O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı arkadaşlar sabit düşünceli anlamak istediği gibi anlıyorlar. O yüzden yaşamayan bilemez gerçekten.

Ben sana hayvan beğenmiyorum demiyorum arkadaşim. Hayvandan falan geldiğimize mi inanıyorsun? Ben niye hayvan oluyorum ? Pardon !
Yazdıklarımı okumak mi amacın yoksa polemik yaratmak için mi yazmak pek ayırt edemedim .
Ee tüm türler 1 günde mi geldi hayata?
Bilimin ışığında, hayvanız evet
Goril, maymun bizim kuzenimiz.
Ben böylesine inanıyorum mu diyeyim, ne diyeyim.
Asla polemik değil niyetim.
Bence gayet seviyeli yazışıyoruz.

Anlamadığın bi durum var bende senin gibi düşünüyorum . Hijyen takıntım yok ama tabağımda nasıl ki insan kılı görüp iğrenip orayı şikayet etmeyi biliyorsam hayvanın kılindan da rahatsız olurum . Kimsenin hayvanını kaldı ki sokaktaki hayvanlafa bile bitlidir elleme diyenlere bile sinir olurum . Yemeğini veririm dışarıda hayvanların seslerini kötü duyduğumda bile içim cız ediyor gerçekten kim bilir ne sıkıntısı var diye . Ama kusura bakma da sizin gibi insanlar hayvanlardan daha cok saldırgansiniz .

Bu alerjiyim ben yeaa diyenlere sinir oluyorum. Annem alerji,sokağa çıksa havadaki toz taneciklerinden bile kabarmaya başlar, çünkü hayvan ve insan tüyleri ve kılları havada ucusuyor, biz çoğunu gormuyoruz. Dünya kadar ilaç kullanıyor ama her gun mahallenin kedilerine özel yemek ayırır, babama verir, babam her gün onları besler. Hatta arada köpeklere özel menü hazırlayıp mahalle başlarına koyar, onlar çöpe göremedikleri için aç kaliyormus.
Yine bir arkadaşım spreylerle ilaçlarla yaşıyor, sokakta ne kadar hasta hayvan varsa toplar iyileştirir, sahiplendirir.
Ömründe alerji ilacı almamış insanlar "ama tüye alerjim var yeaa" diyorlar sinir oluyorum.

Yan gözle bakmak tabiki mecazi anlam, bu konudan bahsetmiyorum ama hayvanın herhangi bi şeyinden korkana uzak durmak isteyene aşalık muamelesi yapmayı kendinde hak görüyor insanlarımız. Hayvanların bizden çok değil bizim kadar yaşama hakları var

Ayrıca sizin yazınızı görmedim evlatlarım demeniz beni neden rahatsız etsin?

Hayvan sevgisini yanlış mı anlamışım diyerek demagoji yapma kafası benim rahatsız olduğum, şu hayvanı sevmiyorum demek bana da çok itici gelir o konulara tamamen katılıyorum

Kısaca hakkıyla bir insan olmak için herşeyi sevmemiz gerekiyor hayvanlara pozitif ayrımcılık yapınca daha iyi insan olmuyoruz

Kardeş o çürütüldü ya ne okuyon bilmiyom ama yanlış be ya geçmişte kaldı ayrıca o varsayımı öne süren amcanın hayatını okudum ben o da öyle bişey dememiş yani üzgünüm dostum bilim yanılabilir sen daha detaylı bi bak

Ben son cümleye katılmıyorum.

Ok. Sensin.

ben o konuyu açıkladım yaklaşık bir milyon kez filan. korkana değil, köpeğimle girme iznimin olduğu yerde "bunu burada istemiyorum, çıksın" tribine girenlere benim tavrım.

