- Konu Sahibi calimeroyum
-
Arkadaşlar nolur bana bir akıl verin aranızda varmı benim gibi evliliği ev arkadaşlığına dönüşen
eşiyle oturup iki kelime etmeye hasret kalan
Canım benim ya çok çok iyi anlayabiliyorum seni..
Ama bak, sorun belliyse çoğu zaman çözüm de aslında bellidir. Biraz şartları zorlamak gerekir belki ama çözüm bellidir.
Hem ucuz hem rezidans diye biraz acele karar vermiş eşiniz alırken herhalde tam hesap edememiş ileriyi.. Bu çok normal bi durum, çoğu çiftin başına geliyo nerdeyse. Evlenirken acele edip yapılan masraflar sonradan yoruyo vs. Yani çoğu kimsenin başına gelen bi durum, gerekenin yapılması lazım soğukkanlı olup.
Eşiniz evi seviyo diye satmamak, şu durumda mantıksız görünüyor.
Eşiniz evle mutlu ama sizinle değil. Siz içerde duygusal olarak yıpranıyosunuz birlikte, ama o tek başına evle mutlu.
O zaman parkelerine sarılsın, duvarlarla sohbet edip fayansla sevişsin, evle evlensin tabiri caizse. Ki durum pek de farklı değil, size dokunmak yerine erotik film izlemesi vs durumun ciddi olduğunu., sizden soğumaya başladığını gösteriyor.
Böyle giderse, önce soğumayla başlar, sonra kaybetme korkusu azalır.. Zamanla kalbinizi kırmak kolaylaşır.. Ufack şeylerde bile büyük kavgalar çıkmaya başlar.. Sinirlerin aşırı yıpranarak hayatın eziyete dönüştüğü bu yolun neresindesiniz şu an?
İnanın aynılarını ben de yaşadım.
konuşmak işe yaramaz dediğim gibi ekstradan adamın üstüne gitmiş olursunuz. Yani şöyle düşünün. Size dokunmak yerine başka bi kadını izlemeyi seçen bi adamdan şu an bebek istemek ne kadar sağlıklı? Size olumlu tepki verse bile duyguları stabil değilken üç gün sonra siz hamile kaldıktan sonra ondan da pişman olmayacağı ne malum? Kafasındaki erken mi yaptık keşke bekleseydik cümleleriyle bi bebeği ne kadar sıcak karşılayabilir?
Bebek sanıldığı gibi her zaman düzeltmez durumları. Aksine, onun karşısında kendisine baskı sebebi olan sayı birken, iki kişi olursunuz.
Önce ilişkinizi geri döndürmeniz gerek, sonra kendiliğinden gelir bebek zaten.
Bence size bi iş bulabiliriz öncelikle. Daha önce iki kere nahoş durumlar yaşandıysa da onlara bağlı kalarak erteleyecek kadar lüks bi durumda değilsiniz. Sekreterliği asistanlığı boş verin. Toplum bilimi okumuşsunuz geniş bi iş yelpazeniz var yok değil. İletişimi ve insan ilişkileri iyi olan biri olmanız gerek yani. Örneğin Gayrimenkul danışmanlığı filan düşünebilirsiniz. Öyle seyahat vs gerektirmez. Bu sektörde çalışan çok fazla evli bayan tanıyorum. İş imkanı da çok sürekli o tarz iş ilanları görüyorum her sitede.
Dershaneler henüz kapanmıyor, tecrübesiz de alanlar var, az maaşla bi işe başlayıp sonra maaşı arttırabilirsiniz. Kıvıramayacağınız bi iş değil. :2:
Daha düşünsek başka pozisyonlar da bulunabilir yeter ki siz duraksamayın. :)
Evi ise kesinlikle satmalısınız. Siz nası aldıysanız mutlaka başka bi alacak da çıkar. Yeni evliler veya öğrencilere kiralamak için yatırımcılar 1+1 lere çok değer veriyor.
