Normal doğum mu sezeryanmi

Doktorlar onlar açısından daha kısa zaman aldığı için sezaryen önerirler genelde. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa tabiki normal doğum. Korkulacak bir şey değil. Bu dönem çok doğum hikayesi dinlemeyin herkesin acı eşiği ve bünyesi farklı. Kendi dogumunuza odaklanın.

Öncelikle sağlıkla gelsin. Normal dersiniz ters gelir, kordon dolanır, kaka yapar , ani bir durum gelişir sezeryan olursunuz. Sezeryan dersiniz yalnız kalırsınız,hemen kalkmanız gerekir, doktorunuz normale uygunsun der, kesiden pansumandan ameliyattan tiksinir istemezsiniz benim gibi belli olmaz. Siz buna odaklanmayın. Soranlara ,çünkü soruyor insanlar, bakalım kısmet deyin geçin.

Ben tiksiniyorum ameliyattan. Tentürdiyot kokusu, pansuman, dikiş izi görünce tansiyonum düşüyor. Çok kötü bir ameliyat süreci geçirmiştim ondan sonra oldu. Çevremde ki herkes 3-4 saatte epiduralli normal doğurdu. 2.leri epidural bile almadan doğurdular. Cesaretlendim , normal doğum yaptım. Doğum bitince tüm sıkıntı bitiyor normalde. 2 gün kanama oluyor, 3 saat sonra fıtı fıtı geziyorsun. Benim bu yönü de hoşuma gitti. Ayrıca öyle tvdeki gibi değil normal doğum. Ama siz derseniz ki bana bakacak insan var, cildim çabuk iyileşir, yatar uzmanırım bol bol, sancıyı çekemem sezeryan olun.

İyi akşamlar değerli üyeler 5haftalik hamileyim şimdiden doğum korkusu sardı sizce normal dogummu yoksa bu korkuyla sezeryanmi olmalıyım
Buna siz değil drnız karar verir.
Son ana kadr normal istedim 40 nca haftada artık alıyorz dedi drm.
Ne bu kremalı mı olsun?Kremasız mı der gibi?
Ben ilk kontrolde normal istiyorm demistim eger kısmet olursa.
Drm ona ben karar vereceğim son ana kadr norml düsüneceğiz.
Bu bir secim değil demisti.
Bence mantıklı olan da bu.

Özel hastaneler genelde bir bahane bulup sezeryana almayı tercih ediyor .Devlet hastanesi nde yaptım iki doğumu mu normal yaptım .Kardeşim birincisini devlette normal yaptı .2.sinde özele gitti daha muayenede sezeryana yönlendirici şeyler söylediler diyor.Ben normal istiyorum dedim diyor .Ama sezeryan yaptılar bir bahane bulup zaten hastanenin sezeryan oranı yüksek .Kolaylarına gidiyor doktorların sanırım.

Normal dogum yanlısı bir doktorla süreci yürütün. Yine de normal yoldan gelmezse sezaryen olursunuz.

Sezaryenden de normal doğumdanda Deli gibi korkan ben doğum anı geldiğinde Aslan kesildim korku morku yok Bebeğim sağ salim kurtulsun diye dua ettim sadece.Normal yerine sezaryen oldum pişman mıyım hayır ikinciyi de normal düşünüyorum ama bakalım benim işler belli olmaz Sağlıkla doğsunda nasıl doğurduğunun hiç önemi yok inan bana

Anamm yuhhhh yani almanyada 2 cocuk doğurdum 5 kurus ödemedim

Devlette doğum yapılırsa burada da beş kuruş ödemezsiniz. Ozellerden bahsetmiştim. Yani insanlar maddi olarak çok sıkıntıda değilse haklı olarak devleti tercih etmiyor. Ortalama bir hastaneye 7 sene önce bahsettiğiniz fiyatı odemistim

Özel ve devlet arasinda ne farklar var yani degiyormu o parayi vermeye eger devlette parasizsa

Özel ve devlet arasinda ne farklar var yani degiyormu o parayi vermeye eger devlette parasizsa

Devlette hiç doğum yapmadım ama yapanların anlattıklarına göre değiyor. 20 kişi ile aynı anda aileni göremeden sancı çekmek var, özel odanda eşinin desteğiyle sancı çekmek var. Devletteki doktor hemşire tavrı ile ozeldeki tavırda farklı tabiki. Tıbbi olarak farkı yoktur hatta devletteki doktorlarin daha deneyimli olduğunu düşünüyorum ama insan o özel anında daha hassas oluyor hassaslik bekliyor

Bunlari düşünmek icin 5.hafta cok erken diyemicem çünkü ben daha hamile kalmadan once düşündüm
Hatta istege bagli sezeryan yasaklandiginda tamam ben cocuk mocuk yapmam demistim :)
Tabi ki yapabilen icin en guzeli normal dogumdur ama ben yapamazdim. O yüzden sezeryan oldum. Hic pisman degilim. Yine olsa yine sezeryan olurdum.

Yurtdışında bu soru bile sorulmuyor. Çünkü normal doğurabilen herkes normal doğuruyor. Yani sezaryen istiyorum diyen bir kadın göremezsiniz

Amin çok teşekkürler şükür bugün keseyi gördük bebiste varmış içinde

kısmet bakal benimii ne olucak bugün ödemi ve bebişim gördük şükür sorun yokmuş

Bende biliyorum bunu benim değil doktorum karar vermesi gerektiğini korkum var diye fikir almak istemiştim böyle garip bir tepki vermenize gerek yok insanın en mutlu günlerine saçma tepkinize şaşırdım kremalı kremasizla ne alakası var lütfen kırmadan yorum yapın.

Çok teşekkürler evet kısmet olursa ilk bebişim olucak yeterki sağlıkli olsun elimden gelen herşeyi yapicam sizin içinde hayırlısı olsun inşallah sağlıkla gelir sizinkide bugün keseyi ve içindeki bebisi gördük çok şükür15gun sonra nasip olursa kalp atışını duyucaz

Sezaryen yalnızca son seçenek olmalı. Buna da genelde doktorunuz ve bebek karar verir, seçim yapılmasını hiç doğru bulmuyorum

Bu durum sizin karar vereceğiniz bir şey değil bebeğin karar vereceği bir durum :)

Henüz 5. Haftada bunu düşünmeyin lütfen her şeyin keyfini çıkarın mükemmel bir yolculuktasiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…