- 7 Ekim 2009
- 7.044
- 11.805
- 448
Gerekmedikce sezedyana yaklaşmazdim, ve ben dogumlardan cok cok cok korkardim. Çünkü annemin doumlari cok zor gecerdi, ki simdi düşünüyorum kadina neden her seferinde eziyet etmisler, başından sonuna kadar dogumlari kritik geçermiş. Ve sonuna kadar normal dogum gerceklesmis.
Bu bilinçaltmdaydi ve korktum. Ama doğuma girince ağrı il ugrasmakan nefesimi kontrol etmekten ay ben dogumdan korkuyordum diye aklima getirmedim.
En kotu ihtimal hirsey yolunda gitmese bile sezeryan var. Arkadasim iki kere sezeryan oldu anlatina ben urperdim, tvde denk geldim kadin korkuyor diye sezeryan yapti hani fobi gibide degildi. Doktorlarin yaptigi yirtma hareketlerini filan görünce içim kötü oldu.
Su an bunlari dusunmek icin zaten cok erken, hersey olacagina varir. Gerekirse olursunuz ama gerekmezse olmayin ya, hirakin cocugk rahminden vajimadan ciksin o flora cocua degsin
O zaman ilk önce içinizin rahat edeceği bi doktor bulun derim. Çok riskli bi hamilelik yaşadım. Hem rahmim alınabilirdi hem bebeğim karnımda kocaman olmuşken onu kaybedebilirdim. Doktor doktor gezdim . Bir sürü doktor bana felaket senaryoları yazdı ama en başından beri gittiğim doktorum hamileliğim boyunca tek olumsuz şey söylemedi. Ben de anladım ki her doktor üstesinden gelebileceği durumlar var. Gelemeyenler hastayı korkutuyo ben neler neler gördüm diyen tecrübeli doktorlar da benim doktorum gibi sakin kalıyo. Hiç bir sorun yaşamadan rahat bir normal doğum yaptım. O kadar risklere rağmen de hiç korkmadımDoğru diyosunuz gittigim doktordan da kaynaklı bu sanırım kan vermekten korkuyorum dedim o zaman seni sezeryan yaparız deyince korku.sardi iyice çok haklısınız
Analık çilekeşlik yükleniyor sanırımBen de çok korkaktım zaten ilk birliktelik de çok zor olmuştu. Sonra vajinal muayenelerde bacaklarımı kapamaya çalışırdım farkında olmadan. Kabusu yaşardım muayene öncesi. Hamile kalınca normal doğurucam dedim. Eşim pek inanmadı. Ama nedense hiç korkmadım normal doğumdan. Farklı bir duygu galiba.
3 sezeryan oldum hepsi güzel geçti hatta sonrakiler öncekinden daha kolay olduİyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
Secsin konu sahibi ozaman özele gidiyorsa sezeryan özelde 2 bin 500 falanmis yuhhh sanki estetik yaptırılacakYanılıyorsunız. Bana doktorum sordu. Sezeryan mı normal mi istersin diye. Özel hastaneye gidiyorsa seçme hakkı veriyorlar
Kiz arkadaşım ikiz normal yolla 30 dkkada çatır çutur dogurdu hepsi hurafe acı elbette olur ama sezerya berbat otesiVallahi ben bekarken bile asla normal Doğum yapamam derdim. Yanımda konuştuklarında sanki hamileymişim gibi sancı giriyor gibi hissederdim. Neden çünkü çok biliyormuscasına insanlar o kadar abartıyorlar ki yok bilmem kaç kemiğinin kırılmasıyla eşdeğermiş normal Doğum yok bilmem ne. Ben iki kızımı da normal doğurdum çokta kolay doğurdum bu muymus dedim. Bazı insanların ama basına zor doğumlar geliyor yalan yok açılması olmuyor falan. Siz su an sadece hamileliginizin tadını çıkarın lütfen. Daha uzun bi yolunuz var. Doguma da sonraki zamanlarda doktorunuz ile karar verirsiniz. İki turlu doğuran da anne sonuçta
İyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olma
Amin inşallah çok teşekkür ederim3 sezeryan oldum hepsi güzel geçti hatta sonrakiler öncekinden daha kolay oldu
Ama keşke normali deneyimleyebilseydim doktor çatın dar dedi annem de sezaryane yönlendirdi
Bence bebeğe bırak o kendi geliş yolunu seçsin önemli olan sağlıkla kavuşmanız
Hayırlı olsunn
Doğru diyosunuz gittigim doktordan da kaynaklı bu sanırım kan vermekten korkuyorum dedim o zaman seni sezeryan yaparız deyince korku.sardi iyice çok haklısınız
Secsin konu sahibi ozaman özele gidiyorsa sezeryan özelde 2 bin 500 falanmis yuhhh sanki estetik yaptırılacak
Sanirim ilk bebekİyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?