o ilkokul ben üniversite mezunu...

Kesinlikle savunmuyorum ama bu bahsettiğiniz özellikler üniversite mezunlarinda da var. Kitap okumayan küfürlü konuşan özgüvenli gözüken ama iki lafı bir araya getiremeyen çok kişi var.Universite gibi her imkana kolayca ulaşılabilen bir yerde bile kendini geliştiremeyenler varken ilkokul mezunu olan birine çok fazla ümit bağlamayın. Üstlerde yazılmış zaten. Özgüvenli gözükmesinin sebebi sizin üniversite mezunu olmanız. Sizden aşağıda gözükmek istemiyor. Hatta üniversite mezunu beni seçti diye bir özgüven içinde olabilir. İstisnalar elbette olabilir ama sizin bahsettiğiniz kişi hem ilkokul mezunu ama kendini geliştirmis kültürlü biri izlenimi vermiyor. Siz olsaydınız ne yapardınız diyorsanız cevabım. Ailem izin vermezdi muhtemelen

Aynı durumdayım evliyim.sana şöyle söyleyeyim arkadaşım sen uni mezunu olarak kitap okumayı bir konu hakkında tartışmayı işte yeni kesfedilmis bir yerin bir gezegenin bile hakkında konuşmayı seviyor musun yoksa yok ilgilimi çekmez mi diyorsun ya da o da ilkokul mezunu olmasina ragmen bunlara ilgili mi bunlari düşün yoksa üniversite derslerinizi yasamiycaksiniz hayatiniz da ama bu afam seni bastirir mi yoksa sana eşlik mi eder bunu iyi düşün benim esimde cok sosyal nerde ne yapacagini bilen biri ama gel gör ki bir konu hakkında siyasi konular hariç ilgisi yoktur ben tam tersine ve tabiki onunla bunlari paylasamiyorum kitap okumak gibi bir alskanlgi yoktur bna okuma demez tabiki ama eşimle bir kav saatmzi kitap okuyarak los bi ışıkta kahvelerimizle birlikte isterdim o daha cok hayatn icinde böyle molalar vermeyi sevmez bilmez çünkü bunlari düşün mezunlukla alakali birsey değil paylasimlariniz ilgileriniz fikirleriniz zevkleriniz uyusuyor mu bunlara bak en önemlisi bu yoksa bir kağıt parçası hiç birseyi degistirmez.

Siz kendini geliştirmiş deyince ben kişisel gelişim kitapları okumuş, dünya klasikleri falan okuyan, genel kültürü iyi.. oturunca tarih,bilim, teknoloji ,fizik, edebiyat konışabilen insandır. Oturmasını kalkmasını, nerde ne konuşacağıno bilen insandır. Siz bu kişinin hangi özelliğine bakarak kendini geliştirdiğini düşündünüz acaba? Bence olaya duygusal bakıyorsunuz. .. şu an için doğru karar vermiş gözüküyorsunuz.. inşallah kafa yapınıza uygun bir eş bulursunuz

Merak etmeyin oldukça var insan yeter ki kendini yetiştirmek istesin . Ümmiye koçak en bilindik örnek .
Bak canım,ben de lise mezunuyum,ve bir kısım üniversite mezununa kıyasla da,kendimi iyi bulurum.Ama bundan,"öyleyse üniversite mezunları yanımda halt etmiş" çıkarımı yapabilir miyim, yapamam.Eğitim öyle bir şey ki, bilmediğin bir tatil beldesine gittiğini düşün.Kendim gezilecek yerleri bulayım,gezeyim,nereden gidilir acaba derken belki 10 gün harcarsın.Eğer oraları iyi bilen bir rehberin olsaydı belki 3 günde en güzel, en verimli şekilde dolaşabilecektin.Bilgiyi arayan evet bulur,ama,insan bilmez,bilmediğini de bilmez...Bilgiyi araması için önce bilmediğinin farkında olması gerek. Sana örnek vereyim,yaşlı bir komşu teyzem var.Geçen gün tabağa yumurta kırarken,biliyor musun,bu beyaz leke var ya,yumurta sarısının üzerinde,ondan civciv oluşuyormuş dedi.İlkokula gitseydi,4cü sınıf öğrencisinin bildiği şeyi o da öğrenecekti.Aramadan bulacaktı yani.Bir söz vardır,"deneyen kaybedebilir,denemeyen zaten kaybetmiştir"

