O Kedileri Evden Gönder !??

Düzeltme yapayım, ben kedileri sokağa atın demedim, bizim aile de kedileri sever babanem evinde bakıyor, çok severim ben de onlarla oynamayı ,hamilelik sürecini atlatana kadar ve bebeğinizi biraz ele avuca getirene kadar, bahçeniz varsa bahçe olabilir veya balkona kedi kafesi alıp orada bakabilirsiniz, o anlamda söylemiştim, bir arkadaş evinde beslemeyene sokağa at demek kolay demiş ama evimde uzun süre kedi beslemesemde (bir yavru kediye evde birkaç hafta bakmışlığım var)kuş,balık,kaplumbağa gibi hayvanlar besledim ,besliyorum ve hayvan sevgisi olan biriyim. Yanlış anlaşılmaya tahammülüm yok, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın :)

Teşekkür ederim canım benzer bir cevap vereceğim için kendimden alıntı yaptım. Evdeki kedilerim sokaktaki canlardan çok daha şanslı ve saglikli eminim

Teşekkür ederim canım cvp için..umut işte

Umudunu kaybetme. Ben vazgeçmiştim artık zamana bırakmıştım. Ama oluverdi kendiliğinden. Demek ki daha zamanı varmış. Senin de vardır zamanı. Üzülme. .

Yok yanlış anlamadım zaten. Ne demek istediginizi iyi niyetinizi hissettim

Bebeginiz hayırlı olsun.

Ben de yazmadan geçemeyeceğim.
Çevrenizdekiler çok haklılar.

Elbette onlar da bir can ama toksoplazma hamilelikte çok önemli bir durum.

Kötü örnek vereceğim ama bir arkadaşımın bebeği hamileliğinin son ayında bu sebepten
gelişimi durdu ve şu an mikrosefali...

Bir diğer arkadaşım ise hamileyken evinde kuş besliyordu.
Kuşun tüyü annenin ciğerine yapışmış ordan da bebeğin karaciğerine
Dogdugunda öğrendiler . Çocuk hala karaciğer rahatsızlıgı yaşıyor.

Milyonda bir risk bile olsa
bence en azından bu süreci atlatana kadar uzak durun...

Son düzenleme:
Allah razi olsun sizin gibi insanlardan, ne guzel bir suru kediyle ilgilenip bakiyormussunuz. bizim de kedimiz var. her ay duzenli kontrole goturuyoruz, ihtiyaci gelince disari gidiyor, kum temizleme derdim yok:) hamile oldugumu ogrenince de gondermeyi dusunmedik, ailemizin bir parcasi gibi goruyoruz artik cunku. pek eskisi gibi kucagima almiyorum, sevdigim zaman da ellerimi yikiyorum sonrasinda, Allah a sukur bir problem cikmadi simdilik.

bende cevrenizdekilere hak verdim biraz

toxoplasma son derece tehlikeli

elbette sadece evinde kedi besleyenlere bulasıcak diye bir durum yok

ama 1 değil 2 değil bir sürü kediden bahsedilince tereddüt etmekte haklı aileniz

tevekkül bizden takdir Allah tan demişler

benim iki kardeşim var ikisi de uzm doktor ve hamile kaldığımı duyar duymaz ikisi de papağanımız var,ondan uzak duruyorsun dediler

perinatalogumda aynı seyi söyledi

bir süreliğine bakacak birilerini bulsanız sonra gene alırsınız

bizimde papaganımız var ben de cok severim sizi anlıyorum ama evlat çok daha baska bir sey değil mi

Amonraaaa çok sevindimmmm. Allah hayırla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Mapustan sonraki ilk yorumum da sana kısmetmiş Hatam olursa affola.....

Testin negatif cıkmış, şuanda bebeğinle kedilerinin aynı ortamda büyümesinin bir sakıncası yok gibi görünüyor ama yine de sağlık bu. Üstelik sende bir değil iki değil tam dört tane var. Uzmanlar ilk altı ay bebek odasına girmesinler onun dışında bir sakınca yok diyor ama bunun tüyü var, kumu var....

Ne kadar temizlersen temizle eskisi kadar yetişemeyebilirsin herşeye. Tüy yutması mesele değil de Allah korusun astım vs olursa bebiş cok sıkıntılı.

