O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçenlerde sitede bir kadin kopegim kendi hallindeykene `Burasida hayvanat bahcesine döndü ` dedi.
Köoegim kendi halindeyi en az 100 metre vardiki bunu bagira bagira söyledi.
Bende dedim ki `EVET BURASI HAYVANAT BAHCESINE DÖNDÜ, KÖPEGIM YANLIZ DEGIL` dedim.
Sevmek zorunda degilsiniz kardesim
Bulasamayin yeter.

Yemek yediğim yerde köpek istememem en doğal hakkım. O kadar at gözlüğü takmışsınız ki bunu göremiyorsunuz.

Köpeğim benim sevgilim diyen .....lara şahit oldum. Köpeği yavrulayınca da çocuğumuz oldu diye geziyor bu ...... lar.

Annem yavas gel, amacinin cok disina cikmaya basladin.. yasin kucuk, belli sorunlarin var ama bu sekilde cozemezsin.. biraz sakinles oyle yaz mesele cok cirkin yerlere gidiyor..

Köpeğim benim sevgilim diyen .....lara şahit oldum. Köpeği yavrulayınca da çocuğumuz oldu diye geziyor bu ...... lar.

Bak yaşın küçük.
Aslında çok da küçük değil ama neyse.

Sana bir ablan olarak tavsiye vereyim.Ablası böyle her konuda bilmişlik taslama.Senin o sevgilim vs dediğin insanlar bunu ''mecaz'' olarak kullanıyor,tıpkı çocuğum diyenler gibi.Demek istedikleri şey çok sevdikleri.Senin hayvan derken verdiğin yaklaşımla bu aynı şey değil.Çünkü toplum içinde hayvan kötü insanlara,yapılan kötülüklere karşı verilen bir tepki artık.Kimse hayvanı bilimsel anlamdaki hayvan olarak kullanmıyor.Kadının sinirlenme sebebi bu.Burada ''yazık köpeğe'' vs diyorsun da köpeği mekandan sen kovdurmuşsun.Bu nasıl bir çelişki ?

İnsanlar,kedilerini/köpeklerini çocuklardan daha çok da sevebilir.Bu kimseyi vicdansız ya da kötü insan yapmaz.Buna yorum yapmak da ne sana ne de bana düşmüyor.

Fikirlerinin olgunlaşması için zamana ihtiyacın var,anlıyorum bunu.Ama en azından bu yaşlarda her şeyi biliyorum tavrını bir kenara bırak.Çünkü bilmiyorsun.İnsanları da kolay kolay korkunç şeylerle suçlama.

Yemek yediğim yerde köpek istememem en doğal hakkım. O kadar at gözlüğü takmışsınız ki bunu göremiyorsunuz.

Bunun için, hayvanlar ve sahipleri masasında zararsız otururken onlarla dalaşmak yerine, restoran seçiminizi buna göre yapacak ve bu hassasiyetinizi belirteceksiniz. Ona göre yer gösterecekler ya da yol. Oturan kadına sataşmak, yasal değil bu diye şeapmak yani... Tuhaf değil mi?

Dikkatli okuyun. İlk önce kadın laf attı bize.

Durup dururken tüyleri uçmaz ki hayvanların. Alerji yoksa, küçük bi bebek yoksa ben sorun etmezdim. Bağırması falanda sorun olmamalı. Çocuk kahkasından rahatsız olan insanlar var, onlara kızdığım kadar hayvan sesinden rahatsız olanada kızıyorum. Doğaları bu, yapabildikleri bu. Ne yapsınlar?

Benim için bı hayvanın havlamasiyla bı bebeğin ağlaması aynı hassasiyeti gerektiriyor. Yalnızca köpeğin değil insanların da tüyleri dökülüyor saçları kopuyor yemeğe giriyor. Hayvanyasak olan bı mekan olsaydı almazlardi iceri. Kavga çıktığı için o şekilde uyarmislar hijyenle ilgili söylentiler çıkacağı için. Her insanın saçma şeylere fobisi olabilir limon yiyorum diye yan masadan uyarı gelseydi ciddiye almazdim. O hayvanlar her zaman içimizde kaçmak mümkün değil. Sana karşı empati yapamıyorum görüşüm farklı olduğu için ama umarım güzel dille uyarmissindir. Durduk yere kadın kabalasmissa sana hak veriyorum.

Dikkatli okuyun. İlk önce kadın laf attı bize.

Laf atmadan laf atılan bakışları bilirim ben hiç açıklamayın; rahatsız(!) olduğunuzu fark ettirecek kadar ne yaptığınızı merak ettim mesela anlatsanıza biraz. Kaç dakika boyunca gözlerinizi ayırmadan milletin masasına baktınız ağız eğerek-kaş çatarak?

Evet son derece kibar konuşmama rağmen bana hakaret etti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…