• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O benim canım. Güzelim. İnsanlar niye bu kadar kötü

İnsanlar böyle konuşurlar ya. Ne bakıyorsun?
Bizim bir fotoğraf var doksanli yıllardan. Bir akraba. Anne sapsarı saçlı,perma yaptırmış. Yeşil gözlü falan. Baba desen anneden bir avuc kısa, kel ve yüzü kapkara sakallarla kaplanmış esmer bir adam. Kucaklarında doğumgünü çocuğunu tutuyorlar, çocuk aynı babası. Kaşindan
sacina kadar tüyler var kara kara. Yani bir annenin geni bu kadar alınmaz.
İster istemez fotoğrafa bakan bu yorumlarda bulunuyor, yüzüne demese bile.
Buna engel olamazsin ki.
(O kız şimdi yirmilerinin sonlarında,oldukca da güzel bir kiz)
Benim ananem de akça pakca, maviş bir kadın. Boy desen onda, pos desen onda. Yani seksenini sürüyor,inan hala cok güzel . Ama o akca pakca kadın annemi doğurmuş mesela:KK66: annem esmer, gözleri simsiyah,annesinden daha kısa boylu bir kadın. Bir dizide espri vardı, hep onu söylüyorum ananeme. 'oyle biriyle evlenmissin ki , beyazlarla atılan siyah don gibi tüm sulaleyi boyamış dedem'
:KK49:
Ben de aynı sekilde mesela, babam,halamlar,teyzemler falan hep selvi ağacı gibi. Allah boy vermiş yani...ama ben en yakın rakibinden 😂😂😂 ablamdan on santim kisayim,165e bile varamadım. Babam, bir erkeğe göre oldukça kilsizdir,ben sırtımı bile alırım .
Yani kader böyle :) ailenin hep güzel tarafları alınmıyor.
Belli başlı güzellik kalıplarıni sağlayacak genlerden nasiplenemesem de ben de kendimi çok güzel bulurum, dişlerim ailemden daha yamuk,boyum ailemden daha kısa, kilim ailemden daha çok ama var yani güzelliğim:)) annem de annesi gibi maviş değil, akça pakca bir teni yok, boyu biraz güdük ama o da oldukça güzel bir kadındır, yaşına rağmen çok güzel bir fiziği var.
Yani çok da takılmayın
Eminim kızınız da büyüyünce kendi vucudunda olanlar ile beraber oldukça güzel bir genç kız olacaktır.
Harikasınız doğallığınıza hayran kaldım çoğu güzelde olmayan nesli tükenmekte olan huylardan bana göre bu sizi çok çok güzel kılıyor birçok tipi güzel huyu kaçılası kişilerden 👏

Aileniz tanıdıklarınız akrabalarınız bence dış görünüşe önem veriyorlar bu çok yanlış
Ben hiçbir zaman kadın erkek farketmez çok çirkin demedim
1)Allah onu öyle yaratmış
2)iç güzellik diye bişey var dünyanın en çirkin insanının iç güzelliği olabilir
Konuşması,sana olan bağlılığı,zekiliği,seni üzmemeli,temiz giyinmesi,görgüsü vs vs asıl önemli olanlar bunlarken nedense bazı insanlar hep aaa yakışıklı aaa bak çok güzel diyorlar
Kime göre neye göre
Ayrıca kızınıza çirkin diyenleri derhal uyarın derim o sizin bitaneniz ne kadar ayıp ne kadar boşboğazlık bu ya

istatistiki olarak sizin kocanıza çirkin diyenlerin yarısı boşanacak. yok onun görümcesi ona laf attı, yok kaynanası eve girdi gitmek bilmedi, yok altınlarımı aldı araba aldı kendine falan gibi konularla kendilerini bitirip hop dağılıverecekler. evliliğinizde mutluysanız kalanı tırt.

