- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
Bazı arkadaşlar sabit düşünceli anlamak istediği gibi anlıyorlar. O yüzden yaşamayan bilemez gerçekten.Bizim de birinci kattaki abla kedileri tam kapının ağzında besliyor 15-20kedi var nerdeyse. Geçen yıl hamileydim kapıdan çıktım abla eve geliyormuş meğer. Bir sürü kedi şartlanmış tabi kadın mama verecek diye peşinden geliyor. Orada kendimden geçtim 5 aylık hamileydim galiba. Duvara yüzümü dayayıp ağladım yalvardım abla nolur gitsinler diye. Yaşamayan bilemez gerçekten o an dünya başıma yıkılıyor.
Ee tüm türler 1 günde mi geldi hayata?Ben sana hayvan beğenmiyorum demiyorum arkadaşim. Hayvandan falan geldiğimize mi inanıyorsun? Ben niye hayvan oluyorum ? Pardon !
Yazdıklarımı okumak mi amacın yoksa polemik yaratmak için mi yazmak pek ayırt edemedim .
Anlamadığın bi durum var bende senin gibi düşünüyorum . Hijyen takıntım yok ama tabağımda nasıl ki insan kılı görüp iğrenip orayı şikayet etmeyi biliyorsam hayvanın kılindan da rahatsız olurum . Kimsenin hayvanını kaldı ki sokaktaki hayvanlafa bile bitlidir elleme diyenlere bile sinir olurum . Yemeğini veririm dışarıda hayvanların seslerini kötü duyduğumda bile içim cız ediyor gerçekten kim bilir ne sıkıntısı var diye . Ama kusura bakma da sizin gibi insanlar hayvanlardan daha cok saldırgansiniz .Korkmak baska bir sey korkuyorsun diye cirkin tepkiler vermek baska.
Kimsenin korkmasına sözüm yok yeri geliyor ben de korkuyorum hepsinin karakteri baska.
Ama korkuyorsun diye aşağılayıcı bakıslar, kovmalar, bana ne ben rahatsız oluyorum cıkarın bunu burdan tavırlarına da saygı duyacak değilim kimsenin.
Hayvanları gercekten seven ama korkan bir insanın hali cok baska oluyor. Korktugu ve dokunamadıgı icin üzülenler biliyorum.
Bir de yalandan hayvanları severim ama dokunamam ıyy pis yok kıl yok tüy yok kist diyen samimiyetsizleri biliyorum.
O sebepten bencillik saygısızlık toplarına hic girme. Herkese hak ettiği gibi.
Ben geçmişte yazdığım bir kaç posttan ötürü alındım üstüme.
Fakat anlamadım ne demek istediniz?
Kanatlılarıma evlat dedim diye yan bakmış oldum?
Ya da elit olabilmek onları sevmeye ıkındım?
hayvanlara yan gözle bakmak ne demek ben anlamadım.
yani hayvan sevmeyen insandan ben korkuyorum. bakın korkan,alerjisi olan,uzaktan seven filan değil yani "ben hayvan sevmem abi, bana ne, benim oturduğum yerde olmasın, bunları bakım evine bırakın" diyen insandan cidden ürperirim. neden ki? o orada sadece duruyor, sana saldırmıyor, anneni babanı filan öldürmüyor o orada duruyor yani veya yanından geçip gidiyor. tamam sevme, dokunma, evine sokma, çocuğunu yaklaştırma ama hayvanı sevmemek için cidden bir insanın çok kötü şeyler yaşamış olması gerekiyor. o sana karşı bir şey hissetmiyor ki yani sen de ona hissetme niye nefret edip dünyayı sadece kendi kullanabileceğin bir yer haline getiriyorsun?
