O Kedileri Evden Gönder !??

öncelikle hayırlı olsun...
benim hayvanım yok ama doktorum her seferinde uyarıyo beni bu konuda...
gerçekten zararlı olabilir...
kedi tüyünden,kumundan bulaşan enfeksiyonlar var...
riske atmaya gerek yok bebeğini..

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun
kedileri bende çok severim evimde beslemek isterdim ama eşim sevmiyor
sen ne güzel yıllarca bakmışsın, sokak kedilerini bile sahiplendirmişsin Allah belki de bu kedilere iyiliğin sayesinde seni mükafatlandırdı ve evlat nasip etti. Şimdi onları sokağa at demek o kadar acımasızca bişey ki. Bilgisiz merhametsiz insanlara çok sinir oluyorum eğer aşıları tamsa temizlikten şüpheniz yoksa hiçbi zararları olamaz. Böyle diyenlere de ne kadar cahil olduklarını açıkca söylemelisin. Hatta biz eşimle böyle karar verdik kediler bizimle duracak diyip kestirip atabilirsin. Bence kulak asma çevreye

kedilere gelene kdar bir çok risk var
her riskten uzak kalabilecek olsaydım kedileri risk olarak görebilirdim
ama bu şekilde davranmak en kolayı olur
ben sevdiğim şeyleri kolay harcayamıyorum
saçma bahanelerin arkasına sığınıp

teşekkür ederim canım
artık çok fazla konusu edilmiyor
farklı alternatifler sunuluyor
ikna oldular artık kedileri göndermeyeceğimize

Canım sırf bunu yazmak için siteye giriş yaptım :) Öncelikle hayırlı olsun.Allah güzel ömürler versin bebeğine de sana da.Ama bir şeyden bahsetmek istiyorum.Benim annemin yengesi kedi köpekle çok iç içe büyümüş,çocukluğu hayvanlarla geçmiş hep.Ve 30 yaşından sonra karaciğerinde kistler çıkmaya başlamış.Doktor hayvanlardan olduğunu söylemiş.Kadın şu an 60'ın üstünde hala kistlerle uğraşıyor.Tabi bu uç bir örnek,bir sürü insan hayvan besliyor bir şey olmuyor ama sen yine de her ihtimali düşün derim.Bir de benim kedileri çok seven,her gördüğü yerde mıncıklaya mıncıklaya seven arkadaşım annesi eve kedi aldığında alerjiye yakalandı.Şu an istese de kedileri sevemiyor.Bilgin olsun diye diyorum.Tekrar tebrik ederim bebek için.

Valla canım hiç canını sıkma ben nasıl hayvan delisiysem annemde öyleydi bizım evimizdede hiç hayvan eksik olmazdi bebeklimizden beri hiç birimiz saglık sorunu yaşamadi 3 kardeşiz tam tersi ben mesela hiç hasta falan olmam zaten bu kanıtlanmış bişey hayvan olan evdeki cocukların bagisiklik sistemleri daha kuvvetli oluyor çok şanslısın eşinde seviyor salla gerisini

Öncelikle bebişiniz hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Bu konuda bilgili ve donanımlı olduğunuzu söylemişsiniz zaten, onun için bilgi tekrarı yapmanın anlamı yok. Uzun lafın kısası; gerekli noktalara dikkat edildiği sürece bebekli evde kedi olmasının bir sakıncası yoktur.

Ben hayvanları "uzaktan seven" bir ailede büyüdüm. Kendimi bildim bileli hayvan delisi bir çocuktum ama evimizde kedi-köpek olması söz konusu dahi edilemezdi. Sevgilimin ailesi ise sizin gibi onlarca hayvan kurtardı ve baktı bugüne kadar. Annem ve babam hala aynı katı görüşteler ama sanmayın ki kötü ya da sevgi bilmez insanlar... Bunu hiçbir zaman anlamayacaklarını biliyorum. İlerde evimde bir hayvan olduğunda aynı tepkileri verecekler mutlaka. Bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu olmadığını da yıllardır çok iyi öğrendim, en azından kendi ailem için... Yapılacak tek şey kararlı durmak ve eleştirileri de bir noktadan sonra kesmeyi bilmek sanırım.

artık önemsemiyorum
çünkü ben zaten kimseye fikrini sormuyorum
fikir beyan edenleri ciddiye almıyorum

teşekkür ederim. aslında ben bazen düşünüyorum da oğlum çok şanslı bir bebek.
daha ufacıktan başka bir cana saygı duymayı, ona merhamet etmeyi, paylaşmayı ve karşılıksız sevgiyi öğrenecek
hem de benim bunda benim hiç bir çabam olmadan.
o açıdan kimin ne dediği zerre umrumda değil artık.
canımı sıkan en sert şekilde cevabını alır.

merhaba sevgi
hatırladım evet. senin de oğlun hayırlı olsun.
benim kalbim kedilere de bebeğime de yeter
kediler nispeten köpekler gibi ilgi alaka bekleyen hayvanlar değiller
mıç mıç ilişkilerden zaten hoşlanmıyorlar
ihmal edeceğimi sanmıyorum o yüzden.

