Normal doğum mu sezeryanmi

Benim annemde öyle olmuş bi doğumunda ters gelmiş ve 12 saat sancı çekmiş başında bir sürü doktor kimse elleyemiyor sakat kalır müdahale edersek diyorlar sadede izlemişler ve Doğumu da ters olarak 12 saat sonunda yapmış. Ama anneme sorduğumda normal Doğum yap diyordu her zaman :) onca acıya rağmen yine de bunu der ve acı eşiği o kadar düşük ki saçını tarayamazsın acıdan ağlar :) dişçide bayılır falan ama enteresan bi şekilde normal Doğum diyor yine de :)

Doğru diyosunuz gittigim doktordan da kaynaklı bu sanırım kan vermekten korkuyorum dedim o zaman seni sezeryan yaparız deyince korku.sardi iyice çok haklısınız
O zaman ilk önce içinizin rahat edeceği bi doktor bulun derim. Çok riskli bi hamilelik yaşadım. Hem rahmim alınabilirdi hem bebeğim karnımda kocaman olmuşken onu kaybedebilirdim. Doktor doktor gezdim . Bir sürü doktor bana felaket senaryoları yazdı ama en başından beri gittiğim doktorum hamileliğim boyunca tek olumsuz şey söylemedi. Ben de anladım ki her doktor üstesinden gelebileceği durumlar var. Gelemeyenler hastayı korkutuyo ben neler neler gördüm diyen tecrübeli doktorlar da benim doktorum gibi sakin kalıyo. Hiç bir sorun yaşamadan rahat bir normal doğum yaptım. O kadar risklere rağmen de hiç korkmadım

Hamilelikte her an herşey değişebilir, doktorunuz sizi yönlendirecektir. Benim hamileliğim çok sağlıklı devam etti, hep normal doğum dedik. Son kontrolde apar topar yatisim yapıldı, 2 kere suni sancı aldım ve hiç açılma olmadi. Oğlumun kalp atışları bozulunca da apar topar sezaryen oldum.
Sağlıkla kucaginiza almanızı dilerim.

Analık çilekeşlik yükleniyor sanırım

Akisina birak bunlari dusunmene gerek yok hersey yolundaysa normal uygun degilse sezeryan bunun kararini sen verme

Vallahi ben bekarken bile asla normal Doğum yapamam derdim. Yanımda konuştuklarında sanki hamileymişim gibi sancı giriyor gibi hissederdim. Neden çünkü çok biliyormuscasına insanlar o kadar abartıyorlar ki yok bilmem kaç kemiğinin kırılmasıyla eşdeğermiş normal Doğum yok bilmem ne. Ben iki kızımı da normal doğurdum çokta kolay doğurdum bu muymus dedim. Bazı insanların ama basına zor doğumlar geliyor yalan yok açılması olmuyor falan. Siz su an sadece hamileliginizin tadını çıkarın lütfen. Daha uzun bi yolunuz var. Doguma da sonraki zamanlarda doktorunuz ile karar verirsiniz. İki turlu doğuran da anne sonuçta

6 cm acikliga kadar normal dogum yapicam dedim suni sanciya yarim saat dayanamadan sezaryen istedim.tabi suclu benim hemsiremdi daha dogum baslamadan suyumu patlatti sunic sanciyi en yuksek seviyeden verdi.bu sekilde sabaha kadar cekeceksin diyip korkutunca bende dayanamadim.simdiki aklim olsa onu sikayet ederdim resmen sezaryen yapmam icin zorladi ustelik ozel hastaneydi bide

Daha çok zamanın var bunu düşünmek için. Durumuna ve gidişatına göre doktorun sana bilgiyi verir. Şimdiden bunu düşünerek kendinizi sıkmayın. Her şey olacağına varır. Sağlıkla gelsin bebişiniz en önemlisi bu

İyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
3 sezeryan oldum hepsi güzel geçti hatta sonrakiler öncekinden daha kolay oldu
Ama keşke normali deneyimleyebilseydim doktor çatın dar dedi annem de sezaryane yönlendirdi
Bence bebeğe bırak o kendi geliş yolunu seçsin önemli olan sağlıkla kavuşmanız
Hayırlı olsunn

Kiz arkadaşım ikiz normal yolla 30 dkkada çatır çutur dogurdu hepsi hurafe acı elbette olur ama sezerya berbat otesi

İyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olma

Amin inşallah çok teşekkür ederim

Doğru diyosunuz gittigim doktordan da kaynaklı bu sanırım kan vermekten korkuyorum dedim o zaman seni sezeryan yaparız deyince korku.sardi iyice çok haklısınız