Bana Mahsun kırmızıgül,,Mucize,,filmini hatırlattı
Insanlar nekadar günaha girdiklerini bence sizi nekadar inciltiklerini bilmiyorlar bilmiyorlar.
Siz siz olun herkese uygunca cevabını verin altta kalmayın ,yoksa böylelerin ağzı durmaz
Hem ayrıca benzesun babaasina, ina benzemeyip kime benzicek
Ayrıca büyüyene kadar daha çoook değişecek ,değişmese bike suz eşinizle kızınızla mutlu musunuz ona bakın, millet huzurunuzu kaçırmak istiyo herhalde

Susturamazsanız herkes her şeyi der, kim oluraa olsun acaba sen kime çekmiisin ya yazık çok çirkinsin tarzı bişeyler diyip durun

Çirkinliğin çözümü basit, burun uzunsa estetik, yüzü yuvarlaksa çenesini torpulet, kiloluysa diyetisyen e götür...
Hepsinin caresi var kocanı fıstık gibi yaparsın yani
.
Ama cevrende ki kalbi kötülerin hıc bi çaresi yok, onlar hıc mi hıc düzelmezler.
Ayrıca öneririm çevrene şöyle bi tavır sergile ...

Benimle de dalga gecerlerdi ya, anneme benzemiyorum diye ama soyle ki annem beni hic pohpohlamazdi da..
Belki beni azcik simartsa cok takmazdim bu durumu..
Bidefa bence kiziniza iltifatlar edin bol bol..
Ben kizima fevkaledem, şahanem, harikam, gul bahcem, isigim gunesim artik o an aklima ne geliyorsa soyluyorum, o da 3,5 yasinda.. kiz sahanem diyince efendim anne diyor sipa 🤣
Konusan kisilerinde agizlarina tikin lafi, hic cekinmeyin.

Maalesef bu durum var ulkede.
Benim kaynanam kendisi hic güzel olmamasına ragmen insanlari hep çirkin diye yaftalar.esi yakisikli sayilir cocuklarda esine çekmiş genelde.kendisi sanki güzelmiş gibi surekli cocuklarini over.esmerleri yerer
.onun icin sari mavi olmak güzellik ölçütü.
Benimde arkamdan neler neler demis.
Aklima geldikce sinir oluyorum
Bazı insanalr maalesef boyle.degismesi mümkün degil.

Çok haklısın sağlıklı evladın var. Ne güzel işte. şükürsüzlük aldı başını gidiyor insanlarda. Anlattıkların bana çok yakın geldi. Banada çok güzelsin eşinden güzelsin derler. Çocuğumuz olmadığı için. Allah çirkin şansı verseymiş güzel olmak hikaye diyen oldu. Güzelliğe çirkinliğe tAkılmayı dile getirmeyi anlayamıyorum.

Merhabalar kızlar direk konuya ediyorum. İnsanlara çok canım sıkılıyor çok

Şimdi yargılamayın olanı anlatıyorum. Ben çevremdeki herkes tarafından güzel kategorisinde Hatta çoğu kişi tarafından çok güzel kategorisinde biriyim.
Eşimde tam tersi kimse yakıştırmıyor bizi.

Ama öyle böyle 7 sene geçti insanların ne dediğine hiç takılmadım

Ama artık takılıyorum galiba çünkü kızım tıpkı eşim. Eşim bile 9 ay Boyunca inş sana benzer diye söylerdi şaka ile karışık.
Ve ben çirkinim nasıl benle evlensin falan derdi ilk başlarda şaka ile karışık.

Patronum. Kuaförüm.arkadaşlarım.ailem herkes niye sana benzemedi ki diyorlar şaka gibi.

Daha 3 yaşında benim canım o canım ister istemez üzülüyorum. Her girdiğim ortamda bunu duyuyorum. Üzülüyorum kızımı çok seviyorum ama insanları sevmiyorum..

Niye bu kadar acımaaızlar sağlıklı olsun başka ne isterim ki ben.

Ama onlar çirkin diyorlar sinirleniyorum.
Annemde ilk evlendiğimde şey demişti akrabalarımız şey diyor damadın çirkin falan.
Ondan sonra en yKın Arkadaşım nasıl evlendin falan demişti.

İlk doğduğunda kızım abim şey demişti aman babasına çekmesinde.

Nefret ediyorum kötü insanlardan hiç takmıyorum ama bupğn bilmiyorum kızımın gözü şişmişti alerjik bir durum.
Hadi annem dışarı çıkalım hava alalım dedim. Hemen aynaya baktı ben böle çıkamam çirkin derler dedi. Çok üzüldüm. Çok. Saçma ama duygulandım. Kızımı çok seviyorum insanlardan nefret ediyorum.

Söylenenleri söylesem yok artık dersiniz çoğunu yazmadım mizacım yumuşak ondanmı bu haller.