daha önce hiç "ben bu ağaçları hiç sevmem, ulan bu çiçek kimin bunu bu kafeye kim getirdi, ya garson bey buraya bu çam ağacının dikilmesi yasak değil mi? allam ya" diyen birini görmedim de duymadım da. tamam köpeğime yaklaşmasın, korksun, iğrensin, onun akciğerinde kist olacağını düşünsün ama onu huzursuz etmesin tek istediğim o yani. ben yaratılanı seviyorum sebepsiz, sevmeyeni de seviyorum ama masum bir canlı hakkında böyle ileri geri konuşanı sevmiyorum. elitlik filan değil benim köpeğimi sevmeyebilir ki sevmesinler ben sarılırım ona yumoş yumoş ama böyle "derrrhhhalll atın bunu bu mekandan, anam akciğerlerim su topladı, yav bu benim soluk boruma kaçtı" gibi saçmalayanları cidden sevmiyorum. hayvan sevgisini yanlış mı anlamışım bilemiyorum.
Kardeş o çürütüldü ya ne okuyon bilmiyom ama yanlış be ya geçmişte kaldı ayrıca o varsayımı öne süren amcanın hayatını okudum ben o da öyle bişey dememiş yani üzgünüm dostum bilim yanılabilir sen daha detaylı bi bakEe tüm türler 1 günde mi geldi hayata?
Bilimin ışığında, hayvanız evet
Goril, maymun bizim kuzenimiz.
Ben böylesine inanıyorum mu diyeyim, ne diyeyim.
Asla polemik değil niyetim.
Bence gayet seviyeli yazışıyoruz.
Ben son cümleye katılmıyorum.Yan gözle bakmak tabiki mecazi anlam, bu konudan bahsetmiyorum ama hayvanın herhangi bi şeyinden korkana uzak durmak isteyene aşalık muamelesi yapmayı kendinde hak görüyor insanlarımız. Hayvanların bizden çok değil bizim kadar yaşama hakları var
Ayrıca sizin yazınızı görmedim evlatlarım demeniz beni neden rahatsız etsin?
Hayvan sevgisini yanlış mı anlamışım diyerek demagoji yapma kafası benim rahatsız olduğum, şu hayvanı sevmiyorum demek bana da çok itici gelir o konulara tamamen katılıyorum
Kısaca hakkıyla bir insan olmak için herşeyi sevmemiz gerekiyor hayvanlara pozitif ayrımcılık yapınca daha iyi insan olmuyoruz
Ok. Sensin.Kardeş o çürütüldü ya ne okuyon bilmiyom ama yanlış be ya geçmişte kaldı ayrıca o varsayımı öne süren amcanın hayatını okudum ben o da öyle bişey dememiş yani üzgünüm dostum bilim yanılabilir sen daha detaylı bi bak
Yan gözle bakmak tabiki mecazi anlam, bu konudan bahsetmiyorum ama hayvanın herhangi bi şeyinden korkana uzak durmak isteyene aşalık muamelesi yapmayı kendinde hak görüyor insanlarımız. Hayvanların bizden çok değil bizim kadar yaşama hakları var
Ayrıca sizin yazınızı görmedim evlatlarım demeniz beni neden rahatsız etsin?
Hayvan sevgisini yanlış mı anlamışım diyerek demagoji yapma kafası benim rahatsız olduğum, şu hayvanı sevmiyorum demek bana da çok itici gelir o konulara tamamen katılıyorum
Kısaca hakkıyla bir insan olmak için herşeyi sevmemiz gerekiyor hayvanlara pozitif ayrımcılık yapınca daha iyi insan olmuyoruz
şimdi ben köpeğimle dışardayım ve yemek yiyeceğim, köpeğimi de kabul eden bir işletmeye gidiyorum ve siz rahatsızsınız diye ben köpeğimi gündüz bakım evine mi bırakmalıyım? lütfen yanlış anlamış olayım.
