O Kedileri Evden Gönder !??

bebeqiniz hayrli olsun Allah isteyen herkese nasip etsin insalah , bn ck duskun bi hayvansever olarak boyle insanlara cok kırılıyorum sizın qibi .. keske bilseler bu canlarin hem psikolojik yararlarini hemde kedi ve kopek qbi canlarla buyuyen bebeklern daha sosyal ve merhametli buyuduklerini .. inanin bende en az sizin kadar uzuldum ..

kedileri bende çoook severim.....

bende bende

kendi ailem artık kabul etti galiba ses etmiyorlar. hatta ev arıyorum şu sıralar kedilere uygun şartlarda ev bakmama yardımcı oluyorlar.
ama eş dost akraba işte canımı sıkıyor. yani hatrı olan insanlar olmasa ben haddimi çok güzel aşacağım ama onlar düşünmüyor biz haddimizi aşıyor muyuz acaba diye. daha geçenlerde oldu yengemle bir mevzu. ne zaman göndereceksin diye. sinirlenmediğimi fark ettim. sessizce göndermeyeceğim beraber büyüyecekler dedim kesin ve kararlı bir şekilde. hık mı edecek gibi oldu dik dik bakınca sustu.
sen evine alma istemiyorsan ama benim hayatıma evime de karışma değil mi ama

Son düzenleme:
Bende Eylül'de evlendim. Nikahtan 2 gün sonra eşimle yolda yürürken küçük bir kedi peşimize takıldı. Gözleri çapaklı çapaklı kir pas içinde zayıfçık. Belli sokaklarda bir başına. Hemen kaptık eve getirdik. O gün bugündür bizimle yaşıyor.

İlk aldığımızda kediyi herkes başladı yazık değil mi eşyalarına pisletecek tırmalayacak sokakta kedi bakanlar var bırak oralara bakılır falan filan. Tabiki geri bırakmadım yavrumu.

Bekarken annemlerde 4 kedimiz vardı. Şuanda da annemlerle yaşıyorlar. Annemlere gittiğim zaman onuda götürüyorum. Orada diğer kedilerle beraber oynuyor.

Bizim bir akrabalar var. Geçen annemler teyzemler oraya gitmişler. Konu açılmış hayvanlardan. Diyorlarmış ki ayyy kedi olan ev kokar kumu falan işte pislik olur mikrop olur kist olur cart curt. Teyzemlerinde kedileri var. Başlamışlar tartışmaya.

Bir hafta sonra bana geldi o akrabalar ev görmeye geldiler bir baktılar bendede kedi var. Ayyyy sendemi dediler. Kediyi onlar gidene kadar başka odaya kapatmamı istediler. Annemde gitmiş kapamış. 10 dk sonra falan gittim çıkardım kedimi odadan. Geldi yattı koltuğun üstüne. Hiçte kalkıp almadım hayvanı yerinden rahatsız etmedim. Tedirgin tedirgin oturdular. Bir dahada gelmezler sanırım evime.

Gelmezlerse gelmesinler. Hamile kaldım düşük yaptım. Benim en büyük tesellim minik kedi oğlumdu. O da benim bebeğim gibi. Onu istemeyen benide istemesin. Bakacak imkanım olsa bir tane daha almak istiyorum ama şu sıralar sıkışığız maddi açıdan o yüzden alamıyorum. Biraz ferhalayınca inşallah. Bir tane daha almak istiyorum sokaktan.

İnsanlar hep böyle. Kendileri bakmaz etmez ilgilenmez eve almaz tamam da. Başkasınada karşıyorlar. Bakana sevene evine alana ne karışıyorsun? Bende tekrar hamile kalsam benimde çocuğum kedilerin içinde büyüyecek. Bunda asla sakıncada görmüyorum.

ne kadar şanslı bir kediymiş sizler çıkmışsınız karşısına.
biz ilk kedimizi facebook ilanıyla aldık sonrakini kardeşiydi sokağa atılmak üzereyken dayanamayıp aldık
son gelende hasta ve bakımsızdı bakar besler yuva buluruz sandık elimizde patladı 3 yaşına geldi hala bizimle
ben kıyamıyorum. keşke bahçeli, müstakil ve toplu yaşamdan uzak bir yerde evim olsa doldursam hepsini, baksam, beslesem onları
2. kedi fikriyse harika bir fikir kesinlikle bir kediden daha harika bir şey varsa o da daha çok kedi

Son düzenleme:
Ne kadar zor bişey kedinin akraba baskısı yüzünden evden gitmesi en iyi ben bilirim heralde babam kanser olunca doktor temizse kalabilir ama yinede gitse daha iyi olur demiş akrabalar başladı duygusal baskiya
Şu soruya bakar misiniz
"Babanin canından daha mı önemli bu kedi ?"
Istemeyerek arkadaşımı yavrumu verdim cins olmasina ragmen büyük olduğu için kimse sahiplenmek istemedi once veteriner bi arkadaşım adanada baktı hiç içim rahat değildi her gün onun için dua ettim evine alan benim gibi sevsin diye.. şuan son yuvası yeni evli kedilere bayilan bi bayanin evi kedim orda cok mutlu :) istediğim zaman gorebiliyorum yine de evden kedi gidince ev cok boş kalıyor sanki bi köşeden atlayıp ziplayacakmis gibi kac ay oldu alışamadım

ben kedilerimsiz bir hayat düşenemiyorum. istemiyorum da bunu.
bazen bir iki gün annemlerde kaldığımda bile ne kadar özlüyorum onları.

