bende aynı baskılardan ve sağlık sorunumdan dolayı köpeğimi verdim.. çok ama çok pişmanım ilk günler çok boşluk ve vicdan azabı olmuştuama verdiğimm kişi çok ii bakıyor ve bu da üzülmemi giderdi.hurafelere kanma ama şu da bi gerçek ister istemez tüyü mikrobu çok temiz olsada olacak bebeğin hassas olursa sorun olur. bi tane olsa yine aşılır ama dört tane.. bence onlara yeni yuvalar bul.
çok teşekkür ederim. gerçekten evlat gibi, can gibi. yaşamayan anlayamaz. ben 3 yıl çocuk hasreti çektim. olmaz dediler onlara tutundum. ağladım onlar vardı, güldüm onlar. şimdi nasıl yaparım nankörlük, sizle işim bitti artık bebeğim oluyor diyebilir miyim?
hani kedilerdi nankör???? insanlar nankör...
ne de güzel dile getirmişsiniz.sizi tebrik ediyorum..aynen,, nankör olan kediler değil kesinlikle,işi bittiğinde onları birer eşya gibi atan insanlar nankör bu yapıdaki insanların hepsinden tiksiniyorum iğreniyorum
sizin sac kılınızdan hiçbir farkı yok hanfendi aşıları tamsa. bir okuyun arastırın ondan sonra yazınaz önce haberlerde gösterdiler çocuklarınızı ev hayvanlarıyla beraber büyütün diye. çocuk gelişiminde çok büyük etkileri varmış fakat bana kedi çocuk sağlığı açısından zararlı gibi geliyo. çünkü kedilerin tüy dökme dönemleri var bu dönemde bebeğin ağzına tüy giderse bebek için bi çok hastalık oluşturabilir
Benim de hamileyken düşündüğüm gibi düşünüyor, çevrenizde ki insanlara benim verdiğim cevapları veriyorsunuz :) benim köpeğim vardı evimde ve Allah şahit, karnımda ki bebeğimi hamileliğim boyunca , köpeğimi sevdiğimin yarısı kadar bile sevemedim. Doğduktan sonra anladım evlat sevgisi neymiş, orası ayrı. Beraber büyüdüler, yerlerde yuvarlandılar falan ama inan çok zor oldu arkadaşım. İstedğin kadar temizle evi, aşıları tam olsun , yine de içine sinmeyen birşeyler oluyor. Oğlumun kıyafetlerini ayrı sabun tozu ile yıkardım, tam giydiricem, kıyafetin bir yerine saplanmış kap kara kıl, kısa ve sert tüylü bizim köpeğimiz. İçim kötü olurdu. Bir sefernde , altını değiştiricem bebeğimin, açtım bezi, pipisinde köpeğin kılı. Hep aşıları tam, bizm saçımız neyse, onun kılı da aynı diye tekrarladım kendime ama çok çok çok zorlandım. Yanlışlıkla köpeğimin tırnağı bebeğimin kafasını çizdi mesela, deli oldum(( daha çok dikkat ettim, daha çok temizledim, daha daha daha derken sinirlerim harap oldu. Şimdi oğlum 6 yaşına girmek üzere, köpeğimiz 9 . Evet bağışıklığı çok güçlü hayvanları çok seviyor, hersey yolunda çok şükür. Ama dediğim gibi bebek doğduktan sonra, herşey güllük gülistanlık devam etmeyebiliyor ev hayvanlarıyla, buna da hazırlıklı olmalısınız
az önce haberlerde gösterdiler çocuklarınızı ev hayvanlarıyla beraber büyütün diye. çocuk gelişiminde çok büyük etkileri varmış fakat bana kedi çocuk sağlığı açısından zararlı gibi geliyo. çünkü kedilerin tüy dökme dönemleri var bu dönemde bebeğin ağzına tüy giderse bebek için bi çok hastalık oluşturabilir
sizin sac kılınızdan hiçbir farkı yok hanfendi aşıları tamsa. bir okuyun arastırın ondan sonra yazın
Kedi tüyünun insan sağlığı için çamaşır suyu kadar inanin zarari yok
çok güzel anlatmışsınızonların bir bakışına,yatılacağı zaman yanınıza gelipte mıırr mırr yapışlarına dayanılmıyor zatenn
tüm hayvanlar birer MELEKTİRR..