Bir kere. De iş arkadaşlarımı eşiyle hiç yakışmıyor diye dedikodumu yaptıklarına şahit oldum.
Naaıl baş edicem bilmiyorum.
Baş etmek zorunda hissetmeniz sizi yıkar zaten çünkü insanlarla baş edemezsiniz. Ben doğum yaptığından beri mücadele ediyorum sizinkinden çok farklı bir konuda ama baş edemedim hatta akıl dagligimdan olacaktım artık bişey söyleyen olursa yüzümü bile ona donmuyorum duymamazlıktan geliyorum. Mücadeleye girmeyince daha rahat uyumaya başladım. Benim seçimim kime ne? Bu konuda sizi rahatsız eden insanlara kim olursa olsun net bir cevap verin sonra sağır olun

Dış görünüşün me önemi var önemli olan kalp güzelliği sizin kalbiniz güzel gereken cvbı verin ezdirmeyin kendinizi ve ailenizi. Yaptıkları çok yanlış Allah kalb gözüyle bakmayı nasip etsin hepsine

bupğn bilmiyorum kızımın gözü şişmişti alerjik bir durum.
Hadi annem dışarı çıkalım hava alalım dedim. Hemen aynaya baktı ben böle çıkamam çirkin derler dedi. Çok üzüldüm. Çok.
Ah yavrum kiyamam yavrum ya. Daha sadece 3 yasinda insanlar ne hakla boyle düşüncesizce hadsizce yorumlar yapıyolar!? Cidden bende cok sinirlendim. şu milletimizin güzellik algisi ve bunu herkese dayatmasi... yerli yersiz bos bos konusmasi... boyle sey mi olur Allah askina! 3 yaşında kucucuk yavrucagin yaninda da densizlik edip çocugun psikilojisini bozacaklar! Sevmissiniz evlenmissiniz ha ona benzemis ha size ha ikinize de benzememis nedir. Sert bir dille uyarirsaniz bir daha boyle densizlik etmezler umarim. Geçmiş olsun bu arada.

Kucucuk cocuga cırkın dıyecek kadar karaktersızsınız o duzelır ama sız duzelmezsınız de. Benım kızımada dıyorlardı erken dogudugu ıcın. Esım sen kendıne bı bak aynada bok gorecekmısın dıyordu bende guluyordum gıcık gıcık sımdı demıyorlar. Cocugun yanında oyle demwlerıne musade etme hçgerekırse kov yıne demesınler herkes haddını bılsın ılerde gayette guzel olur rabbım ıc guzellıgı versınnn en onemlısı yenı nesıller cok guzelll

Bana "ay tatlım kızların eşinin kopyası ..hiç sana benzemiyorlar" dediklerinde "ay tatlım tabi ki eşime benzeyecekler ..tupcuye benzeyecek değiller ya!!"demiştim.Elalemin kadinlarinin eşimi begenmemeleri çok da büyük mesele olmamalı."Arkadaşım sen eşini begeniyor musun ?! Bitti.. tamam ..ne kafa yoruyorsun benim eşimin guzelligine?!"de geç

İnsanlar hep kötü.. Sizin çocuğunuza, öbürünün evine, berikinin işine illa ki eleştiri yaparlar. Siz de eşinizle ilgili bunları duyduğunuz için çocuğunuz için de bu şekilde düşünülmesine üzülüyorsunuz haklı olarak.
Valla son zamanlarda doğan çocuklar da folik asit mi yapıyor nedir, hem akıllı hem güzel oluyorlar. Eminim sizinki de çirkin değildir. Mesela kuzenim sarışın mavi gözlü, eşi esmer ötesi. Kız bir doğdu babasının kopyası, zeytin gibi gözler tüylü bir şeydi. Herkes ona da ah vah ayyy keşke sana benzeseydi dedi. Yahu ne olacak ona benzese, sarı saç mavi göz nedir sanki Hitler başımızda da üstün Alman ırkı kuruyoruz. 🤷🏼‍♀️
Sonuç olarak 5 yaşında dilli mi dilli Esmeralda gibi bir kızımız var, neon renkler ve beyaz giydiğinde bayılıyorum ona. Kuzenim artık yorumlara napalım yüzünü benzetemedim ama huyu ben diyor ve hiç takılmıyor. Bitmez çünkü milletin cenesi.