Bende inancım gereği topraktan geldiğime inanıyorum ama çiçek bakmayı yada toprakla uğraşmayı da sevmem. Arsız hayvan seveplerden bahsediyorum . Korkuya yada takıntılı insanlara da saygılı olsunlar karşısındaki insan iğrenç diyip hayvanı tekmeleyip yanlış şeyler yapmiyosa korkusuna saygı duymak zorunda . Annemin de kuşu vardı bekarken kaç kere dokunmak sevmek istedim yapamadım olmuyor elimde degil . Küçükken daha 4 5 yaşlarında civcivlerimi de vardı ama korkutucu olay yaşadıktan sonra korkuyorum gerçekten tavuk koşmaya başladı mı kaçan bi insanım. İnsanları aşağılayıp sen de benim umrumda değilsin ne halin varsa gör diyen insanlara tahammülüm yok veya yanında tutup sağa sola hayvanlarını salmayan insanlara da saygım var . Yuklenilmesini anlamıyorum neredeyse ben yaşamiyim onlar yaşasın diye insanın üzerine geliniyor ben bunu anlamıyorum.Ee tüm türler 1 günde mi geldi hayata?
Bilimin ışığında, hayvanız evet
Goril, maymun bizim kuzenimiz.
Ben böylesine inanıyorum mu diyeyim, ne diyeyim.
Asla polemik değil niyetim.
Bence gayet seviyeli yazışıyoruz.
Evet aynen öyle lutfen köpeğinizi uygun bir yere bırakın ve insanları rahatsız etmeyin hatta bu rahatsız etmekten de birazcık cekinmenizi tavsiye ederim. Hadi biz büyükleri es geçtiniz de o restoranlarda cocuklar da var korkan var korkmayan var ne olacak simdi. Korkan çocuklar veya benim gibi fobisi olan insanlar kalkıp gitsin siz rahatca köpeğinizi içeri alin olur mu. Ya da şöyle yapalim siz hayvansever olarak sadece köpeğini degil var sa diğer hayranlarınızı da getirin hep beraber yemek yersiniz biz kalkariz
Keske cocuksuz alanlar olsa hakikaten. Nereye gitsek zebellah gibi cocuk arabalari ve bitmeyen cocuk ciriltilari. Kafa dinleyelim diye acik alana oturuyoru her yer cocuk kafamiz sisiyor. Bir de acik alanda sigara icmeler cok rahatsiz ediyor, temiz hava diye cikiyorsun nikotin alip geliyorsunSizde cocuklarınızı evde sevin bi zahmet parklardan çıkarmayınbana niye rahatsız oldun diyemezsin
Anlamadığın bi durum var bende senin gibi düşünüyorum . Hijyen takıntım yok ama tabağımda nasıl ki insan kılı görüp iğrenip orayı şikayet etmeyi biliyorsam hayvanın kılindan da rahatsız olurum . Kimsenin hayvanını kaldı ki sokaktaki hayvanlafa bile bitlidir elleme diyenlere bile sinir olurum . Yemeğini veririm dışarıda hayvanların seslerini kötü duyduğumda bile içim cız ediyor gerçekten kim bilir ne sıkıntısı var diye . Ama kusura bakma da sizin gibi insanlar hayvanlardan daha cok saldırgansiniz .
Yanından köpek geçerken hapşurmuştur bi kere, olmuştur adı köpek alerjisi. Ee köpeğe varsa kediye de vardır, tamam hayvanlara alerjim var. Benim de bu tür insanlara alerjim var :)Bu alerjiyim ben yeaa diyenlere sinir oluyorum. Annem alerji,sokağa çıksa havadaki toz tanecikleri sen bile kabarmaya başlar, çünkü hayvan ve insan tüyleri ve kılları havada ucusuyor, biz çoğunu gormuyoruz. Dünya kadar ilaç kullanıyor ama her gun mahallenin kedilerine özel yemek ayırır, babama verir, babam her gün onları besler. Hatta arada köpeklere özel menü hazırlayıp mahalle başlarına koyar, onlar çöpe göremedikleri için aç kaliyormus.
Yine bir arkadaşım spreylerle ilaçlarla yaşıyor, sokakta ne kadar hasta hayvan varsa toplar iyileştirir, sahiplendirir.
Ömründe alerji ilacı almamış insanlar "ama tüye alerjim var yeaa" diyorlar sinir oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?