çok teşekkür ederim. gerçekten evlat gibi, can gibi. yaşamayan anlayamaz. ben 3 yıl çocuk hasreti çektim. olmaz dediler onlara tutundum. ağladım onlar vardı, güldüm onlar. şimdi nasıl yaparım nankörlük, sizle işim bitti artık bebeğim oluyor diyebilir miyim?
hani kedilerdi nankör???? insanlar nankör...
ne de güzel dile getirmişsiniz.sizi tebrik ediyorum..aynen,, nankör olan kediler değil kesinlikle,işi bittiğinde onları birer eşya gibi atan insanlar nankör bu yapıdaki insanların hepsinden tiksiniyorum iğreniyorum
Çocuk sahibi olunca evlenince vazgeçtim diyenlere bende cok kiziyorum hic bir canlı terk edilmeyi hak etmez. Ama herkesin kendi vicdanı kendi gunahi. Ben bunu yapamam.
az önce haberlerde gösterdiler çocuklarınızı ev hayvanlarıyla beraber büyütün diye. çocuk gelişiminde çok büyük etkileri varmış fakat bana kedi çocuk sağlığı açısından zararlı gibi geliyo. çünkü kedilerin tüy dökme dönemleri var bu dönemde bebeğin ağzına tüy giderse bebek için bi çok hastalık oluşturabilir
Bu konuya çok yorum yazdım ama konu kediler olduğu zaman kendime hakim olamıyorum =))
Kedi temiz hayvandır hele de aşıları tamsa tüyü hiç bir sorun yaratmaz
15 yıldır kedi besliyorum, pirelisinden yaralısına, enfeksiyonlusundan mantarlısına yüzlerce hayvan geçti elimden, başıma hiç bir iş gelmedi ki kendimi sakınmam, öperim, yatağımda yatırırım hiç tiksinmedim. Hele hastaysa asla kıyamam, tek bir hastalık geçirmedim. Evimizdeki çocuklarda onlarla büyüdü, kemoterapi gören annemde onlarla yaşadı 8 yıl. Kimsenin başına kedilerden bir iş gelmedi (çizikler hariç=)))
Velhasıl hayvan tüyü, piresi,mantarı vs... tevatür efendim, olsaydı bize olurdu evimiz yol geçen hanı gibi =)))
Aynı süreçten geçtim Verde ver , çıkarda çıkar başımın etini yediler Son olarak çok dayak yediğini sandığım bir kedi evlat edindim sürekli ısırdı tırmaladı o süreçte hamilelik bir yana benim eşimin tetanos aşısı olmama inadı en büyük sebebim oldu biliyorsun tetanos kedi bağırsağında doğal olarak bulunuyor korktum insanlardan bunaldım ama vazgeçemedimde...
Albümüme bakarsan kedilerimin bikaçını görürsün bende bahçeli bir eve taşındım bahçede bakıyorum başlarına bişi gelirmi endişesi hala var yaralandıklarında soğukta kaldıklarında vijdan azabı
mutfak balkonumu kapattırdım 2 tanede puf aldım karda kışta balkona alıp iç camı mutfağa giremeyecekleri şekilde yukarı açıyorum evden ısınıyorlar
Bebeginiz hayırlı olsun.
Ben de yazmadan geçemeyeceğim.
Çevrenizdekiler çok haklılar.
Elbette onlar da bir can ama toksoplazma hamilelikte çok önemli bir durum.
Kötü örnek vereceğim ama bir arkadaşımın bebeği hamileliğinin son ayında bu sebepten
gelişimi durdu ve şu an mikrosefali...
Bir diğer arkadaşım ise hamileyken evinde kuş besliyordu.
Kuşun tüyü annenin ciğerine yapışmış ordan da bebeğin karaciğerine
Dogdugunda öğrendiler . Çocuk hala karaciğer rahatsızlıgı yaşıyor.
