O Kedileri Evden Gönder !??

konudaki yorumları okuyamadım özür dilerim, lütfen sana böyle diyenlere şu video'yu izlet
Is that your baby? (Little Girl Loves Her Kitten) (Original) - YouTube

evde hayvanla büyüyen çocuklar hem daha sağlıklı hem de daha sosyal olurlar. iki cerrah dostumuz vardı ve çok sevdikleri kedileri, çocukları o evde doğdu ve kediyle beraber büyüdü, aşılarını ihmal etmezseniz sağlık problemi olmaz. şimdiden hayırlı olsun

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun.
Konunuzun tamamını okuyamadım ama alerji astım sorununuz yokmuş anladıgım kadarıyla.Doktorunuz izin verdiği sürece bir sorun olmaz sanırım.Bizim hiç evcil hayvanımız olmadı çevre baskısı yüzünden.kedi ya da köpek istemediler apartmanda bakılmaz dediler.Küçükken daha korkusuz oluyor insan çok isterdim olmadı.Şimdi çoğu hayvandan korkuyorum ve bağışıklıgım az.Astım tehlikesi var üstelik.
Küçüktüm çok özeniyorum diye muhabbet kuşu almıştı babam 2 tane.Bilinen bir alerjim yoktu ama nefes darlığı ve öksürük krizi başladı bir süre sonra.Alıp götürdüler bir akrabamıza verdiler onlar da sorumsuzluklarına camı açık bırakmışlar uçup gitmişler.Hala hatırlıyorum hala üzülüyorum.Çocuk halimle çok ağlamıştım.Bir arkadaşımın da illkokulda kedisi vardı hala duruyormuş çok şeker bişey.Onlar için problem değildi çocuk için sizin için de öyle olur insallah.

siz de eşiniz de mükemmel insanlarsınız. ileri geri konuşanları hep susturun. kediler benim bebek benim oluşabilecek sorunları da bırakın ben düşüneyim deyin. benim de kedim var bir tane hayatımı ona adadım diyebilirim. yemedim yedirdim adeta. :) hatta ben aşılarını bile çok düzgün yaptıramadım yıllık aşılarını yaptırıyorum ama parazit aşısı konusunda aynı özeni gösteremiyorum. biz birlikte uyuyoruz yeri geliyor aynı tabaktan yiyoruz desem ne dersiniz? yıllardır bana bir şey olmadı ki siz benden daha dikkatliymişsiniz. benim de çevremdekiler hep at onu, sanane ondan kendin aç geziyorsun hem bu kedi çirkin ne buldun bunda gibi şeyler söyledi ve söylemeye devam ediyor. ben elimden geldiğince kırıcı oluyorum bu konuda. bir tanesine gidip de kedime yemek alacağım para ver mi dedim nerden buluyorlar bana bunları söyleyecek cesareti. sevdiğim kişiler aslında ama kedim hakkındaki konuşmalarına dayanamıyorum çünkü bu benim hayatıma müdahaledir ve bu konuda taviz veremem hiç birimiz de vermemeliyiz zaten hayvanlara düşman bir ülkede yaşıyoruz. siz de umarım 5 çocuğunuzla mutlu bir hayat yaşarsınız.

cansin yaa
ne mutlu sizeki kari koca ayni tutkuyu paylasiyorsunuz

ve hamileliginiz icin candan tebrik ederim bilirim o sevinci
bebeginizi Allahin izniyle en saglikli en rahat sekilde kucaginiza almayi nasip etsin

kediciklere gelince
dilleri olsada konussa onlar nasil utandirirlar insanoglunu
hiclermis gibi umursuzca ne kolay diyebiliyorlar sokaga at diye
onlarin yuregi duygulari yokmu?
sahipleri agladigi zaman aglayabilen duyarli hayvanlar onlar
baglandiklari bir yerden gonderilmek gunah olmazmi
hicmi empati yapamiyorlar

"biz bu konuda yeterince bilincliyiz elimizden geleni yapacagiz" diyip kestirip atmaktan baska
seceneginiz yok gibi

cunku anlamazlar aranizdaki bagi

oysa onlarda bir nevi sizin bebekleriniz

hic takmayin kafaniza

sagliginiza tuylere dikkat ettikten sonra hepiniz mutlu mesut yasarsiniz bir seycikte olmaz
yeterki bilincli olunsun

bebege alismalari kolay aslinda tüy sorunu olmayacaksa alerji babinda bebek icin
hic bir zorlugu olmaz

