Nöbet meselesi..

Bence hic karışma. Bende öğretmenlik yaptım bir ara. Her okulda genelde düzen aynıdır. Herkes haftada bir gün nöbet ister o bile fazla gelir insanlara. Zaten bazen kimisi hasta kimisi hamile olur sayı azalır. Siz yeni gelmişsiniz bence göze batarsınız kimse istemez 3 gün nöbetçi olmak. Sahsen benim pertim cıkıyordu dinlenmek istiyorum nöbette işkence oluyordu. Üc kata da sürekli bakmak zorunda değilsin ki zamanla bence fikirlerin degisir.

Ben atlamis gibi olmayim ama nacizane yorumumu birakayim istedim
Bana kalirsa ogretmenlerin genel durumu isinden sikayetci olma, hakettigi maasi alamadigindan, deger goremediginden, cok calistigindan, cok yoruldugundan yakinmasiyla alakali bu.
Bu kadar yakinma olunca da insanlar diyor ki yahu aksamlara kadar mesainiz yok, hafta sonunuz var, 2 ay yaz tatiliniz var, somestr var, maasiniz iyu, daha ne istiyorsunuza geliyor konu.
Benim disardan gozlemledigim bu.
Bi mimar isinden cok yakinsa ona da ayni yorumlar gelecek
Bir bankaci isinden sikayetci olsa ona da diyecekler oturdugun yerden kazaniyorsun diye.

Hayatım eskiden öğretmen dendi mi biz önümüzü iliklerdik, o kadar saygımız vardı ama maalesef artık öğretmenliğe meslek olarak dahi bakılmıyor, çok kaba bir tabirle çok özür dilerim sizlerden hiçbir mesleğe puanı tutamamış öğretmen olmuş deyip küçümseniyor, tüm meslekleri okuyabilmek için ilkokul, ortaokul, liseye gidilmesi gerektiği, bir fizik mühendisi, biyolog, bilgisayar programcısı, hatta doktor olabilmek için üniversiteye kadar gidilen okullardaki öğretmenlerin eğitimine ihtiyaç olduğu unutuluyor ne yazık ki, bugün benim mesleğim benim mesleğim derken 2 kere düşünmek lazım.

Ki öğretmenlik mesleği kadar ev kadını çalışan kadın kavgası da oluyor burada, neredeyse ev kadını annelerini inkar edecekler.

Önce saygı, her emeğe, her mesleğe saygı gerek.

Etrafimdaki ozel sektor calisani kadar ağlaşıp sizlanip sikayet edeni de ben gormedim ama kalkip ya koca gun klima altinda oturuyorsun demem ben diyemem.Bakis acisi iste.Sonra muhabbet aslinda isteseydim ogretmen olurdum ama ben istemedime geliyor.Burda bir celiski var.Benim dusuncem bu 2 ay tatil meselesi fazlasiyla diger meslek gruplarini rahatsiz ediyor ve ister istemez bir meslege karsi zitlasma oluyor.Ben her yaz cevremden en az 857273 kisiden yine yatistasin,valla ogretmensin yatiyosun yaa laflarini duymaktan biktim.Meslegin ilk yillari kafama takar aciklama yapmaya calisirdim.Simdi ya isi kisasa kisasa nispet şova ceviriyorum cunku milletin cenesi baska turlu kapanmiyor ya da hadi bakalim git 8 yil boyunca köylerde çalış sonra konusalim deyip susturuyorum.Baska turlu "omo 3 oy tatolonoz vor" bitmiyor.

________

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…