- 13 Eylül 2016
- 2.882
- 5.857
- 158
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
valla benim de hiçbir meslekle problemim yok. aksine dedim ya bana uygun değildi, tercih etmedim. uygun olanlar tercih etsinler, eğitimin öneminin hepimiz farkındayız. doktorla arasında maaş farkında eğitimi önemsiz gördüğümüzü yazmışsınız mesela. halbuki kel alaka. öğretmenlere saydırılması yanlış orda hemfikiriz ama öyle bir yazılıyo ki doktorlar kebap oh. halbuki bu kadar paralanan, ömrünü adayan bir meslek var mı? size rahatlığınızdan dolayı yükleniliyorsa yapmanız gereken en son şey doktorlardan yola çıkarak kendinizi savunmanızdır. tek tek yorumları açıp size bu doktor öğretmen konusunda cevap yazmak istemiyorum ama karşılaştırma yaparak yaptığınız savunmalarınız hiiiç de objektif değil. bunu kabul edin. bu da bu kadar saçma bir tartışma konusuna son yorumumdurBakın zor değil ilk sayfaya dönün bu doktor mevzusunu bir öğretmen mi çıkarmış yoksa öğretmenliği yermek isteyenler mi görürsünüz zor bir şey değil.
Ben konunun ilk sayfasına denk gelmiştim ve nasıl geliştiğiné şahit oldum.
Aşağılık kompleksi lafiniza cevap vermiycem sadece haddini aşan bir yorum .
Biz öğretmenler mesleki problemlerimizden konuşurken inanın aklımıza gelen en son şey doktorlukla mesleğimizi mukayese etmektir.
Bir kez ne ilgi kuruldu da sayfalardir bu doktor muhabbeti yürüyor ? Hakkaten sıkıcı :)
Bunun dışında o yorumlardan birine ben yanıt verirken (öğretmenler ağlıyor gibi birşeye doktorlar niye sesini çıkarmıyor gibi birseydi)
Orada öğretmenin ekonomik yetersizlikler yaşadığını anlattım,değer verilmemesinden bahsettim vs yani ben aslında hep öğretmenin sorunları üzerinden konustum.
Aglıyorsa nedeni vardır diye. Doktorluğa laf atmadım ki neden atayım?
Tekrar ediyorum keşke hepimiz olabilecek en iyi şartlarda çalışabilsek.
Bizim gıcık olduğumuz hiçbir meslek yok (olması da çok komik olur gercekten) ama bugun bir kez daha yorumlardan gördük ki tatil meselesinden bıraksan saç baş yolcak derecede bilenmis bir kesim var. Ben de sizin için söylemiyorum bunu.
Öğretmenlikle diğer mesleklerin mukayesesi konusu da canımı sıkıyor yeri gelmisken.
çevremde tanıdıgım tüm öğretmenler böyle
hep ağlıyorlar, hep mutsuzlar
sağlıgımızı emanet ettiğimiz dr lar bile bu kadar mesleki acıdan mızmızlanmıyorlar
Neyse siz akademisyensiniz ya benim sizinle fikir alışverişi yapmaya iq değerim yetmezGerçekten komikti ama bizde öğretmen sayılırız
Bak sadece sayılıyorum olamıyorum bile :)
Nomu taşı attın gittin ha, sonra burada afet öğretmenlerle üç ay tatil yapıyorsunuz nomıssızlarcılar kıyasıya çarpıştı al sana 17 sayfa
Anlıyorum seni az öğretmensiniz okul kalabalıktır ama herşeye yetişemezsin. Yetişebildiğin kadarını yap sen de bir (1) kişisin sonuçta 10 kişi değilsin. Doğrucu davutluğunu gider gitmez göstermişsin. Toplantıda çözüm olarak haftada birden fazla nöbet konusu geçer onu da hocalar kabul etmez benim tahminim. O yüzden elinden geleni yap kendini de çok paralama. Allah korusun bişey olmaz inşallah ama olursa bile idarecine söyle bu imkanlarla bu kadar siz de biliyorsunuz diye.
Cidden tüm tartışmaların nedeni okudugunu anlayamamalari sevgili üyelerimizinHay Allah valla anlaması kıt üyeleri unutup daha ayrıntılı yazmadığım için çok pişman oldum şuan.
Kk dan rica ediyorum. Üye alırken okuduğunu anlama testinden gecirsinler lütfen.
Yahu ben size bizim meslek en zoru, diğerleri rahat çalışıyor mu dedim?
Ben size yorulma istemiyorum bana ne nöbet tutmak istemiyorum mu dedim?
Ben size 3 kata tek öğretmen yetmez.
Isin içinde çocuklar var sıradan bir konu değil bu. Tehlike var korkuyorum. Bir can gittikten sonra konuşmanın 30 saat toplantı yapmanın anlamı yok. Bir göz çıktıktan sonra Allah korusun yerine konmayacak. Tehlikeyi en aza indirmek adına farklı bir çözüme gitmeli ama gelir gelmez düzen bozan olacağım diye tedirginim dedim.
Lütfen abartiyorsun ne var sanki diyenler 280 öğrencili bir okulda sadece 15 dk nöbet tutup izlesinler tehlikeleri gozlesinler.