Çok fazla kar amaçlayamazsınız zaten. Aldığınız rakamın üstüne bi 50 koyup satışa çıkartın.
Miktarı bilmediğimden şimdi birazıyla ev alınır mı bilmiyorum. Ama arabayı filan da boşverin. Kiraya çıkıp borcu ödeyince bi araba parası kalıyorsa eğer o parayı enpara gibi bi yerde faize yatırın.
Bu yolla hem borcunuz kapanıyor stres bitiyor, sizin de elinize iyi kötü bi maaş geçiyor, hem de siz kirada normal geçinirken bankada küçük bi birikiminiz kalıyor.
Şu andakinden on kat daha huzur garanti. Stres bitince eşinizle aranız kendiliğinden düzelir zaten, bebiş planı da yaparsınız. :2:
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bir insana hadi gel konuşalım demek garip oluyor. hadi sevişelim demek de garip oluyor. yani eşinizle sorunlarınızı halletmeye çalışırken bu şekilde mi yaklaştınız yoksa uygun zamanlarda iletişim kurmayı mı denediniz? bu önemli bir ayrıntı bence. bu şekilde de olmuyorsa yine hadi yapalım neden yapmıyoruz yerine bak bu hale geldik. böyle olmaz yürümez. bir adım at. yine olmuyorsa, ben bu şekilde yürütmek istemiyorum. aşama aşama yaklaştınız mı?
Adamda bariz bir soğuma var.
Heyecan ve aşk düşüşe geçmiş.
Evli bir erkeğin pprno izlemesi demek; "elimin altında aşk yaşayabileceğim biri var ama onu arzulamıyorum" demektir. Ama buna sen sebepsen; yani yanaşmıyorsan adama; bu durum gayet doğal. Ne yapacak ki adam izlemeyip de? Mastürbasyon yapmazsa da rüyalarında rahatlar. İlla ki olacak yani o. Bunu unutma bak. Bir erkek için seks en önemli şeydir. Değilse, o erkek erkek değildir zaten. Sen seksten mahrum bırakırsan yarın öbür gün o adam sadece ..... izlemekle de kalmaz seni aldatır. O zaman onu suçlar durursun fakat hata kimde? Sende. Hepimiz maddi sıkıntılar yaşadık. Sen bizim yaşadıklarımızı bilsen demekki ağlarsın. Ama aşk herşeyden kuvvetli geldi. Birbirimize sarılarak atlattık herşeyi. Siz resmen iki yabancıya dönmüşsünüz.. Hep maddiyata bağlamamak gerek. Yok adam osuruyor, yok gaffur gibi geziniyor diyerek ondan artık etkilenmediğini dile getiriyorsun sen de. Gerçekten sevdiğin bir insandan hiçbir koşulda iğrenemezsin. Demekki sende de ufak ufak sorunlar var. Al karşına eşini konuş. Ama eğer devam ettirmek istiyorsan. Kendine de bir sor.. Bu adamı hala seviyormusun diye.. Seviyorsan ve devam ettirmek istiyorsan konuşmaktan başka çaren yok. Allah yardımcın olsun.
inanın çok üzüldüm umarım bu sıkıntılı günler biran önce geçer bence kopuk olmanıza sebep olan şey maddiyattır maalesef erkekler bunu hep dert ediyor.. bende sizin gibiyim inanın ben gerçi kaynanamlarla altlı üstlü oturduğum için özel hayatımın olmamasından yakınıyorum bizde yatmadan yatmaya yalnız olabiliyoruz oysa inanın maddiyat sıkıntısını aşmanın yollarından biri sizin dedğiniz gibi karşılıklı sıcak kahve yada evdede olsa olsun güzel bir yemek....
eşinizle konuşsanız hep yanında olun maddi yönden herzaman yanında olduğunuzu belirtin zamanla bu durumları beraber aşacağınızı söyleyin onu çok sevdiğinizi söyleyin onun bu davranışlarının sizi üzdüğününü söyleyin yani heran yanında olduğunuzu hissettirin ona
sizin en önemli sorununuz iletişimsizlik olmuş.
zamanında konuşmamışsınız birikmiş birikmiş şişmiş şimdi de.
eğer konuşamıyorsanız eşinizde bir arkadaşında dediği gibi mektup yazın en doğrusu bu olur
Yatmak, pc başında oyalanmak, evde pineklemek çoğu erkeğin sevdiği şey bence.
