- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Ooooooff offf cok seviyorum cocuklarimi ama yedirip iceremiyorum hemen pes ediyorum ugrasip saatlerce azmedip yediremiyorum usengec bezgin bi kadinim anneligi hak etmiyorum gercekten cok kiziyorum kendime yanlislarimi hatalarimi biliyorum ama duzeltemiyorum
Benim 2 kizim var biri 6 yasinda digeri 1 yasinda..ikisindede yeme problemi var 1 yasindaki kizim emiyor ama sadece emiyor ne ek besin yiyor ne devam sutu ne mama sadece surekli emiyo ek besine kahvaltiya alistiramiyorum getiriyorum hazirliyorum bi veriyorum kafasini ceviriyo bi veriyorum elime vurup dokturuyo baktim geriliyorum cocuk yemicek dayiyorum memeyi..ama annem filan gelirsa kadin sabirli azimle bir saat ugrasiyo ve azda olsa yediriyo ama her zaman annemi nerde bulcam bana gelince cocuklar yemek deyince deliriyo
Alti yasindaki kizimda 2 yasina kadar emdi sadece..sute guvenip yemiyodur diye kestim ama 6 yasina geldi sofra kurulup yemege oturunca aglamaktan yiyemiyo sadece ekmek kendimi suclamaktan vicdan azabi cekmekten biktim baslarinda guya anneleri var ama sabirsiz bezgin yorgun yasam enerjisi dusuk bi kadin..
Psikolojik destek almayada cok ihtiyacim var ama birakcak kimse yok cocuklari evimde uzak merkeze..
Not : kizim ek besin almasada 1 yasinda 11 kg 78 cm yani gelisimi geri deil ama vitaminsiz kalicak ac kaliyodur diye benim endisem her gece 4 kez kalkiyo sabahlari 6 da uyanir dolayisiyla uykusuz gergin yorgun biriyim elestirirken biraz empati kurmanizi rica ediyorum yapici ve fikir verici olursaniz makbule gecer
Ooooooff offf cok seviyorum cocuklarimi ama yedirip iceremiyorum hemen pes ediyorum ugrasip saatlerce azmedip yediremiyorum usengec bezgin bi kadinim anneligi hak etmiyorum gercekten cok kiziyorum kendime yanlislarimi hatalarimi biliyorum ama duzeltemiyorum
Benim 2 kizim var biri 6 yasinda digeri 1 yasinda..ikisindede yeme problemi var 1 yasindaki kizim emiyor ama sadece emiyor ne ek besin yiyor ne devam sutu ne mama sadece surekli emiyo ek besine kahvaltiya alistiramiyorum getiriyorum hazirliyorum bi veriyorum kafasini ceviriyo bi veriyorum elime vurup dokturuyo baktim geriliyorum cocuk yemicek dayiyorum memeyi..ama annem filan gelirsa kadin sabirli azimle bir saat ugrasiyo ve azda olsa yediriyo ama her zaman annemi nerde bulcam bana gelince cocuklar yemek deyince deliriyo
Alti yasindaki kizimda 2 yasina kadar emdi sadece..sute guvenip yemiyodur diye kestim ama 6 yasina geldi sofra kurulup yemege oturunca aglamaktan yiyemiyo sadece ekmek kendimi suclamaktan vicdan azabi cekmekten biktim baslarinda guya anneleri var ama sabirsiz bezgin yorgun yasam enerjisi dusuk bi kadin..
Psikolojik destek almayada cok ihtiyacim var ama birakcak kimse yok cocuklari evimde uzak merkeze..
Not : kizim ek besin almasada 1 yasinda 11 kg 78 cm yani gelisimi geri deil ama vitaminsiz kalicak ac kaliyodur diye benim endisem her gece 4 kez kalkiyo sabahlari 6 da uyanir dolayisiyla uykusuz gergin yorgun biriyim elestirirken biraz empati kurmanizi rica ediyorum yapici ve fikir verici olursaniz makbule gecer
Bakin elimden geleni yapiyorum ailece sofraya oturuyoruz esim buyuk kizima sofrada ne varsa yemelisin diye guzelce anlatiyo gayet sabirla ugrasiyo ama yok saatlerce acta kalsa sofra kurulurken basliyo noglur ben yemeyim diye.. bi cok yontem denedim ac ta kaldi abur cuburda vermiyorum Ama yok iste zorlarsak surekli ogurerek cognemeden yutuyo e onuda yapmak istemiyorum
Kucuk 1 yasinda 6 aydan sonra meyve purelwri ev yapimi yogurt corba filan denedim HER ANNE GIBI..ama cocuk israrla kabul etmedi zorluyorak agzina tikmakta bana gire deil yapamiyorum bende ac bari kalmasin diye tuttum memeye..