Kedi ile bebeğin de hicbir farkı yok nazarımda ama cok zor bir karar bu.

Benimde kopegime laf soyluyorlar

Ama ben artik takmiyorum ve gelmiyen gelmesin diyorum!! Ben kopegime cok duskunum ve hayvanlari cok seviyorum. Ve cok temiz bakarim kopegime onun icin cocugum olursa vermicem. Kim nederse desin walla. Ay dusuncesi bile kotu:S Canim eger sen kendine guveniyosan kedilerinde asilarini oluyor ve temizlerse KIMSEYI TAKMA!

oyy mapus gülü hoş geldin :)

canı negatif çıkması iyi bir şey değil aslında eğer pozitif fçıksaydı daha önceden geçirmiş ve bağışıklığı var anlamındaydı..ama şu anda geçirdiği bi toksoplazma yok o da ayrı bi olumlu şey.ama yine de çok dikkatli olunması gerek tabii.

Hey gidi hey güllük bitti ağalık bile verdiler bana

Hımmm o da kötü o zaman. İlk gebelik, ilk bebek, kediler de bir yana cok zor bir karar gerçekten.

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım,hayırlısıyla doğsun inş.fakat bebeğin doğunca anlayacaksın,kedilerin hep ikinci planda kalacak,annelik acayip bişey .
başka bir çocuğu bile belki bebeğine zarar verebilir düşüncesi ile yanına yaklaştırmayacaksın ,kaldıkı 4 tane hayvan ,hangisini sakınacaksın ,koltuğa yatırdın diyelim gittin bez almaya kadar ,o arada bebeği tırmalasa allah korusun ne yaparsın,ayrıca kedi kılı ,kokusu bebekle aynı evde tezat geliyor bana,yıllarca kedi besledim ,hayvan delisiyimdir ayrıca ,ama anne olduktan sonra bu saplantılı sevgim biraz azaldı,şu an annemde bir karagözüm ve iki yavrusu var çok seviyorum,her gittiğimde kucağımda gezerler ama bebekle olmuyor be canım,bebeğini mis gibi yıkayıp tertemiz yatağında yatırmak varken ,orda burda uçuşan tüylere tahammülün olmayabilr .sokağa asla atılmaz ,bilirim evladın yokken evlat gibidir onlar,candır,ama başka çare düşün bence.hakkında hayırlısı olsun

merhabalar evet tabikide belirleyici degildir ama soyle bir durum var ben yurt disinda yasiyorum burdaki insanlarin hemen hemen hepsinin evinde kedi kopek vb hayvanlari bulunur ama gozlemledigim benden iki ay once hamile kalan flaman bir komsum hamilelik esnasinda kopegini evden uzaklastirmisti simdi bebisi 11 aylik ve gecen ogluyla beraber gezdiriyodu kopegini beni uyaran doktorumuzda alman bir doktordu bilmiyorum ama birazda olsa asili ve dogumkontrol hapi kullanan hayvanlar bide bunlar yani oylesokakta yasayan hayvanlardigil bana onlardanuzak durmami soylemisti ama tabi genede siz bilirsiniz umarim enkisa zamanda kucaginiza alirsininz bebeginizi

canım bu bilgi için kendi adıma teşekkürler.

benimde testim negatif ve evde muhabbet kuşumuz var. Önceden öpüyordum şimdi ellemiyorum bile ama gene de doktoruma sorayım.

teşekkür ederim tatlım. ben de çok sevindim. allahın izniyle hiç bir şey olmayacak çocuğuma ne astım ne başka bir şey.
annesinin direnişçi bebeği o

bu arada misafir olan yavru kedi gidiyor. yuva bulduk ona. aslında bulmadık ben zorla bir arkadaşımı kedi sahibi yaptım. zaten severdi. yakın zamanda kedisini kaybetmişti düşünmüyordu ama emri vaki yapacak kadar nazım geçtiği için kırmadı beni sağ olsun. 3 kediyle gayet de güzel idare edebiliriz diye düşünüyorum.