Benim anlamadığım neden rahatsızlıklarınızı içinizde biriktirip kendi kendinize üzülüyorsunuz.
O pc si ile oyunu ile mutlu mesut yaşıyor. Acıkıyor yemek hazır, kirli çamaşırı temiz ütülü geliyor.
Her üzüntüm için iki üzerim ve her rahatsızlığım için rahatsızlık veririm.
Benim eşimin de işi yorucu ve izinlerimiz pek uyuşmaz.
Uyuştuğunda da bana ıhh mıhhh yorgunum yapıyordu ilk zamanlar pc başında face, haber falan.
Bir hafta hadi neyse dedim, iki hafta olsun dedim.
3. hafta dedim ki ben kurs araştırıyorum gidicem, akşam şu saatte buldum falan.
Bunun surat döndü ne kursu falan. Sevmez öyle onsuz yaptığım planları..
Ona kalsa evde birlikte pinekleyelim süper
Dedim benim için tatil, evde yatmak demek değildir.
Dinlenmek pc başında pineklemek değildir.
Arkadaşlarımla haftada bir gün akşama kadar gezerdim pazartesi işe o mutlulukla giderdim.
Kusura bakma böyle kendimi hizmetçi, çalışan köle gibi hissediyorum.
Beni gezdirmiyorsun bile!
Bu tamam her hafta çıkarcam seni artık söz dedi.
Ve gerçekten de planlar yapmaya başladı.
Çünkü onun canını sıktım.
Ellemeseydim emin ol aynen devam ederdi.
Arkadaşları mı gelecek?
İyi bir hazırlık, ikram ister elbette bu yüzden aşkım süpürecek misin, silecek misin seç derim.
Birini seçtiririm mutlaka onu da yorarım.
Bu da birlikte yapılan bir şey ve ben gerçekten keyif alıyorum.
Onsuz yaptığım temizlikler hep daha sıkıcı, gözümde büyür.
Ellemesem kolay kolay hadi ben yapayım der mi?
Hiç sanmıyorum.. Pc öyle tatlı ki..
Desen ki evliyim daha 1 aylık eşim ..... izliyor.
Senin suçun yok adam bu der geçerim.
Bugün oyuna bu kadar bağımlı olması, .....ya yönelmesi senin tüm rahatsızlıklarını içinde yaşayıp,
adama bunu soğukluk olarak yansıtmanla ilgili..
Önce rahatsızlığını tatlı dille anlat.
Düzeltmedi mi sert dille anlat.
Düzeltmedi mi sen de onun rahatsız edeceği şeyler yapmaya başla.
Yine düzelmedi mi o zaman soğuk davran ve boşanmayı düşün diyorum..
