niye iyi bi anne olamiyorum kendimi Degistiremiyorum

Diğer konularınızdan da anladığım kadarıyla büyük kızınız sıkıntılı. Ondan bahsederken sanki 1-2 yaşlarında gibi anlatıyosunuz.
Bence kızınızı pedagoga götürün.
Yemek konusunda küçük kızınızı dert etmeyin bile. Benim kızım 25 aylık ve 11 kilo. Ama büyük kızınızdan etkilenecektir illa ki ve etkileniyorda galiba. Aynı sorunları onda da yaşamamak için önce büyük kızınızın psikolojisini onarın.

yorumları tam okumadan yazıyorum
sizin acilen Carlos Gonzalez'in Çocuğum Yemek Yemiyor kitabını okumanız lazım.
Lütfen kulak ardı etmeyin, hem psikolojiniz düzelecek hem de rahat bir anne olacağınız için çocuklarınızın yeme düzeni oturacak. Kitaba göre bir tek yorum yapayım: çocuklar 1-2 yaş arası çok çok az düzeyde yemek yerler endişelenmeyin.
Lütfen okuyun :)
bir de Sabiha Paktuna Keskin son derece bilimsel bir biçimde yemek yemeğe zorlanan çocukların ileride sindirim problemleriyle sıklıkla karşı karşıya kalacağını, anoreksia ya da obezite gibi aşırı durumlara yatkın olacaklarını belirtiyor.

Canım seni cok iyi anlıyorum en Güzeli eczaneden bitkisel kantaronlu sakinlestiricilerden almak ..tabiki bu uzun Süreli bir çözüm olmasada seni şimdilerde idare eder öncelikle cocukların mutlu olabilmesi ıcın senin mutlu olman lazım kesinle yemek ıcın zorlama ve super dadi yi izle gercekten cok faydalı olduğunu dusunuyorum Allah yardımcın olsun canım

Küçük bebeginiz anne sütünü alsın alabildiği kadar,sonuçta maksimum 2 yaşına kadar vereceksiniz ama büyük kızınız konusunda farklı davranmayı deneyin,ısrar etmeyin mesela,oturun masaya hep beraber,sorun ne kadar yiyecek ne yiyecek diye,istemiyorsa kendi bilir,yemek süresince siz masadan kalkmayın cağırsada,yemek saatinde masada olunması gerektiğini anlasın önce.
Yemek yemedi mi? Bir sonraki öğüne kadar süt dahi vermeyin (tabi önce kurallar belirlediginizi,artık uyulması gerektiğini vs anlatın) aç kalacak belki ama bir dahaki öğünde yiyecektir. Zorlamayın,üzüldüğüzü belli etmeyin kesinlikle size karşı kullanmasına izin vermeyin.
Ne yemek istersin,ne hazırlayalım diye sorabilir,onuda dahil edebilirsiniz,benim kızim 34 aylık yemek konusunda benimle mutfağa gelir istediginde,salata yaparım tadar,kurabiye yaparız birlikte,sorarım markette ne alalım pisirelim diye onu alırız, heveslendiriyorum onuda dahil ederek,bizde işe yariyor,deneyin isterseniz.
Siz büyük kizınızda bu durumu oturtmadan küçüğe iyi bir örnek sunamazsınız.
Kolaylıklar dilerim

Açlıktan olmeyecek ya ısrarla meme vermezseniz en sonunda ek besin almaya mecbur kalacak.

Madem emme refleksi bu kadar gelişmiş, meyve suyu ve ayran ver biberonla. Sonra çorba vs... Yumuşak bir geçiş yap yani. Ama çok geç kalmışsın. Bu arada bende seni hatalı buldum. Tecrübeli bir annesin üstelik.

Lütfen kendini suclama bu piskolojiden kurtul.
Bende 1 yaşında bir kız bebek annesiyim.
Benimde kızım 11 kilo ve 80 cm aynı gibiler
Gelişimi gayet güzel merak etme sütün demekki gayet iyiki kilo alımı cok güzel.
Benim kızımda yemek yerken biraz problem yaratıyor.
Anne olarak hissedersin acmı değilmi diye şahsen ben aç olduğunu bildiğim zamanlar yapmadığım oyunlar kalmıyor yedirmek için.
Bende anne olmadan önce derdim böyle cocukmu yetişrilir adam gibi yedirceksin ne öyle oyuna alıştırmak falan diye öyle olmuyo anne olunca ettiğin tüm büyük laflar hop kucağına oturuyor.
Bi bakıyorsun bebeğinin karşısında türlü hallere girmişsin.
Dediğim gibi lütfen kendini demorilize etme kendine yüklenme demekki genetik bi durum .
Yedirmeye gayret et tabiki hemen pes etme.
İlaki vardır dikkatini dağıtabilceğin bi oyunun. Onları dene.
Sağlıkla büyüt canlarını

