- 17 Mart 2012
- 6.517
- 2.296
- 448
Ne güzel.. Keşke herkes sizin gibi hayvanlara karşı bu kadar nazik olsa.. Bizim de az önce pencereye atlamış bi tane kedi ,bembeyaz bişey maviş gözlü, süt verdim :) Bayılırım kedilere..
Ancak; çevreniz bu konuda haklı.Ben doğmadan 1,5 yıl önce annem ikinci ablama hamileymiş , babanemin alt katında oturuyorlardı ve bahçeden eve kediler giriyodu vs. Sürekli takip halinde olamamış annem hamile haliyle, artık kedinin yaladığı yemekten mi yedi yoksa bir şekilde temas mı etti bilemiyoruz, 7 aylık hamileyken bebeğini toksoplazma mikrobu sebebiyle kaybetmiş, hem de ölümden dönmüş. Düşünsenize 7 aylık olmuş artık doğmasına çok az kalan bir bebek. Kediden bulaşan mikrop sebebiyle öldü. Sanırım bu toksoplazma mikrobu vücuda girip yerleşen bir mikropmuş. Yani bebeğiniz için hem hamilelikte hem de doğumdan sonra risk oluşturabilir.
Tabi ki sizin kedileriniz aşılı,bakımlı,temiz kedilerdir , ancak hamilelik çok çok hassas bir dönem her şeye dikkat edilmesi gerekiyor, ben olsam çok sevdiğim halde bu riski göze almazdım, bebeğiniz doğup biraz büyüdükten,bağışıklık sistemi biraz kuvvetlendikten sonra eve alabilirsiniz belki hem hayvanlarla barışık bir bebek olur :)
Tesekkur ederim. Ben genellemelere pek katılmıyorum
Doktor her ihtimali en kötüsü dahil söylemek zorunda milyonda bir görülmüş olsa bile ihtimaldir ama belirleyici değildir tek başına risk denen şey.
Doktor tum kedilerin aşı ve sağlık durumuna hakim olmadigi için böyle bir uyari yapmistir. Ama benim kedilerimin sağlık kontrolleri ve aşıları benim kontrolum altinda. Evdeki kedilerimden geçecek olsa şimdiye kadar gecerdi. Ağız agiza uyuyoruz biz. Kedilerimin risk tasimadigindan bu sebeple eminim. Ama dışarda yaşayan kediler için emin olamam tabi. Risk burda işte. Çiğ et yemeyen avlanmayan bir hayvan toksaplazma riski taşımaz. Bu bilimsel olarak ispatlanmis bir gercek. Onun icin bu konuda endisem yok. Çünkü gerçekten hayvanlarla ilgili ve konulara neredeyse bir veteriner kadar hakimim. Ben kararlarımi kulaktan dolma degil saglam kaynaklara dayanarak veriyorum endiseniz olmasin. Eğer gerçekten bir şüphem olsa ben karnimdakini dediginiz gibi bir mucizeyle elde ettim yolda bulmadim gerekeni yapardım.
Teşekkür ederim canım cvp için..umut işte
Düzeltme yapayım, ben kedileri sokağa atın demedim, bizim aile de kedileri sever babanem evinde bakıyor, çok severim ben de onlarla oynamayı ,hamilelik sürecini atlatana kadar ve bebeğinizi biraz ele avuca getirene kadar, bahçeniz varsa bahçe olabilir veya balkona kedi kafesi alıp orada bakabilirsiniz, o anlamda söylemiştim, bir arkadaş evinde beslemeyene sokağa at demek kolay demiş ama evimde uzun süre kedi beslemesemde (bir yavru kediye evde birkaç hafta bakmışlığım var)kuş,balık,kaplumbağa gibi hayvanlar besledim ,besliyorum ve hayvan sevgisi olan biriyim. Yanlış anlaşılmaya tahammülüm yok, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın :)
Amonraaaa çok sevindimmmm. Allah hayırla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Mapustan sonraki ilk yorumum da sana kısmetmişHatam olursa affola.....
Testin negatif cıkmış, şuanda bebeğinle kedilerinin aynı ortamda büyümesinin bir sakıncası yok gibi görünüyor ama yine de sağlık bu. Üstelik sende bir değil iki değil tam dört tane var. Uzmanlar ilk altı ay bebek odasına girmesinler onun dışında bir sakınca yok diyor ama bunun tüyü var, kumu var....
Ne kadar temizlersen temizle eskisi kadar yetişemeyebilirsin herşeye. Tüy yutması mesele değil de Allah korusun astım vs olursa bebiş cok sıkıntılı.
Kedi ile bebeğin de hicbir farkı yok nazarımda ama cok zor bir karar bu.
oyy mapus gülü hoş geldin :)
canı negatif çıkması iyi bir şey değil aslında eğer pozitif fçıksaydı daha önceden geçirmiş ve bağışıklığı var anlamındaydı..ama şu anda geçirdiği bi toksoplazma yok o da ayrı bi olumlu şey.ama yine de çok dikkatli olunması gerek tabii.
benim iki kardeşim var ikisi de uzm doktor ve hamile kaldığımı duyar duymaz ikisi de papağanımız var,ondan uzak duruyorsun dediler
perinatalogumda aynı seyi söyledi
bir süreliğine bakacak birilerini bulsanız sonra gene alırsınız
bizimde papaganımız var ben de cok severim sizi anlıyorum ama evlat çok daha baska bir sey değil mi
Amonraaaa çok sevindimmmm. Allah hayırla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Mapustan sonraki ilk yorumum da sana kısmetmişHatam olursa affola.....
Testin negatif cıkmış, şuanda bebeğinle kedilerinin aynı ortamda büyümesinin bir sakıncası yok gibi görünüyor ama yine de sağlık bu. Üstelik sende bir değil iki değil tam dört tane var. Uzmanlar ilk altı ay bebek odasına girmesinler onun dışında bir sakınca yok diyor ama bunun tüyü var, kumu var....
Ne kadar temizlersen temizle eskisi kadar yetişemeyebilirsin herşeye. Tüy yutması mesele değil de Allah korusun astım vs olursa bebiş cok sıkıntılı.
Kedi ile bebeğin de hicbir farkı yok nazarımda ama cok zor bir karar bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?