bizim millet cebini geliştireni kendini geliştirmiş sanıyor

Dışarıdan okuyabilmek gibi çok güzel imkanlar var. Okusun. Üniversite okumamışsa bile bunun için çabalasın.
..

Bunun yanında , kendini gelistirmişse , geliştirmeye her zaman açıksa , önünüze çıkacak bir engel değilse, iyi ve garanti bir işi varsa olabilir , neden olmasın.

Kişisel gelişim kitapları okumak kendini geliştirmek değildir.

Her insanın bir kaç alanı olur. Kimisi fizikten hiç anlamaz , tarih konuşur , bir başkası tarihten anlamaz , edebiyatını konuşturur.

Kendini geliştirmek, gelişime açık olmaktır. Açık fikirli , ileri görüşlü , karşısındakinin yükselmesine destek olabilecek , ozguvenli , egitimiyle ya da gömüldüğü kitaplarla , " ben çok gelişmişim ! " diye kibirlenmeyen insandır.

Istediği kadar edebiyat konuşsun , atomu parçalasın, yüksek lisans yapsın , gelişmemiş insan uzaktan bellidir. Haliyle , tavrıyla ,bilgisini ne için , nasıl kullandigiyla ortadadır.

Senin beklentin de biraz utopik olmamış mı canım ya..BİR HAYALİM VAR dersen o başka tabii

Aynen ben de bayılıyorum kendini geliştirmiş muhabbetine. Üniversite mezunlarına çamur atılıyor hep bu konularda. Ya madem bu kadar kötü ne demeye insanlar milyarlar döküyor çocuğum okusun diye? Alsınlar madem okuldan kendi kendini gelistirsin o kadar kolaysa. Üniversite mezunlarının bile çoğu bu haldeyken ilkokul mezunu kendini ne kadar geliştirebilir? Gelişim için bir ufuk bir vizyon gerekir. Eğitim altyapısı olmadan nasil olacak o iş?
Ha bir de şunu anlamıyorum. Imkansızliktan okuyamamis insan kendini gelistirecek imkanı nasıl bulmuş? Yok tembellikten okuyamamissa zaten kendini geliştirmeye de usenmistir.
Kendini geliştirmiş deyince işi gücü olan, patron olmuş vs. Kişiler algilaniyor sanırım. Üniversite mezunu ama patronu ilkokul mezunu ehehe diye dalga geçmiş biri de. O ilkokul mezunu patronlar patron olmuş ama hala cahil cahil konusuyorlar. Para onlarda olduğu için de kimse bir şey diyemiyor tabi. Ahh ahh gücün para değil bilgi olduğu zamanları görecek miyiz acaba?

Aynen ben de bayılıyorum kendini geliştirmiş muhabbetine. Üniversite mezunlarına çamur atılıyor hep bu konularda. Ya madem bu kadar kötü ne demeye insanlar milyarlar döküyor çocuğum okusun diye? Alsınlar madem okuldan kendi kendini gelistirsin o kadar kolaysa. Üniversite mezunlarının bile çoğu bu haldeyken ilkokul mezunu kendini ne kadar geliştirebilir? Gelişim için bir ufuk bir vizyon gerekir. Eğitim altyapısı olmadan nasil olacak o iş?
Ha bir de şunu anlamıyorum. Imkansızliktan okuyamamis insan kendini gelistirecek imkanı nasıl bulmuş? Yok tembellikten okuyamamissa zaten kendini geliştirmeye de usenmistir.
Kendini geliştirmiş deyince işi gücü olan, patron olmuş vs. Kişiler algilaniyor sanırım. Üniversite mezunu ama patronu ilkokul mezunu ehehe diye dalga geçmiş biri de. O ilkokul mezunu patronlar patron olmuş ama hala cahil cahil konusuyorlar. Para onlarda olduğu için de kimse bir şey diyemiyor tabi. Ahh ahh gücün para değil bilgi olduğu zamanları görecek miyiz acaba?