ben bile kizimin yemek sorununu asmaya basladiysam merak etme sende asarsin. 3 yasindaki kizim 640 g dogdu yani onu ac birakarak ogretecek luksum yoktu. gecen sene krese verdim. orda yemeye basladi. tabi inanmadim ilk basta ancak kaka ve kilosundan anladimki gercekten yiyor. 1 ay oncesine kadar sabahlari hala karisim yapiyordum sonra karsi cikmama ragmen odullendirme sistemine basladim. Yumurta ve peynir yerse cikolatali ekmek verdim. anne olup caresiz kalinca yapmam dediklerini yapiyorsun. gecen aksam bezelye bile yedi. inanamadim.
6aylik olan kizimsa emmeye xok düşkün. mama sevmiyor. dakkalarca agzinda bekletiyor. bugun mamasini seftaliyle hazirladimdaha iyi oldu.

ne cocuklar var hapur hupur yiyor. yemeyen cocuk yemiyor. o yemedikce anne geriliyor

Yani ilkini bilmem ama,büyüğün üstüne düşmesemisiniz acaba.Yani şöyle,tamam sen ne zaman acıkırsan o zaman sofraya oturur bizim yanımızda kendi kendine yersin diyin mesela.Ve her sofraya oturduğunda kendi başına yediği yemek sadece ekmekte olsa bu tabiiki zamanla değişicektir.Bunu mesela salataya ekmek bandırıp ııımm mis miiisss çok güzel sende böyle benim giibi yap öyle ye bakıyım beğenicekmisin filan gibi yaklaşın.Yani 6 yaşında çocuklar artık okula bile başladığı için,yediği kadar bile olsa kendi başına yemeye başlamalılar bence.Zaten büyüdükçe hala ekmekle devam etmez beslenmesine.Hatta belki tek başına yediği için hoşuna gider kendi kendine herşeyden yemeye başlayabilir.
Zaten bu dadı programında buna benzer şeylerde hatırlıyorum.Ama küçük için yorum yapamicam bilemiyorum hiç normalinin nası olucağını

Ğ

Merhaba,
İki kızınız içinde size işe yarayabilecek iki yöntem önermek istiyorum.

Büyük kıZınız için;
Çocuk gelişiminde doğal sonuç/ mantıksal sonuç diye iki kavram vardır. Büyük kızınız altı yaşında. Bunları öğrenmesi gereken yaşta. Yarın sabah başlayın. Güzel bir kahvaltı hazırlayın. Kızınızın da fikrini alarak ona bir tabak hazırlayın. Atıyorum sadece ekmek mi istedi tabağında. İstediği miktarda ekmek koyun. Sonra elinize bir sticker alın, saatin oraya gidin ve kızınıza diyin ki "bu sabah kahvaltısı. Öğle yemeğini bu gördüğün küçük çubuk yani akrep şuraya geldiğinde yiyeceğiz" diyin ve stickerı yemeği ne zaman yiyecekseniz oraya yapıştırın. Sonra da o zamana kadar yemek yenmeyeceğini iyice vurgulayın.

Eğer tabağındakileri bitirirse ne ala, ama bitirmezse ona ne kadar yediğini ve ne kadar yemediğini iyice belirtin. Kahvaltı öğle yemeği arası ise hiç bie şey vermeyin. Acıkacaktır. Belki acıkıp sizden abur cubut bişi ister. O zaman saati gösterin ve akrebin daha stickera ulaşmadığını dolayısıyla yemek vaktinin gelmediğini söyleyin. Aynı zamanda kahvaltıda olanlaro hatırlatın. " kahvaltıda sadece ekmek yedin. Eğer zeytin de yeseydin bu kadar acıkmazdın" gibi....

Aynı süreci öğle ve akşam yemekleri için de tekrarlayın. Mesela öğle yemeğinde kızınıza "kahvaltıda yemediğin için çok acıktın. Öğle yemeğinde tabağına daha çok şey almalısın" diyebilirsiniz.

Bunun bir sonraki aşaması şudur. Yani kızınız biraz biraz yemeğe başladıktan sonra. Mesela öğle yemeğinde tabağına ıspanak koydunuz. Ispanaktan nefret ediyor diyelim. Ona "sevmediğini biliyorum. İstersen yemeyebilirsin. Ama akşam yemeği için akrebin bu noktaya gelmesi gerek. Eğer yemezsen o zamana kadar beklemek zorundasın". Büyük ihtimalle yemeyecektir. Ama elbet acıktığı için o ıspanağın tadına bakacaktır. Akşam yemeğinde olmasa bile ertesi gün öğlen yemeğinde. Mutlaka bakacaktır.

