- 4 Temmuz 2016
- 3.335
- 10.503
- 208
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Valla ben de çok kararsız kaldım :)Kardeş sayısı fazla olunca çalışmak zorunda kalmış, küçük kardeşlerini okutmak istemişler. Kendisini geliştirmiş işini kurmuş. Çok çalışkan ve azimli. Ben çok kararsız kaldım.
Universitelerde bize kultur sosyallik vs asilamiyolarki herkes kendini ne kadar gelistirirse o. Ama su da bi soru isareti aciktan da olsa liseyi bitirmeliydi.
Tam olarak ne is yapiyorKendi alanında yıllarca çalışmış ve işini kurmuş. Diploma değil de tecrübe isteyen bir alanda çalışıyor.
Valla ben de çok kararsız kaldım :)
Kötü biri olsa okumamış olması adama batar onu anlarım da dediğin gibi azimli, çalışkan, doğru düzgün ve en önemlisi de kendine güvenen biriyse sorun olmaz bence.
Ahhh ahh tekrar söylüyorum ben ne okumuş eşekler gördüm. Bu arada bir dipnot: eşim lise mezunu, ben yüksek lisans. Kafalarımız denk o yetiyor :)
Merhabalar,
Birisi ile tanıştım ve iyi anlaştık. Ancak bir süre sonra ilkokul mezunu olduğunu örendim. Tanıştığımızda lise mezunu olduğunu sanıyordum aracı olan kişi öyle söylemişti. Çok uzun zaman geçirmedik bir arada ancak güzel bir uyum sağlamıştık. Şimdi ayrıyız ve aklım hala onda. Benzer durumda olup evlenen var mı?
Baskıyla olacak iş değil içinden gelmeli. Herkes kendini geliştirmek diye tutturmuş. Benim cevremdekiler yılların memuru hala yüksek lisans doktora, ikinci bir üniv., Sertifika programları boş durmuyorlar. O yüzden bana bu konu ile ilgili hiçbirşey yapmamak abes geliyor.Acaba ona bu konuda baskı yapmalı mıyım? liseyi bitirmesi konusunda?
Aynı payda da buluşuyormusunuz? Konuştuğunuz konular da fikirlerinizi farklı da olsa saygıyla karşılıyormusunuz? Saygınız var mı? Bunlar diploma istemiyor ama birçok diplomalı bunları yapamıyor
İşte bakın bizler çocuklarımızı okutacağız çünkü bizler eskilere göre daha bilinçliyizHanımlar haklisimiz. Ben hata yaptım. Sizler çocuklarınızı gereksiz yere okutmayin. O paralarla onlara iş kurun, nezih nezih yetistirin
Ben şuan benzer bir durumdayım. Ailenizin yorumu nedir bu duruma?
Evet bu adam ve ailesi eskide kalmış ve bilincsizİşte bakın bizler çocuklarımızı okutacağız çünkü bizler eskilere göre daha bilinçliyiz
Fakat bu adam talihsizlik yaşamış, anlatılmak istenen de eğerki konu sahibine karşı iyiyse ve bu sözde kültür farkını konu sahibine hissettirmeyecekse onun başına kakmaya çalışmayacaksa neden olmasın,denemeye değer!
Ama sizde boyle düşünüyorsanız ayrilin ilerde yuzune vurabilirsiniz bir anda agzinizdan kacar falan onuda rencide etmeyin. Mesela benim icin önemli olmazdi ama sizin icin onemliymis o yuzden icinizde suphe kalacaksa ayrilinAyrılma sebebim korkmam aslında. Ya arkadaş ortamımda zorluk çekerse diye düşünmedim değil...
Ben cocugumu eve almamBabam eğitim durumu yüzünden denk bulmuyor annem de pek sıcak bakmıyor
Ben mi pembe gözlükler ile bakıyorum hayatımı nereden biliyorsun sen ayrıca sen odtü uzay mühendisliği mi bitirdin de böyle konuşuyorsunİnsan olduesine gerek yok. Bu devirde ilkokul mezunu kalmış bir insanin nedeni olamaz. Evlendiler diyelim arkadaş çevreleri, kültür seviyeleri herşey farklı olacak. Hayata pembe gözlüklerle bakmayin
Benim ailem de olumlu bakmıyor. Ama en azından şuan tutturduğu düzenli bir işi varmış sizinkinin. Kafa yapılarınızın da uyuştuğundan eminseniz tanımaya devam edin. Çok uzun bir zaman geçirmedik demişsiniz o yüzden uyum sağlayıp sağlamadığınızdan emin olun ona göre hareket edin bence.Babam eğitim durumu yüzünden denk bulmuyor annem de pek sıcak bakmıyor
Harvard insanları küçümseme ve kendini bir şey sanma bölümü bitirmiş. Annesi babası da ilkokul mezunuymuş neyin nefreti ben anlamadım..Ben mi pembe gözlükler ile bakıyorum hayatımı nereden biliyorsun sen ayrıca sen odtü uzay mühendisliği mi bitirdin de böyle konuşuyorsun
Sen okutma çocuğunu ya. Çok masraflı o parayla iş kur ona. ODTÜ uzayı bitirsem böyle konuşabilirim yani. Başka hangi okul ve bölümler böyle konuşabilir? Ayrımı sen yapıyorsun farkında mısın?Ben mi pembe gözlükler ile bakıyorum hayatımı nereden biliyorsun sen ayrıca sen odtü uzay mühendisliği mi bitirdin de böyle konuşuyorsun
Önemli olan da bu, sık Boğaz edip benim dediğim olacak diyerek ego tatmini yapan diplomalı olsa ne faydası var. Diplomaya takılmayın artık elini sallasan işsiz üniversite mezununa çarpıyorsun ama işe girmek için tecrübe isteniyor. Eş adayında işini kurmuş oturtmuş çarkı dönüyor üretiyor hayatta mücadelesi var hedefleri var eee anlaşıyormuşsunuz da zatenÇok iyi anlaşıyoruz. Hatta fikirlerimiz çok yakın. Ve ailesi, kendisi çok rahat ve geniş görüşlü insanlar.
Benim ailem de olumlu bakmıyor. Ama en azından şuan tutturduğu düzenli bir işi varmış sizinkinin. Kafa yapılarınızın da uyuştuğundan eminseniz tanımaya devam edin. Çok uzun bir zaman geçirmedik demişsiniz o yüzden uyum sağlayıp sağlamadığınızdan emin olun ona göre hareket edin bence.
Evet kesinlikle bir nefret var ben mi yanlış düşünüyorum dedim demek ki yanlız değilmişim bir kuyruk acısı varHarvard insanları küçümseme ve kendini bir şey sanma bölümü bitirmiş. Annesi babası da ilkokul mezunuymuş neyin nefreti ben anlamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?