bizim de evimizde bir köpeğimiz ve sonradan sokaktan aldığımız bir kedimiz var.kediyi alınca akrabalar yok şuraya bırak yok niye aldın yok at bunu bilmem ne...sanki çok üstlerine vazifeymiş gibi.üstelik bizim bebeğimiz falan da yok.annem tabii ki atmadı.ben evlendim.biz de sahiplendik bir yavru.o bizi buldu aslında.neyse.bu size yapılanlar bize de yapılacak eminim.ve şimdiden sinirim bozuluyor!!!!ev benim evim deyip geçmek lazım yaa.yurtdışında neredeyse her evde bir evcil hayvan var.onlar hiç düşük yapmıyorlar.bir tek biz yapıyoruz :)

çok üzülüyorum böyle konular okuyunca evde bir köpeğim var 13 yıldır bizle bir gün evlenip gidersem onuda götürcem hamile olursamda asla onu dışarı atmam o benim oğlum o benim canım o dilsiz dışarıda sokakta nasıl tek başına yaşasın bunca pislik insanın yanında yada sahiplendiremem onu hayata küser ben olmasam yanımda... her neyse bizim milletimizz cahil bizim akrabalar at şu köpeği ıyy hastalık geçer kılını yutarsın diyor bilmiyorlarki öyle bir şey yok benim oğlumun veterinerinin 1yasında kızı var veteriner kadın köpeklerle kadınlarla iç içe böyle onları sürekli öpüyor ama kızı sapa sağlıklı bir çocuk amonra lütfen kedilerinden vazgeçme her gün bir kişiyi kaybediyoruz kedisinden köpeğinden vazgeçen sende onlardan olma

Oncelikle esini de seni de tebrik ederim.

Bizim gibi olmayan insanlarin bizi anlamasi gercekten cok zor.

Kedi farkli bir bag, ben sevgilimle bir gun kavga etmistim,birbirimize kufur ettik kirdik ayrilmak uzereydik sonra birdn miyavlama sesi duyduk.depo gibi bir yerde kedi mahsur kalmisti bir saat ugrastik cikardik besledik neden kavga ettigimizi bile unuttuk

Her sahiplendirdigim kediden sonra gece biraz daha rahat uyuyorum.tedavi ettiremedigim kedi oldugunda da iskence gibi geliyor.

Ne mutlu ki sana bu konuda destek cikan esin var.sen dis seslere kulak asma bildiginden de vazgecme hayvanli ortamda buyuyen bebeklerin alerji riski de dusuk olur ve hic bir hayvan durup dururken insanlara zarar vermez

arkadaşım başını okudum konunun ve rabbim yar ve yardımcın olsun o dilsiz muhtaç evcil dostlarımıza yardım ettiğin için...
ben henüz 2 yıllık evliyim ve 1 yıldır bebek düşünüyorum hiçbir sorun olmamasına rağmen olmuyor...ben bunun bunalımını yaşarken zaten hayvanları seven biri olarak bir kedi edinmek istedim elbette ki öncesinde bir çok araştırma yaptım ve neticesinde bebek için gerek hamile iken gerekse bebek varken HİÇBİR SAKINCA OLMAYACAĞINI anladım ve 3 aydır bir yavru var evimde ...3 aydır şunu anladım ki zaten insanların ne söylediği umrunda bile olmuyor insanın çünkü aileni bir ferdi oluveriyorlar anlamadan...öyle duygusal öyle muhteşem varlıklar ki o güzellikleri sevginden mahrum etme derim günah ya...onlar sana alışmış seni anne biliyor o evi ev biliyorlar ve dışarıda ki tehlikeden bi haberler...herşeyi geç yuvalandırsan bile bunalımdan ölebilme ihtimalleri bile var...hal böyleyken hangi vijdan sana onları uzaklaştır diyebiliyor ki evinden...!! ayrıca çocukların gelişimi için evcil hayvan beslemek çok sağlıklı...sokaklarda gördüğümüz o merhametsiz çocuklar sana bunları söyleyen annelerin eseri unutma.!

Bunu diyen insanlar da muhtemelen sigara içiyordur. Sigaranın insan sağlığına yüzlerce olumsuz etkisi varken kimse sigarayı bırak diye baskı yapmaz da olur da zararı olur diye hayvanlara yaparlar. O yüzden hiç inandırıcı gelmiyor bana. Benim de kuşlarım var bana da sağlığa zararlı diyorlar hepsi de sigara içiyor, sigarayı bırakın öyle konuşalım diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…