hersey gonlunuzce olsun

merhaba sevgili amnora
konunu akşam gördüm fakat çok uzun oluğu için tamamını okuyamadım insanları boşver onlar konuşur herkeste lafta bulunmak için birşeyler söyler benimde ikitane kedim vardı sürpriz bir hamileliğim oldu şubatta doğum yaptım ben.Hamşleyken toksoplazma vs hiçbir test yapmadım kumlarını sürekli ben temizledim sokaktaki kedi ve köpekleri de korkmadan sevdim çevredende çok baskı gördüm ama yılmadım taaa ki bebiş 3 aylık olana kadar.Çok üzgünüm ama ben kedilerimi bir başkasına verdim.Bu yoldan geçmiş biri olarak sana bir kaç tavsiyem olacak ve asıl değerlendirmen gereken konuları söylemek isterim.
Ben kedilerimi verdim çünkü ben yalnızım yardımcım yok bebek 40ı çıkana kadar genelde uyur ama sonra uykuları azalıyor huysuzlukları oluyor bazen odasına gırıyordum saatler sonra çıkabiliyordum kedilere zaman kalmıyor benimkiler acaip ilgi istiyordu ve evin işleri tabi.Ben her gün evi süpürmekten vileda çekmekten depresif oldum bebekten önce işe giderken nasılsa akşam eve geliyordum fazla dikkatimi çekmiyordu tüyler ama evde olunca öyle olmuyor maalesef birde bebek olunca evin temiz olması lazım tüyler hastalık bulaştırmasada heryer tüy olunca insan huzursuz oluyor.Bebegin uyuduğu 2-3 saatlik bir sürede evi süpürüyor vileda çekiyordum ütüsünü yapıyordum bazen yemek yapıyordum ve aşırı yorucu oluyordu insanın emerjisini alıyor bu işler.Tamam temizlik yine yapılacak ama iki günde bir olması başka her gün olması başka birde insanı en çok demoralize eden şey evde kediler varken temizliyorsun ama 1saat sonra ev eskı haline geliyor şımarıyorlar heryeri dağıtıyorlar.
Biz bebeğimize ayrı oda yapmıştık odasına birde tek kişilik yatak koymuştuk.Bebek odası sürekli kapalı duruyordu akşamları ben yanında yatıyordum fakat kediler çok meraklıdır sürekli o odaya girmek istediler izin verdik tabi bazen sırf meraklarını gidersinler diye beşiğin içine girmek istediler☺ genelde o odanın kapısında nöbet tutuyolardı heleki ben içerdeysem sürekli kapıda miyavlıyodu ikiside kapıyı tırmalıyorlardı içeri girmek istiyorlardı.Bebek birkaç aylık olunca artık sürekli odasında duramaz hele kapısı sürekli kapalı olmaz canı sıkılıyor beşikte evin diğer odalarına görmek istiyor biz çıkardık tabi kedilerle tanıştırdık bir sorun olmadı hiç ilgilenmediler bebekle eşim kucağında kedi ve bebeğimiz yan yana uyudu .
Sorun dedıgım gıbı tüylerden hastalık bulaşma riski değil sen eger yalnızsan bence çok ama çok zorlanacaksın ve seni üzmek istemiyorum ama başedemeyeceksin çünkü bebek büyüdükçe tüm zamanını onunla harcayacaksın bırak evi süpürmeyi bebeği iki dakika yalnız bile bırakamadığın zamanlar olacak kedilerle hic ilgilenemeyeceksin onlarda bunu hissedecek yabancılaşacaksınız.Evişlerinde yada bebek bakımında sana yardım edecek biri varsa ance ozaman sorun olmaz.Tek başına hem 4tane kedi hem bebekle işin çok zor.

Son düzenleme:

Eşiniz hiç yardımcı olmadı mı size?

Öncelikle tebrik ederim. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, analı babalı büyütsün. Bence başkaların ön yargılarının sizin sevinçlerinizi önlemesine izin vermeyin. Kimse sizin bebeğinizi sizden daha çok sevemez ve düşünemez ne de olsa.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun, mutlu ve sağlıklı günlerde büyütün

Ben de hayvan besliyorum o yüzden ne kadar bağlı olduğunuzu anlayabilirim.

Ancak kedilerin kıskanç olduğunu da biliyorsunuzdur umarım.

Allah korusun bebeğe zarar verebilirler.

2-3 yaşlarımdayken bizim evimizdeki annemlerin baktığı kedi bana saldırmıştı baya dikiş atmışlar.

Hem bebeğinizin boğazına tüyleri kaçarsa nefes alamayabilir.

Tabi ki insanların evden gönder lafı biraz ağır olmuş ancak bence de evin dışında beslerseniz bebeğinizin sağlığı açısından daha iyi olabilir.

Bebeginizi tebrik ederim oncelikle :)
Cahil cuhela yorumları okumadim bile. Ayni sekilde doktorlar bile var.oncelikle kendinize hayvan sever daha dogrusu evinde hayvan beslemis bir jinekolog daha sonra da cocuk doktoru edinin. Ben oyle yaptim. Kizim dogdugundan beri sadece bir kez hastalandi.o da 5 dişi ayni anda ciktigi icin. Kediyle tabi ki ilgisi yok. Canavar gibi bagisikligi var yani :) o kadar cok seviyor ki hayvanlari anlatamam. Kedi ve insan kizimla cok mutlu bir aileyiz. Siz daha kalabaliksiniz. Daha mutlu olmanizi dilerim.sevgiler...
Ozelden facebook fotolarimizi gosterebilirim dilerseniz. ..

