o ilkokul ben üniversite mezunu...

Ayrılma sebebim korkmam aslında. Ya arkadaş ortamımda zorluk çekerse diye düşünmedim değil...

Ben beni döven kocayi def ederim. Niye hep üniversite mezunları çok kötü gibi örnekler varıyorsunuz? Hepsi mi kötü? Hem okumus hem duzgunu yok mu yani?

Doğru dedin bak bu devirde herkes üniversite mezunu. O yüzden ilkokulda kalakalmak abes. Hayatın gerçeklerini görmemiş bir insan. Oxford Harvard mezunu değilim. Keske olsaydım. Dlsadece gercekciyim
Ee sen düşün bakalım herkes neden üni mezunu. Herkes çok mu zeki? Her yere okul yaptılar lisans programı açtılar da ondan. Ee sen bu gerçeği görmez herkes üni mezunu yeaa dersin böyle. Bundan 20 sene öncesine git az imkanla ne iyi mezunlar çıkmış gör. Bir de sen o dönem okumazdın kesin zaten dua et şimdiler de okullar programlar çoğaldı. Lise mezunu olurdun allah korumuş hayatın gerçeklerini görmemiş insan

İşi var ve kendisini geliştirmiş. Çok da nazik birisi...

Bakın ilişkilerde kafa ve sosyal çevre denkliği bence yeterli ; üniversite mezunu, sporcu, eğitimli herkesin parmakla gösterdiği on yıllık sevgilim tarafından hayatımın en zor döneminde aldatıldım, dibin dibine batırdı beni
Eşim ise orta halli bir ailenin lise mezunu evladı, Allah ondan razı olsun derim her zaman
İnsanlık, adamlık, eş olabilmek başka şeyler, diploma ile falan ilgisi yok. Çalışmayı bilen, ekmeğini kazanan, tembellik etmeyen, kendisini geliştirmiş bir insanla pek ala evlenilir.
Mesela benim rahmetli annem ilkokul mezunuydu, İstanbul gibi yerde kendi işini kurup, dört kız evlat yetiştirdi, bir sürü kadına iş imkanı verdi ve konuştuğu zaman herkes susar dinlerdi, esnaftı, anneydi, çok da kültürlü bir kadındı, üniversite mezunu babamda çocuklarını 26 yıl aramadan göçüp gitti bu dünyadan.

Ben beni döven kocayi def ederim. Niye hep üniversite mezunları çok kötü gibi örnekler varıyorsunuz? Hepsi mi kötü? Hem okumus hem duzgunu yok mu yani?
Yok kardeşim yok nezih bir üniversitede okuyorum hani gene bilinenlerden bölüm süper ama ordaki erkekleri görme yani. Bir de bazıları bilinen şeyleri ilk defa duymuşlar bilimsel şeyler bunlar genel kültür ama bunlar bön bön bakıyor. Dertleri ne söyleyeyim mi ona buna sosyal medyada hava atmak dedikodu ortamlarda kız kovalamak aman neyse ya bana ne ben boğaza nazır yalımda viskimi yudumlayacağım zaten

Kendi alanında yıllarca çalışmış ve işini kurmuş. Diploma değil de tecrübe isteyen bir alanda çalışıyor.

İlkokul mezunlarını kucumsemedim ki. Mesele denklik meselesi. Bu her konuda böyle, diplomada, dini goruste, siyasi goruste, ailelerde ne kadar denksen o kadar iyi.

Bu arada benim annem babamda ilkokul mezunudur. Ama babam bu yaşta 58 doğumlu kendisi dışardan bitirip bu seneki üniv. Sınavında barajı geçti. Hemde koyde. Yani o bile çalıştı diplomasını aldı. Bu beyefendi hala almak için cabalamamis. Sıkıntı burada

Bir akademisyen olarak yazıyorum bunu..
Üniversite 4 yıl bir alanda uzmanlaşmak için ki çoğu zaman o bile tam olmuyor, Ve eğitim aldığınız alanda iş bulmak için okunuyor. Adamın işi var.