Ahhhh arkadas ahhh ayni derdin bi ton koyusu bende ...4 yillik kolelik ...evden disari asla tek cikamam arkadas falan yok...65 yasinda babanesiyle tum gun bas basa ewe gelmden tlf acar arkadaslar bekliyo giycek hazirla cikicam giyinip gder bzm borc ses sistemi falan yalnzca 3 bin ve ben dun eczaneden ilac aldm 21 tl ben para basmiyorum kalsin eczaneyw borc veremem ben dedi aksamina 80 tl telefonunun kasasi i yeniledi sen ev arkadasi diyosun ben onun hayat kadin iyim...konus bakalim derdi ne bnce
Konuyu başlattığınız yazınızı okudum.Öncelikle Allah sabırlar versin.Yaşayan,olayın içinde olan sizsiniz elbette,ne çektiğinizi en iyi siz bilirsiniz.Ama insan insanın zehrini alır derler ya...Ben de foruma sizin başlığınıza benzer bir başlıkla konu açtım daha dün.Sizinkini de şimdi görünce yazmak istedim.Bir bayan olarak gerçekten severken,sevgine susadım diyemeyip elin kolun bağlı kalması çok zor.Evlilik te çok kutsal bir bağ ama hele ki bu hayat şartlarında yürütülmesi iyice zorlaştı.Ben herşeye rağmen eşinizi sevdiğiniz için-çünkü sevmeseydiniz böyle çırpınmazdınız- vazgeçmeyin derim.Erkekler bunalım dönemlerinde biz kadınlar kadar dayanıklı olamıyor bence.Saçma sapan şeylerde avuntu arayabiliyorlar,yollarını şaşıyorlar.Benim aklıma şu geldi,eşinize açıkça sordunuz mu hiç?Yani tavırlarınızla belli etmeye çalışarak değil,net bir biçimde.İkimizde 15,16 yaşında aklı havada değiliz,yaşadığımız şartlar,evliliğimizin içinde bulunduğu durum da ortada.Söyle bana,açık ol,ne istiyorsun? şeklinde.Çocuk olsa o yüzden belki içten içe boşanmak filan istese de dile getiremiyor derdim.Ama maddi manevi sıkıntılı bir dönemde olmanıza rağmen eşinizden boşanmaya dair bir sinyal almadıysanız vazgeçmeyin evliliğinizden bence.Hayatta herşey biz insanlar için.Şimdi böylesiniz ama bu değişebilir.İnsan 3-5 sene birlikte olmak için evlenmiyor ki,ömürlük yola çıkıyor.Evliliğin birkaç yılı kriz içinde geçebilir ama bundan birkaç yıl sonra da aynı şartlar içinde olacağınızı bilemezsiniz.
Canım benim belliki sende bu saatte benim gibi uyku tutmadığına göre sende iki kişilik yalnızlık çekenlerdensin
İnan boşanmak ne benim nede eşimin aklının ucundan geömez hayat bizim için 3 yıldır çok zor maddi manevi yıprandık ama ne olursa olsun allahım nefes verdiği sürece kocamıda yanımdan ayırmasın
ama işte bak sen ne güzel söylemişsin insan insanın zehrini alır diye
ben burda hem kendimi anlatmaya hemde yol aramaya geldim
ayrılmayı hiç düşünmedim ama çok yoruldum
herşeyi ertelemekten zamanla aramıza giren bu uzaklıktan
yani o kadar zor ki sevdiğin adam yan koltukta oturuyo ama aslında sanki dağın ardında
benim içim bu kadar yanıp kavruluyo
ya istiyorum ki anlasın istiyorum ki sorsun beni bilsin ya
ama olmuyo işte dimi
sizdede böyle mi durumlar peki
Ben evli değilim canım ama dün "Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var." başlıklı bir konu açmıştım bir derdim var bölümüne.İstersen oradan bakabilirsin,zaten dertlisin hani,bir de ben yazıp şişirmek istemem seni iyice,ondan.Benim erkek arkadaşımla aramda uzaklık var evet ama şu an bildiğin km.ler anlamında.Fakat yakın zamana kadar bizim de manevi anlamda bir ara verme dönemi yaşanmıştı.O dönemde bir halt yemiş işteŞu an barıştık,yani herşey çok normal,güzel bir ilişki anlamında.Fakat benim içim,kafam karmakarışık Çok ta seviyorum,çok ta duygusal,duyarlı bir yapım var Belirttiğin gibi uyku tutmuyor,dün zaten maden işçilerimizin durumundan ne uyku,ne doğru dürüst yeme içme...Bir yandan da kafam karışık işte...
