merhaba sevgili amnora
konunu akşam gördüm fakat çok uzun oluğu için tamamını okuyamadım insanları boşver onlar konuşur herkeste lafta bulunmak için birşeyler söyler benimde ikitane kedim vardı sürpriz bir hamileliğim oldu şubatta doğum yaptım ben.Hamşleyken toksoplazma vs hiçbir test yapmadım kumlarını sürekli ben temizledim sokaktaki kedi ve köpekleri de korkmadan sevdim çevredende çok baskı gördüm ama yılmadım taaa ki bebiş 3 aylık olana kadar.Çok üzgünüm ama ben kedilerimi bir başkasına verdim.Bu yoldan geçmiş biri olarak sana bir kaç tavsiyem olacak ve asıl değerlendirmen gereken konuları söylemek isterim.
Ben kedilerimi verdim çünkü ben yalnızım yardımcım yok bebek 40ı çıkana kadar genelde uyur ama sonra uykuları azalıyor huysuzlukları oluyor bazen odasına gırıyordum saatler sonra çıkabiliyordum kedilere zaman kalmıyor benimkiler acaip ilgi istiyordu ve evin işleri tabi.Ben her gün evi süpürmekten vileda çekmekten depresif oldum bebekten önce işe giderken nasılsa akşam eve geliyordum fazla dikkatimi çekmiyordu tüyler ama evde olunca öyle olmuyor maalesef birde bebek olunca evin temiz olması lazım tüyler hastalık bulaştırmasada heryer tüy olunca insan huzursuz oluyor.Bebegin uyuduğu 2-3 saatlik bir sürede evi süpürüyor vileda çekiyordum ütüsünü yapıyordum bazen yemek yapıyordum ve aşırı yorucu oluyordu insanın emerjisini alıyor bu işler.Tamam temizlik yine yapılacak ama iki günde bir olması başka her gün olması başka birde insanı en çok demoralize eden şey evde kediler varken temizliyorsun ama 1saat sonra ev eskı haline geliyor şımarıyorlar heryeri dağıtıyorlar.
Biz bebeğimize ayrı oda yapmıştık odasına birde tek kişilik yatak koymuştuk.Bebek odası sürekli kapalı duruyordu akşamları ben yanında yatıyordum fakat kediler çok meraklıdır sürekli o odaya girmek istediler izin verdik tabi bazen sırf meraklarını gidersinler diye beşiğin içine girmek istediler☺ genelde o odanın kapısında nöbet tutuyolardı heleki ben içerdeysem sürekli kapıda miyavlıyodu ikiside kapıyı tırmalıyorlardı içeri girmek istiyorlardı.Bebek birkaç aylık olunca artık sürekli odasında duramaz hele kapısı sürekli kapalı olmaz canı sıkılıyor beşikte evin diğer odalarına görmek istiyor biz çıkardık tabi kedilerle tanıştırdık bir sorun olmadı hiç ilgilenmediler bebekle eşim kucağında kedi ve bebeğimiz yan yana uyudu .
Sorun dedıgım gıbı tüylerden hastalık bulaşma riski değil sen eger yalnızsan bence çok ama çok zorlanacaksın ve seni üzmek istemiyorum ama başedemeyeceksin çünkü bebek büyüdükçe tüm zamanını onunla harcayacaksın bırak evi süpürmeyi bebeği iki dakika yalnız bile bırakamadığın zamanlar olacak kedilerle hic ilgilenemeyeceksin onlarda bunu hissedecek yabancılaşacaksınız.Evişlerinde yada bebek bakımında sana yardım edecek biri varsa ance ozaman sorun olmaz.Tek başına hem 4tane kedi hem bebekle işin çok zor.
Merhaba herkese.
Konu aslında dert değil ama üzüntü verici benim için. Şöyle ki; ben eşimle 4 yıldır evliyim. Uzun yıllar istememize rağmen çocuk sahibi olamadık biz. Benim diyabet hastası olmam sebebiyle de son 1 yıldır sadece benim sağlığıma odaklandık. Bebek fikrini ertelemiştik ki kendiliğinden geldi bebeğimiz. Her şey rüya gibi gelişti. Yıpratıcı bir süreçte çocuk sahibi olacağımızı düşünüyorduk artık iyiden iyiye.
