Benim de aynı şekilde kolay bir doğumum oldu ama her doğum bir olmuyor muhtemelen, belki acı eşiği ile alakalı belki başka bir şeyYa bi de şu doğum sancısı denen olayı abartmıyor muyuz acaba?
Benim 40 dk kadar nst cihazının 100 gösterdiği şekilde sancım oldu, ama gözümü kapatıp derin nefes alıp verinceye kadar geçiyor zaten 45 sn sürüyor sancı. Ne bağırma ihtiyacım oldu, ne öldüm bittim. Bi tek o pik yaptığı anlarda eşimin elini sıkmış olabilirim biraz.
Dizi filmler den çok etkileniyoruz bence. Ağrı acı ve korku düşüncesi daha çok beynimizde. Her ay regl ağrısı çeken bkadın bence o kadar da etkilenmez diye düşünüyorum.
20 lik diş ameliyatım sonrası vallahi daha çok acı çektim.
Ben doğum psikologuna gittim çok yararı oldu, bir sürü şey anlattılar bana kalırsa herkes hamilelikte bu konuda bilgi almalı. korku bence en önemli etken. Tabiki bazı doğumlar zor oluyor sancısı gelmeyen açılması olmayan vs. Ama daha en baştan korkusu tereddütü olan kişiler de kendini strese sokup süreci zor geçiriyor sanırım. Ben doğum sürecinde hep filleri düşündümBenim de aynı şekilde kolay bir doğumum oldu ama her doğum bir olmuyor muhtemelen, belki acı eşiği ile alakalı belki başka bir şeybilemedim... ama filmlerden etkilenildigi kesin, kadının doğumu baslar bagirarak ıkınır fln boncuk boncuk terler vs. Öyle birşey değil gerçekten de olay... hikayeler farklı farklı, her bebek kendi hikayesini kendi yazıyor izin verilirse
Bu kişiden kişiye değişiyor işte.Ya bi de şu doğum sancısı denen olayı abartmıyor muyuz acaba?
Benim 40 dk kadar nst cihazının 100 gösterdiği şekilde sancım oldu, ama gözümü kapatıp derin nefes alıp verinceye kadar geçiyor zaten 45 sn sürüyor sancı. Ne bağırma ihtiyacım oldu, ne öldüm bittim. Bi tek o pik yaptığı anlarda eşimin elini sıkmış olabilirim biraz.
Dizi filmler den çok etkileniyoruz bence. Ağrı acı ve korku düşüncesi daha çok beynimizde. Her ay regl ağrısı çeken bkadın bence o kadar da etkilenmez diye düşünüyorum.
20 lik diş ameliyatım sonrası vallahi daha çok acı çektim.
Buna zaten siz karar veremiyorsunuz, en fazla normal doğum yapamam sezeryan istiyorum dersiniz. Normal doğumda bebişin de, sizin durumunuzun da son dakikaya kadar aksilik olmadan gitmesi gerekiyor. O sebeple böyle sorularla kendinizi boğmayın bence, hayırlı ve sağlıklı bir gebelik dileyin kendinize akışa bırakınİyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
Bilmem ki bir sürü değişken var tabi. Benim canım çok aşırı tatlıdır bi diş çektirdim 2 ay kendime gelemedim :) çünkü bence o anormal bir olaydı. Ama doğum gibi bir şey kafamda hep sindirim sisteminin, boşaltım sisteminin çalışması gibi bir şey. O da üreme sistemi ve diğer sistemlerin çalışmasını nasıl ben ekstra bi çabayla yönetmiyosam o da ne yapacağını bilir kafasındayımBu kişiden kişiye değişiyor işte.
Ben de her ay aşırı ağrı çekerim.
Ama iki normal doğum yaptım tarif edemem o ağrıyı.
Sizin ağrı esiginiz yüksek olabilir ya da kaslarınız esnek, kemik araliginiz geniş olabilir.
Hiç ağrısız, sıfır ağrıyla normal doğum yapan arkadaşlarım da oldu çok sıkıntılı olan da.
Sezeryandan sonra ağır sıkıntı yaşayan da oldu ertesi gün ayaklanan da.
Bu tamamen yapı ile alakalı.
Konu sahibi çok da dertlenmeyin şimdiden.
Hayırlısı ne ise o olsun diye dua edin.
Kendinizi sartlamayin.
Hareketli olun.
İmkanınız olursa hamile platesine gidin.
Bol bol yürüyün.
Gerisi Allah'a kalmış.
Daha çok erken hamileliğinizin tadını çıkarın. Eğer sonuna doğru normal doğum için riskler varsa zaten size sormadan sezeryana alırlar. Ama sağlıklı ilerlerse normal doğumu deneyin derim olmazaa yine swzeryana girersiniz zaten. Normal doğum anne ve bebek için en sağlıklısı.İyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
Valla ben tam onu yaşadım tam 18 saat süren bir normal doğum sürecim oldu bir gecede suratım çil doldu allaha şükür ki sonrasında kendiliğinden geçti ve ter ama nasıl bir terdi o sanki kova kova su döküyorlardı üzerime çok zordu kısaca öyle hayret ediyorum ki o yüzden böyle kolay doğuranlara şimdi hiç cesaretim yok normal doğumaBenim de aynı şekilde kolay bir doğumum oldu ama her doğum bir olmuyor muhtemelen, belki acı eşiği ile alakalı belki başka bir şeybilemedim... ama filmlerden etkilenildigi kesin, kadının doğumu baslar bagirarak ıkınır fln boncuk boncuk terler vs. Öyle birşey değil gerçekten de olay... hikayeler farklı farklı, her bebek kendi hikayesini kendi yazıyor izin verilirse
Telepati yoluyla dogur ablacim bu nasi soru ya dogum gidisatina gore bebek ve doktor karar verecek buna ne siz ne bizİyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
Yanılıyorsunız. Bana doktorum sordu. Sezeryan mı normal mi istersin diye. Özel hastaneye gidiyorsa seçme hakkı veriyorlarTelepati yoluyla dogur ablacim bu nasi soru ya dogum gidisatina gore bebek ve doktor karar verecek buna ne siz ne biz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?