Canım benim dünden beri kafamı toparlayıp bir türlü giremdim daha şimdi şimdi sakinleştim maden ocağındaki olay hepimiz gibi benide mahvetti
yazdıklarını yeni gördüm
Dediğin sanırım bizim tek çıkış noktamız yani eşim ya bu önyargıdan vazgeçip çalışmama izin vericek yada madem çok karşı çıkıyosa evimizden vazgeçicek
böylece hem bebiş yapabilicez hem eski huzurumuza kavuşucaz diye düşünüyorum
Çünkü düşünüyorum düşünüyorum hadi aldım karşıma konuştum hadi anlattım kendimi
hadi diyelim ki oda anladı ama biz yine ertesi güne aynı sıkıntılarla aynı darboğazda uyanıcaz
yine yatmadan önce düşündüğümüz son şey borçlarımız olucak
yine eşim kafasındaki sorunlardan kaçmak için bilgisayarına gömülücek bende kendimi deli gibi temizliğe adıycam
sonuç yine aynı olucak
çünkü benim en büyük sorum bu yani çok sıkıntılı bir dönemde olduğumuz için istanbulun göbeğinde oturuyoruz ama en son 6 ay önce filan gittim bi avm ye
gitmiyorum çünkü masraf olmasın bir şey beğenirim gözüm kalmasın diye
bir sürü arkadaşım var ama en son ne zaman kızlarla bi yemeğe çıktım hatırlamıyorum
yani hiç bir şekilde enerjimi atamıyorum tek yaptığım oturduğumuz sitenin kafesine inmek tek başıma bir çay içip eve dönmek hepsi bu
dolayısıyla çok sıkılıyorum bu durumdan kendimi bom boş hissediyorum yapmak isteğim çok şey var ama işte hep ama diyip ertelemek çok yordu beni
dediğin gibi ya bu evliliği çok sevdiği rezidans dairesiyle sürdürücek yada benimle galiba
durumun özeti bu
Evet aynen öyle.
Yukarda evi satmayın borcu bitince bi eviniz olucak diyenler olmuş ama ben sevdiğim adamla mutlu olayım huzurum olsun açlık çeker sokakta yaşarım. Ki açlık çektiğim de çok oldu bi ekmeği paylaşıp yediğimiz vs. Mutluyduk ama. Odak noktası bu olmalı bence.
Hem evden vazgeçmeniz hem de sizin de çalışmanız lazım bence. Sadece birini seçmek de yeterli değil kanımca.
Zaten kaldı eviniz hoş da olsa 1+1.
Yatırım yapılacak bi ev her türlü değil. İlerde çocuk vs olunca küçük gelicek muhtemelen. Altı sene sıkıntı çekmeye değecek bi ev de değil. Değecek bi ev olsa yine bi nebze anlaşılabilir..
Senin bireysel depresyonuna gelince, eğer çalışmaya başlarsan buna da faydası olur bence. Öyle avm leri filan çok aramazsın yoğun çalışırken. Böylece gezip tozmanın masrafı da olmaz.