Hata bende dogru bunu zaten bende yazdim ben cozum odakli cevaplar bekliyorum ama yargilamak daha pratik daha kolay
Canım kendimi gordum yazinda benim de kizim iki yasina kadar emdi ve doğru düzgün hicbirsey yediremedim. O agliyodu yemiycem diye ben agliyodum. Sonra memeyi biraktik yine yemedi çok da agresif olmustu hatta. Daha yeni duzeldik biz de istahi da iyi sayılır en azından aglamiyo yerken. Yipratma kendini eğer çok aç kaldiklarini ve sagliklarina bir zarar gelebilecegini dusunuyosan dokorla irtibata gecersin. Allah sabır ve kolayliklar versin
Yarin sabah hemen baslicam buna sonucu yazarim cok tesekkur ederim deneye deneye asicagimiza inaniyorum cocuk kasar benimde sabirli olmam lazim onlardan once hep ben pes ediyorum bu sefer daha kararli ve sabirli olmayi deneyecegimĞ
Merhaba,
İki kızınız içinde size işe yarayabilecek iki yöntem önermek istiyorum.
Büyük kıZınız için;
Çocuk gelişiminde doğal sonuç/ mantıksal sonuç diye iki kavram vardır. Büyük kızınız altı yaşında. Bunları öğrenmesi gereken yaşta. Yarın sabah başlayın. Güzel bir kahvaltı hazırlayın. Kızınızın da fikrini alarak ona bir tabak hazırlayın. Atıyorum sadece ekmek mi istedi tabağında. İstediği miktarda ekmek koyun. Sonra elinize bir sticker alın, saatin oraya gidin ve kızınıza diyin ki "bu sabah kahvaltısı. Öğle yemeğini bu gördüğün küçük çubuk yani akrep şuraya geldiğinde yiyeceğiz" diyin ve stickerı yemeği ne zaman yiyecekseniz oraya yapıştırın. Sonra da o zamana kadar yemek yenmeyeceğini iyice vurgulayın.
Eğer tabağındakileri bitirirse ne ala, ama bitirmezse ona ne kadar yediğini ve ne kadar yemediğini iyice belirtin. Kahvaltı öğle yemeği arası ise hiç bie şey vermeyin. Acıkacaktır. Belki acıkıp sizden abur cubut bişi ister. O zaman saati gösterin ve akrebin daha stickera ulaşmadığını dolayısıyla yemek vaktinin gelmediğini söyleyin. Aynı zamanda kahvaltıda olanlaro hatırlatın. " kahvaltıda sadece ekmek yedin. Eğer zeytin de yeseydin bu kadar acıkmazdın" gibi....
Aynı süreci öğle ve akşam yemekleri için de tekrarlayın. Mesela öğle yemeğinde kızınıza "kahvaltıda yemediğin için çok acıktın. Öğle yemeğinde tabağına daha çok şey almalısın" diyebilirsiniz.
Bunun bir sonraki aşaması şudur. Yani kızınız biraz biraz yemeğe başladıktan sonra. Mesela öğle yemeğinde tabağına ıspanak koydunuz. Ispanaktan nefret ediyor diyelim. Ona "sevmediğini biliyorum. İstersen yemeyebilirsin. Ama akşam yemeği için akrebin bu noktaya gelmesi gerek. Eğer yemezsen o zamana kadar beklemek zorundasın". Büyük ihtimalle yemeyecektir. Ama elbet acıktığı için o ıspanağın tadına bakacaktır. Akşam yemeğinde olmasa bile ertesi gün öğlen yemeğinde. Mutlaka bakacaktır.
İstikrarlı olun. Aç kaldı meyve bereyim abur cınut vereyim diyip süreci bozmayın
Küçük kızınız için ise;
Baby led weaning yöntemini araştırmanızı öneririm
dr a götürdün mü? eğer sağlık sorunları yoksa canını sıkma. ben kendimi bildim bileli sebze meyve yemem. ama çok şükür sağlık problemim yok. hatta her şeyi yiyen kızkardeşimden bile daha sağlıklıyım. şaka değil. benim her tahlil sonucum normal çıkar, o her şeyi yediği halde değerleri olandan düşüktür.Yarin sabah hemen baslicam buna sonucu yazarim cok tesekkur ederim deneye deneye asicagimiza inaniyorum cocuk kasar benimde sabirli olmam lazim onlardan once hep ben pes ediyorum bu sefer daha kararli ve sabirli olmayi deneyecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?