benim hamileliğimde sürpriz oldu aslında ve aynen senin gibi hamile olduğumu bilmeden 1,5 ay neler yapmadım ki.yani ağır kaldırdım,yükseğe uzandım,yolculuklar yaptım vb... bişey olmadı çok şükür..ama lütfen bu testi ihmal etme,gerçekten önemli bi test..en azından için rahatlar.
Test malesef negatif. Kedilere test yaptiricam taşıyıcı falanlar mi diye ihtimal vermiyorum ama içim rahat etsin
Sevgili Amonra,
Öncelikle sana teşekkür ediyorum. Bu kadar duyarlı olduğun için.
Benim de bir tavşanım var, salonun ortasına 2 katlı çok çok büyük bir kafes yaptırdık onun için. Aldığımız günden beri gözünün içine bakıyoruz eşimle. Gözü enfeksiyon kaptı diye 1 haftadır ne üzüntü çektik.
Amaaa akrabalar, insanlar, arkadaşlar "verin de verin" demekten başka bir şey yapmıyorlar. Ekmek yemeğini siz mi veriyor, tuvaletini siz mi temizliyorsunuz? dediğimde bile verin'den başka cevap duymadım.
Eşim askere gitti, ve tavşanımızın evde olması bana o kadar iyi geliyor ki. O benim küçük bebeğim, dostum, arkadaşım gibi. Yemini verirken heyecanlanması, sevilmek için hemen kucağıma zıplaması beni o kadar mutlu ediyor ama anlamıyorlar.
Hamile olduğumu düşünemiyorum bile. Bütün sülale başımın etini yer at bunu evden diye!
Babam bile hamile kadınlar tavşana bakınca çocuğunun dudağı tavşan dudağı gibi oluyormuş diyor. düşün işte.
Her gün temizliğini bakımını yapıyorum.
Ama bir tane pisliğini görseler hemen "EVİNİ B.K GÖTÜRÜYOR" oluyor.
İstemeyen sevmeyen gelmesin diyorum ben de artık.
Kimse kusura bakmasın, çoğu insandan akrabamdan çok daha yakın bana küçük kızım.
Başkasına versem beni nasıl özler!
Başka bir yuvaya asla alışamaz.
Siz de 4 yıldır kedilerinizle mutlusunuz, belki önlemler alırsınız, gerekli düzenlemeler yaparsınız evde. Ama kimseye uyup da vermeyin kedicikleri. Milletin ağzı durmuyor, bilen bilmeyen herkes konuşuyor.
Tırnak makası aldım tavşana özel, laf ettiler.
Kafes yaptık, laf ettiler.
Bir yere giderken yanımızda götürüyoruz diye laf ettiler.
Her gün gözüne damla damlatıyorum iyileşsin diye, annenle bu kadar ilgilenmiyorsun diye laf ettiler.
Bıktım herkesin kendini ilgilendirmeyen şeylere bu kadar karışmasından.
bir de ben bebek gelince kedimin düzenini değiştirmedim. aldığım günden beri ayağımı yastık yapıp ayak ucumda uyur. aynen devam ettik. beşik odaya ilk kuruldu içine girip saatlerce kokladı inceledi, merakı gitti. eve bebeğimle girdim,ilk işim kediye bebeği koklatmak oldu. ay aman yanaşma yaklaşma demedik hiç, diyenleri uyardık :) kıskançlık olmadı o yüzden. kabullenmesi de zor olmadı. kedim çok huysuz olduğu için ellenmekten,eve yabancı birinin gelesinden hoşlanmaz. ama baktı ki yeni gelen yatıyor buna dokunmuyor, kız hareketlenene dek alıştı iyice.
