Çocuk Hastalıkları O minik burun neden tıkanıyor???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
yakmıyor mu canım limon suyu. bir de bunu yaraysa çok fena olur. asitli sonuçta.
Eger burnumun icine sıkamayıp etrafa bulstirirsam yakiyo derimi ama burnuma sıktıgımda yakmiyo hemen sonra da hapsiriyorum zaten:)
sarilik hastaligi gecirdigimde doktor greyfurtun kendini yememi suyunu burbuma sıkmamı soylemisti sanirim ordan aklima kalmis bi yontem

ahh ahha şurada poposu erisin diye uğraşan kaç kadın var Allah bilir.
Ben de şu an 57 yim, her Ramazadan sonra çıkıyorum ben. Şöyle 53-54 le kalabilsem ne iyi olur da..
Ben 1 haftadır kullanıyorum folik asit. daha öncesinde çocuk düşünmüyordum. inşallah faydası olur. kızımda hele hiç kullanmadan hamile olduğumu öğrendim, sonrasınde elevit falan kullandım.

ipekcim hayırlı ugurlu olsun
dun calısma yaptınızmı?
buarada kızın gecmı uyuyor?
benımkınınde bıberon curuklerı var, dun dıslerı cok agrıdı ınsallah bugunu atlatabılır yarın doktora goturecegım

Eger burnumun icine sıkamayıp etrafa bulstirirsam yakiyo derimi ama burnuma sıktıgımda yakmiyo hemen sonra da hapsiriyorum zaten:)
sarilik hastaligi gecirdigimde doktor greyfurtun kendini yememi suyunu burbuma sıkmamı soylemisti sanirim ordan aklima kalmis bi yontem
aa ne kadar ilginç.burnuna sıkmak. aklımda olsun benim de en azından önce kendimde deniyeyim.
saol paylaşım için.

ipekcim hayırlı ugurlu olsun
dun calısma yaptınızmı?
buarada kızın gecmı uyuyor?
benımkınınde bıberon curuklerı var, dun dıslerı cok agrıdı ınsallah bugunu atlatabılır yarın doktora goturecegım
sorma canım dün akşam tam yoldayım eşim aradı bir arkadaşı eşiyle gelecekmiş, hazırlık yapmalım diye o saatte haber vermişler. olur mu olmaz mı derken yapacak bir şey yok. "yaz dedim şunları al eve git". neyse geldi bunlar 2 tane de çocukları var. kadın hiç düşünmüyordu 2. yi bir anda karar verdi ve "iyi ki olmuş" diyor. bebeği görünce daha bir heveslendim 9 aylık. Onların gitmesi 11 i buldu. çocuk olunca Başak da uyumadı tabi. Benim etrafı toplayıp kızı yatırmam 12.
Her an vazgeçebilecek durumdaydım ama geçen ay erteleye erteleye..
Tam yumurtlama günüm gelmedi ama yine de şans verdim "ya olursa" diye.
Uyumam fala 1,30 falan buldu. sabah hiç kalkasım yoktu valla.

sorma canım dün akşam tam yoldayım eşim aradı bir arkadaşı eşiyle gelecekmiş, hazırlık yapmalım diye o saatte haber vermişler. olur mu olmaz mı derken yapacak bir şey yok. "yaz dedim şunları al eve git". neyse geldi bunlar 2 tane de çocukları var. kadın hiç düşünmüyordu 2. yi bir anda karar verdi ve "iyi ki olmuş" diyor. bebeği görünce daha bir heveslendim 9 aylık. Onların gitmesi 11 i buldu. çocuk olunca Başak da uyumadı tabi. Benim etrafı toplayıp kızı yatırmam 12.
Her an vazgeçebilecek durumdaydım ama geçen ay erteleye erteleye..
Tam yumurtlama günüm gelmedi ama yine de şans verdim "ya olursa" diye.
Uyumam fala 1,30 falan buldu. sabah hiç kalkasım yoktu valla.
yanı basladık dıyorsun
hayırlı ugurlu olsun
bende 1 yas arayla doguranları gorunce bunlar cıldırmıs olmalı herhalde dıyorum ama
bızmı cok ınce dusunuyoruz bılemıcem
aralarındakı yas farkı hakketten var olacak yanı bu canımı sıkıyor :D ne ıstıyorsam bı gec dıyorum bı erken

yanı basladık dıyorsun
hayırlı ugurlu olsun
bende 1 yas arayla doguranları gorunce bunlar cıldırmıs olmalı herhalde dıyorum ama
bızmı cok ınce dusunuyoruz bılemıcem
aralarındakı yas farkı hakketten var olacak yanı bu canımı sıkıyor :D ne ıstıyorsam bı gec dıyorum bı erken
aslında çocuk büyüdükçe gözün yemiyor. benim tutarsa kızımla bebek arasında doğana kadar 5,5 yaş falan olacak. yani keşke diyorum 3 yaş falan olsaymış. ama onun da zorlukları vardır mutlaka.senin oğlun da 3-3,5 yaşında sanırım demi.

