- 26 Temmuz 2010
- 1.614
- 559
- 198
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Merak etmeyin oldukça var insan yeter ki kendini yetiştirmek istesin . Ümmiye koçak en bilindik örnek .Ama türkiye de kaç Ümmiye Koçak var sizce?İstisnalar kaideyi bozmaz.
:) :)Epey kararsız kalmışsınız anlaşılan. O kadar düşünmeye problem olmamalı bencedeBizim de durumumuz böyle. 19 yildir görüsüyoruz ve 2 yildir evliyiz. Bir kez bile problem olmadi.
Bak canım,ben de lise mezunuyum,ve bir kısım üniversite mezununa kıyasla da,kendimi iyi bulurum.Ama bundan,"öyleyse üniversite mezunları yanımda halt etmiş" çıkarımı yapabilir miyim, yapamam.Eğitim öyle bir şey ki, bilmediğin bir tatil beldesine gittiğini düşün.Kendim gezilecek yerleri bulayım,gezeyim,nereden gidilir acaba derken belki 10 gün harcarsın.Eğer oraları iyi bilen bir rehberin olsaydı belki 3 günde en güzel, en verimli şekilde dolaşabilecektin.Bilgiyi arayan evet bulur,ama,insan bilmez,bilmediğini de bilmez...Bilgiyi araması için önce bilmediğinin farkında olması gerek. Sana örnek vereyim,yaşlı bir komşu teyzem var.Geçen gün tabağa yumurta kırarken,biliyor musun,bu beyaz leke var ya,yumurta sarısının üzerinde,ondan civciv oluşuyormuş dedi.İlkokula gitseydi,4cü sınıf öğrencisinin bildiği şeyi o da öğrenecekti.Aramadan bulacaktı yani.Bir söz vardır,"deneyen kaybedebilir,denemeyen zaten kaybetmiştir"Merak etmeyin oldukça var insan yeter ki kendini yetiştirmek istesin . Ümmiye koçak en bilindik örnek .
Siz kendini geliştirmiş deyince ben kişisel gelişim kitapları okumuş, dünya klasikleri falan okuyan, genel kültürü iyi.. oturunca tarih,bilim, teknoloji ,fizik, edebiyat konışabilen insandır. Oturmasını kalkmasını, nerde ne konuşacağıno bilen insandır. Siz bu kişinin hangi özelliğine bakarak kendini geliştirdiğini düşündünüz acaba? Bence olaya duygusal bakıyorsunuz. .. şu an için doğru karar vermiş gözüküyorsunuz.. inşallah kafa yapınıza uygun bir eş bulursunuz
Siz kendini geliştirmiş deyince ben kişisel gelişim kitapları okumuş, dünya klasikleri falan okuyan, genel kültürü iyi.. oturunca tarih,bilim, teknoloji ,fizik, edebiyat konışabilen insandır. Oturmasını kalkmasını, nerde ne konuşacağıno bilen insandır. Siz bu kişinin hangi özelliğine bakarak kendini geliştirdiğini düşündünüz acaba? Bence olaya duygusal bakıyorsunuz. .. şu an için doğru karar vermiş gözüküyorsunuz.. inşallah kafa yapınıza uygun bir eş bulursunuz
Senin beklentin de biraz utopik olmamış mı canım ya..Siz kendini geliştirmiş deyince ben kişisel gelişim kitapları okumuş, dünya klasikleri falan okuyan, genel kültürü iyi.. oturunca tarih,bilim, teknoloji ,fizik, edebiyat konışabilen insandır. Oturmasını kalkmasını, nerde ne konuşacağıno bilen insandır. Siz bu kişinin hangi özelliğine bakarak kendini geliştirdiğini düşündünüz acaba? Bence olaya duygusal bakıyorsunuz. .. şu an için doğru karar vermiş gözüküyorsunuz.. inşallah kafa yapınıza uygun bir eş bulursunuz
Aynen ben de bayılıyorum kendini geliştirmiş muhabbetine. Üniversite mezunlarına çamur atılıyor hep bu konularda. Ya madem bu kadar kötü ne demeye insanlar milyarlar döküyor çocuğum okusun diye? Alsınlar madem okuldan kendi kendini gelistirsin o kadar kolaysa. Üniversite mezunlarının bile çoğu bu haldeyken ilkokul mezunu kendini ne kadar geliştirebilir? Gelişim için bir ufuk bir vizyon gerekir. Eğitim altyapısı olmadan nasil olacak o iş?Bütün sayfaları okumayı şimdi bitirdim. "Okumamış ama kendini geliştirmiş- üniversite mezunu ama cahil kalmış" temalı yorumları okurken kusacaktım artık. Kaç tane okumamış kendini geliştiriyor? İstisnalarla konuşmuş çoğu kişi. İstisnalar kaideyi bozmaz. Çoğu ilkokul mezunu cahil kalıyor, kendini geliştiren az. Doğruya doğru.