Ben kendini geliştirme muhabbetini bile abes buluyorum bu konuda..insana ne katıyor? Kültür mü? En çok bilmediğiniz bir şehirde yaşamayı ve aileden ayrı bir birey olmayı öğretir. Ne profesörler doçentler var iki kelimeyi bir araya getiremiyor, kadınlara nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmiyor,öğrencinin giydiği eteğin lafını edip kendi eşine çocuğuna kan kusturuyor namus Bilmem ne diye..

Üniversite okuyan gençliği görseniz şimdi birçoğunun 4 yıl tatile geldiğini sanarsınız amaçsız temelsiz..

Demem o ki sizin böyle bir takıntınız yoksa karşıdakini bu yüzden küçük görmüyorsanız ve tabi ki hayata bakışınız uyuyorsa bence hiçbir sorun yok.siz üniversite mezunu memur ya da mühendissiniz o bakkal Ne olmuş?eve para getiriyor mu?size iyi mi? Düzgün mü?gerisi bana göre hikaye kim ne derse desin sizin eviniz sizin evliliğiniz annemin deyimi ile, diğer herkese b.k yemek düşer

Bir akademisyen olarak yazıyorum bunu..
Üniversite 4 yıl bir alanda uzmanlaşmak için ki çoğu zaman o bile tam olmuyor, Ve eğitim aldığınız alanda iş bulmak için okunuyor. Adamın işi var.

Ben kendini geliştirme muhabbetini bile abes buluyorum bu konuda..insana ne katıyor? Kültür mü? En çok bilmediğiniz bir şehirde yaşamayı ve aileden ayrı bir birey olmayı öğretir. Ne profesörler doçentler var iki kelimeyi bir araya getiremiyor, kadınlara nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmiyor,öğrencinin giydiği eteğin lafını edip kendi eşine çocuğuna kan kusturuyor namus Bilmem ne diye..

Üniversite okuyan gençliği görseniz şimdi birçoğunun 4 yıl tatile geldiğini sanarsınız amaçsız temelsiz..

Demem o ki sizin böyle bir takıntınız yoksa karşıdakini bu yüzden küçük görmüyorsanız ve tabi ki hayata bakışınız uyuyorsa bence hiçbir sorun yok.siz üniversite mezunu memur ya da mühendissiniz o bakkal Ne olmuş?eve para getiriyor mu?size iyi mi? Düzgün mü?gerisi bana göre hikaye kim ne derse desin sizin eviniz sizin evliliğiniz annemin deyimi ile, diğer herkese b.k yemek düşer

Kendi alanında yıllarca çalışmış ve işini kurmuş. Diploma değil de tecrübe isteyen bir alanda çalışıyor.
Kalıcı bir işi var ozaman anladığım kadarıyla.
Biz burda şu örneği de gördük.
Bayan ünv mezunu, kocasıda ilkokul.
Sürekli kavgalarında karısına şunu dile getiriyormuş adam.
Beni ezik görüyorsun, sen okumuşsun ben okumadım.
Sen benden fazla kazanıyorsun, ben az kazanıyorum diye diye iyicene bunu saplantı hale getiren adamlarda gördük burda okuduk... Oyuzden iyi analiz edin durumu...

kahvenindelisi

Bölümümle ilgili değil ama severek yaptığım bir işim var kadrolu değilim.
Anladim bence evlilikte kaba tabirle aşk %51 mantik %49 olmali bu ikisi birbirinden bagimsiz olmamali. Yani kalbini mantiginla harmanlayabiliyorsan yürü derim. Kendini gelistirmek icin universite okur denk olursunuz.

Universitelerde bize kultur sosyallik vs asilamiyolarki herkes kendini ne kadar gelistirirse o. Ama su da bi soru isareti aciktan da olsa liseyi bitirmeliydi.
Sonunda anlayan biri çıktı. Sorun hala neden diplama alma gereği duymadığı. Böyle bir insanin hayat bakışıyla benimki aynı olamaz mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…