Bizimde aynen olmuştu ilk kediyi ben ortaokul 2 ye giderken okul dönüşü bulmuştum. Ayakları çarpık çarpık inşaat alanında çukura düşmek üzereydi. Aldım eve getirdim. Annem biraz bakarız iyileşir büyüyünce geri bırakırız demişti ama tabii bırakamadı.
2. kedimizi kardeşim üniversitedeyken harabe gibi bir yerde bulmuş öğrenci evinde bakmış okul bitince eve getirirken getirdi.
3. kediyi annem yazlıkta bulmuş boynunda tasması varmış ama sahipleri bırakıp gitmiş. Anneme çok sırnaşmış mahsun mahsun bakmış. Annem kıyamamış. Onuda o getirdi.
4. kedimizide annem apartmanın önündeki arabanın altında perperişan bir şekilde bulmuş. Eve bir geldim kedi. İshaldi gözleri berbattı. Annem biraz iyileşince bırakırız dedi. Bir gün aldı götürüyor. Bir şey diyemedim. Tam apartmanın bahçesindeyken anneme seslendim. Göz damlasını bir kere daha damlatıyım öyle götür dedim. Annem geri getirdi. Onunda gönlü yokmuş demekki o da kaldı gitti bizde. En sonuncu kediyi ben evlenince evime götüreceğim diye anlaşmıştık ama kardeşim razı gelmedi.

Bende üstelemedim hem hayvan ortam değiştirmesin hem diğer kedilerede alıştı ben alırsam evde tek başına kalır bunalıma girer diye korktum hemde dedim bende bahaneyle sokaktan bir hayvan daha kurtarmış olurum.

Konu bayagi eskiymis ama yazayim. Artik kedi beslemiyorum evimde, kopegim var. Tabi gene sokaktakilerle ic iceyim o Allahin emri oldu artik bize.
Bir suru risk var. Kedi kopek en masumlari.
Umarim rahat saglikli bir hamilelik gecirirsiniz.

Hamilelikte kediler biraz riskli olabiliyor Toxomo plasma bunuda unutmayin

Allah hayirlisiyla bebeginizi kucahiniza almayi nasip etsin

en güzeli sokaktan hayvan kurtarmak bence. cins kedi misafirlerimde oldu benim ama bir tekiri, bir sarmanı bir şeye değişmem ben.
kedi dediğin afacan ve yaramaz olmalı. biblo gibi değil bana göre

Konu bayagi eskiymis ama yazayim. Artik kedi beslemiyorum evimde, kopegim var. Tabi gene sokaktakilerle ic iceyim o Allahin emri oldu artik bize.
Bir suru risk var. Kedi kopek en masumlari.
Umarim rahat saglikli bir hamilelik gecirirsiniz.

nispeten rahat bir hamilelik geçiriyorum
teşekkür ederim

Hamilelikte kediler biraz riskli olabiliyor Toxomo plasma bunuda unutmayin

Allah hayirlisiyla bebeginizi kucahiniza almayi nasip etsin

dışarıda yaşayan aşısız, çiğ etle beslenen kediler
iyi yıkanmamış sebze, meyveler, çiğ şarküteri ürünlerinden kat kat daha az risk oluşturuyorlar
ben söylemekten yorulmayacağım bu algıyı değiştirene kadar
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

canım bırak etraftaki insanlar ne söylerse söylesin yaa..onlar düşünüyor olabilirler seni evet ama ,bilgisiz oldukları için direk olarak evdeki hayvanları atanı söylüyorlar.böyle birşey olabilirmi ya böyle bir mantıksızlık.benim en yakın arkadasım doktor,ve bbekleri var su an 7 aylık ve evlerinde 3kedi 2 köpekleri var.bu bir doktor.artık doktorlar bebek olan evde hayvan beslenmesi gerektiğini söylüyorlar zaten.aksini soyleyenlerde hayvan düşmanlarıdır .doktorlar zararı değil,bağısıklık sistemi vs her tür bakımdan daha yararlı lduğunu söylüyorlar. su gönderdiğim yazıyı bir nceleyin derim. Bebekli evde hayvan olur mu? Olur! - Milliyet.com.tr

her anne baba böyledüşünse keşke.sizi tebrik ediyorum..

Bebekli evde hayvan olur mu? Olur! - Milliyet.com.tr ZARARI DEĞİL,YARARI VAR.. sevgiler

hele bi gelsin kediciğiniz,o zaman onsuz uyuyamaayacaksınız buna adım gibi eminim :) melek onlar melekkk

çok güzel anlatmışsınız onların bir bakışına,yatılacağı zaman yanınıza gelipte mıırr mırr yapışlarına dayanılmıyor zatenn
tüm hayvanlar birer MELEKTİRR..

Aynen,laf edenleri kabul etmiyorum ben de evime.bnm evimdede bir kedim ve bir köpeğim var. onlar evin sahibi bir kere,bunu kabul etmeli herkes,herkes misafirliğini bilmeli,onlar sevmiyor diye kimse kusura bakmasın ne kedişimden nede köpüşümden vazgecerim. onlar benim enn kıymetlilerim en en ennn

Sahibi öldüğünde kedi onu yer derler hep, olsun diyorum kabirde börtü böcek yiyecek zaten, elin böceği yiyene kadar kendi kedilerim yesin =)) Dumur olup kalıyorlar, o hallerine bitiyorum =))))))

ahahahaaa;öldüm cevabınıza mükemmel.bu cevabın üzerine ağızlarından tek kelime cıkamıyordur herhaldee :)))

aynende öyle yapmalısınız..onlarda birer can ve evebebek geliyor diye atmak cok sacma.ozaman bastan almıcak atmYayı evden uzaklaştırmayı aklından bile gecirenler. sizinde atacağınızı asla düşünmüyorum ben zaten onca cana bakan merhametli bir insansınız. bebiişinizide evdeki o minik sıpalarla beraber büyütürsünüz işte bundan daha güzel ne olabilir yaaahuuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…