Normal doğum mu sezeryanmi

İnşallah inşallah teşekkür ederim ya yarın gidicem keseyi görme ihtimali vardır.degilmi 5haftam

Kişiye göre değişiyor iki sezaryanim var ikisinde de ilk gün zorlandım üçüncü gün yemeğimi yaptım evimi temizledim kurban bayramıydi herkez etle uğraştı bakan olmadı

normal dogumdan cok korkan biriydim. doktorumla son ana kadar dogumla ilgili konusmamistik. bana sormadi bile direkt beni normal doguma yonlendirdi. bende hic bisey diyemedim. bana cesaret verdi. iyiki de normal olmus kismen kolay bi dogumdu. acilar agrilar dogana kadar inanki bebek dogduktn sonra hersey bicak gibi kesiliyor. ve muthis bir rahatlama duygusu geliyor. gucu olan kadinlarin tatmasi gereken bi an olarak dusunuyorum. tabi kotu tecrube yasayan sancilari saatlerce cekip sonra sezeryana alinan yakinlarim da oldu ama beni etkilemesine izin vermedim. ne kadar korksamda icten ice hazirlanmisim

Gerekmedikce sezedyana yaklaşmazdim, ve ben dogumlardan cok cok cok korkardim. Çünkü annemin doumlari cok zor gecerdi, ki simdi düşünüyorum kadina neden her seferinde eziyet etmisler, başından sonuna kadar dogumlari kritik geçermiş. Ve sonuna kadar normal dogum gerceklesmis.
Bu bilinçaltmdaydi ve korktum. Ama doğuma girince ağrı il ugrasmakan nefesimi kontrol etmekten ay ben dogumdan korkuyordum diye aklima getirmedim.
En kotu ihtimal hirsey yolunda gitmese bile sezeryan var. Arkadasim iki kere sezeryan oldu anlatina ben urperdim, tvde denk geldim kadin korkuyor diye sezeryan yapti hani fobi gibide degildi. Doktorlarin yaptigi yirtma hareketlerini filan görünce içim kötü oldu.

Su an bunlari dusunmek icin zaten cok erken, hersey olacagina varir. Gerekirse olursunuz ama gerekmezse olmayin ya, hirakin cocugk rahminden vajimadan ciksin o flora cocua degsin

Daha çok erken bunu planlamak için hamileliğin sonunda da aynı korkuya sahipsen zaten doktor seni sezeryana yönlendirecektir

Çok haklısın hangisi uygunsa onu doktorla konuşup karar vericem zamanı gelince yeterki sağlıkli olsun

Doğumdan once düşünmen gereken daha onemli seyler var kontroller tahliller yemen içmem vs dogum en son ki is bebeğin duruşuna ve sağlığına bağlı olarak gelisiyor ben 41.haftada normal doğum yapıyorken aniden sezeryan dönmek zorunda kaldim ve skinti yaşamadım rahat gecti iki sezeryan dogumum da kisaca su an icin bunlar için erken.

Son ay belli olur. Bazen de normal doğum diye gidilip sezaryene dönüyor. Anne ve bebek için en uygunu3neyse o olsun diye düşünüyorum. Öncelik normal doğum tabi ki siz de bu süreci güzel geçirmeye bakın daha aylar var. Kendinizi hazirlarsiniz bu süreçte

Hayırlısı olsun.bunu son zamanlarda düşünün.nirmal doğumdan çok korkan biriydim ama ben sezaryen istiyorum demeye vicdanım el vermedi.ama sezaryen olması gerekti öyle oldu.

Her bebek kendi doğum hikayesini kendi yazar... Zamana bırakın, gebeliğinizin tadını çıkarın. Tebrikler bu arada :)

Ya bi de şu doğum sancısı denen olayı abartmıyor muyuz acaba?
Benim 40 dk kadar nst cihazının 100 gösterdiği şekilde sancım oldu, ama gözümü kapatıp derin nefes alıp verinceye kadar geçiyor zaten 45 sn sürüyor sancı. Ne bağırma ihtiyacım oldu, ne öldüm bittim. Bi tek o pik yaptığı anlarda eşimin elini sıkmış olabilirim biraz.
Dizi filmler den çok etkileniyoruz bence. Ağrı acı ve korku düşüncesi daha çok beynimizde. Her ay regl ağrısı çeken bkadın bence o kadar da etkilenmez diye düşünüyorum.

20 lik diş ameliyatım sonrası vallahi daha çok acı çektim.

On tane yapsam onunu da sezeryan yaparım o ne güzeldi ya ben çok rahattım ama acı eşiğind bağlı. Her ikisinide riskleri var

Ben de çok korkaktım zaten ilk birliktelik de çok zor olmuştu. Sonra vajinal muayenelerde bacaklarımı kapamaya çalışırdım farkında olmadan. Kabusu yaşardım muayene öncesi. Hamile kalınca normal doğurucam dedim. Eşim pek inanmadı. Ama nedense hiç korkmadım normal doğumdan. Farklı bir duygu galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…