niye iyi bi anne olamiyorum kendimi Degistiremiyorum

Hergun ögle ve aksam makarna yemesi daha saglikli mi? Evet hazir gidalar vermek iyi bisey olmaya bilir, ama dedigim gibi alistirma evresi. Yeterki baska tatlar alsin yavas yavas alisir diger seylere diye veriyorum, yoksa bende taraftar degilim.

Önlerine koyun? Büyük kızım da öyle yemez hiç bir şekilde ağlar durur. Artık yemekleri ona gösterip hangisini istersen sen koy diyorum ve istediği kadar koyuyor 1 kaşık pilav mı olsun o koydu ve onu yiyor. Annem harikasın ne güzel koydun sen öyle afiyet olsun diyorum saçlar havalanıyor hemen :) küçük 19 aylık. Mama sandalyesinde yediriyorum kesinlikle elimde peşinde gezmem küçük küçük yapıp önüne koyuyorum döküyor saçıyor ama yiyor kendi kendine ve ben orada kahve içiyorum yoğurt bile veriyorum saö baş gözleri bile yoğurt oluyor ama olsun öğreniyor işte. Hemen banyo yapıyoruz zaten. Madem kızınız büyük evde piknik yapın. O piknik çok kurtarıcı oluyor bana. Baktım büyük yemiyor balkona bir örtü haydi pikniğe diyorum. Heyecan yapıyor bana yardım ediyor balkon da piknik yapıyoruz o zaman güzel yiyor. Zaten 6 yaşında çocuk kimsenin yedirmesine gerek yok büyüdüler artık. Kışın salonda piknik yapıyoruz :)
Hayattan bezmeyin bu kadar 24 saat iki çocuklayım ben bir allah ın kulu yok bırakmaya herşeyi beraber yapıyoruz heryere beraber gidiyoruz. Tabi ki bunalıyorum zorlanıyorum ama olsun bilerek doğurdum ben onları.

Senin daha öncede buna benzer bir konunu okumuştum sanırım. Onun için yazmak istedim.
Seni çok iyi anlıyorum, Yemeyen çocuk gerçekten yemiyor. Bunu bende yaşayarak öğrendim.
Sofra kültüründen tut, pürelere, aynı öğün için sevmeme ihtimaline karşı 3 farklı püre hazırlamaya,
oyunlar, aç bırakmalar, hatta tabletten çizgi film açmalara kadar yapılması gereken yada yapılmaması gereken herşeyi en dibine kadar yaşadım.
Sürekli tamam madem böyle artık takmicam diye diye her 15 günde bir kendimi doktorda buldum.
kanına, idrarına demirine herşeyine baktırdım belli aralıklarla ama yok. yapısı bu deyip tıpış tıpış eve döndüm.

En sonunda doktorumuz, lütfen bunu stres haline getirme artık, içtigi 1 bardak sütte bilmem kaç enerji, şu kadar kalsiyum gibi (suan hatırlamıyorum degerleri) alıyor. vücudun ihtiyacını zaten karsılıyor. Emiyorsa emzirmeye devam et (benimki 11 ay emdi sadece, devam sütü kullanıyoruz) birde sevdigi seyler üzerinden devam et dedi. sevdigi şeylerde yoğurt,süt,meyve suyu gibi şeylerdi.
birde argivit vitamin şurubu yazdı. 24 aylık olana kadar bu şekilde devam ettik.
Pes ettim yaniii.Şuan 27 aylık. Yedirmeye çalışıyorum yemiyor. Bazen 1-2 lokma.
üstüne süt. komposta gibi şeyler. birde kinderin şu ortası süt olan keki. arada bir de iyice ezilmiş köfte.

Fakat büyük kızın 6 yaşında, ögürmesi falan normal gelmedi bana, doktora götürdünüz mü?

Benim oğlum da az yiyor Cnm . Kendini suçlama anane babaanne yedirdiğinde daha çok yiyor. Bize naz yapıyorlar . Ben de sinirden bağırdığını bilirim artık umursamıyorum. ÇOĞU doktor da zorlamayın diyor zaten . Hem benim oğlum 18 aylık 76 cm boyu 9600 kilosu var çok düşük. Ama elimden bişey gelmiyor yapısı da minyon. Arkadaşım birine beddua eteceksen Allah yemeyen çocuk versin Dicen derdi . Gerçekten öyle başına gelmeyen anlamaz.