Kedili ev kokmaz. O ev kokuyorsa kediden degil, sahibi çamaşırını degistirmedigi icindir. Hayvanlarin yeri sokak degildir. Her canli evde buyumelidir

bebeğiniz hayırlı olsun :) başlığı okuyunca eşiniz kedileri istemiyor sandım. öyle olsa iş biraz daha çıkmazda olacaktı.
ama çevre dediğin nedir ki. sonuçta neyi istiyorsak onu yaşıyoruz. kedilerden uzaklaşmama konusunda kararlıysanız çevrenize net bir şekilde kedileri evden kesinlikle atmayacağınızı, onların bu davranışının sizi üzüp bebeğinize zarar verdiğini söylerseniz belki daha anlayışlı olabilirler.

Bizimde 4 tane kedimiz var. Yakında bende evleneceğim. Herkes sakın evine kedi alma diyor. Bende hı hı diyor geçiyorum. 4 kedim zaten annemlerde kalacak. Kuzenim 6-7 kedi içinde hamile kaldı doğum yaptı. Çocuk geldi 7 yaşına kedilerle büyüdü turp gibi maşallah. İnsanlar atıp tutmaya felaket tellallığı yapmaya bayılırlar. Benimde kedilerim çocuklarım gibi ne atarım ne veririm. Seni çok iyi anlayabiliyorum. İleride de düzenimi oturtunca evime kedi almak istersem bana kimse karışamaz. Kedilerle büyüdüm sayılır bende. Aşktır onlar ya evin neşeleri.

Benim de bi tane kedim var sokakta yaralıyken bulmuştum.

Bence yaptığınız çok güzel bir davranış keşke tüm insanlar sizin kadar duyarlı ve merhametli olsa.Ben de kediler hakkında bilgi sahibi olduğumdan çocuğunuza hiç bir zarar vermeyeceğini biliyorum.Tam tersine bağışıklık sistemini güçlendirir,ruh haline olumlu katkıda bulunur.

Çevrenize yurtdışındaki her ailede en az bir kedi ve ya köpek olduğunu bu şekilde çocuk yetiştirdiklerini söyleyin.Hatta bir şey söylemenize bile gerek yok.Bizim ülkemiz malesef önyargılı evcil hayvan olayına.Hiç canınızı sıkıp üzmeyin bence.

Canım hamilelikte toksoplazma diye bir bakteri var duymuşsundur bunun önlemini alman lazım benim arkadaşım kedilerin kumunu temizlemiyordu mesela sokağada çıkarmıyorlardı kediyi bahçeye falan yani, sanırım zaten testi yapılıyor onun , bunun dışında aşısı tam kedilerin zarar vereceğini sanmıyorum. Avrupada her evde kedi köpek var , arkadaşımın bebeği 2 yaşında kedisi en yakın arkadaşı hiç sorun yaşamadı. Bu arada sizi ve eşinizi tebrik ediyorum gerçekten mükemmel insanlarsınız.

Benmde bir kedim var melegim tam 8 yasinda ve 8 yildir benmle. Yani cocugunla bir olmaz elbette ama.yollarsan cok.uzulursun. Ayrica.yegenlerim var gelp gdip oynuyorlar hicbirsy olmuyor temiz bakiyoruz asilari falan. Etraf hep der bosverin siz :)

beim eşim bu konuda bana şu an için çok yardımcı. ama olmasa da sorun değil benim için. ben gamsız, rahat bir insanım biraz. canımı sıkmam kıldan tüyden şeyler için yani. yorulmam sanıyorum. karakterim biraz haraketli benim. evde görseniz dakka boş durmam yatana kadar muhakkak bir şeylerle meşgul olurum yorucu şekilde. çalışan kadın olunca dur durak yorulmak bilmiyor insan. en azından ben öyleyim. onca işin koşturmacanın arasında bazen arkadaşlarım bazı özel şeylere nasıl vakit ayırdığıma inanamıyor motor mu takılı sende diye şaşırıyorlar üstelik. temizlik yapmak sıkıntı değil yani benim için. ün dediğin uzun vakit dediğin çok evde oturunca altından kalkabilirim

teşekkür ederim.
çok görmek isterim. ve bu süreçte alışma döneminde yaşadıklarınızı merak ediyorum özel mesaj yoluyla iletişime geçeceğim sizinle.

Kedili ev kokmaz. O ev kokuyorsa kediden degil, sahibi çamaşırını degistirmedigi icindir. Hayvanlarin yeri sokak degildir. Her canli evde buyumelidir

çok güldüm, çok hoşsunuz

teşekkür ederim.
yok eşim benim kadar hassas bu konuda
artık kulaklarımı tıkayıp duymazdan gelmeyi düşünüyoruz söylenenleri.

amonracığım merhaba

beni hatırladınmı bilmiyorum sevgi ben

öncelikle bebeğini allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin

kedilere gelince benzer b sorun bende de var bende muhabbet kuşu besliyorum evimde
onlara bile taktılar kafesin içindeki kuş bebeğe ne zararı var ise

bence aldırma derim sen zararı olmayacağına inanıyorsan kimseyi dinleme

ama tabi kedilerin tarafından da bakmak lazım bebeğin olduğunda kedilerine yeterli ilgliyi gösterebilecekmisin :26:

yada bebeğine :26:
zor bi durum ama kararı sen ver

:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…