O Kedileri Evden Gönder !??

Test malesef negatif. Kedilere test yaptiricam taşıyıcı falanlar mi diye ihtimal vermiyorum ama içim rahat etsin

Test malesef negatif. Kedilere test yaptiricam taşıyıcı falanlar mi diye ihtimal vermiyorum ama içim rahat etsin

anladım daha önce hiç geçirmemişsin yani..olsun dikkatli olursun temizliklerini eşin yapar.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin İnşallah.

cnm çok sevindim senin adına... sağ salim kucağına alırsın inş bebeğini.. rabbimin mucizesi işte.. :) kedilerin konusunda ki hassasiyetini anlayabiliyorum.. çok büyük bi iyilik yapmışsın.. ben bu konuda bi dr a danışmanı tavsiye ediorum.. bebekler çok hassas.. en ufacık şeyden kıldan tüyden etkilenebiliolar maalesef.. hele ki yeni doğmuş bi bebiş için hijyen çok önemli.. eminim senin temizliğine titizliğine ama takdir edersin ki 4 kedili bir evde ister istemez tüy kıl dökülür.. bebeğin için hangisi daha sağlıklı olacaksa öyle davranmalısın.. sıkıntı olmazsa evde kedilerinle beraber yaşar gidersiniz ama sağlığı açısından zararlıysa üzülerek de olsa kedilerine yeni bir yuva ayarlamaktan başka çaren yok

Son düzenleme:

Ben de bıktım. Anlamalarini zaten beklemiyorum artik ama anlamadiklari şeylerede karismasinlar rek istedigim. Kirmak istemiyorum ama kiriliyorum...

Ben de ilk karşılaşma anlarını şimdiden merak ediyorum. Benimkiler çok sakin ve sevgi arsizi hayvanlar. Hircinliklari falan yok ama her kedi gibi feci meraklılar. Uzunca koklayip inceleyecekler o kesin. Gerçi eve yabanci birisi gelince ara ki bul bizimkileri ama bu yeni gelen hala niye gitmedi diye meraklarina eminim yenik düşeceklerdir.

Bende de test negatif veterinerimizle konuştum test yaptırcam evdekilere. Iyi dileklerin icin Teşekkürler herkese mutlu huzurlu bir hayat diliyorum bende

Teşekkürler canım. Ben de diyorum kediler bana zarar vermiyor ama bu stres şekerimi fırlatıyor siz de sebep oluyorsunuz diye. Susuyorlar aradan zaman geçiyor ee ne zaman gidiyor bunlar sorusu geliyor.
Kediler hiç çiğ et yemedi yas ve kuru mama bazen haşlanmış tavuk ya da ızgara balık yerler. Dışardaki kedilerde kuru mama bazen de papara tarzi besleniyor ama pisiriyorum et suyu için etleri ve kemikleri

Teşekkür ederim tatlım. Karnından tut yumağı çıkan bebek mi kedilerimi yalayarak temizlemis napmis yavrucak. Çocuk tüy yumaklarini yutana kadar hic mi supurmemis silmemis evi. Her gun evi silip supuruyorum ben daha şimdiden bebek olursa gerekirse daha sık yaparım

Amonra,
senin tam bir hayvansever olduğunu biliyorum, temiz bir kadın olduğunu da, evde baktığın kedilerin zaten hertürlü aşı ve bakımları eksiksiz yapılıyordur, sana kedilerinden kurtul diyenler seni sevdikleri için, senin ve bebeğin sağlığı zarar görmesin diye iyi niyetle söylüyorlardır ama sağlıklı, aşıları tam, bakımlı evcil hayvanların bebeğe ve sana zararı olmaz.

Eşim evlenmeden önce çok sevdiğimi bildiği için bana minik bir terrier yavrusu getirmişti, anneden yeni ayrılmış 90 günlük bir bebekti kuzucuğum, haliyle evlenince köpeğimde benimle geldi, kızıma hamile olduğumu öğrendiğimde doktorum toksoplazma testi yaptırdı, sonuç temiz çıktı, bana köpeğinizi vermeniz lazım, bebekle aynı yerde köpek olmaz gibi şeyler söylemedi.