Evet anaokuluna gitti bu sene 1 e gidecek anaokulundada butum beslenmeyi eve getirirdi ogretmenide bu konuda cok ugrasti ama cozum elde edemedik

HıÇ bir çocuk açlıktan ölmez. Sadece aralarda abur cubur yedirme. Hep aynı saatte olsun öğünler. Aç kalınca mecbur yiyecek.
Ayrıca tombul çocuk sağlıklı, zayıf çocuk sağlıksız diye bir şey yok.

Ben de yasadim ayni problemleri kizlarimda,ama ben sabirliydim anneniz gibi,saatlerce gunlerce aylarca YILLARCA! ugrastim yedirmek icin, sonuc: tabiki yemediler... kucuk kizim4 buyuk kizim 6 yasindaydi sanirim pes ettim, yurtdisinda bebeklikten itibaren cocugu kendi kendine yemeye alistiriyorlar,ben de oyle yaptim, genelde firinda pisiriyorum yemekleri artik,az soslu az sulu,yanina biraz pilav yada bulgur filan ama kucuk bir porsiyon olmali,pasta tabaginin ortasini dolduracak kadar,bir iki kasik yani,hepbirlikte oturuyoruz sofraya,kesinlikle ye kizim bak cok guzel kizim filan yok,esimle guzelce yemegimizi yiyoruz,bitince tabaklari kaldiriyoruz,yemege karsi tepkisinin gecmesi ilk kasigini almasi haftalar alabilir aman sabir,ilk kez yemegin tadina baktiginda da sakin aman aferim kizim filan demeyin,hatta donup.bakmayin bile,benim kizlarim bu yontemle yemege basladilar cok sukur,hala bir pasta tabagi kadar yiyolar ama her ogun tabaklarini bitiriyolar. Belki ise yarar sizinkilerde de

Sunu eklemeliyim buyuk kizimi doktorada goturdum ama yememesi psikolojik kardesi olduktan sonra soldu kiskanliktan tamamen huyu degisti zaten oncesindede cok yemiyodu simdi kardesinin dogmasiyla ilgi ikiye bolundu ve durup dururken aglamalar yemek kesinlikle yememe tavirlar tripler beni cezalandiriyo yani yememesi sofra vakti aglamasi bununlada ilgili..
1 yasindaki ise tombis boyu kilosu gelisimi cok iyi sutum bol yetiyo ama ek besin almayip vitamonsiz kalcak diye uzuluyorum kahvaltida ne uzatsam kafa sallayip memeeee diye yakama yapisiyor anlamis oda eninde sonunda memeyi verecegime e bende kiyamiyorum cok aglayip isteyince

demir,demir baglama kapasitesi
bu ikisine muhakkak baktirin.
beslenmeme sonucu kansizlik olusuyor ve istahsizlik dahada artiyor.
ayrica sevmedigi seylerde cok israrci olmayin. zorla bende yediremiyorum.oglum 9 yasinda meyve sebze yemez.neler denedim yok.

Bence hic zorlamayin, bu bir saat yedirmek icin ugrasmak gercekten sadece bizim Turklerde var. Yabancilar hic yapmiyor, yemiyormusun? Tamam masadan kalkabilirsin diyorlar. Bende aynen oyle yapiyorum. Elinde sonunda acikip nasil olsa yiycek. Hic kendini bosuna sinir etme, meme de verme. Birak acikinca yerler. Rahat olun bu konuda.

Yemeyen çocuk çok zor ben anlıyorum seni, benimki 16 aylık 9 kilo seninki gene iyiymiş emsin dursun

Büyük zaten kendini kurtarmış açlıktan ölecek değil acıkınca elbet yer

Tek yapacaginiz kendi kendine yeme yontemi cocugunuzun onune birkac cesit yemek koyun ornegin taze fasulye pilav kofte salata siz karismayin o doke saca yesin buyuk kizinada oyle yap benim 4.5 yasinda oglum 26.5 aylik kizim var onlerine koyuyorum ben karismiyorum onlar konusa konusa bazen oynayarak bazen dokerek guzelce tabaklarini bitiriyorlar birbirleriyle yaristiriyorum bazen kim once bitirirse odul var diyorum daha gayretli yiyorlar odul genelde ev yapimi tatli oluyor

Kendini suclama cocuklarin hepsi ayni sekilde yemek yemek istemez sevmezler hemen hemen her cocuk böyledir.
Biraz daha oyunla biseylerle kandirarak deneybilirsin.
Mesela buyuk kizin yemedigi zaman yemegini yersen bi cikolata var vs.
Birde cocuklardan oturup tabak dolusu sey yemek beklenemez biraz olsun vitaminini bile alsa yeter.
Sen biraz daha cabalamayi dene canim oyunla biseylerle kandirarak deneyebilirsin