Senin beklentin de biraz utopik olmamış mı canım ya..BİR HAYALİM VAR dersen o başka tabii
Ya benim eşim öyle değil.. ama ben hepsi aynı anda olsun demiyorum ki.. yani sadece çalışmış adam ama kitap okumamış, okul okumamış bir insan kendini sadece çalıştığı iş konusunda geliştirmiş. Tabiki takdir edilmesi lazım. Ama üni okumamış ama kendini geliştirmiş deyince benim aklıma böyle şeyler geliyor.

Mesela benim erkek kardeşim. . Üni bi türlü bitiremedi. En son açıköğretimden bu sene bitiricek. Ama kendini spor konusunda geliştirdi. Savunma sporları yapıyor. Muhasebe işinde çalışıyor bi yandan onu öğreniyor. Kişisel gelişim kitapları, tarih kitapları okuyor. Onunla kuantum fiziği hakkında oturup sohbet etmişliğimiz var.hiç küfürlü konuşmaz, nerde ne konuşacağını bilir

Beraber bir çok oyun oynarız. Satranç, dama, monopoly, scrabble.. Sinema, tiyatroya gider. . Benim için kendini geliştirmek böyle bişey. .

hazır bir şey yaşamamışken neden zorluyorsunuz ki? üniversite mezunuyla ilkokul mezunu olmaz. kendini geliştirmesiyle falan da alakası yok. yok cahil ün. mezunu yok kendini geliştirmiş ilkokul mezunu. bla bla bla...

ün. mezunu olan her insan da önüne gelen her ün. mezunuyla evlenmez kriterleri vardır. evliliklerde denklik önemlidir. ön şart olarak en az ün mezunu biriyle görüşmeye karar verip sonrasında da uyuşup uyuşmadığınıza bakarsınız. erkekler kendinden çok okumuş kadınlar yanında çoğu zaman ezilirler. komplekse girerler. farklı alanlarda kadına psikolojik şiddet ya da baskı uygulayarak bu açığı kapatmaya çalışırlar. ha hepsi mi? hayır ama gerek yok riske girmeye. bir sürü erkek var. ne diye takılıyorsunuz ki birine?

Iyide imkansizliktan okuyamamışta nasıl kendini geliştirme fırsatı bulmuş deyipte , gücün para değilde bilgi olduğunu görebilecek miyiz demeniz çok tezat.

Bu soylediginizin ilk mesajla hiç ilgisi yok ki bana göre bu söyledikleriniz de değil.

Egitimin amaci kisiye sadece egitim vermek degildir, kisinin bakis acisi da degisir, ufku gelisir. ilkokul mezunu ile universite mezunu arasinda dunya kadar gorus farki var. ne kadar kendini gelistirmis olsa da adamdaki bu asagilik kompleksinin ilk zamanlar olmasa bile sonradan bir yerde birikip birikip paylak verecegini buyuk bir ihtimal. Boyle bir konu baska biri tarafindan daha once de acilmisti ve irada da ayni seyi soylemistim. Bununla ilgili yapilan dunya kadar calismalar var. bununla ilgili yazili yuzlerce makale var. bir kac tanesini de paylasmistim. Arastirma ve bu tip calismalarla ilgili makaleler bilimsel dergilerde ingilizce yayinlanir. Onlari okumanizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…