Muhtemelen evinde kedi bakan ve hamile kalan herkes sizin yaşadıklarınızı yaşıyor. Benim de 4 yaşında bir kedim var, hamile olduğumu öğrenen herkes "ee kediyi napıcaksınız" diye sordu. Ben de "hiç bişey" dedim. Üstüne bir de toksoplazma testim negatif çıktı, kedimize yaptırdık taşıyıcı çıktı, tam risk. Ama allaha şükür hiç bişey olmadı 35. haftamızı doldurduk bebeğimin de benim de sağlığım gayet iyi. Temizliğiyle eşim ilgilendi bu süreçte sadece. Hala daha "bebek gelince olmaz verin başkasına o kediyi" diyolar. Hiiiç aldırmıyorum artık sözlere, sizin mantığınızda köydeki herkes hasta olurdu, hayvanlarla içiçe yaşıyolar üstelik veteriner görmüyo o hayvanlar diyorum susuyorlar.Hiiç umursamayın, çünkü naparsanız yapın o insanlar bebek doğduktn sonra bile konuşmaya devam edecekler, ciddiye almaya değmez bence, herkesin kendi çocuğu kendi yaşamı kendi kararı...Bebeğiniz ve kedilerinizle mutlu, uzun bir yaşam sizim olsun..
Tebrik ederim canım
Benım de evımde 2 kedım var british asıları tam bize de cok diyen oldu ben de tansıonum cıkıyor siz boyle konusun bana siz daha cok zarar verıosun dıyorum susuyorlar biri kedi lafı acmaya görsün kalkıp gidiyorum offlayıp faydası oluyor
Zaten artık demez oldular
Ama bahcedeki kedilerden ve evdeki kedilerin dıskılarından uzak durmalısın benım esim temiZledi hep
Onun dışında tetanoz asını ihmal etme
Kedilere çiğ et veriomusum bılmıyorum bız hıc vermedık veterıner önermedi zaten en cok korkulan toxo o da çiğ etten geciyor kediye de bahcedeki kedilere ne verıyorsunuz?
Bn hep kediler hürmetine Allahın yardımcı olacagına inandım mırıldanmalarının dua yerıne gectiğini biliyorum onlar mırıldandıkca ben de şöyle olsun dua et böyle olsun dua et dedim inşallah kabul olmustur
Saglıcakla gecirecegin bir gebelik ve hayırlı doğum diliyorum
Öncelikle çok çok tebrik ediyorum bebeğiniz için ablacığım..Allah'ım hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.
Bizim evde bebek yokken, evimizin en küçüğü olan kardeşim bile 17 yaşında iken köpeğimize neler neler dediler..
Ama olamaz böyle teoriler..Uykunuzda ölürsünüz diyen bile oldu..
Çok sevdim ablam, yan komşum, aynı sizin gibi.. Kedileri var evinde 2-3 tane, bahçesinde ohoo..
Ona da kayınvalidesi acayip baskı yaptı.. Öyle ki kadıncağız üzüntüden bebeğini kaybedekti.. Derken sokakta başka bir kadının bebeğinin karnından bir yumak kedi tüyü çıktı.. Hepimiz afalladık.. Tabi savunacak yerimiz kalmamıştı..
Gittik bebeğinin karnından tüy çıkan ablaya.. Açık açık sorduk..
Kadın da bir şey itiraf etti..
Evini temizlemediğini, kedisine aşı vurdurmadığını, işte bebeğin pis yerlerde olduğunu ve tamamen çocukluk psikolojisinden (hani ağıza alıyorlar ya herşeyi) kaynaklı olduğunu söyledi..
Ben dikkat etmedim, tamamen pisliğimden başıma geldi böyle bişey, normalde asla olamaz dedi rahatladık.
Hayvanlarla büyümek, bebekler için çocuklar için hatta bizler için bile mükemmel bir şey..
O insanlar da umarım kılıçlarını yavaş yavaş bırakacaklar..
Teşekkürler canım. Ben de diyorum kediler bana zarar vermiyor ama bu stres şekerimi fırlatıyor siz de sebep oluyorsunuz diye. Susuyorlar aradan zaman geçiyor ee ne zaman gidiyor bunlar sorusu geliyor.
