Nöbet meselesi..

Gercekten amaciniz meslek kiyaslamasi degilmis

Konu ne kadar çarpıtılmış..öğretmenlik Hakkı'nda olumsuz yorum yapanlar sadece yarım gün öğretmenlik yapsa söylediklerinden özür diler.mğretmenliği Hakkı'yla yapanlar derste oturmuyor.o kadar öğrencinin sorumluluğunu almak kolay bişey değil.ayrıca öğretmenlik puanları sanıldığı gibi düşük değil.biz üniversiteyi bitirince bi sınava daha giriyoruz öğretmen olmak için.diğer meslekler gibi direk göreve başlayamıyoruZ..

Tabiki haklisiniz düpedüz sacmalik. Üst kattaki cocuklardan birine birsey olsa hadi sen suclu sayilmiyorsun cünkü ögretmen az ve alt katdaydin. Ama insanin vicdani nasil rahat eder bu duruma? Insallah dogru düzgün bir cözüm bulunur bu duruma. Bidd cocuklar kac yasinda merak etdim. Cocuklar.ögre arasi ve tenefüsdd disariya cikamiyormu? Sinifin icinde mi bekletiyorlar

Sizinki fikirden çok her şeye benziyor. Eğitim bilimiyle uzaktan yakından alakanız olmadigi o 'kendi kendime' cevap verdiğim yorumunuzda gizli. Eğitimin 5 yaşından başladığını düşünelim , yetişkinlige hatta bir ömre kadar uzanan eğitimin hayati olmadığını savunan kisiyle aynı dilde tartisamamak çok doğal.
Defalarca doktor kıyası yapıldı başka meslek yokmuş gibi. Birçok kişi yeter dedik ne alakası var . Tartışılacaksa ne kadar fikrin bilgin varsa eğitim ile öğretmenlik ile ilgili ortaya koyarsin da döndürüp döndürüp boş konuşmalar, klişelerle fikir alışverişi adı altında sinir bozamazsin.

Öğretmenlik ile ilgili yorumlardan kimlerin nefret kustuğu, fişleme yaptığı açık.

Sizin yorumunuz denizde sadece bir köpük. Yorulduk artık anlatmaktan.biz vicdan işi yapıyoruz. Söylenenler tabiki yıldıramaz ama destek olmuyorsaniz da , sevk kırmayın.

Azalarak biter umarım bu aydın yorumcular.

sabahtan beri doktorlarla öğretmenleri karşılaştıran sizlersiniz. gerçekten çok komik ya. oturup burada meslek kavgası yapmak istemezdim. öğretmenleri küçük gören tek bir laf dahi etmedim. öğretmenlik bana göre değil, olmadım. ama inatla doktorla kıyaslama yapıp duruyosunuz. yok çok paraları varmış şuymuş buymuş. sizin şahsınıza özgü yazmıyorum ama inanın doktorlarla karşılaştırdığınızda aşağılık kompleksiniz varmış gibi oluyor. objektif bakmıyorsunuz. size yapılan yorumlara karşı kendinizi savunun ama kendinizi doktorlarla karşılaştırarak değil. çünkü karşılaştırmalarınızın hiçbirisinde ufacık da olsa haklı değilsiniz.

Öğretmenlerin ki vicdan işi bir tek zaten. Baska hic gönül işi olan meslekler yok :) kimse öğretmenligi yermiyor, ama yani abartmayın da hocam bazı seyleri tek sizin meslek yasamıyor onu anlatıyoruz :)
Egitimsizlikten ölen vakaların sayısı pek fazla haklısınız, ay yoksa öğretim miydi aslolan? Neyse neyse peeeki en birinci sizsiniz ben karanlığıma cekiliyorum :))))

Son düzenleme:
Ben sana akademisyen olamazsın demedim. Öğretmen olamazsın dedim.

Bugune kadar kac tane ogretmen geldi gecti benim egitim hayatimdan, meslegini hakkiyla yapan kac taneydi diyin 3ten fazla sayamam.

Ben sadece bir tane sayarim o da hindistanli bir matematik ogretmeniydi . O da Turkiye'de degildi.

Hakkiyla yapan icin ogretmenlik gercekten zor meslek. Zaten is ogretmenligi hakkiyla yapmakta.

Ciddi sabir gerektiyor + ogretme aski. Bu da ne maasiyla , ne de puaninin dusuk olmasiyla kiyaslanamaz. Maaslari yuksek olsaydi ogretme asklari artacak miydi . Hayir.

Herkes azimle yapabilecegi , askla calisabilecekleri meslekleri secse keske... O zaman ne doktorlardan, ne ogretmenlerden , ne de polislerden sikayet ederdik.

-----------------

nomunomuchua Salla basini al maasini yapmak istemedigin acikca ortada. Umarim cikar yol bulursun.