Bence sende doktorunla görüş, doktorunun dediğine göre hareket edersin, Avrupa'da kediler köpekler aynı evde ve o evlerde yenidoğan bebeklerden tut nerdeyse her yaş grubunda çocuk oluyor, evcil hayvanlarla büyüyen çocukların psikolojik olarak daha güçlü oldukları bilimsel olarak kanıtlanmış üstelik, evcil hayvana sahip olan çocukların bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğu ve ilerleyen yaşlarda daha az hastalandıkları da söyleniyor, ayrıca sakin pozitif enerjiye sahip kedilerin aynı poizitif enerjiyi etrafına yaydıklarını da duymuştum.

Hijyene dikkat edersen sorun olacağını sanmam, mesela kediciklerin bebeğin yatağına çıkmasına izin vermezsin, evin zaten temizdir, kedilerinde veteriner muayeneleri, aşıları tam olur.

Birde hamileliğinde belki olmaz ama doğum yapınca kedilerinin psikolojisini de düşünmen lazım, onlarda çocuk gibiler, bebek gelince dışlanmış hissedip depresyona girebilirler, benim köpeğim bebek odasına sokmuyorum diye depresyona girmişti, evde olmadığımızda kazara odanın kapısını açık bulursa kızın patiğini alıp kendi köşesine saklıyordu, üzüntüden mide hastası olmuştu

Çocuk yere dökülenleri yutmuş ablam..

Amin çok teşekkür ederim. Doktor evdeki kediler için sakinca görmüyorum dedi. Tüy dökülme olayimiz fazla yok. Ve surekli supuruyorum gözle görülür bir tüy sorunu yok yani evde. İnşallah bir sorunu olmaz ama dirençlidir benim bebeğim alismistir o da herhalde anne karnında kedilere.

Konuyla ilgili değil ama cvp larsan sevinirim..hamileliğimi 2.ayında öğrenmişsin,belirti vs.olmadımı?? Regli oldunmu o dönem? Bi umut işte

20. haftama girdim evimde kıyamet kopsa vermeyeceğim 2 kedim var sokakta da 2 tane bakıyorum düzenli olarak. toksoplazmaya yakalanma riskin salatada yapraklı sebzelerde çok daha fazla. hayatım boyunca kedi köpek baktım, toksoplazma testim negatif çıktı hiç karşılaşmamışım bile. babies diye bi film seyrettim tavsiye ederim. hepsinin ortak noktası bu bebekler kedili evlere geliyolar kedilerle bir yaşında falan oynamaya başlıyolar çom tatlılar. lütfen kulağını tıka geç. sokakta baktığım kedillerin kaplarını hergün çöpe attıran bi site yöneticim var allahın cezası. 2 tane yavru kediyle uğraşıyo pislik resmen. insanların hayvan düşmanlığını anlamıyorum anlayamıycam. hamileliğin hayırlı olsun bu arada.

oncelikle sizi tebrik ederim bebisinizi rabbim sag saglm kucaginiza almayi nasip etsin kedi konusuna gelince aileler haklikanisindayim ben hamile kaldigimda bizim doktorumuzda evde kedimizin olup olmadigini sormustu evde yoktu bizim kedimiz ama esimin akrabalarinin hepsinin evinde mevcuttu doktor buna karsilik kedileri olan evleri daha az ziyaret etmemi soyledi cunku gercekten bilimsel olarak kanitlanmis bisiy kedilerin tuyleri bebeklerimize zarar verebiliyomus ve ben iki kisi disinda kedisi olan eve gitmedim hamileligim boyunca kimse size kedileri hatatinizdan tamamen cikarin diyemez ama zor hamilekalmissinizbir mucizeyi gerceklestirmisken neden kedilerinizden birazcik uzakta klmayi bebeginizin sagligi icin fedakarlikta bulunmuyosunuz bunlar sakaya gelmeyenbence cok hassasiyet gerektiren bir durum yuzde bir milyon bir kucuk ihtimal bile olsa sonucta o ihtimalin ya size vurarsa fikrini bence kendinize amacedinin ve lutfen kedilerinizi bebeginizi kucagina alip bir muddet buyutene kadar yaninizdanuuzaklastirin

Ne güzel.. Keşke herkes sizin gibi hayvanlara karşı bu kadar nazik olsa.. Bizim de az önce pencereye atlamış bi tane kedi ,bembeyaz bişey maviş gözlü, süt verdim :) Bayılırım kedilere..

