nolur yardım edin

konuyu dine getirmek istemem ama güvendiğim bi kaynaktan alıntı yapayım

Nikâh bir akit, sözleşme ve anlaşmadır. Bunun için bazı şartları vardır. Bu şartlardan birisi yerine getirilmezse nikâh sahih olmaz.
1. Evlenecek kişilerin veya vekâletlerini verdikleri şahısların hazır bulunması.
2. Tarafların irade beyanı. Evlilik akdini kabul ettiklerine dair eşlerin “kabul ettim” şeklinde ifade etmeleri.
3. Kızın velisinin izninin olması. Bu hüküm Hanefi mezhebi hariç diğer mezheplere göredir.
4. Şahitlerin hazır olması. Bu şahitler, ergenlik çağına ermiş, aklı başında iki erkek veya bir erkekle iki kadın olmalıdır. Yani şahitlikte mutlaka bir erkeğin bulunması icap eder.
Bunlardan başka bir şart daha vardır; o da nikahın duyurulmasıdır. Bu Malikilere göredir. Ancak Osmanlı Aile Hukuku kararnamesinde de mahalle kadısına kayıt yaptırılmayan nikahların geçersiz sayılacağı ifade edilmiş ve resmi nikah üzerinde ısrarla durulmuştur.
Resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını uygun görmüyoruz.

Resmi nikah yapmadan sadece imam nikahı yapmak, vicdanınızı rahatlatmak için zina olarak nitelendirdiğiniz seks eylemini yapabilmenin yolu değil mi? Sizin için evlenmeden sevişen bir kadın o...u; imam nikahı yapınca değil ama. Oldu güzelim....

insanları neden doğulu batılı dıye ayırrsınız ki sanki fark varmış gibi..ikiside öncelikle insan ve sende bıldığın cocugun gururyla oynamıssın one oyle çık sonra eskısı gelince ayrıl eskısıne gıt ee maşallah yani

roman olsa milyonları ağlatacak çaresizlik gibi..şaka bir yana ikisinden de belli ki hayır yok sende ama yanlış yapmışsın doğulu çocuğa bi bakıma madem aklın kalbin başkasında bi başkasını oyalama yani tehdit altında kalmak kötüdür yani Allah yardım etsin bence ailenden seni anlayacak birisine olayı düzgünce anlat annene vs. Sevgilinle ilişki yaşayacak kadar cesursan ailene de açıklama yapmalısın bence.ki başkasının tehditi seni rahatsız etmesin

Gerçekten zor bir durum .. Bana kalırsa da aılen le paylaş derim ama paylaşılması kolay bi durum değil eski sevgilinle yaşadığın. Elinde ses kaydı olduğuna eminmisin blof yapıyor olabilir mi ? çünkü ses kaydı bı program sayesınde kaydediliyor erkeklerin böle şeylerle uğraşcağını pek sanmıyorum. hadı yapsa bile sen ona bu durumu anlatır anlatmaz ayrılmadın sonuçta aradan zaman geçti saklanadığını pek sanmıyorum

Savcılığa ver. Eline cel gelsin hicbir sey yapamaz

hatta onun tehditlerinin ses kaydını al mesaj varsa elinde onları sakın silme hepsiyle birlikte direk savcılıga git tehdit sucundan zaten direk yargılanır.. ailene de benden ayrılmıodu bende ona bölyle bi ilişki uydurdum peşimi bıraksın die oyun oynadım de

6 sene birliktelik,ilişki,sevgili değil kocamdı,ardından karşısına çıkan doğulu adam hemen evliliğe atılan adımlar,ardından tekrar ortaya çıkan sevgili,doğuluya elveda ve sonuç ortada,offfff yazarken daraldımFazla hızlı yaşamışsınız herşeyi,bi şeylere bi adım atarken bin kere düşünmek lazım

neden anlattin ki ne gerek var?
sorsan o da tam tamına bakirdir hele .

çok tehlikeli biri doğulu ya benimsin ya toprğaın diyor aptalll sey
Zaten onun ses kaydi yapmasi başlı başina bir suc ve seni tehdit ediyor buda bir suc savciliga sikayet edecegim seni de mesajlarin duruyor de ses kaydi yapman bile bir suc de hepsini savciliga vereceğim boyle dewam edersen de en azindan ailem benimle kuser ben ewlatlariyim gene barisirlar ama sen ceza alirsin ceza evine girersin de.

6 senelik sevgiliden de digerinden de hayır yok tehdit ediyorsa etsin korkma yalan soyluyor ondan ayrıldıgım icin iftira atıyor dersin
Bencede her ikisindende sana hayır gelmez artık .. İftira atıyorlar dersin ikisindende uzak dur başın belaya yoksa o zaman girer

ilişki olsun olmasın eger şartlarına uygunsa nikah geçerlidir ben bunu dedim Allah aşkına dini nikahsız birleşme zina olur bu islami bir mesele hepsi bu , biriyle birlikte olur bu kendi günahıdır kimse kimseyi yargılayamaz Allah ile kul arasında sapla saman karışmasın lütfen ve ayrıca dini konularda böyle keskin konuşmalar tehlikelidir arayın fetvasını sorun samimi söylüyorum insan dinden çıkar benim anlatmaya calıştıgım bu.

Resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını uygun görmüyoruz ...bendece ikisi birlikte yapılmalı ama

o da nikahın duyurulmasıdır... bunu alimler açıklıyor şart değildir
buna delil lazım ayet hadis lazım...sosyal durum ayrıdır örf var adet gelenek görenek o ayrı

"Nikâhı ilan edin, onu mescidlerde kıyın ve üzerine def çalın,(Tirmizi) her emir Vücup için değildir (Kesin gereklilik) nikahı ilan edin diyor tüm halka duyurun bu müstehaptır nereden anlıyoruz devamında def çalın diyor yani def çalınmayınce nikah olmuyormu?(def sünnettir) camide kıyın diyor devamında yine düğün salonunda kılınsa geçersizmi? sen ilanı sart koşarsan aynı hadiste defte şart oluyor camide şart oluyor madem bunlar sünnet ve müstehap olarak değerlendiriliyor ilanda müstehaptır tüm fıkıh bunu söylüyor ...aynen açıklaması budur kaynak ehli sünnettir ,fetvasını sorun isterseniz sadece büyük bir hata yapmamanız için yazıyorum bunları

hayır kızlar ben sizden beni yargılamanızı istemedim sadece yardım edin dedim evet günah benim günahım ve nikahı sadece ben ve o bilmiyoruz ablalrıınn hepsi bilio çoçuğun teyzesi annesi hepsi biliyor bir benim ailem bilmiyor günah benim günahım ben sevdim güvendim ona inandım evlenceğimize ve böyle birsey yaptım ki ben en azından ALLAHtan korkum oldugu için imam nikahı kıydım dışarda nikahsız birlikte olan milyonlarca insan var beni suçlucanıza dönün bi kendinize baksanıza ? hanginiz benden masumsunuz ? bedelini ben ödedikten sonra yaptığım hatalar kimseyi ilgiliendirmez ? ben size sadece sizde hem cinsim olduğunuz içn yardım istedim..
bu arada nikahı bozduk yani boşandık.

İşte bu dediğin olmuyor daha 2 gün önce tv de hoca söyledi iki tarafın anne babası bilmesi lazım diye yoksa zinaya kılıf uydurmaktan başka bişey olmaz kimi kandırıyorsunuz

İşin dini boyutuna girip kimseye fetva vermek haddim değil.din bir vicdan meselesidir arkadaşımız pişman olmuşsa tövbe eder afolunup olmayacağı Allah la onun arasındadır.kimseyi bırda yargılamaya hakkımız olmadığını düşünüyorum.eğer arkadaş bize fıkıh sorsaydı hep beraber bilgimizi paylaşmamız doğru olurdu.yardım istwdğin konuya gelince doğulu sevgilin bugun evlenmek için bunu kullanan adam evlendiğinde kimbilir neler için bunu kullanacak sürekli yuzune vuracak.bir yanliştan kurtulmak için hayatını karartmak mantıklı olmaz.o seni tehdit ediyorsa sen de onu tehdit et.ailemin sana inanacağını mı sanıyorsun de.ses kaydını nasıl yaptığını anlamakta zprlandım.hangi pskolojıyle yapmış bunu.bence blöf yapıyo.ses kaydı olduğuna inanmıyorum.varsa gönder bana ses kaydını de.eminim ki bir şey gönderemeyecektir.ilk sevgilini de boşver.libidosu tavan yapmıştır ondan dönmüştür.yepyeni bi sayfa aç kendine.vicdanını rahatlatacak şeyler yap.ruhunu hafiflet ve yaptığın şeyi yuzune vurmayacak biriyle mutlu olmaya caliş.bir doğulu olarak söylüyorum doğulu bir erkek kızlık zarına fazla önem verir.

çoook teşekkür ederim ilk öncelikle allah razı olsun beni yargılamayıp yardım ettiğin için
doğulu çoçuk biliyor ve sorun yaratmıyor urfalı bu çoçuk sorun yaratmadı ve ona tekrar döneyim diye elinden gelini yapıyor sanırım tehtityle beni korkutup geri döneceğimi sandıgı için bunu yapyor onu da anlıyor seviyor ama ben ona karşı bişey hissetmiyrum
bu arada doğulu deyip ırkçılık ayrı mı yapmıyorum yanlış anlama isim vermek istemediğim için bu tarz konuşuyoruum yoksa asla ırkçılık yapmam hatta doğulular çok merhametli ve yardımseverler onların içnde çalışıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…