Niye kullanılıyormuşum gibi hissediyorum:((

kadifegul

tatlı kızıma kavuştum...
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
2.996
8
116
Kocaeli
merhaba arkadaşlar,
ben öğretmenim. tüm öğrenim hayatım çok zor geçti. liseyi yoksullukla okudum, yazları tarlada bahçede çalıştım, ağır işte çalıştım baba bu ağır taşıyamıyorum derdim sen taşırsın diyip yüklerdi çuvalı sırtıma. ellerimin nasırlarıyla gittim okula. babamdan harçlık alırken çoğu zaman şunu söyledi "bu verdiklerimi geri alacam hesap ediyorum, okulu bitirince hemen evlenmek yok bana bakacan" beli herkes takmaz bu lafı ama ben üzülürdüm sanki beni ileriye yatırım olsun diye okutuyor gibi. her hafta sonu bir iş çıkardı kızlar evdeyken odunu taşıtalım kızlar evdeyken gübreyi attıralım kızlar inekleri yaymaya gitsin. inanın hafta sonu gelmesin isterdim pazartesi olunca oh derdim. sonra üniversiteyi aile desteği yetmediğinden çalışarak okudum.yazları bahçede okul zamanı hafta sonu garsonluk marketçilik hafta içi özel ders falan filan derken bitirdim şükür. malum babam okul bitince beklentide. bir yıl çalıştığımı verdim iyide para alıyordum özelde çalışıyordum. 12,14 milyar kadar nakit para verdim toplamda en az. tabi maaşımı alınca büyük kısmını verdiğim haricindede çok verdim. kardeşine para ver şununu al bunu al. ama biliyor musunuz hiiç göze görünmedim. ben üniversitedeyken harçlık istediğimde 30, 40 lira yollayıp sayemde iyi okuyon geziyon diyen babama milyar veriyodum tamam diyip kapatıyodu ve tgullün verdiğinden nolcak anca eve yetiyo diyordu. 1. yıl sonunda nişanlandım ama sağolsun eşyalarını yeniledi ve öyle bir borç taktıki kredi kartıma nişanlıyken babamın yeni eşyalarının borcunu ödemekten bişi alamadım kendime. anacığımın aldığı çeyizlerimi bile kullandı.ve sürekli duyduğum laf "evlendin diye bizi unutmayacaksın yine verecen tamam mı" bende babama elimde olunca niye vermim derdim ama çook üzülürdüm. kızım evleniyorsun evinde bir eksiğin varmı diye soran yok. ayrıca kendime tv beyaz eşya falanda almıştım sağolsun hepsini evine monte ettirdi. düğün oldu, eşimin ailesi hiç yardım etmedi takı bile takmadılar. sanki zorla alıyorlarmış gibi evlendim. herşeyi eşimle yaptık. zavallı anacığımın zorla arttırıp aldığı şeyler dışında. düğün bitti bir sürü borç sürekli sıkıntı. bahçe zamanı hasat zamanı geliyor daha 2aylık evliyim. ya bahçeye gel yada işçi parası yolla diyor. bu kız artık evlendi kendi ihtiyacı eksiği var diyen yok ver ver ver. tabi yollayamadım boğaza kadar borç. derken eşimle memleketime gittik, tgull devlete geçti yoksa rahattık diyo. demekki özelde olsam evli falan dinlemeyecek isteyecek. öyle utanıyorum ki iki lafından biri para konuşuken. baba borcumuz çok diyorum sende bitince gör beni diyor. kendi evime davet ediyorum benzinimi koy arabaya gelirim diyor. ne zaman araba alacaksın diyor. diyorum hemen olmaz ileride artık. nolcak zaten iki maaşsınız alırsın arabayı bir iki yıl kullanır sıkılırsın yeni alıp onu bana yollarsın diyo.
ya ben neyim kızımıyım yoksa yatırım mı?
her hafta sonu iş iş iş ne çocukluğumu bildim ne gençliğimi.romatizma bel fıtığı ne ararsanız var.
maaşımı alim elime alim rahat edim kimseye muhtaç olmim dedim, boyut farklılaştı para para para...eşimin yanında sürekli istemesinden utanır oldum eşime karşı.
gerçekten kendimi kullanılıyormuş gibi hissediyorum. ama bu insan benim öz babam ve bunu hissettiğim için kendimden bile utanıyorum...