En basitinden katta öğretmen görmeyen çocuk musluğu açık bırakmış koridor şu içinde kalmış. Çocuklar kayıyor burası hocam diyordu. Biri kayıp kafa patlatsa bu ne sorumsuzluk demeyi bilirsiniz.
Ama bu ülkede önlem almayip ahh vahhh etmek en iyi becerdigimiz is pardon unutmuşum. .
Kendi işlerinin zorlugundan yakinanlar vaktinde öğretmenliği beğenmeyip o mesleği secenler tatillerimizde kalan gözlerinizden öperim.
Bugün gel öğretmen ol bırak işini desem hiç biriniz o maaşı, lüksü bırakmak istemezsiniz ondan da eminim ama işte siz hepsini bir arada istiyorsunuz değil mi?
Öğretmenliği yeteri kadar taşlayip rahatladiysaniz konumu kapatabilirsiniz.
Hangi üyeydi bilmiyorum da bir tanesi de şey dedi, ısteseydım öğretmen olurdum ama istemedim ben daha yüksek puanlar alip akademisyen olmayı seçtim.Neyse siz akademisyensiniz ya benim sizinle fikir alışverişi yapmaya iq değerim yetmez. E bebiş de var. Gidicem ben. ama birşey merak ediyorum. Ünv de iken bunu çok duyardık. Sağlam tanıklıklarım da var hatta.
Hani şu çanta taşıma miti doğru mu? Eğer doğruysa siz zaten öğretmen olamazsınız. KPSS ÖABT MÜLAKAT sonrasında ADAY ÖĞRETMEN sonrasında da STAJYER ÖĞRETMEN aşamaları var. Malesef onlar ya bilek hakkıyla ya da soru öalmayla geçiliyor...
Bu mesajı ona itafen yazdım zatenHangi üyeydi bilmiyorum da bir tanesi de şey dedi, ısteseydım öğretmen olurdum ama istemedim ben akademisyen olmayı seçtim.
Sanirsin öğretmenliğe kapalı akademisyenlik, öyle bir hava... Olsundu.
Çok kolay nomu, görmezden geleceksin öyle yorumları :) her mesleğin kendi zorlukları var sidik yarışına çevirmeye gerek yok boşver öyle bir tartışmaya girme.Canım kendimi çok güzel ifade ettiğim hep söylenir ama şu kk seviyesine inemediğimi çok kez gördüm. Her mesleğe ve emeğe saygım var kimseye sizin işiniz kolay demem demedim. Kendi isimle kıyaslamam. Bilirim ki farklı açılarda ayrılır kiyaslanamaz noktaya girer konu.
Ama şu öğretmen düşmanlığı ve kıskançlığini da benim gibi insanın konusuna dökmesinler ne olur ?
Evet ben bugün çok yoruldum.
Ama derdim yorulmak olsaydı diğerleri gibi sallar olduğum kattan kafa uzatarak götürürdum işi çocuklar beni de nöbet yerimde bulamayip öğretmenler odasına kosarlardi falan..
Çaresi kolay yorulmamanin yani..
Ben tehlikeden rahatsızlık esasen ve haftada 3 nöbete bile razıyım. Çünkü bir can zarar gördükten sonra ağlamak istemiyorum. Tehlikeyi toptan yok edemeyiz ama en aza indirebiliriz bunun için rahatimizdan vermeliyiz diyorum..
Benim gibi öğretmene nefret kusan insan gitsin insanlığını sorgulasin çok ciddiyim.
Allah askina akademisyen kucumsemeyin ya gittikce komik oluyorsunuz suanNeyse siz akademisyensiniz ya benim sizinle fikir alışverişi yapmaya iq değerim yetmez. E bebiş de var. Gidicem ben. ama birşey merak ediyorum. Ünv de iken bunu çok duyardık. Sağlam tanıklıklarım da var hatta.
Hani şu çanta taşıma miti doğru mu? Eğer doğruysa siz zaten öğretmen olamazsınız. KPSS ÖABT MÜLAKAT sonrasında ADAY ÖĞRETMEN sonrasında da STAJYER ÖĞRETMEN aşamaları var. Malesef onlar ya bilek hakkıyla ya da soru öalmayla geçiliyor...
Tamam tamam bemwn saygı duruluna geçiyorum akademisyen ya olmaz öyle dalga geçmekAllah askina akademisyen kucumsemeyin ya gittikce komik oluyorsunuz suan
doktor neysede birde tezgahtardanda az calisiyor dendiMağazada da hırsızlık için gözüstünde bintane şey sorana hem cevap verip hem toplayıp hem kolluyolar
Öğretmen bunu 10ar dakikadan yapıyo ve sadece yürüyerek
40 dakika ders boyunca ayakta duran öğretmen hiç görmedim dursada işi bu durucak ki keşke dursalar
Eşiniz günde kaç saat çalışıyo ve nekadar tatil yapıyo ?
Öğretmenlik bukadar zor olduğu için mi binlerce kişi okulu bitirip senelerce atanmak için bekliyo ?
Tamam tamam bemwn saygı duruluna geçiyorum akademisyen ya olmaz öyle dalga geçmek
Oooo mesleki kıyas, benim mesleğim senin mesleğini döver kavgası, demek ki bu topikte işlemden geçecek, incelenecek topik sıralamasında 2. sıraya koydum topiği, bekleyin diğeriyle işim bitsin geleceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?