Milyonda bir risk bile olsa
bence en azından bu süreci atlatana kadar uzak durun...
en güzeli sokaktan hayvan kurtarmak bence. cins kedi misafirlerimde oldu benim ama bir tekiri, bir sarmanı bir şeye değişmem ben.
kedi dediğin afacan ve yaramaz olmalı. biblo gibi değil bana göre
Amonracigim konunu yeni gördüm baştan sona okudum
Senin ne kadar hassas bir hayvansever oldugunu çok iyi biliyorum canim ve tekrar tebrik ediyorum
Emin ol insanlar bilgi degil fikir sahibidir her zaman
Salla gitsin
Bebişin hayirli olsun Allah hayirlisiyla kucagina aldirsin
Evcil hayvan bambaşka bi duygu yaşamayan bilmez
Bizim de kedilerimiz var apartmanda,, sevmedigim gün özlüyorum, başka semtte yaşayan kardeşlerim bile özlüyor öyle aliştik ki ,, seni anliyorum
Alt komşum brandayla balkonunu kapatti, orda yatip kaliyorlar gündüz dişardalar
Hayvandan kendini soyutlayan insanlara da hayret ediyorum
Vicdan meselesi bence bu
Benim kaplumbagalarim hastalandigina agizlarindan ilaç damlatiyordum, akrabalarim bana senin çocugun olsun böyle şeylerle ugraşmazsin bile dediler
Onlara göre ben can sikintisindan vakit bollugundan yapiyormuşum bu işleri
Halbuki merhamet her zaman merhamettir, çocugum olsa da ben ayni benim anlamiyorlar
Hayatima böyle saçmalik daha duymadim
Kainin cigerinden bebegin cigerine göbek bagiyla mi geçmiş o minnacik tüy!!!!
Muhabbet kuşum var ve hamile kalirsam kimseye vermeyi düşünmüyorum bile
Bu cahilce fikirler yüzünden kaç hayvan boşuna gitti kim bilsin
Yazik yazik!
Gerçekten de öyle. Şu evden ne hastalikli kediler geçti. Elimde ne hayvanlar hastalıktan son nefesini verdi. Ki bunlari olmeden cok az önce buldugum icin hep kendime kizdim. Bir kere olsun kedilerden hastalik kapmadim. Bir sure barinakta ayagimda cizmelerle dizime kadar hayvan pisligi icinde gönüllü temizlik bile yaptim. Buna ragmen tokso negatif. Oldurmayinca olmuyor işte. Ama eminim ki bu çok sakinan insanlarin bir cogunda tokso pozitiftir. Meyveden sebzeden iyi pismemis etten geçmesi yuzunden.
çocukluğumdan beri kedilerle büyüdüm.üstelik bizimkisi çiğ et yiyen sokoğa da giden bir kediydi yani tokso taşıma riski büyüktü.5.sınıfa kadar köyde yaşadım topraklada oynadım yıkanmamış sebze,meyve de yedim,sucuk sosis çok severdim ama bir öğrendim ki tokso bağışıklığım yokşok oldum çünkü çiğ et yemek hariç bütün riskli şeyleri yapmıştım.kesin vardır derdim hep öyle rahattım.
acaba diyorum bu hastalık öyle kolay bulaşan birşey değil mi? aklıma bu geliyor.
bir de ilk üç ay oldukça tehlikeliymiş sonraki aylar değilmiş öyle okudum nette.ben kendimce dikkat ediyorum,zaten toprakla uğraşım yok işte patates haşlarken topraklı olursa bi ona elliyorum o da zaten patatesle birlikte kaynıyor pişiyor sonuçtadiğer kalan herşeyi yıkarım dışarda pek salata yemem(kısır,patates salatası vb..yersem yerim onda da yeşillik az olur) ete zaten dokunamıyorum.
yani ev kedilerinden bu hastalığın bulaşma riski çok çok az sanırım.eğer öyle olmasaydı hepimizin bağışıklığı olurdu ve çoğu kedi besleyen kişilerin yok görüldüğü gibi.
Benim hiç bilgim yok ama kılı tüyü kaçmaz mı , sakıncası olmaz mı :26:
Doktorunuz bişey dedi mi bu konuda ?
İnsanları boşverin doktorunuz bir mahsuru yok dediyse onlara ne canım .
Kılı tüyü ne kadar dikkat etsemde kaçacaktir muhtemelen. Nasıl toz kıl kacabiliyorsa o da kaçar. Ama sanıldığı gibi bir zararı yok. Sağlıklı ve aşıli hayvanlar cunku. Doktorum ve veteriner arkadaşlarım zararlı olmayacağı konusunda hem fikir. Bir çok hayvan sahibi çocuklu ailede bunun en güzel örneği zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?