bunları babanlada paylaş bence yaptığı çok yanlış...sana yatırım yaptığını düşünmüş ama sen herşeyi kendi başına yapmışsın zaten...kimseye borçlu hissetmene gerek yok..insanın ailesidir dar zamanda yardım edilir hesabı yapılmaz ama kusura bakmada senin baban 5 kuruşu bile haketmiyo bence.bende zor durumdayım de geç.

sizcede yeter degılmı...
yeterınce ccalısıp bakmamısmısınız..
sız verdıkce ısteyecek sız hayır demeyı ogrenmelısınız oncelıkle..
baba hayır!..
yatırım aracı degılsınız ınsansınız ya arada sırada tamam ıhtıyacları vardır verıırsınız ama devamlı kızını bu sekılde gormesı sızce ne kadar dogru bı egıtımcısınız sız daha ıyı bılırsınız ama yeter demelısınız artık..sankı hayat sıze hıc kara gun gostermıycekmı hıc poaraya ıhtıyacınız olmıycakmı kendınıze bırıkım yapamıycakmısınız..bırazcıkda kendınızı dusunmelsınız..

Yeter diyeceksin......babanda olsa seni bu denli kullanmaya hakki yok.

Bakti büyütü diye evladini para makinesi gibi gören bir zihniyet....yazik...cok yazik.

Erkek evladina bile bu denli yüklenilmezken bir kiz cocuguna bu kadar yüklenmesi artik ayip degil rezillik demek istiyorum...:umursamaz:

Ama kusura bakmada canim, Annenide cok hatali görüyorum ben burda.....hadi sen evladisin Babana karsi konusamazsin belki, ama Annen hicmi yeter be Adam rahat birak kizi, onunda kendine göre masraflari var, yeterince yapti yapacagini, düs kizin yakasindan diyemedi?
Sana verme kizim, yok de, parani biriktir demedi.

Baban kadar Annende hatali bana göre.

Bundan sonra artik tavrini koy canim, ihtiyaclari olsa tabikide bir parca ekmegi bile bölüp yine Annene Babana bakmak zorundasin, ama yoksa hicte kendini paralama.....:kahve:

tgull canım okurken üzüldüm
elbetteki yardım etmek çok güzel bişey
ama bunu sürekli dile getiripte istemek çok yanlış
bencede biraz dur demen gerekiyor,kendi hesabını yapsın
baban sen yardım etmeye zorunluymussun gibi davranıyor
yarın birgün eşin bir laf söyler sen üzülürsün

başka kardeş yokmu sadece size yükleniyorlar?

evlat babaya anneye yardım edicek ama her dakkada istek istek...herşeyi sizden beklemeleri olmaz

siz merkez bankasımısınız...yahu

sizinde eviniz yuvanız olmuş...artık kendi geleceginize yatırım yapmak durumundasınız....
hem her dakka babana para yollarsan ve bir dur demessen.....
eşinde sorun çıkarabilir bence......sizin borçlarınız varken para yollamanıza kızabilir eşiniz...

o yüzden kendi mutlulugunuzu düşünün belki ara ara yardımlar yaparsınız...olabilir de
her dakkada bir yere kadar....

baba kusura bakma ama hesap yaptım ben de, bana gönderdiğin paraları geri ödemem geçen ay bitti, artık maddi anlamda borcum kalmadı, ha manevi borç dersen buyur ne istersen yapayım ama bana paranın lafını etme artık, banka değilim tükendim dersin..
allah kolaylık versin cnm.. böyle durumlarda insanı en çok üzen "babam evladına niye böyle yapıyor" fikri oluyor..

Sana babalık yapıyor mu peki bu adam. Ne bileyim dertlerini dinliyor mu? Kendini güvende hissediyor musun? Yaptıklarını takdir ediyor, hatalarını affedebiliyor, yol gösterici olabiliyor mu? Bunlar yoksa seni hep iş gücü olarak gördüyse babalık vasfınız aten taşımıyordur ki. O yüzden vermeyince vicdan azabı çekme. Ben de aileme sürekli yardım ederim. Ama bir kez olsun annem şu eksik var para yolla demedi bana. Ayıp ediyor hem de çok ayıp.

