Normal doğum mu sezeryanmi

Benim de aynı şekilde kolay bir doğumum oldu ama her doğum bir olmuyor muhtemelen, belki acı eşiği ile alakalı belki başka bir şey bilemedim... ama filmlerden etkilenildigi kesin, kadının doğumu baslar bagirarak ıkınır fln boncuk boncuk terler vs. Öyle birşey değil gerçekten de olay... hikayeler farklı farklı, her bebek kendi hikayesini kendi yazıyor izin verilirse

Ben doğum psikologuna gittim çok yararı oldu, bir sürü şey anlattılar bana kalırsa herkes hamilelikte bu konuda bilgi almalı. korku bence en önemli etken. Tabiki bazı doğumlar zor oluyor sancısı gelmeyen açılması olmayan vs. Ama daha en baştan korkusu tereddütü olan kişiler de kendini strese sokup süreci zor geçiriyor sanırım. Ben doğum sürecinde hep filleri düşündüm o kadar büyük bir yavru yardımsız şekilde annesinden çıkabiliyosa ben 3 kiloyu mu doğuramıycam motivasyon cümlem buydu

Bu kişiden kişiye değişiyor işte.
Ben de her ay aşırı ağrı çekerim.
Ama iki normal doğum yaptım tarif edemem o ağrıyı.
Sizin ağrı esiginiz yüksek olabilir ya da kaslarınız esnek, kemik araliginiz geniş olabilir.
Hiç ağrısız, sıfır ağrıyla normal doğum yapan arkadaşlarım da oldu çok sıkıntılı olan da.
Sezeryandan sonra ağır sıkıntı yaşayan da oldu ertesi gün ayaklanan da.
Bu tamamen yapı ile alakalı.
Konu sahibi çok da dertlenmeyin şimdiden.
Hayırlısı ne ise o olsun diye dua edin.
Kendinizi sartlamayin.
Hareketli olun.
İmkanınız olursa hamile platesine gidin.
Bol bol yürüyün.
Gerisi Allah'a kalmış.

ikisini de deneyimledim
Bana göre normal daha kolay geldi
hakkınızda hayırlısı olsun şimdiden bunları takmayın su akıyor yolunu buluyor bir şekilde.

İyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
Buna zaten siz karar veremiyorsunuz, en fazla normal doğum yapamam sezeryan istiyorum dersiniz. Normal doğumda bebişin de, sizin durumunuzun da son dakikaya kadar aksilik olmadan gitmesi gerekiyor. O sebeple böyle sorularla kendinizi boğmayın bence, hayırlı ve sağlıklı bir gebelik dileyin kendinize akışa bırakın

Bu soruya en iyi cevabi doktorunuz verir. Ben epidural sezeryan ile dogum yapmistim. Belimden asagisi uyusturulmustu.
Bunun icin henuz cok erken.

Bilmem ki bir sürü değişken var tabi. Benim canım çok aşırı tatlıdır bi diş çektirdim 2 ay kendime gelemedim :) çünkü bence o anormal bir olaydı. Ama doğum gibi bir şey kafamda hep sindirim sisteminin, boşaltım sisteminin çalışması gibi bir şey. O da üreme sistemi ve diğer sistemlerin çalışmasını nasıl ben ekstra bi çabayla yönetmiyosam o da ne yapacağını bilir kafasındayım
Hı bu arada beni sezaryen yapsanız dedim ebeye öyle bi noktaya da ulaştı tabiki ağrı, ama bunu dedikten 10 dk sonra doğum olmuştu. Şimdi nasıl bi ağrı hatta ağrı demiyim kasılma olduğunu hayal meyal hatırlıyorum. Vücut bir yandan da oksitosin pompalıyor zaten o ağrı mağrı bırakmıyor bebek doğduğu gibi
Bence doktor da çok önemli, çok sakin bi kadındı doktorum, doğumhaneye gitmeden önceki süreçte de yanımda sadece eşim vardı, aileden kimsenin haberi de olmadığından telaş yapacak kimse yoktu anca nefes egzersizi yaptım bi de hamileyken ina may in doğumla ilgili kitabı var onu okudum, Allah razı olsun onu yazandan bence herkes okumalı.
Böyle uzun uzadıya yazdım diye normal doğum fanatiğiyim sanılmasın ben bebeğin sağlıkla anneye kavuşması yanlısıyım :) sezaryen olsam da neden oldum demezdim.
anne aşırı korkuyorum diyip normal doğumda daha çok stres olacaksa sezaryen olsun yani. Anne mutlu çocuk mutlu

Doğumdan korkup sezaryana yönelmek doğru bir mantık değil. Korkunun kaynağı bilgisizlikten olacağını düşünüyorum. Kendini fizyolojik olduğu kadar psikolojik olarakta hazırlamalısın. Bunun için birçok yazılmış kitap, hazırlanmış videolar var. Sezaryanda 7 katman kesiyorlar kardeşim hemşirelik öğrencisi ve sezaryanda bulunuyordu, o katmanlara tek tek dikiş atılırken izlemeye doktor dikmeye yoruluyormuş. Çok zor işlem ve sonrasında daha fazla ağrı yaşatıyordur sonuçta cerrahi işlem. Doktorun tavsiyesine uyarak hangisi senin için uygunsa onu yaptırmalısın bence bu tercih edilecek bir durum değil.