Doktorlar dünden meraklı sezaryene.
Bayılırlar korkutmaya.
sezaryen anne bebek ve doktor için en risksiz yöntemdir. Günü belli saati belli. Her şey doktorun kontrolü altında. Doğum esnasında beklenmeyen bir şey olmaz.
bu sebeple sen narkoz almışsın. dikişlerin varmış. 1 hafta doğru düzgün yürüyememişsin. 6 ay spor yapamamışsın. Kimin umrunda korkut hamileyi yapıştır sezaryeni.
Bende de sezaryen korkusu var açıkçası. Resmen fobi oldu. Eğer mecbur kalırsam da epidural sezaryen tercih ederim. Bayılmak istemem bi doğum için.
Allah hepimize bir avazda doğurmayı nasip etsin

Tek tavsiyem Doğum hikayesi okumayın izlemeyin

Doktorunuz korkuyorum dediniz diye sizi yüreklendirmek için söylemiş

Ben sezeryan ile doğum yaptım

hiç bir yan etkisini görmedim

ne ağrır ne sızlar vs vs

normal doğumu bilemiyorum

kimi kolay der kimi zor

annem mesela çok kolay doğurmuş, halam çok zor

şimdiden kendinizi germeyin hiç korkmam diyen dahi endişelenir zira bilinmeyen bir şey bilinmezliğin tedirgin etmesi de olağan

sağlıkla kucağınıza alın

Her şeyin hayırlısı sağlıkla kucağınıza alın. Benm arkadasım suda yaptı doğumunu.. bence bu o anki duruma göre değişebilir . Ama sanırım hiç bir sorun olmadı diyelim ben normal isterdim

Bu zamanların tadını çıkar. Normal veya sezaryen korku hikayelerini dinleme. Senin bebenin ve bebeğin zamanı geldiğinde kararını verecek. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah

İyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
Sanirim ilk bebek daha 5 haftalik hamilesiniz. Yasadikca goreceksiniz ki dogum sekli en son akliniza gelen sey olacak. Kendi surecimden bahsedeceksem mesela hic oyle hamile kaldim ayy ne guzel 9 ay sonra dogurucam seklinde filmlerdeki gibi bir sevinc yasayamadim. Hamile oldugumu ogrendim,doktorum hemen sevinme bi bakalim kese gorunsun dedi. Keseyi gorduk bu sefer kalp atisini duymayi bekliycez dedi. Kalp atisini duyduk bu sefer ikili testim yuksek riskli cikti ve fetal dna yaptirdik, cok yipratici bir surecti bekleyis. Hadi onu da iyi haberlerle atlattik bu sefer de 4 aya yakin gecmeyen mide bulantilariyla basetmeye calistim. Oydu buydu suydu derken daha yeni 23. Haftama giriyorum.

Dilerim sizin sureciniz saglikla ilerlesin, bebeginizi vakti gelince saglicakla kucaklayin

Öncelikle gebeliğiniz hayırlı olsun. Daha yolun çok başındasınız. İnşallah sağlıkla ilerler. Bunları düşünmek için erken. Zaten çoğu arkadaşın da yazdığı gibi bebeğin pozisyonundan kilosuna, sizin fiziksel durumunuza göre bir sürü değişken var doğum şeklinin belirlenmesinde. Ama size şu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.

Doğumun aslında doğal ve ağrısız bir süreç olduğunu, kadınların doğumun sancılı olacağına inancı sebebiyle hissettiği korkunun rahim kaslarını sertleştirerek ağrıya sebep olduğunu, eski çağlarda kadınların ağrısız ve korkusuzca doğurabildiğini ama bizim gibi modern çağda yetişmiş kadınların korkuya sahip olduğunu, doğumun korkulacak bir şey olduğunu düşünmeyen daha ilkel topluluklarda hala ağrısız sancısız normal doğumların gerçekleştiğini anlatıyor. Günümüzde de kendini telkin ederek ve doğumun doğal ağrısız bir süreç olduğunu kabullenerek epiduralsiz anestesisiz ağrı kesicisiz doğum gerçekleştiren birçok kadın olduğundan bahsediyor. Doğal doğum, keşkesiz doğum gibi isimlerle ülkemizde de eğitim ve danışmanlık veren doktorlar var. Ben bir aksilik olmazsa normal doğum istediğim için bu konuyu araştırıyorum şu an. Ama dediğim gibi o an geldiğinde hangi yöntem uygun olursa öyle olacak elbette. Her şey tamamen elimizde değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…