Nohut :(

Ben onceden nihut yesil mercimek pisirip buzluğa atıyorum yaoacagim gun cikarip bir iki hasim kaynayinca yemek hazir tavsiye
ederim

2, 3 gün bekletmek çok sakıncalı. Nohut, fasulye gibi pişmesi zor ve uzun zaman alan baklagilleri ya bir gece öncesinden ıslatacaksın ya da düdüklü tencerede önceden yumuşaması için pişireceksin.

Bir yemeklik için o kadar elektrik (elektirikli ocak) ya da gaz gidecek diyorsan da 3, 5 yemeklik ya da daha fazla olacak şekilde nohut ya da fasulye her ne yapacaksan onları düdüklü tencerede pişir ve buz dolabı poşetine koy. Gerektiğinde gerektiği kadar alıp yemeklerine koy. O daha kolaylaştırır işini..

Tavsiyen için teşekkür ederim ama dediklerini denedim. Gaz gidecek diye düşünsem sanırım hiç yemek yapmam.

Tavsiyen için teşekkür ederim ama dediklerini denedim. Gaz gidecek diye düşünsem sanırım hiç yemek yapmam.

Siz beni yanlış anladınız. Tabi ki yemek yapmak için elektrik ya da gaz gidecek. Gerekirse haddinden fazla gidecek.. O sebeple söylemedim. Ancak bu kadar yanlış anlaşılabilirim.. O kadar tavsiye verdim kendimce, yardımcı olmak amacıyla art niyetsiz bir şekilde ve siz sadece o cümlemi belirterek iğneleyici bir yorumda bulunmuşsunuz.

Demek istediğim nohut ve fasulye gerçekten çok geç pişen baklagiller. Daha yemek yapılma işlemine girmeden önce kaç saat pişip ancak yumuşayıp da yemeğe katılacak kıvama gelen gıdalar bunlar.. Bir çok yemek yapımından daha fazla zaman alıyor bunların yumuşaması için ıslatıp bekletmek ya da pişirmek..

Bu sebeple hem vakit alan hem de geç piştiği için size nacizane yardımcı olmak ve tavsiye vermek amacıyla bir yemeklik nohut haşlayacağınıza 4-5 yemeklik daha fazladan koyup hem tüpten, elektrikten tasarruf yapar hem de 4-5 yemeklik de elinizde hazır bulundurmuş olursunuz yazdım..

Canınız istediği zamanda nohut ya da fasulye ıslatmadan, haşlamadan yani öyle çok beklemeden hazır olarak kullanabilirsiniz demek istedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…