Konu hayvan sevgisi yarıştırmaya dönmüş.hayvanları kendinize bağımlı yapmak,şekilden şekile sokup dogalariyla oynamanın hayvan sevgisi ile ne alakası var.bizim sokakta bir yavru kedi var ama yok böyle bir tatlılık.insanlara tanısın tanımasın hemen yanaşır.evimizle iş yerimiz yakın eşim onu sürekli besler,arada gider dükkanda uyur.biz bu kediyi sahiplenmeyi düşündük önce,sonra hayvanın özgürlüğüne mani olmak istemedik.cünkü diğer hayvan severler gibi zavallıyı suni mamalara ve eve mahkum etmek,ve kısırlaştırmak istemedik.simdi özgürce sokakta geziyor ve biz de arada sevip oynuyoruz.ha bu arada köpeğin ne işi var restorant da.rahat bırakın şu hayvanları.

Evet aynen öyle lutfen köpeğinizi uygun bir yere bırakın ve insanları rahatsız etmeyin hatta bu rahatsız etmekten de birazcık cekinmenizi tavsiye ederim. Hadi biz büyükleri es geçtiniz de o restoranlarda cocuklar da var korkan var korkmayan var ne olacak simdi. Korkan çocuklar veya benim gibi fobisi olan insanlar kalkıp gitsin siz rahatca köpeğinizi içeri alin olur mu. Ya da şöyle yapalim siz hayvansever olarak sadece köpeğini degil var sa diğer hayranlarınızı da getirin hep beraber yemek yersiniz biz kalkariz

Bende inancım gereği topraktan geldiğime inanıyorum ama çiçek bakmayı yada toprakla uğraşmayı da sevmem. Arsız hayvan seveplerden bahsediyorum . Korkuya yada takıntılı insanlara da saygılı olsunlar karşısındaki insan iğrenç diyip hayvanı tekmeleyip yanlış şeyler yapmiyosa korkusuna saygı duymak zorunda . Annemin de kuşu vardı bekarken kaç kere dokunmak sevmek istedim yapamadım olmuyor elimde degil . Küçükken daha 4 5 yaşlarında civcivlerimi de vardı ama korkutucu olay yaşadıktan sonra korkuyorum gerçekten tavuk koşmaya başladı mı kaçan bi insanım. İnsanları aşağılayıp sen de benim umrumda değilsin ne halin varsa gör diyen insanlara tahammülüm yok veya yanında tutup sağa sola hayvanlarını salmayan insanlara da saygım var . Yuklenilmesini anlamıyorum neredeyse ben yaşamiyim onlar yaşasın diye insanın üzerine geliniyor ben bunu anlamıyorum.

bana uyar. köpeğimle girmemin sorun olmayacağı her yere girerim, rahatsız olan gider.

Bi alerji lafı almış yürümüş.
Kuzenimin tüm tüylü hayvanlara alerjisi var, kedi-kuş-köpek ile bir araya gelince art arda hapşırmaya başlıyor ve gözü burnu akıyor. Bu kız, bi avuç alerji ilacını alıp evinde kuş besliyor. Bugün de bizdeydi ve kucağında kedimle gezdi. Bir yandan hapşırıyor bir yandan "Bunun yüzü çok güzel Gangsta abla yaa" diyor. Dinlenmek için bırakıyor balkona çıkıyor, sonra yine kediyi buluyor. Hapşırık sesine anlıyorum kedi yine kucağında. :))

Alerjik olmakla hayvan sevmemek farklı şeyler, bi ayırın arkadaşlar.

Yok ya hayvan sevmeyene tahammülüm yok artık. Eskiden daha anlayışlı olmaya çalışıyordum ama iyice her yer benim edasında gezmeye başladı bu insancıklar. Bütün canlıların yaşam alanlarını işgal ettik birde utanmadan yok buraya köpek girmesin yok havlamasın. Eee senin gibilerin alnında yazmıyor ki ne olduğu bizde senin gibilerle aynı ortama girip duruyoruz sürekli. Ahh keşke yazsa da sizin gibi bencil varlıklarla aynı cafede yemek yemek zorunda kalmasam bende keşke.