Ancak; çevreniz bu konuda haklı.Ben doğmadan 1,5 yıl önce annem ikinci ablama hamileymiş , babanemin alt katında oturuyorlardı ve bahçeden eve kediler giriyodu vs. Sürekli takip halinde olamamış annem hamile haliyle, artık kedinin yaladığı yemekten mi yedi yoksa bir şekilde temas mı etti bilemiyoruz, 7 aylık hamileyken bebeğini toksoplazma mikrobu sebebiyle kaybetmiş, hem de ölümden dönmüş. Düşünsenize 7 aylık olmuş artık doğmasına çok az kalan bir bebek. Kediden bulaşan mikrop sebebiyle öldü. Sanırım bu toksoplazma mikrobu vücuda girip yerleşen bir mikropmuş. Yani bebeğiniz için hem hamilelikte hem de doğumdan sonra risk oluşturabilir.

Tabi ki sizin kedileriniz aşılı,bakımlı,temiz kedilerdir , ancak hamilelik çok çok hassas bir dönem her şeye dikkat edilmesi gerekiyor, ben olsam çok sevdiğim halde bu riski göze almazdım, bebeğiniz doğup biraz büyüdükten,bağışıklık sistemi biraz kuvvetlendikten sonra eve alabilirsiniz belki hem hayvanlarla barışık bir bebek olur :)

Son düzenleme:
Bakamayacağınız bir canı sahiplenmeyin.Sahipleniyorsanız da lütfen sokağa atmayın.Evde yaşamaya alışan bir canlı sokaklarda hayatını sürdüremez.Ne yazık ki bir cana evinde bakmayan onun hakkında konuşamaz bence.Çünkü o bir kedi köpek olmaktan ziyade artık ailenizin bir bireyi gibi oluyor.Öyle kolay değil at sokağa demek.Dilleri yok ama inanın o kadar kuvvetli hisleri var ki!

Sağlıklari konusunda hiçbir şeyi atlamadik ablam Sagliklilar aşıları vs hepsi tamam. Biraz ekstradan hijyene ve dikkate ihtiyacimiz olacaktır kesinlikle ama eşim söz konusu kediler olduğunda çok yardımcı bana. El birliğiyle üstesinden geliriz inşallah. Kiskanmamalari için aradaki dengeyi sağlamaya çalışacağız artık. Sonuçta onlar da çocuk gibiler.

Konuyla ilgili değil ama cvp larsan sevinirim..hamileliğimi 2.ayında öğrenmişsin,belirti vs.olmadımı?? Regli oldunmu o dönem? Bi umut işte

Canım reglin ilk ay geçtiğinde evde test yaptım negatif çıktı. Zaten korunuyorduk ve olmuyordu üstelik yıllardır. Ihtimal vermesem de test yaptım sonuç negatif çıkınca üstünde durmadım. Ama 2. Ay da geçince suphelendim iyice. Sık idrara çıkma ve sürekli idrar hissi suphelerimi kuvvetlendirdi. Mide bulantım vs olmadı hiç sadece sıkı diyette olmama rağmen gram kilo veremiyordum 2 aydir. Tekrar test yaptım çift çizgiyi görünce kanda baktirdim ve öyle emin oldum. Darısı sana inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Ben de anlamıyorum allah merhamet versin öyle insanlara. Teşekkür ederim iyi dileklerin için

Bunları bana söylemiyorsunuz herhalde değil mi
Ben de aynı fikirdeyim çünkü

Teşekkür ederim canım cvp için..umut işte

Tesekkur ederim. Ben genellemelere pek katılmıyorum
Doktor her ihtimali en kötüsü dahil söylemek zorunda milyonda bir görülmüş olsa bile ihtimaldir ama belirleyici değildir tek başına risk denen şey.

Doktor tum kedilerin aşı ve sağlık durumuna hakim olmadigi için böyle bir uyari yapmistir. Ama benim kedilerimin sağlık kontrolleri ve aşıları benim kontrolum altinda. Evdeki kedilerimden geçecek olsa şimdiye kadar gecerdi. Ağız agiza uyuyoruz biz. Kedilerimin risk tasimadigindan bu sebeple eminim. Ama dışarda yaşayan kediler için emin olamam tabi. Risk burda işte. Çiğ et yemeyen avlanmayan bir hayvan toksaplazma riski taşımaz. Bu bilimsel olarak ispatlanmis bir gercek. Onun icin bu konuda endisem yok. Çünkü gerçekten hayvanlarla ilgili ve konulara neredeyse bir veteriner kadar hakimim. Ben kararlarımi kulaktan dolma degil saglam kaynaklara dayanarak veriyorum endiseniz olmasin. Eğer gerçekten bir şüphem olsa ben karnimdakini dediginiz gibi bir mucizeyle elde ettim yolda bulmadim gerekeni yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…