Kediler hiç çiğ et yemedi yas ve kuru mama bazen haşlanmış tavuk ya da ızgara balık yerler. Dışardaki kedilerde kuru mama bazen de papara tarzi besleniyor ama pisiriyorum et suyu için etleri ve kemikleri
Teşekkür ederim tatlım. Karnından tut yumağı çıkan bebek mikedilerimi yalayarak temizlemis napmis yavrucak. Çocuk tüy yumaklarini yutana kadar hic mi supurmemis silmemis evi. Her gun evi silip supuruyorum ben daha şimdiden bebek olursa gerekirse daha sık yaparım
cnm çok sevindim senin adına... sağ salim kucağına alırsın inş bebeğini.. rabbimin mucizesi işte.. :) kedilerin konusunda ki hassasiyetini anlayabiliyorum.. çok büyük bi iyilik yapmışsın.. ben bu konuda bi dr a danışmanı tavsiye ediorum.. bebekler çok hassas.. en ufacık şeyden kıldan tüyden etkilenebiliolar maalesef.. hele ki yeni doğmuş bi bebiş için hijyen çok önemli.. eminim senin temizliğine titizliğine ama takdir edersin ki 4 kedili bir evde ister istemez tüy kıl dökülür.. bebeğin için hangisi daha sağlıklı olacaksa öyle davranmalısın.. sıkıntı olmazsa evde kedilerinle beraber yaşar gidersiniz ama sağlığı açısından zararlıysa üzülerek de olsa kedilerine yeni bir yuva ayarlamaktan başka çaren yok
Amonra,
senin tam bir hayvansever olduğunu biliyorum, temiz bir kadın olduğunu da, evde baktığın kedilerin zaten hertürlü aşı ve bakımları eksiksiz yapılıyordur, sana kedilerinden kurtul diyenler seni sevdikleri için, senin ve bebeğin sağlığı zarar görmesin diye iyi niyetle söylüyorlardır ama sağlıklı, aşıları tam, bakımlı evcil hayvanların bebeğe ve sana zararı olmaz.
Eşim evlenmeden önce çok sevdiğimi bildiği için bana minik bir terrier yavrusu getirmişti, anneden yeni ayrılmış 90 günlük bir bebekti kuzucuğum, haliyle evlenince köpeğimde benimle geldi, kızıma hamile olduğumu öğrendiğimde doktorum toksoplazma testi yaptırdı, sonuç temiz çıktı, bana köpeğinizi vermeniz lazım, bebekle aynı yerde köpek olmaz gibi şeyler söylemedi.
Bence sende doktorunla görüş, doktorunun dediğine göre hareket edersin, Avrupa'da kediler köpekler aynı evde ve o evlerde yenidoğan bebeklerden tut nerdeyse her yaş grubunda çocuk oluyor, evcil hayvanlarla büyüyen çocukların psikolojik olarak daha güçlü oldukları bilimsel olarak kanıtlanmış üstelik, evcil hayvana sahip olan çocukların bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğu ve ilerleyen yaşlarda daha az hastalandıkları da söyleniyor, ayrıca sakin pozitif enerjiye sahip kedilerin aynı poizitif enerjiyi etrafına yaydıklarını da duymuştum.
Hijyene dikkat edersen sorun olacağını sanmam, mesela kediciklerin bebeğin yatağına çıkmasına izin vermezsin, evin zaten temizdir, kedilerinde veteriner muayeneleri, aşıları tam olur.