Ama rabbim ol deyince oluyormuş meğer. Tabi bu durumdan ben ve eşim inanılmaz mutluluyuz, heyecanlıyız. Aileler, arkadaşlar, eş, dost da sağ olsunlar öyle. Ancak bir sorun var can sıkıcı olan. Kedilerimiz. Bizim açımızdan değil ama etrafımız açısından.
Bizim evimizde 4 tane kedimiz var, sokakta ise baktığımız yaklaşık 20 tane. Evlendikten bir süre sonra edinmeye başladık ve her yıl sayı birer birer arttı. Bazı dönemler sayı onları buldu. Eşimle sokaktan alıp, bakımlarını, tedavilerini yaptırıp yuvalandırdığımız sayısı yüze yakın hayvanımız oldu.
Maddi manevi çok sarsıldığımız zamanlarda oldu ama allah bir şekilde yardım etti bize. Biz bu durumdan hiç rahatsızlık duymuyoruz. ama hamile olduğumu duyan, öğrenen herkes buna en yakınlarım da dahil tebrikten sonra ilk söyledikleri cümle o kedileri evden gönder artık!! oluyor. Feci canımı sıkıyor bu durum. Yıllardır zaten yeni yıkabilmiştik insanların ön yargılarını.
Bunu zaman zaman kırıcı olarak, tavır alarak yaptığımız da oldu. Buna mecbur bırakıldık daha doğrusu. Evinize gelmeyiz diyene gelmeyin siz bilirsiniz demekten hiç çekinmedik karı koca. ama şimdi işi iyice abartıp bebeğe zarar vereceklerine, düşük yapacağıma kadar getirdiler. bu konuda oldukça bilinçli ve donanımlıyım. kulaktan dolma fikirlerle değil bilimsel verilerle cevap versem bile cehaleti yenmek, sabit fikri kırmak çok zor.
Biliyorum kötülüğümü istemiyorlar. Çünkü bunu söyleyen insanlar gerçekten beni seven, düşünen ve benimde sevdiğim insanlar. Ama beni ne kadar üzdüklerini bir bilseler. Ben yıllarca onları evladım gibi sevdim. Hepsi el kadarken geldi evime. Elimde büyüdüler. Bana dost oldular. Şimdi ben onları nasıl atarım sokağa ya da nasıl veririm başkasına. Kaldı ki yetişkin kedi sahiplendirmek inanılmaz zordur. Yavrular bile yuva bulamazken hiç şansları yok. Kaldı ki zaten böyle bir niyetim de yok.
Üzerimde ciddi psikolojik baskı kuruluyor. Çocukla aynı evde olmaz diyerek abuk subuk hurafelerden bahsediyorlar ve ciddi şekilde sinirlenirim yıpranmaya başladı. Önceden olsa hiç takmazdım ama bebeği öne sürmüyorlar mı deliriyorum. Herkesle tek tek kavga edecek gücüm, halim inanın yok. Çünkü kendimi son yıllarda hiç olmadığım kadar mutlu hissediyorum bebeğimden dolayı ve bu mutluluğumu saçmasapan inanışları yüzünden insanların kaçırmasına tahammül edemiyorum artık.
Eşiniz hiç yardımcı olmadı mı size?
merhaba sevgili amnora
konunu akşam gördüm fakat çok uzun oluğu için tamamını okuyamadım insanları boşver onlar konuşur herkeste lafta bulunmak için birşeyler söyler benimde ikitane kedim vardı sürpriz bir hamileliğim oldu şubatta doğum yaptım ben.Hamşleyken toksoplazma vs hiçbir test yapmadım kumlarını sürekli ben temizledim sokaktaki kedi ve köpekleri de korkmadan sevdim çevredende çok baskı gördüm ama yılmadım taaa ki bebiş 3 aylık olana kadar.Çok üzgünüm ama ben kedilerimi bir başkasına verdim.Bu yoldan geçmiş biri olarak sana bir kaç tavsiyem olacak ve asıl değerlendirmen gereken konuları söylemek isterim.