Aslında senin çalışman her açıdan faydalı görünüyor. :)
Eşinle de evi satmayı konuş bi an önce. Başka konulara girmeden ama.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım benim ya kıyamam kafam şişmez olurmu öyle şey anlat konuşuruz işte
şu sevgililk dönemi varya amannn Allahım bazen evlilikten bile yorucu oluyo
bir yandan gelecek kaygısı bir yandan başka dertler
canın sıkınsa kavga ettiysen rahatça ağlayamazsın bile hemen ya anne ya kardeş girer odaya meraklı meraklı bakar
en ufacık bir sorun olsa birine içini dökmek istesen klasik yorum şudur: ooooo kızım bu çocuk daha şimdiden böyleyse ilerde nolur
ayyy ayyy bilmem mi be canım zor
Canım benimmm çok sağol aslında senin dediğin şeyi düşünüyorum bende yani önce bebek istediğimden yaşımızın geçtiğinden evi satmayı düşünmemeiz gerektiğinden bahsedeyim eyer kabul eder de satarsak zaten hiç bir sıkıntımız kalmıycaz gayet gül gibi geçinip gideriz
Ama evi satmaya yanaşmazsa yani bebek işini bekletelim evi satmayalım derse çünkü bunu deme ihtimali çok yükset
çok seviyo bu evi
o zaman peki bahsetsem mi diğer sıkıntılı konulardan
yoksa hiç mi girmemek lazım o konulara kırıcı mı olurum konuları açarsam
Canım ya eee sizin borçta çok değilmiş o zaman neden böyle yapıyoki
dışarı çıkmamak filan kıskançlıktan mı
Yatmak, pc başında oyalanmak, evde pineklemek çoğu erkeğin sevdiği şey bence.
Benim anlamadığım neden rahatsızlıklarınızı içinizde biriktirip kendi kendinize üzülüyorsunuz.
O pc si ile oyunu ile mutlu mesut yaşıyor. Acıkıyor yemek hazır, kirli çamaşırı temiz ütülü geliyor.
Her üzüntüm için iki üzerim ve her rahatsızlığım için rahatsızlık veririm.
Benim eşimin de işi yorucu ve izinlerimiz pek uyuşmaz.
Uyuştuğunda da bana ıhh mıhhh yorgunum yapıyordu ilk zamanlar pc başında face, haber falan.
Bir hafta hadi neyse dedim, iki hafta olsun dedim.
3. hafta dedim ki ben kurs araştırıyorum gidicem, akşam şu saatte buldum falan.
Bunun surat döndü ne kursu falan. Sevmez öyle onsuz yaptığım planları..
Ona kalsa evde birlikte pinekleyelim süper
Dedim benim için tatil, evde yatmak demek değildir.
Dinlenmek pc başında pineklemek değildir.
Arkadaşlarımla haftada bir gün akşama kadar gezerdim pazartesi işe o mutlulukla giderdim.
Kusura bakma böyle kendimi hizmetçi, çalışan köle gibi hissediyorum.
Beni gezdirmiyorsun bile!
Bu tamam her hafta çıkarcam seni artık söz dedi.
Ve gerçekten de planlar yapmaya başladı.
Çünkü onun canını sıktım.
Ellemeseydim emin ol aynen devam ederdi.
Arkadaşları mı gelecek?
İyi bir hazırlık, ikram ister elbette bu yüzden aşkım süpürecek misin, silecek misin seç derim.
Birini seçtiririm mutlaka onu da yorarım.
Bu da birlikte yapılan bir şey ve ben gerçekten keyif alıyorum.
Onsuz yaptığım temizlikler hep daha sıkıcı, gözümde büyür.
Ellemesem kolay kolay hadi ben yapayım der mi?
Hiç sanmıyorum.. Pc öyle tatlı ki..
Desen ki evliyim daha 1 aylık eşim ..... izliyor.
Senin suçun yok adam bu der geçerim.
Bugün oyuna bu kadar bağımlı olması, .....ya yönelmesi senin tüm rahatsızlıklarını içinde yaşayıp,
adama bunu soğukluk olarak yansıtmanla ilgili..
Önce rahatsızlığını tatlı dille anlat.
Düzeltmedi mi sert dille anlat.
Düzeltmedi mi sen de onun rahatsız edeceği şeyler yapmaya başla.
Yine düzelmedi mi o zaman soğuk davran ve boşanmayı düşün diyorum..
Canımmm benim kendi derdinin içinde banada vakit ayırdığın için yardımcı olmaya çalıtığın için çok sağol
sizde de mi böye iletişim sorunları var
çok üzüldüm
ne diyelim ki ya sabır ver Rabbim ya huzur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?