Yabancılarda çocukla kedi köpek ne varsa dip dibe büyüyor ve hiçbir şey olmuyor .Bebeklikten itibaren hemde.Ayrıca çocuk küçüklükten itibaren hayvanlarla vakit geçirirse vücudu bağışıklık sağlıyor.Etrafın bu kadar pinpirikli olmasına bende dayanamıyorum.O zaman köydeki kadınlar çocuklar ne yapsın.Hamileyken hayvanda sağıyor neler yapıyor onlar.Hiç mi tüy yutmuyordur o ortamda.Ee köyde büyüyen çocukta hiç böyle hastalıklar çıkmıyor da niye şehirde kinde çıkıyor.Siz etrafa kulak asmayın hayvanlarla büyüsün çocuklarınız onların masum saf sevgileri ona da iyi gelecektir.:119:

Benim kedim 7 yaşında her gün onu öperim dünyanın tüyünü de yutmuşumdur.Bir şey olmadı şu yaşıma kadar çok şükür.Biri onu evden göndermemizi söyleyecek olursa amanın vay onun halineAnnem babam çocukları gibi seviyorlar çok düşkünler ona ,söyleyeni kovalarlar da onu asla

Allah bebişini sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin inş...

ben hayvanları çok seviyorum. kedileri köpekleri. çocukluğundan beri atlarım üstüne o kadar severim. ancak son zamanlarda alerjik astımdan dolayı sıkıntım arttı... kedi ve köpeğede alerjim çıktı. alerjik olmamın sebebinide çocukken ananemler ve dedemlerdeki kedilere bağladılar... herkeze olacak diye birşey yok tabi.. şu anda pisiciklerden uzak olmaya çalışıyorum. ama içim gidiyor...

ailede alerjik yatkınlık varmı bilmiyorum. ama varsa dikkat etmeniz gerekir diye düşünüyorum...

kedileri sokağa at diyemem tabii...

ama yinede sokaktaki kedilerle ilgilenme... en azından bebişin doğana kadar...

Tanımıyorum sizi ama cok benzettim kendime. Benimde evimde bir yavrum var,4 yasına girdi, ismi Tomurcuk, bir de karnımda essek sıpam var, ismi Barış olacak Allah izin verirse.Sokakta besledigim 14 canım var, hepsini günde 2 sefer besliyorum, bugüne kadar 38 kediye de ev buldum, bir yandan da bunların kontrollerini yapıyorum.

Oglum Barış sırf merhametli bir birey olsun diye evimdeki yavrumu yollamaya niyetim yok ama toksoplazma konusunda ise içim içimi yiyor. Sanırım bir test daha yaptıracağım, bu arada kumunu eşim temizliyor, Tomurcuk hic dışarı çıkmıyor,aşıları tam sayılır. En cok yatagımzdan, koltuğun ustune çıkıyor :) Cig et yemiyor . Ama yine de oğlumun tekmelerini hissetmeye başladığımdan beri onu düşünmeden edemiorum.

1-2 güne test yaptırıcam, Allah sonumuzu hayır etsin.

Cok sevgiler

Merhaba arkadaşlar inşallah bir kaç güne benim evime de bir kedicik gelecek. Henüz 2 aylık bir tekir. Ben çok istiyordum ama eşim ancak razı oldu. Kedilere sevmeme ramen yazılarınızda okudum beraber uyuma vs gibi şeyle bana uzak geliyor. Sizce alışabilir miyim. Çünkü ona karşı sorumluluklarımı tam yerine getirmek istiyorum. Bir de biz gündüz çalışıyoruz. Akşamları ve haftasonları 2 gün evde oluyoruz. Bu zamanlarda ilgilenebileceğiz. Bir yandan üzülüyorum yalnız kalacağı için. Kışın çok sorun olmasa da yazın güzelim havada onu nasıl eve hapsedip işe gideceğim bilmiyorum

daha önce tokso bakılmadı mı eğer pozitfse endişe etmeyin
benim negatif yani geçirme riskim olduğu halde kedilerimle ayrılmadım
sadece kumlarını eşim temizliyor
testi tekrarlamama gerek var mı diye doktoruma sorduğumda artık gerek yok
bir şey olmaz bundan sonra dedi bana.
çiğ leş yemeyen bir hayvanda tokso olması tekrar tekrar dediğim gibi çok zor.
kaldı ki iç dış parazitleri yapılmış ve aşılı hayvanlardan bahsediyoruz.

Son düzenleme:

öncelikle eşinizin en ufak bir isteksizliği varsa lütfen kedi almayın evinize
sonra eve alışan kedi sokağa döndüğünde yaşaması imkansız hale gelmiş oluyor
ben de çalışıyorum gündüz evde tekler sıkıntı yok. mamaları akşama kadar yetecek kadar bol koyarsanız aynı şekilde suyu ve kumunu da. bütün gün uyuklayarak sizi bekler. ondan sadece akşam geldiğinizde sevginizi ve ilginizi eksit etmeyin yeter.
benim kedilerim de eve ilk geldiğinde eşim yatak odasına girmesinler kapıyı kapat demişti sabah baktığımda kedi aramızdaydı
gece dayanamayıp üşür diye yanımıza almış
onlar sevimlilikleriyle bir yolunu bulup bütün kuralları alt üst ediyorlar merak etmeyin

kedilere bakmak ev bulmalarına yardımcı olmak ne güzel bir davranış keşke herkes sizin kadar duyarlı olsa bence insanların sözlerine aldırış etmeyin gerekli testleri yaptırdıktan sonra hiç bir problem olmaz hem çocuğunuz da böyle bir ortamda büyüdüğü için o da sizin gibi vicdanlı ve hayvansever biri olur

teşekkür ederim

hamileliğim yolunda teşekkür ederim. kedilerim ve bebek gayet sağlıklı. kedilerimle heyecanla bebeğin geleceği günü bekliyoruz

Hepinizin iyi olmasına çok sevindim size özelden ulaşmak istiyorum fakat özel mesaj yollayamıyorum cnm facebok kullanıyorsan ordan görüşmemiz mümkünmü senin içinde sakıncası yoksa eger benim durumum biraz daha farklı kediler ve hamilelik konusunda bir sıkıntım var ve bir yol bulmaya çalışıyorum.

özelden yazdım size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…