Bir de kişinin karakteriyle eğitim seviyesinin ayrımını yapamayan bir dolu yorum... Ne alakaysa. Bir de "üni mezunu olup dövse sövse daha mı iyiydii" diye, sanki "üni mezunu olsun da çamurdan olsun" denmiş gibi coşmalar...
Zaten konu sahibinin son yorumuyla, bu adamın ilkokul mezunu ve kendini "geliştirmemiş" biri olduğu ortaya çıktı. Şaşırmadım. Kendini geliştirmiş denilen şey adamın bir işinin olmasıymış işte. 35 yaşına gelmiş adam bir işe yarayacak artık tabii ki, bu bir gelişme örneği değil. He bir de konu sahibinden daha özgüvenli filanmış, ama bu bir kıstas değil. Göreceli.
Aynen ben de bayılıyorum kendini geliştirmiş muhabbetine. Üniversite mezunlarına çamur atılıyor hep bu konularda. Ya madem bu kadar kötü ne demeye insanlar milyarlar döküyor çocuğum okusun diye? Alsınlar madem okuldan kendi kendini gelistirsin o kadar kolaysa. Üniversite mezunlarının bile çoğu bu haldeyken ilkokul mezunu kendini ne kadar geliştirebilir? Gelişim için bir ufuk bir vizyon gerekir. Eğitim altyapısı olmadan nasil olacak o iş?Bütün sayfaları okumayı şimdi bitirdim. "Okumamış ama kendini geliştirmiş- üniversite mezunu ama cahil kalmış" temalı yorumları okurken kusacaktım artık. Kaç tane okumamış kendini geliştiriyor? İstisnalarla konuşmuş çoğu kişi. İstisnalar kaideyi bozmaz. Çoğu ilkokul mezunu cahil kalıyor, kendini geliştiren az. Doğruya doğru.
Bir de kişinin karakteriyle eğitim seviyesinin ayrımını yapamayan bir dolu yorum... Ne alakaysa. Bir de "üni mezunu olup dövse sövse daha mı iyiydii" diye, sanki "üni mezunu olsun da çamurdan olsun" denmiş gibi coşmalar...
Zaten konu sahibinin son yorumuyla, bu adamın ilkokul mezunu ve kendini "geliştirmemiş" biri olduğu ortaya çıktı. Şaşırmadım. Kendini geliştirmiş denilen şey adamın bir işinin olmasıymış işte. 35 yaşına gelmiş adam bir işe yarayacak artık tabii ki, bu bir gelişme örneği değil. He bir de konu sahibinden daha özgüvenli filanmış, ama bu bir kıstas değil. Göreceli.
Ya benim eşim öyle değil.. ama ben hepsi aynı anda olsun demiyorum ki.. yani sadece çalışmış adam ama kitap okumamış, okul okumamış bir insan kendini sadece çalıştığı iş konusunda geliştirmiş. Tabiki takdir edilmesi lazım. Ama üni okumamış ama kendini geliştirmiş deyince benim aklıma böyle şeyler geliyor.Senin beklentin de biraz utopik olmamış mı canım ya..BİR HAYALİM VAR dersen o başka tabii
Kişisel gelişim kitapları okumak kendini geliştirmek değildir.