Sizde cocuklarınızı evde sevin bi zahmet parklardan çıkarmayın bana niye rahatsız oldun diyemezsin
Keske cocuksuz alanlar olsa hakikaten. Nereye gitsek zebellah gibi cocuk arabalari ve bitmeyen cocuk ciriltilari. Kafa dinleyelim diye acik alana oturuyoru her yer cocuk kafamiz sisiyor. Bir de acik alanda sigara icmeler cok rahatsiz ediyor, temiz hava diye cikiyorsun nikotin alip geliyorsun

Yemek kıl tüy konusuna simdi giriyorsun.
İlk mesajında bulundugum ortamda hayvan görmekten rahatsızım hic umrumda degil dedin. Yine desen yine aynı ‘saldırgan’ tavırla cevap veririm buna.
Ayrıca ne var biliyor musun? Aslında o duvarını yıkıp evini bir kere bir tanesiyle paylassan hic süphem yok ki su an bizim gosterdiğimiz tepkilerin aynısını gösterirsin. O zaman gözün ne kıl görür ne korku. O sevgiyi bilmemekten kaynaklanıyor hep.
Su an o iğrenilen bir tanecik tüyüne hasretim.

Hebehubele yoook siz vok yanlis gelmissiniz kardes

Onlarla insanlari bir tutmuyoruz, kimi zaman hayvanlar daha degerli kimi zaman insanlar. Konu bu degil zaten

Konu, hayvansever insanlara 2. Sinif insan muamelesi yapmamak. Sizin yemek yediginiz restauranta hayvan sahibi olan kisi hayvaniyla beden giremesin? Asili hayvandan insana gecen tek hastalik mantar ve onun icin de temas etmek sart. Yani sizinle arasinda mesafe olan hayvandan size ne zarar gelecek onu anlamiyorum

valla yüzde bir milyon haklısın. biz de ailece seviyoruz hayvanları, ama evde beslenmesine, yemek yenilen alanlarda bulunmalarına katiyyen karşıyım. hijyenik değil hiçbir şekilde. bir insanın kılını tüyünü de yemeğimde görmek istemem bir hayvanın da. hayvanların üzerindeki bakteriler, parazitler falan off... misafirliğe bile gitmiyorum hayvan besleyenlere. bir kere bilmeden gitmiştim, hhheeerrr tarafım kedi tüyü oldu, Allah'ım zor oturdum oturduğum yerde, eve gelince hemen üstümü kapıda çıkarıp hepsini de çöpe attım. kadın zaten kalkarken dedi ''selobantla temizleyin eve gidince üstünüzü'' diye... hele bazılarının mutfakta falan dolaşıyor...
kanun da var hem. getirmeyin kardeşim restaurantlara yaaa!!! parkta, bahçede bir şey diyor muyuz? alerjisi olan var, korkanı var, şusu var busu var. hem hayvana da yazık değil mi? kutu gibi evin içine hapsediyorsunuz hayvanı, bir de ''hayvanları çok seviyorum ya'' siye geziyorsunuz. beslediğiniz hayvanlar da cins cins maşalah. engelli hayvanları besleyenlere hiçbir lafım yok, en doğrusunu yapıyorlar. ama doğada kendi başına yetebilecek hayvanları alıp eve hapsetmek zulüm bana göre. neyse konu çok dağıldı, özetle kanun da var, akıl da var mantık da var, yemek yenilen yerde hiçbir hayvana tahammülüm yok, böceğe de kurda da kuşa da...

Yanından köpek geçerken hapşurmuştur bi kere, olmuştur adı köpek alerjisi. Ee köpeğe varsa kediye de vardır, tamam hayvanlara alerjim var. Benim de bu tür insanlara alerjim var :)
2 yıldır iki koldan aşı tedavisi oluyorum. 40 alerjenin hepsi pozitif. Zeytin ağacı, hamam böceği, kedi, köpek aklına ne gelirse. Evimin önünde zeytin ağacı, banyomda ara ara hamam böceği, evimde kedim ve köpeğim yuvarlanıp gidiyoruz. Hadi kedi köpeği verdim, ağacı kestim len hamam böceğine ne diycem "kara fatma hanım alerjim var istirham ederim uzak durunuz" mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…