İstikrarlı olun. Aç kaldı meyve bereyim abur cınut vereyim diyip süreci bozmayın

Küçük kızınız için ise;

Baby led weaning yöntemini araştırmanızı öneririm

Kendini anneliğini sorgulayan bir anne asla kötü bir anne olamaz bence benim ailemden iyisiniz.tüm cocuklugum boyunca baskıyla aglatarak saatlerce masada tutarak yemege zorladılar üniversiteye kadar resmen midem yemek almıyordu.çünkü baskı insanı tam tersine itiyor.Beni götürdükleri doktor demiş ki "bırakın siz hiç bu zamana kadar yemek istemediği için açlıktan ölen bir çocuk duydunuz mu? " çocukların kendilerini koruma içgüdüsü gayet yüksek..rahat bırakmak en doğrusu

Kendini anneliğini sorgulayan bir anne asla kötü bir anne olamaz bence benim ailemden iyisiniz.tüm cocuklugum boyunca baskıyla aglatarak saatlerce masada tutarak yemege zorladılar üniversiteye kadar resmen midem yemek almıyordu.çünkü baskı insanı tam tersine itiyor.Beni götürdükleri doktor demiş ki "bırakın siz hiç bu zamana kadar yemek istemediği için açlıktan ölen bir çocuk duydunuz mu? " çocukların kendilerini koruma içgüdüsü gayet yüksek..rahat bırakmak en doğrusu

Yarin sabah hemen baslicam buna sonucu yazarim cok tesekkur ederim deneye deneye asicagimiza inaniyorum cocuk kasar benimde sabirli olmam lazim onlardan once hep ben pes ediyorum bu sefer daha kararli ve sabirli olmayi deneyecegim

Benim kizimda bir yasina kadar emfi ve emdigi surece ek gidayi hep reddetti.Bu onun doydugunun godtergesidir,vitaminsiz kalmaz merak etmeyin.Diger kiziniz icinse,cocuklarin midesi ne kadarcikki zaten,onlardan bizim kadar yemek yemelerini bekleyemeyiz.Biz annelere az gorunsede onlar ihtiyaci olani aliyorlar diye dusunuyorum.yorgunluk ve stres ise hepimizde var,ozellikle Anne baba uzaktaysa daha zor.Yanliz degilsiniz Bu sorunlarla ben De basetmeye calisiyorum.

hersey annenin rahat olmasi ile ilgili.yemek yedireceginiz zaman yine yemeyecek yine reddecek diye onkosullarsaniz kendinizi ne hikmetse hissediyorlar ve reddediyorlar bebekler.oncelikle rahat olun. bir kasikda olsa vermeye bakin ama kesinlikle zorlamayin.reddedince ara verin sonra tekrar deneyin.ozellikle o mutluyken oyuna daldigi zaman.. ama dedigim gibi oncelikle siz rahat olunn.

Yarin sabah hemen baslicam buna sonucu yazarim cok tesekkur ederim deneye deneye asicagimiza inaniyorum cocuk kasar benimde sabirli olmam lazim onlardan once hep ben pes ediyorum bu sefer daha kararli ve sabirli olmayi deneyecegim
dr a götürdün mü? eğer sağlık sorunları yoksa canını sıkma. ben kendimi bildim bileli sebze meyve yemem. ama çok şükür sağlık problemim yok. hatta her şeyi yiyen kızkardeşimden bile daha sağlıklıyım. şaka değil. benim her tahlil sonucum normal çıkar, o her şeyi yediği halde değerleri olandan düşüktür.
sonuçta sağlıklıysa üzme tatlı canını.
benim de iki kızım var, 28 aylık ve 10 aylık. büyük hala emiyor ve çok çok çok az yer, o da canı isterse. annem beni çocuğu aç bırakmakla kötü annelikle suçlar her gün istisnasız. çünkü anneme gidince yer ama benim elimden yemez :) ben de kendi haline bıraktım cadıyı. canı ne isterse ne zaman isterse onu yiyor. o gün sadece yoğurt yer mesela, diğer gün sadece makarna. yediği de toplasam 5 yemek kaşığı anca eder. demek ki acıkmıyor.
küçük de sürekli emiyor, az püre versem geri tükürüyor. zorlamıyorum çünkü faydasını göreni duymadım.
hem benim de ağzıma zorla bir şeyler tıksalar ben de nefret ederim.
o yüzden çocukların keyfine bırakıyorum çoğu zaman. aç olan yer bence.

İki çocuğunuzda da yeme sorunu olması illa ki sizin yetiştirişinizde bir kusur olduğu anlamına gelmez. Çocuklarda yeni şeylerden korkma konusunu inceleyen ve 2007'de basılan bir çalışmaya göre çocuğun yeni şeylerden korkması %78 genlerle, %22 çevreyle açıklanıyormuş. Bu yeni şeylerden korkma en çok da yiyeceklerle ilgili araştırılıyor. Çocuğunuz için de anne sütü dışındaki her şey yeni. Belki sizin ailenizde veya eşinizin ailesinde bebekliğinde böyle olan kişiler vardır. Ama belki de sizin farkında olmadan yaptığınız bir hatadandır. Bir uzmana danışmanızda fayda var.

Bir de çocuğa ne yemek istiyorsun yerine A mı yemek istersin yoksa B mi demek gerekiyormuş diye biliyorum. Bunu da uzmana giderseniz sorsanız daha iyi olur tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…