Son düzenleme:
Üfff yine konunun otu cikmis yaa
Kadin iyi ki sormus nobetle ilgili birsey
İyi ki ogretmen
Hemen saldirin. Sevin veya sevmeyin ogretmenleri o kadar onemli degil. Bu vurun abaliya olayi da cok cirkin ama artik ya

Bir de telafi dersleri ayrı zamanda olmuyor. Onu milli eğitimin kararlaştırması lazım. Müsteşarın imzalaması lazım. Gidin onlara kızın. Maaşımız da çok değil. Tatil mi ohhhhh misss valla iki ay yattım.

yeni moda da bu sanırım. oooo öğretmen konusu mu hemen laf edelim hocalara. amma meraklısınız öğretmenlerle alıp verilemeyen ne cidden merak ediyorum. resmen ülkenin küçük emrah mesleği oldu öğretmenlik

Bu salla başını al maaşını olayı değil. Nöbet öğretmenin işi değil. Devlet az yesin ve her okula özel güvenlik versin. Derslere gelince öğretmenlerin buyuk bir kısmı hakkıyla işini yapıyor. Kim yapmıyor diyorsa ben artık ohh iyi yapıyoruz diyorum.

Bakın zor değil ilk sayfaya dönün bu doktor mevzusunu bir öğretmen mi çıkarmış yoksa öğretmenliği yermek isteyenler mi görürsünüz zor bir şey değil.
Ben konunun ilk sayfasına denk gelmiştim ve nasıl geliştiğiné şahit oldum.
Aşağılık kompleksi lafiniza cevap vermiycem sadece haddini aşan bir yorum .
Biz öğretmenler mesleki problemlerimizden konuşurken inanın aklımıza gelen en son şey doktorlukla mesleğimizi mukayese etmektir.
Bir kez ne ilgi kuruldu da sayfalardir bu doktor muhabbeti yürüyor ? Hakkaten sıkıcı :)

Bunun dışında o yorumlardan birine ben yanıt verirken (öğretmenler ağlıyor gibi birşeye doktorlar niye sesini çıkarmıyor gibi birseydi)
Orada öğretmenin ekonomik yetersizlikler yaşadığını anlattım,değer verilmemesinden bahsettim vs yani ben aslında hep öğretmenin sorunları üzerinden konustum.
Aglıyorsa nedeni vardır diye. Doktorluğa laf atmadım ki neden atayım?
Tekrar ediyorum keşke hepimiz olabilecek en iyi şartlarda çalışabilsek.
Bizim gıcık olduğumuz hiçbir meslek yok (olması da çok komik olur gercekten) ama bugun bir kez daha yorumlardan gördük ki tatil meselesinden bıraksan saç baş yolcak derecede bilenmis bir kesim var. Ben de sizin için söylemiyorum bunu.

O konuda bilgim yok. Biliyorum diye ahkam da kestigimi de hatirlamiyorum. Nomu belli ki rahatsiz olmus acmis konuyu. Zaten ozunde idealist bir ogretmen oldugunu hissediyorum.

Aklimda kalan tek bir ogretmen yok. Evet aklimda kalan bazi "kotu" ogretmenler var. Detaya girip , derinlestirmek istemiyorum. Zaten konumuz da bu da degil. Umarim yeni nesil icin durum farkli olmustur ve umarim ben yanilirim.

Konu sahibinin konusunun dışında meslek kıyaslaması hakkında ben de bir yorumda bulunmak istediğim için yazıyorum.
Kimya+makine mühendisiyim(çift anadal yaptım) Bir kamu kurumunda çalışıyorum, 8-5 mesai saatleri arasında en fazla 1 saat oturuyorumdur sanırım. Ve herkesin çok rahat diye nitelediği devlet kurumunda çalıştığım halde. Bir de özel sektördekileri düşünün.
4 yıl önce bir dönem işsizlikten ve peaydolayı ücretli öğretmenlik yapmıştım. Bir çok kadrolu öğretmenden daha özverili çalıştığıma ve çabaladığıma inanıyorum, kısa vakitte çok şeyler biriktirdim ve o zamanki öğrencilerimle hala görüşürüz. Ve inanın bana şu anki halimi o zamanlarla kıyaslayıp formasyon alıp öğretmen mi olsam acaba diyorum.
Öğretmenlik kutsal meslek amenna, ama Allah aşkına zor demeyin.
Sen de çalışıp öğretmen olsaydın o zaman, bizi kıskanma diyenler de genelde öğretmenlikten ve zorluğundan yakınan insanlar. Ben anlamıyorum ki memnun değil misin?
Bir de "biz de ayakta ders anlatıyoruz" savunması yapmış bir arkadaş. Şaka gibi. Kaç kişi acaba oturduğu yerden kazanıyor parasını acaba?
Her öğretmen konusu açıldığında hemen "ama çok zor meslek" savunmasına geçenlereydi bu mesajım. Bunu iki mesleği de deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. 'En zor meslek' kategorisinden çıkartın artık öğretmenliği lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…