Ben kedilerimi verdim çünkü ben yalnızım yardımcım yok bebek 40ı çıkana kadar genelde uyur ama sonra uykuları azalıyor huysuzlukları oluyor bazen odasına gırıyordum saatler sonra çıkabiliyordum kedilere zaman kalmıyor benimkiler acaip ilgi istiyordu ve evin işleri tabi.Ben her gün evi süpürmekten vileda çekmekten depresif oldum bebekten önce işe giderken nasılsa akşam eve geliyordum fazla dikkatimi çekmiyordu tüyler ama evde olunca öyle olmuyor maalesef birde bebek olunca evin temiz olması lazım tüyler hastalık bulaştırmasada heryer tüy olunca insan huzursuz oluyor.Bebegin uyuduğu 2-3 saatlik bir sürede evi süpürüyor vileda çekiyordum ütüsünü yapıyordum bazen yemek yapıyordum ve aşırı yorucu oluyordu insanın emerjisini alıyor bu işler.Tamam temizlik yine yapılacak ama iki günde bir olması başka her gün olması başka birde insanı en çok demoralize eden şey evde kediler varken temizliyorsun ama 1saat sonra ev eskı haline geliyor şımarıyorlar heryeri dağıtıyorlar.
Biz bebeğimize ayrı oda yapmıştık odasına birde tek kişilik yatak koymuştuk.Bebek odası sürekli kapalı duruyordu akşamları ben yanında yatıyordum fakat kediler çok meraklıdır sürekli o odaya girmek istediler izin verdik tabi bazen sırf meraklarını gidersinler diye beşiğin içine girmek istediler☺ genelde o odanın kapısında nöbet tutuyolardı heleki ben içerdeysem sürekli kapıda miyavlıyodu ikiside kapıyı tırmalıyorlardı içeri girmek istiyorlardı.Bebek birkaç aylık olunca artık sürekli odasında duramaz hele kapısı sürekli kapalı olmaz canı sıkılıyor beşikte evin diğer odalarına görmek istiyor biz çıkardık tabi kedilerle tanıştırdık bir sorun olmadı hiç ilgilenmediler bebekle eşim kucağında kedi ve bebeğimiz yan yana uyudu .
Sorun dedıgım gıbı tüylerden hastalık bulaşma riski değil sen eger yalnızsan bence çok ama çok zorlanacaksın ve seni üzmek istemiyorum ama başedemeyeceksin çünkü bebek büyüdükçe tüm zamanını onunla harcayacaksın bırak evi süpürmeyi bebeği iki dakika yalnız bile bırakamadığın zamanlar olacak kedilerle hic ilgilenemeyeceksin onlarda bunu hissedecek yabancılaşacaksınız.Evişlerinde yada bebek bakımında sana yardım edecek biri varsa ance ozaman sorun olmaz.Tek başına hem 4tane kedi hem bebekle işin çok zor.
Bebeginizi tebrik ederim oncelikle :)
Cahil cuhela yorumları okumadim bile. Ayni sekilde doktorlar bile var.oncelikle kendinize hayvan sever daha dogrusu evinde hayvan beslemis bir jinekolog daha sonra da cocuk doktoru edinin. Ben oyle yaptim. Kizim dogdugundan beri sadece bir kez hastalandi.o da 5 dişi ayni anda ciktigi icin. Kediyle tabi ki ilgisi yok. Canavar gibi bagisikligi var yani :) o kadar cok seviyor ki hayvanlari anlatamam. Kedi ve insan kizimla cok mutlu bir aileyiz. Siz daha kalabaliksiniz. Daha mutlu olmanizi dilerim.sevgiler...
Ozelden facebook fotolarimizi gosterebilirim dilerseniz. ..
Kedili ev kokmaz. O ev kokuyorsa kediden degil, sahibi çamaşırını degistirmedigi icindir. Hayvanlarin yeri sokak degildir. Her canli evde buyumelidir
bebeğiniz hayırlı olsun :) başlığı okuyunca eşiniz kedileri istemiyor sandım. öyle olsa iş biraz daha çıkmazda olacaktı.
ama çevre dediğin nedir ki. sonuçta neyi istiyorsak onu yaşıyoruz. kedilerden uzaklaşmama konusunda kararlıysanız çevrenize net bir şekilde kedileri evden kesinlikle atmayacağınızı, onların bu davranışının sizi üzüp bebeğinize zarar verdiğini söylerseniz belki daha anlayışlı olabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?