Bir de bir yasindaki bebeginizin surekli emmek istemesi cok normal,hic uzmeyin kendinizi benim oglumda oyleydi,2 yasina kadar gogsumde yasadi diyebilirim,gecemiz gunduzumuz birbirine karismisti,cok iyi anliyorum sizi hic kolay degil ama 2 yasini doldurup anne sutunu biraktiktan sonra normale dondu hersey,simdi sabaha kadar hic uyanmiyor, insallah siz de emzirmeyi birakinca rahatliycaksiniz,asiri yorgunluk da yipratiyor sinirleri tabi, gecici donemler bunlar,inanin yakinda hepsi birer hatira olucak :)

Kucuk kizimin yememesini beni uzdugunu esimle paylastik cok bu aldigimi soyledim izin almis cikti geldi evdede bamya vardi bizim 1 yasindaki cadi bi tabak dolusu bamya yedi sanki cocuk cok istahlida ben yediremiyorum gibi oldu saka gibi :) kahvaltilik hazirladim agzina verdigim hic biseyi yemiyo babasi verince yiyo
Buyuk kizim icinde Daha once denemedigim seyler denicem tavsiyelerinizle tesekkur ederim herkese

İşte mevzu bu zaten. Sen streslisin ve çocuklar bunu hissediyor. Benim saatlerce uğraşıp uyutamadığım bebeği eşim 10 dk da uyuturdu. Çünkü çocuklar hissediyor. Senin acil terapi, tatil vs sana iyi gelecek bir Şeyler yapmaya ihtiyacın var. Yoksa bu kısır döngü Sürer gider.

benim oğlum da yemiyor malesef 5 yaşında 17 kilo boyu uzun hastalığı felan yok yememesini asla sorun etmiyorum çünkü acıkınca eninde sonunda anne yemek ver bana diyor....asla ve asla zorla yedirmem peşinden hiç koşmam yerse yer yemezse acıkınca yer derim geçerim sağlıkları yerindeyse eksiklikleri yoksa dert etmeyin acıkınca yiyeceklerdir eminim ki ve sizde azıcık kendinizi salın serbest bırakın bunu bir sorunmuş gibi kendinizi yıpratmaktan vazgeçin her şey yoluna girecektir.

Kizim 2.5 yasinda hala yemiyor kilosu 11 kg.bile degil.en zor anneligi kizimla yasadigim icin 2.cocugu asla dusunmuyorum cunku cok korkuyorum.yeni dogum yapmisim lohusayim emzirmek olmadi kasikla olmadi enjektorle beslemeye calis annelik heyecani ziyan olsun.ek gida donemini dort gozle bekledim cope atilan meyveler yogurtlar gunde 5 defa degisik belki yer diye yapilan corbalar hepsi cop.masa adabi deseniz kizima ozel servisler tabaklar hersey var yiyecek cocuk yok.atilan mama sut corba meyve vs.kac cocuk buyur tosuncuk olurdu.2.5 yilda elimde kalan tek sey hala daha 1 yas kiyafeti giyen cirpi gibi bir kiz cocugu sinir adina bisey kalmamis bezgin bir anne.doktoru dc.kizimin vermedigi ilac raporlu mama kalmadi en son birakin cok nadirdir ancak bazi cocuklar boyle olabilir yemesin birsey olmaz dedi.hakki da var allaha sukurler olsun ortakulak iltihabi disinda hasta olmamistir.allah yardimciniz olsun

anne değilim denenmiş bir tecrübe değil yani fikrim. ama büyüğü biraz kendine haline bırak bence o öğün yemezse aralarda bişey verme bir sonraki öğünde yiyeceği kadarını yesin hazırladıklarından. gelişimi de geri değilse bir seferde midesinin almayacağı kadar veriyor ve acıkmadan tekrar yedirmeye çalışıyor olabilirsin. biraz daha miktarları azalt yemeklerinin. bi de çocuk sofraya oturur oturmaz ağlamaya başlıyorsa yemek olayından iyice nefret etmiş. bir süre zorlama derim ben büyüğü için. küçüğü bilemicem

2 çocuk büyütmek kolay değil kendinizi suçlamamalısınız.Üstelik tek seferde mama yiyen ve sofraya kendi rızası ile oturan cocuk sayısı çok az.Üstelememeniz belkide artık yogunluğunuzdandır.Çocuk gelişimi kitapları var onlar ile bilgiedinebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…