- 7 Temmuz 2009
- 1.937
- 1.914
- 133
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Gercekten amaciniz meslek kiyaslamasi degilmisHiç telafi dersi yapıldığını görmedim de duymadımda
Kar tatili elbette yapılsın
Ama yalnızca öğrencilere yapılan birşey değil
Öğretmenlerinde ulaşım sıkıntıları olduğu için yapılan birşey
Ben kendi ailemden gördüğüm kadarını söylüyorum size
Mesela ablam bir ilçe de çalışıyor küçük bir yer
Kar yağdığı zaman öğrenciler gidiyor fakat öğretmenler gidemediği için tatil oluyor
Yani burada öğretmenlere tatil olmuş oluyor
Ama mesela bizde gidemiyoruz yaklaşık 20 dakika yol yürüyoruz ama tatil olmuyor
Söylemek istediklerim bunlar
Yoksa banane herkes kaç ay tatil yapıyorsa yapsın
Bende yüksek puan alıp ogretmen olup atanabilirdim
Ama daha da yüksek puanlar alıp akademisyen olmayı tercih ettim
Meslek kıyaslaması değil amacım
Burada ki bir arkadaşın yorumuna karşılık yazdım son kısmı çalışın sizde öğretmen olun demiştide :)Gercekten amaciniz meslek kiyaslamasi degilmis
Sizinki fikirden çok her şeye benziyor. Eğitim bilimiyle uzaktan yakından alakanız olmadigi o 'kendi kendime' cevap verdiğim yorumunuzda gizli. Eğitimin 5 yaşından başladığını düşünelim , yetişkinlige hatta bir ömre kadar uzanan eğitimin hayati olmadığını savunan kisiyle aynı dilde tartisamamak çok doğal.Doktor maasıyla öğretmen maaşını kıyaslamıstı bir hoca hanım, onun üzerine yazdım ben onu. Evet öğretmen maasları diger ülkelerde daha yüksek, ve keza doktor maasları da cok cok daha yüksek. Yani türkiyede her meslek vasat durumda. Iciniz rahat olsun.
Siz egitimin önemi diyince sanki cok önem mi veriliyor ülkede diye söyledim onu da.
Kafa yapımı da hemencecik yargılayıp ne güzel de yerdiniz fişlediniz öğretmen hanım. Bu örnekten de görüldüğü gibi o öğretmenlerle bu zamanki öğretmenlerin bir kısmı arasında cidden büyük fark var.
Karalama da yapmadım ben üstelik hiçbir zaman. Kutsal bir meslek oldugunu da söylemistim. Gereksiz bir meslek de yok zaten, hepsi ihtiyaca binaen ortaya cıkmış sektörler. Iki meslegi kıyaslayan öğretmen hanıma kendi görüşlerimi yazmıştım, siz celallendiniz kendi kendinize.
Iyi geceler size de öğretmenim, biraz daha sakin kalıp fikir alışverişi yapabileceğiniz günler dilerim.
Yahu cidden ne zaman bitecek bu doktor kıyası??
Evet birçok gelişmiş ülkede öğretmen maaşları üst seviyede birçok meslek grubuna nazaran. Sayginliklari da var. Calisma sureleri de bizden daha az, daha iyi sartlar olan cok ulke var.
Oradaki insanlar ögretmenler boyle söyle diye lakirdilar da etmiyormuş biliyor musunuz ? Onlar çünkü biliyor öğretmené ne kadar değer verilirse o da çocukları için o kadar çalışır didinir.
Sizin gibi kimse doktorlukla öğretmenliği yaristirmadigi için hangisi daha çok kazanıyor diye bir araştırmaya girismedim.
Bu arada gerçekten komik. Ne sıralamasından bahsediyorsunuz. Atatürk 'un bahsettiği öğretmenler dereceye mi girmişti de bu kadar değer görmüşlerdi. Her şeyi sinava sıralamaya bağlayan kafayla Ataturk'un kafasını karşılaştırmak hata oldu.
Siz devam edin karalamaya.
İyi forumlar.
Öğretmenlerin ki vicdan işi bir tek zaten. Baska hic gönül işi olan meslekler yok :) kimse öğretmenligi yermiyor, ama yani abartmayın da hocam bazı seyleri tek sizin meslek yasamıyor onu anlatıyoruz :)Sizinki fikirden çok her şeye benziyor. Eğitim bilimiyle uzaktan yakından alakanız olmadigi o 'kendi kendime' cevap verdiğim yorumunuzda gizli. Eğitimin 5 yaşından başladığını düşünelim , yetişkinlige hatta bir ömre kadar uzanan eğitimin hayati olmadığını savunan kisiyle aynı dilde tartisamamak çok doğal.