Her insanın bir kaç alanı olur. Kimisi fizikten hiç anlamaz , tarih konuşur , bir başkası tarihten anlamaz , edebiyatını konuşturur.
Kendini geliştirmek, gelişime açık olmaktır. Açık fikirli , ileri görüşlü , karşısındakinin yükselmesine destek olabilecek , ozguvenli , egitimiyle ya da gömüldüğü kitaplarla , " ben çok gelişmişim ! " diye kibirlenmeyen insandır.
Istediği kadar edebiyat konuşsun , atomu parçalasın, yüksek lisans yapsın , gelişmemiş insan uzaktan bellidir. Haliyle , tavrıyla ,bilgisini ne için , nasıl kullandigiyla ortadadır.
hazır bir şey yaşamamışken neden zorluyorsunuz ki? üniversite mezunuyla ilkokul mezunu olmaz. kendini geliştirmesiyle falan da alakası yok. yok cahil ün. mezunu yok kendini geliştirmiş ilkokul mezunu. bla bla bla...Merhabalar,
Birisi ile tanıştım ve iyi anlaştık. Ancak bir süre sonra ilkokul mezunu olduğunu örendim. Tanıştığımızda lise mezunu olduğunu sanıyordum aracı olan kişi öyle söylemişti. Çok uzun zaman geçirmedik bir arada ancak güzel bir uyum sağlamıştık. Şimdi ayrıyız ve aklım hala onda. Benzer durumda olup evlenen var mı?
Aynen ben de bayılıyorum kendini geliştirmiş muhabbetine. Üniversite mezunlarına çamur atılıyor hep bu konularda. Ya madem bu kadar kötü ne demeye insanlar milyarlar döküyor çocuğum okusun diye? Alsınlar madem okuldan kendi kendini gelistirsin o kadar kolaysa. Üniversite mezunlarının bile çoğu bu haldeyken ilkokul mezunu kendini ne kadar geliştirebilir? Gelişim için bir ufuk bir vizyon gerekir. Eğitim altyapısı olmadan nasil olacak o iş?
Ha bir de şunu anlamıyorum. Imkansızliktan okuyamamis insan kendini gelistirecek imkanı nasıl bulmuş? Yok tembellikten okuyamamissa zaten kendini geliştirmeye de usenmistir.
Kendini geliştirmiş deyince işi gücü olan, patron olmuş vs. Kişiler algilaniyor sanırım. Üniversite mezunu ama patronu ilkokul mezunu ehehe diye dalga geçmiş biri de. O ilkokul mezunu patronlar patron olmuş ama hala cahil cahil konusuyorlar. Para onlarda olduğu için de kimse bir şey diyemiyor tabi. Ahh ahh gücün para değil bilgi olduğu zamanları görecek miyiz acaba?
Bu soylediginizin ilk mesajla hiç ilgisi yok ki bana göre bu söyledikleriniz de değil.Ya benim eşim öyle değil.. ama ben hepsi aynı anda olsun demiyorum ki.. yani sadece çalışmış adam ama kitap okumamış, okul okumamış bir insan kendini sadece çalıştığı iş konusunda geliştirmiş. Tabiki takdir edilmesi lazım. Ama üni okumamış ama kendini geliştirmiş deyince benim aklıma böyle şeyler geliyor.
Mesela benim erkek kardeşim. . Üni bi türlü bitiremedi. En son açıköğretimden bu sene bitiricek. Ama kendini spor konusunda geliştirdi. Savunma sporları yapıyor. Muhasebe işinde çalışıyor bi yandan onu öğreniyor. Kişisel gelişim kitapları, tarih kitapları okuyor. Onunla kuantum fiziği hakkında oturup sohbet etmişliğimiz var.hiç küfürlü konuşmaz, nerde ne konuşacağını bilir
Beraber bir çok oyun oynarız. Satranç, dama, monopoly, scrabble.. Sinema, tiyatroya gider. . Benim için kendini geliştirmek böyle bişey. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?