Bende çevrem tarafından güzel bulunurum hatta dediğiniz gibi çoookk güzelsin derler bana ama küçükken hiçde öyle değildim. Erkek çocuğu gibiydim esmer kara kuruydum kuzenim mesela sarışın saçlar belinde çok güzel bi kızdı onu çok kıskanırdım. Hatta hiç unutmuyorum dedem benim için bu büyüyünce çok güzel olcak dediğinde dalga geçmişlerdi benimle. Büyüdüm serpildim ve bana deden haklıymış dedi o gülenler. Daha çocuk o yüzü gözü oturmamış annesi bu kadar güzelse büyüyünce elbet sizede çekecektir.

Umursamıyorum takmıyorum diyorsunuz ama bence sizde takiyorsunuz. 3 yaşındaki bebek ne kadar çirkin olabilir ki ? Olamaz. O daha süt çocuğu.

Evlilik denen şey dış görünüşle yapılmaz. Eşin merhametlidir, vicdanlıdır seni el üstünde tutuyordur ve sen her gün eşin o olduğu için şükür ediyorsundur. Bunlar çok daha önemli. Aynı mal mülk zenginlik arayanların yanıldığı gibi dış görünüşe bakanlar da yanılır. Yüzü güzel olanın kalbi de güzel olacak diye bi şey yoktur çünkü. Bu yüzden güçlü durun bu söylenenler karşısında. Eşinizin kuşağına gitse her ne kadar sen benle nasıl evlendin diye şakaya vursa bile o da çok kırılır.

Ünide okurken bir arkadaşımın anlattıkları geldi aklıma. Kendisi lisedeyken annesi veli toplantısına gelmiş. Sarışın, ince, yeşil gözlü, bankacı, konuşkan . Arkadaş da şişman, kahverengi gözlü, çekingen , sivilceli bir ergen. Pazartesi günü ingilizce öğretmeni arkadaşıma demiş ki “x annen çok güzel bir hanım, sen ona hiç benzemiyorsun” arkadaşım şok 😱 o günden beri ingilizcecilerden nefret ederim diye bana takılırdı 😂

Merhabalar kızlar direk konuya ediyorum. İnsanlara çok canım sıkılıyor çok

Şimdi yargılamayın olanı anlatıyorum. Ben çevremdeki herkes tarafından güzel kategorisinde Hatta çoğu kişi tarafından çok güzel kategorisinde biriyim.
Eşimde tam tersi kimse yakıştırmıyor bizi.

Ama öyle böyle 7 sene geçti insanların ne dediğine hiç takılmadım

Ama artık takılıyorum galiba çünkü kızım tıpkı eşim. Eşim bile 9 ay Boyunca inş sana benzer diye söylerdi şaka ile karışık.
Ve ben çirkinim nasıl benle evlensin falan derdi ilk başlarda şaka ile karışık.

Patronum. Kuaförüm.arkadaşlarım.ailem herkes niye sana benzemedi ki diyorlar şaka gibi.

Daha 3 yaşında benim canım o canım ister istemez üzülüyorum. Her girdiğim ortamda bunu duyuyorum. Üzülüyorum kızımı çok seviyorum ama insanları sevmiyorum..

Niye bu kadar acımaaızlar sağlıklı olsun başka ne isterim ki ben.

Ama onlar çirkin diyorlar sinirleniyorum.
Annemde ilk evlendiğimde şey demişti akrabalarımız şey diyor damadın çirkin falan.
Ondan sonra en yKın Arkadaşım nasıl evlendin falan demişti.

İlk doğduğunda kızım abim şey demişti aman babasına çekmesinde.

Nefret ediyorum kötü insanlardan hiç takmıyorum ama bupğn bilmiyorum kızımın gözü şişmişti alerjik bir durum.
Hadi annem dışarı çıkalım hava alalım dedim. Hemen aynaya baktı ben böle çıkamam çirkin derler dedi. Çok üzüldüm. Çok. Saçma ama duygulandım. Kızımı çok seviyorum insanlardan nefret ediyorum.

Söylenenleri söylesem yok artık dersiniz çoğunu yazmadım mizacım yumuşak ondanmı bu haller.

Bir kere. De iş arkadaşlarımı eşiyle hiç yakışmıyor diye dedikodumu yaptıklarına şahit oldum.
Naaıl baş edicem bilmiyorum.
boş takıntılar bunlar... babası da güzel olup, kendisi yine çirkin olsaydı ne diyecektiniz peki? Allah bahtını güzel eylesin... gerisi boşş...

Back
X