Defalarca doktor kıyası yapıldı başka meslek yokmuş gibi. Birçok kişi yeter dedik ne alakası var . Tartışılacaksa ne kadar fikrin bilgin varsa eğitim ile öğretmenlik ile ilgili ortaya koyarsin da döndürüp döndürüp boş konuşmalar, klişelerle fikir alışverişi adı altında sinir bozamazsin.
Öğretmenlik ile ilgili yorumlardan kimlerin nefret kustuğu, fişleme yaptığı açık.
Sizin yorumunuz denizde sadece bir köpük. Yorulduk artık anlatmaktan.biz vicdan işi yapıyoruz. Söylenenler tabiki yıldıramaz ama destek olmuyorsaniz da , sevk kırmayın.
Azalarak biter umarım bu aydın yorumcular.
Ben sana akademisyen olamazsın demedim. Öğretmen olamazsın dedim.Hiç telafi dersi yapıldığını görmedim de duymadımda
Kar tatili elbette yapılsın
Ama yalnızca öğrencilere yapılan birşey değil
Öğretmenlerinde ulaşım sıkıntıları olduğu için yapılan birşey
Ben kendi ailemden gördüğüm kadarını söylüyorum size
Mesela ablam bir ilçe de çalışıyor küçük bir yer
Kar yağdığı zaman öğrenciler gidiyor fakat öğretmenler gidemediği için tatil oluyor
Yani burada öğretmenlere tatil olmuş oluyor
Ama mesela bizde gidemiyoruz yaklaşık 20 dakika yol yürüyoruz ama tatil olmuyor
Söylemek istediklerim bunlar
Yoksa banane herkes kaç ay tatil yapıyorsa yapsın
Bende yüksek puan alıp ogretmen olup atanabilirdim
Ama daha da yüksek puanlar alıp akademisyen olmayı tercih ettim
Meslek kıyaslaması değil amacım
Bugune kadar kac tane ogretmen geldi gecti benim egitim hayatimdan, meslegini hakkiyla yapan kac taneydi diyin 3ten fazla sayamam.
Bu salla başını al maaşını olayı değil. Nöbet öğretmenin işi değil. Devlet az yesin ve her okula özel güvenlik versin. Derslere gelince öğretmenlerin buyuk bir kısmı hakkıyla işini yapıyor. Kim yapmıyor diyorsa ben artık ohh iyi yapıyoruz diyorum.Ben sadece bir tane sayarim o da hindistanli bir matematik ogretmeniydi . O da Turkiye'de degildi.
Hakkiyla yapan icin ogretmenlik gercekten zor meslek. Zaten is ogretmenligi hakkiyla yapmakta.
Ciddi sabir gerektiyor + ogretme aski. Bu da ne maasiyla , ne de puaninin dusuk olmasiyla kiyaslanamaz. Maaslari yuksek olsaydi ogretme asklari artacak miydi . Hayir.
Herkes azimle yapabilecegi , askla calisabilecekleri meslekleri secse keske... O zaman ne doktorlardan, ne ogretmenlerden , ne de polislerden sikayet ederdik.
-----------------
nomunomuchua Salla basini al maasini yapmak istemedigin acikca ortada. Umarim cikar yol bulursun.
Bakın zor değil ilk sayfaya dönün bu doktor mevzusunu bir öğretmen mi çıkarmış yoksa öğretmenliği yermek isteyenler mi görürsünüz zor bir şey değil.sabahtan beri doktorlarla öğretmenleri karşılaştıran sizlersiniz. gerçekten çok komik ya. oturup burada meslek kavgası yapmak istemezdim. öğretmenleri küçük gören tek bir laf dahi etmedim. öğretmenlik bana göre değil, olmadım. ama inatla doktorla kıyaslama yapıp duruyosunuz. yok çok paraları varmış şuymuş buymuş. sizin şahsınıza özgü yazmıyorum ama inanın doktorlarla karşılaştırdığınızda aşağılık kompleksiniz varmış gibi oluyor. objektif bakmıyorsunuz. size yapılan yorumlara karşı kendinizi savunun ama kendinizi doktorlarla karşılaştırarak değil. çünkü karşılaştırmalarınızın hiçbirisinde ufacık da olsa haklı değilsiniz.
Bu salla başını al maaşını olayı değil. Nöbet öğretmenin işi değil. Devlet az yesin ve her okula özel güvenlik versin. Derslere gelince öğretmenlerin buyuk bir kısmı hakkıyla işini yapıyor. Kim yapmıyor diyorsa ben artık ohh iyi yapıyoruz diyorum.
Gerçekten komikti ama bizde öğretmen sayılırızBen sana akademisyen olamazsın demedim. Öğretmen olamazsın dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?