Politik olmak
Evlilikte bir kadın saygı görüyorsa, kendi ailesine eşi saygının yanında ilgi de gösteriyorsa hemen dönüp bunu başaran kadına bakıyoruz.
1. Kadın kayıvalidesini ve kayınpederini hoş tutuyor; hediyeler, gönül yapıcı sözler ve samimi davranışlar...
Böyle yapınca insanlığın getirdiği bir utanç veya ar duygusundan diyelim adamın kadının ailesine buğuz etmeye yüzü olmuyor.
2. Kadın evde dırdır yapmıyor, sorun çıkarmıyor; kavga çıkacağı zaman kadın duygu sömürüsü yapıyor, kocasına ihtiyacı olan ama aynı zamanda kırgın bir nazlanma yolu izliyor. (bol bol da kavgalı evlilikler ve boşanma sonrası sürünen erkekler sohbet arasında bile örnek verilerek göze sokulacak ki adam ne kadar huzurluyum desin)
Mağdur edebiyatına yatacaksın gerekirse.
3. Yemek, temizlik ve bakım ; Kadın yemeği ve temizliği elinden eksik etmediği gibi aynı zamanda her zaman bakımlı ve çekici, her zaman her şeye hazır (anladınız onu siz) olmaya gayret ediyor.
4. Kadın yaptığı şeylerden bahsediyor ;Bu aslında karışık gibi görünse de olay şu; "Geçen de annene bir pijama takımı aldım çok beğendi, çok sevindim" "Senin için sarma sardım" "Senin izlemek istediğin filme bilet aldım"
Onun hoşuna gidecek ama senin için yapması zor olan şeyleri büyük bir hoşgörü ile yaptığını düşündürmek amaç.
Fedakar, cefakar ve düşünceli görünmek.(Hep öyle hissetmeseniz bile öyle görünmek önemli)
Ha bir de onun ailesinden birine bir şey olsa ilk koşan olmak önemli. Minnet duyacaktır normal bir adam.
Yakın bir akrabam tam da bunları yapıyor desem yeri var. Adam çok sıcakkanlı biri olmamasına rağmen yıllardır kadının ailesine bir hizmet bir minnet görmen lazım.
Bunları yapmak zor evet ama olayda şu var, adam kendini pohpohlanmış ve ailesi, evi, eşi yönünden değerli hissedecek. Kendi yapısında yoksa adamın, bunu karşılıklı bir durum haline getirmek için bunları yapmaktan başka çözümü yok bu durumların.