu sorunlar yuzunden herseyi yemiyor...zamanla sevdigi bazi seylerdende sirf kustugu icin soguyup yemeyi birakti kisaca...normal bir sekilde yemek nasil yedirilir bende bilmiyorum o yuzden...ama sirf bu yuzden anneliginizden suphe duymayin...benim oglum haftalardir corba icmiyor, tiksinmis belliki...ama ne yapayim doysunda..meyve yesin ekmek yesin sevdigi baska birseyi yesin diyorum..ha demiyorumki abur cuburla doysun..abur cubur taraftari degilimdir...sadece arada bir veririm o kadar.

canım Allah yardımcın olsun.
hiç kendini suçlama,iki iştahsız çocukla uğraşmak kolay olur mu hiç,
sen elinden geleni yapıyorsun zaten.
benim oğlumda iştahsızdı.1 saatte bir muzu anca yedirirdim.ağzında bekletirdi.
ağlardı.sonra yeğenim neredeyse 3 yaşına kadar meyve püresi yedi tek.ağzında bekletir yutmazdı.
o yüzden az çok anlıyorum seni.birde iki tanesiyle uğraşıyorsun.
sende kendine dikkat et.senin sağlığında önemli.
Allah kolaylık versin sana.İnşallah düzelirler.

Allah yardım etsın canım sana yemek yemeyen çocuk çok zorluyor insanı sureklı ac zannedıyor ıcın huzursuz oluyor buda Annelik iç güdüsü işte ,Benım tavsıyem mutlaka yemekten hoslandıgı zevk aldıgı bır seyler vardır onu keşfet ve hıc olmazsa onun ısteklerı dogrultusunda yemek yeme alıskanlıgı kazandırabılırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…