Genelde erkek anne_babaları bu şekilde oğullarını ömür boyu kullanırlar.

Hani KK da da hep duyarız gelinlerden; kaynanamlar peşimizi bırakmıyor para istiyorlar vs diye..

Ama sizde tam tersi..

Çok haklısın..

Büyüttü okuttu diye seni iliklerine kadar sömürmek hakkı yok baba da olsa!!! Sonuçta sen de haftasonları çalışmışsın, okurken harçlığını çıkarmışsın yani tam anlamı ile bir elin yağda bir elin balda okumamışsın...
Kendi çabaların olmasaymış belki de okutmuycakmış baban seni.:))))).

Artık evlisin, kendine ait bir hayatın var..Kendine ait bir hayat planın var..

Evlat olarak zor zamanlarında tabi ki anne babanın yanında olacaksın ama baban olayı abartmış kusurabakma..

Babadır hakkı çoktur tabii ama bence biryerden sonra; tamam kalbini kırmadan ''baba artık izin verirseniz kendi hayatıma bakmak istiyorum, çok çok ihtiyacınız olmadıkca benden para istemeyin....... demelisin...!!!!!!!!!!!!!

Bence babanı al karşına konuş. Yaptığının yanlış olduğunu bi şekilde anlatmaya çalış. Belki seni anlamıycak ama eğer bu düzeni değiştirmezsen eşinle aranda sorunlarda çıkmaya başlar. Geneldde erkek aileleri bunu yapar ve gelinlerde çok kızar. Sizinki tam tersi. Allah kolaylık versin. Evlendikten sonra aile anne baba bi yere kadar. Ha tabiki bi sıkıntıları olduğunda destek olmaya çalışırsın. O ayrı ama bunu sürekli rutin hale getirmemek lazım bence. Ayrıca üsluba bakılırsa amaç sanki ne alırsam kar gibi duruyo ki bu çok sinir bozucu.

Arkadaşlara katılıyorum... Sen tepkini göstermedikçe bu böyle devam eder üzüldüğün yanına kalır...

Baban böyle davranmaya utanmıyor da sen neden söylemeye utanacaksın ki... Benden bu kadar diyiver gitsin... Ümidi kessin.... Haaa babanda senin tepkine karşı konuşmayacaktır küsecektir. Bu durumda da sonradan kötü olacağına şimdiden kendini daha fazla yıpratmadan kötü olmak daha iyi...

Resti çek bence...

kusura bakma canım bıraz agır olacak ama
babanla konustugunda senı anlayacak bır zıhnıyet yok babanda

hıcte sanmıyorum baba param yok, borcum var dedıgınde anlayıs gosterecegını
yok yanlıs her ne kadar hemen fayda etmese de dur demenın zamanı gelmıste gecmıs bıle

annenle konusmayı dene guzel bır dılle senın yanında olsun konusmalarında en azından

esıne de bellı etmemeye calıs bu durumdan rahatsızlıgını cok fazla
zamanla duzelecek dıye telkın et bence

allah yardımcın olsun canım

toplumumuzda çok bu acımasız çıkarcı babalardan ve annelerden

bu çocuklarda kurban ,

diyet borcu deniyor halk dilinde

artık istemiyorsan vermezsin mutsuz oluyorsan

ki vermişsin babanda ona saysın ,

sende artık üzülme vicdanın rahat olsun canım

böyle anneleri babalarada sinir oluyorum bakamıyacağınız çocuğu çocuğa bakıtırmayın

ve boşunada her yerde çocuk sayısı ile övünmeyen:oklava:kötükedihüsokaydirigubbakcemilealsanaalsanasmile

ay tıpkı benim kayınvalidemi tarfi etmişsiniz. Ben sırf erkek anne ve babaları böyle sanırdım. demekii insanlar bencil oldukça kız yada erkek annesiymişsin fark etmiyor. sana gelince bende aileme iş geçtikten sonra tam 6 yıl destek oldum. ama evlendikten sonra herşey değişti. şimdi önceliğim eşim ve çocuğum. Böyle bir babayada hakkını fazlasıyla ödemişsin. Vicdanın rahat olsun.ama Allah için benimde ailem evlendikten sonra bişey beklemdiler ve istemediler. Onun için sen ailene artık evlendiğini ve önceliklerinin değiştiğini söylemelisin. Dünyanın kuralı bu. Ailen ilk önce bunu kabullenmeli. Ha acil durumlarda tabiki onlar senin annen baban yardım edeceksin.