Birde hamileliğinde belki olmaz ama doğum yapınca kedilerinin psikolojisini de düşünmen lazım, onlarda çocuk gibiler, bebek gelince dışlanmış hissedip depresyona girebilirler, benim köpeğim bebek odasına sokmuyorum diye depresyona girmişti, evde olmadığımızda kazara odanın kapısını açık bulursa kızın patiğini alıp kendi köşesine saklıyordu, üzüntüden mide hastası olmuştu
Konuyla ilgili değil ama cvp larsan sevinirim..hamileliğimi 2.ayında öğrenmişsin,belirti vs.olmadımı?? Regli oldunmu o dönem? Bi umut işte
20. haftama girdim evimde kıyamet kopsa vermeyeceğim 2 kedim var sokakta da 2 tane bakıyorum düzenli olarak. toksoplazmaya yakalanma riskin salatada yapraklı sebzelerde çok daha fazla. hayatım boyunca kedi köpek baktım, toksoplazma testim negatif çıktı hiç karşılaşmamışım bile. babies diye bi film seyrettim tavsiye ederim. hepsinin ortak noktası bu bebekler kedili evlere geliyolar kedilerle bir yaşında falan oynamaya başlıyolar çom tatlılar. lütfen kulağını tıka geç. sokakta baktığım kedillerin kaplarını hergün çöpe attıran bi site yöneticim var allahın cezası. 2 tane yavru kediyle uğraşıyo pislik resmen. insanların hayvan düşmanlığını anlamıyorum anlayamıycam. hamileliğin hayırlı olsun bu arada.
Bakamayacağınız bir canı sahiplenmeyin.Sahipleniyorsanız da lütfen sokağa atmayın.Evde yaşamaya alışan bir canlı sokaklarda hayatını sürdüremez.Ne yazık ki bir cana evinde bakmayan onun hakkında konuşamaz bence.Çünkü o bir kedi köpek olmaktan ziyade artık ailenizin bir bireyi gibi oluyor.Öyle kolay değil at sokağa demek.Dilleri yok ama inanın o kadar kuvvetli hisleri var ki!
Canım reglin ilk ay geçtiğinde evde test yaptım negatif çıktı. Zaten korunuyorduk ve olmuyordu üstelik yıllardır. Ihtimal vermesem de test yaptım sonuç negatif çıkınca üstünde durmadım. Ama 2. Ay da geçince suphelendim iyice. Sık idrara çıkma ve sürekli idrar hissi suphelerimi kuvvetlendirdi. Mide bulantım vs olmadı hiç sadece sıkı diyette olmama rağmen gram kilo veremiyordum 2 aydir. Tekrar test yaptım çift çizgiyi görünce kanda baktirdim ve öyle emin oldum. Darısı sana inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
Ben de anlamıyorum allah merhamet versin öyle insanlara. Teşekkür ederim iyi dileklerin için
ayrıca avatarına hastayım o çene titredikçe ekranı ısırasım geliyo
oncelikle sizi tebrik ederim bebisinizi rabbim sag saglm kucaginiza almayi nasip etsin kedi konusuna gelince aileler haklikanisindayim ben hamile kaldigimda bizim doktorumuzda evde kedimizin olup olmadigini sormustu evde yoktu bizim kedimiz ama esimin akrabalarinin hepsinin evinde mevcuttu doktor buna karsilik kedileri olan evleri daha az ziyaret etmemi soyledi cunku gercekten bilimsel olarak kanitlanmis bisiy kedilerin tuyleri bebeklerimize zarar verebiliyomus ve ben iki kisi disinda kedisi olan eve gitmedim hamileligim boyunca kimse size kedileri hatatinizdan tamamen cikarin diyemez ama zor hamilekalmissinizbir mucizeyi gerceklestirmisken neden kedilerinizden birazcik uzakta klmayi bebeginizin sagligi icin fedakarlikta bulunmuyosunuz bunlar sakaya gelmeyenbence cok hassasiyet gerektiren bir durum yuzde bir milyon bir kucuk ihtimal bile olsa sonucta o ihtimalin ya size vurarsa fikrini bence kendinize amacedinin ve lutfen kedilerinizi bebeginizi kucagina alip bir muddet buyutene kadar yaninizdanuuzaklastirin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?