Türkiye, Sağlık Bakanlığı ve OECD verilerine göre, dünyada en fazla sezaryenle doğum yapılan ülkeler sıralamasında ilk sırada yer alıyor.​

Turkiyede doktor ufak bir komplikasyon sezdigi an direk sezeryan diyor zaten

Ben vajinismus geçmişi olan biriyim normal doğumdan oldum olası korkarım.Beynim vücuduma normal doğumu engelleyecek hastalıklar çıkması için komut mu verdi bilmem ama vajinal varis oluştu tam da kesi atılacak yerde idi büyüktü vajinismus geçmişim de olduğundan bunu biliyordu nerede tedavi olduğumu hepsini anlatmıştım doktorum seni riske atamam vajünismus tedavine milyarlar dökmüşsün bir çocuk doğuracaksın diye sana o psikolojiyi yaşatamam tekrarlayabilir varisin de kesi atılacak yerde sezeryan planlayalım dedi sezeryan oldum.Doktordan kaynaklı sanırım ben doğum sonrası hiç ağrı çekmedim sadece spinal olduğum için o narkozu atarken çok omzum ağrıdı o kadar.Sezeryanda çok ağrı olur olma falan dediler ama benimli çok konforluydu.En iyisi akışına bırakmak bırak doktorun son zamamda neyi uygun görürse öyle olsun

İyi bir doktor bulun ve akışına bırakın. Bebek çıkacağı yolu seçiyor zaten. Normal isteyip sezaryen olan, sezaryen isteyip normal doğururken kendini bulan çok kişi var. En önemli şey iyi ve vicdanlı bir doktor. Sağlıcakla kucağınıza alın evladınızı. Daha önünüzde en az 33 hafta var :)

Sağlıklıca doğuma kadar ulaşmanız Ve ikinizinde sağlıklı bir şekilde eve dönmesi önemli olan, gerisi teferruat

İyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
Daha çok erken hamileliğinizin tadını çıkarın. Eğer sonuna doğru normal doğum için riskler varsa zaten size sormadan sezeryana alırlar. Ama sağlıklı ilerlerse normal doğumu deneyin derim olmazaa yine swzeryana girersiniz zaten. Normal doğum anne ve bebek için en sağlıklısı.

Valla ben tam onu yaşadım tam 18 saat süren bir normal doğum sürecim oldu bir gecede suratım çil doldu allaha şükür ki sonrasında kendiliğinden geçti ve ter ama nasıl bir terdi o sanki kova kova su döküyorlardı üzerime çok zordu kısaca öyle hayret ediyorum ki o yüzden böyle kolay doğuranlara şimdi hiç cesaretim yok normal doğuma

Hayırlı Geceler Hanımlar
Son Birkaç Gündür Kremsi Beyaz Renkte Akıntım Oluyor bugün çok az geldi eşim ile birlikte olmak istedik fakat ben asla birlikte olabilecek kıvama gelmedim akıntı gelmedi ve olamadık bundan 2-3 hafta önce de birkaç gün aralıkla kahverengi kırmızı arası kanama geldi regl oluyorum sandım fakat olmamışım ped takibi yaptım birkaç damla geldi sadece 2 gün ve birdaha kanamadım regl da olmadım her gece özellikle son 1 hafta karnım aşırı gurulduyor kasık bölgemde seyirme durumu yaşıyorum sizce neden böyle oluyorum bu durumu yaşayanlarınız oldu mu var mı aranızda ?

Telepati yoluyla dogur ablacim bu nasi soru ya dogum gidisatina gore bebek ve doktor karar verecek buna ne siz ne biz

10 aylık bebeğim var. Hamileliği öğrendiğim ilk andan itibaren sezeryan dedim. Kesinlikle normal doğum bana göre değil biliyorum. Bu arada aynı anda 5 arkadaş hamileydik. Doğum zamanlarımız çok yakındı. Onlar normal doğum dediler. Özel hastane olduğu için doktorum sordu, sezeryan dedim. Kendim için söylüyorum en doğru kararı vermişim. Saat 14.30 doğuma aldı, 5 saat sonra ayağa kalktım. Bir daha hiç oturmadım. Salı doğum yaptım perşembe markete gittim,okula rapor götürdüm. Kesinlikle en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Normal doğum diyen arkadaşların hepsi sezeryan oldu. Hatta bir tanesi 48 saat sonunda sezeryana döndü. Geçen 48 saatte çektiği sancılar onu çok yordu. Dolayısıyla sezeryandan da çok etkilendi. Psikolojisi bozuldu.

Tabi ki normal ama önce sağlık! Doktorunuz ne derse o yani.

İlk çocuğumu normal doğurdum, zaten burada seçme hakkınız yok (yurt dışında yaşıyorum).
Öncelik her zaman normal yani sezeryan olmak istiyorum diyip olamıyosunuz, ancak mecbur kalırsanız.
Şimdi 2. bebeğime hamileyim inşallah o da normal olur.

Siz sakın korkmayın, tabi acı olacak ama inanın bebek doğduğu anda ağrı kalmıyo. En önemlisi de daha çabuk toparlanıyosunuz. Ben 2 saatte ayaklandım mesela.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Zorunlu sezaryen yapmış bi anne olarak normal Doğum, ağrısı sancısı bitmiyor dikiş yerleri üşüttüğünde hep ağrıyor. Şimdi 2. Hamileyim inş. Ssvd yani normal Doğum yapmayı planlıyorum sancı çekiliyor evet ama sonuçta rahme kadar kesilmiyorsun. Tabi ki zorunlu haller dışında bence normal Doğuma hazırla kendini ve eğitim de almalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…