benim babam bunları yaşatacak bende yüzüne bakıcam. en ufak şeyde bile ona taviz vermem ben aramız zatn çok iyi değildir ben her bana düşmnlığınd ağzının payını veririm ne yazıkki böyle ana babalar var ama benm annem çok şükür hep arkamdadır ben kendimi çok iyi savunurum oda savunur beni gerek bile kalmaz ama bir cepe vardır sende biraz sert ol cnm yumuşak yumuşak nereye kadar her şeyi bırak insanız biz ana baba lafı hikaye nasıl seni yatırım olarak görür ya inanamıyrumm yine Allah sana sabır vermiş iyi dayanmışın her dediğini yapmışın bravo sanada bence anlamıyosa sert konuş rest çekmesini de bil benm arkadaşım aynı bu olayı yaşıyodu en sonunda yeter bee dedi şimdi para lafını bile edemiyor babası

Canım benim, inanamıyorum yaşadıklarına ya ...bu nasıl bişey ...bizde tam tersi kızımızdan yada eşinden asla bişey beklememeyi kendimize ilke edinmişiz... Bazı akşamlar yemeğe gelirken ne lazım diye sorduklarında bile eksik olanı söylememişizdir...eşine karşı mahçup olmasın diye çok dikkat ediyoruz...Benim rahmetli babamda böyle yapardı...Babanız gerçekten çok insafsız ve gücenmeyin ama çok yüzsüz bir adammış...

çözüm basit..vermeyeceksin.. :delphin:

ha dersenki babamdır şuyumdur bana şunu yaptı bunu yaptı...

bu adam zaten yıllar önce babalığını bitirmiş.

bir baba kızına aldıklarının yaptıklarının hesabını tutmaz.

çok mu zorlandın çekindin,uydur bir şey,çok büyük bir borcun altına girdik ömrümüzce çalışsak ödeyemeyiz de :umursamaz:

araba mı aldınız şirketin de..

yalandan kim ölmüş..

ha tabi gerçeği söylesen anlasa tamam,ama anlayacak kapasite yok bu adamda bence
yada anlayacak yüz mü desem

arkadaşlar yazdıklarınız için çook teşekkür ederim. ailemle uzak yerlerdeyiz, üniversiteyi kazandıktan sonra hep uzak kaldık mesafe olarak. birşeyleri anlattığım zaman anlayacağını hiç zannetmiyorum çünkü dedim ya;
-babam düğün yeni yaptık borcum çok diyorum - borcun bitince beklerim diyor
-valla borcumuz çok biliyorsun herşeyi kendimiz yaptık diyorum -ne olacak 2kişi çalışıyorsunuz 1 yılı geçmez biter sizin borç sıra bize gelir diyo
-baba biz yolun başındayız senin evin var araban var emekli olmuşun ek gelirinde var bizim iki maaşımız var ama borçtan başka birşeyimiz yok dedim -olsun olsun hepsini yaparsınız diyo.

ya bir baba nasıl bunları derki.

bu arada bir ablam var çalışmıyor ondan para bekleyemeyeceği için sürekli tarla bahçe işine yardıma çağırıyor.diğer kardeşlerde okuyor. ha bakın o noktaya değinmedim. ben seni okuttum sende kardeşlerini okutacaksın diyor. hiç ilgilenmiyor zaten çocuklarla ve ben zaten emekli biraz onlarla ilgilenmesini okullarına gitmesini söylediğimde, ben daha bakamam sen ilgilen kardeşlerinle diyor. hatta benim yanıma vermek istiyor ben bakacam okutacam ama insaf dimi yeni evliyim kardeşimde malum heep başı boş kaldığı için resmen serseri.

oof of... Anneme üzülüyorum zavallı kadın, düşünsenize evletlarından için bile ne koparırsam ne yaptırırsam kardır diye düşünen bir insan elin kızına neler yapmaz.

Back
X