şuandamı?
şuadna ege 4 yaş 7 aylık
benım hamıle kalmauyı planladıgım zaman ıse 5 yas 4 aylık olacak
dogana kadar :D 6 yasında malesef

havasından konusmadıgını zannetmıyorum yanı bılmıyorum ama ne havası olacakkı bacak kadar cocugun bılemıyorum
pazartesı gunu ıcın bır takım yazılar makaleler okumanı oneıryorum tatlım
oyun kısmına gelınce sımdıye kadar esım vardıyalı calıstıgı ıcın benım ıcın yemegın masada kalması ıfade etmıyordu nasılsa ege uyuyunca toplarım dıyordum fakat esım ıs degıstırdı artık her aksam evde , kendısıde yardımcı oluyor ben yemegı toplayana kadar asagı yukarı 45 dk etrafada bır gozatmam gerekıyor oyunla o baslıyor sonra ya bende katılıyorum yada yorgunsa egeyle sadece ben oynuyorum
yaslamı ılgılı bılmıyorumda calıstıgım ıcın yetebılıyormusum duygusunu yasamıyorum gercekten

peki alerjısı oldugunu nereden ogrendıgınız? benımde oglumun alerjısı oldugunu dusunuyorum cıldı ara ara putur putur oluyor cok hassas cıldı tatıolde sıvrı sınek alerjısı oldu dokotra gıttıgımızde hakketten cıldı cok hassas dedı ama bırseye alerjısımı var cozemıyorum alejrı tetslerınınde uygulanması zor yanı sonuc ıcın 20 dk oylece beklermı bılmıyorumda
Canim ogluma iki aylikken atopuk dermatit teshisi kondu (bebek egzamasi) ayni zamanda hep mukuslu kakasi vardi
Sonra denedikki ben ne zaman yumurta yesem bu sekulde oluyordu
sonra 8 aylikkeb urtiker oldu cocuk alerji bolumujde tum tahlilleri yapildi
hem kandan hem deri olarak
yumurt
sut
domatws
patates alerjisi cikti ama yumurta disinda digerlerije teoki vermedigi icin devam ettil
deri testi can yakici birsey degil sizin oglunuz birazda buyuk sanirim o bekleme suresunu atlatabilir kuzucuk

şuandamı?
şuadna ege 4 yaş 7 aylık
benım hamıle kalmauyı planladıgım zaman ıse 5 yas 4 aylık olacak
dogana kadar :D 6 yasında malesef
Cnm malesef diyorsun ama ileride iyiki diceksin benim.kilerin arasida nerseyse 6 yas dengeyi saglanaj cok kolay oldu bizim icin

en azından hazırlık yapablirsin, kilo verebilirsin, keşke mümkün olsa da 45 kilo ile başlasak hamileliğe. geçen hamileliğim benim çok acemice oldu sanki elevitleri aldım aldım kiloları aldım. yoksa kendi bünyem mi müsaitti hamileyken kilo almaya bilemedim. sonradan elevitin ciddi kilo yaptığını düşündüm.
mesela şimdi folik asit alıyorum 1 haftadır. kilo yapmaz diye okudum forumlarda yine de gece yatmadan içeyim dedim. sabah bir kaç balina yiyebilecek şekilde uyanıyorum. ve gün içinde de belli derecede iştahım arttı ben planlı olduğu için yemiyorum dizginliyorum.
mesela bu ay ağrı kesici falan hiç almayacağım.
o yüzden sen de tüm şartları uygun hale getirebilirsin.
Elevitle bir ayda tam 7 kg alonca dr um hemen biraktirdu:(
Kizimda 3o oglumda erken dogum oldugu halde 21 kg aldim:(

yaren2007, 20 dk bekleme suresınde kıpırdamadan bekleyecegını pek sanmıyorum ama bakalım
gpturmek ıstıyorum kesınlıkle
patates yıyormu suanda ? sız bu bahsettıgım testlerı bu sekılde yaptırmadınız sanıyorum dımı?

yas mevzusuna gelınce ben daha cok beraber buyumelerını ısterdım
6 yasında ıste bebek 1 yasına gelınce 7 yasında olacak oynayabılmelerı ıcın 3 yasında olacak o zamanda buyuk 9 olacak ancak ben buyugune kucugunu baktırır gezmeye gıderım :D

yaren2007, 20 dk bekleme suresınde kıpırdamadan bekleyecegını pek sanmıyorum ama bakalım
gpturmek ıstıyorum kesınlıkle
patates yıyormu suanda ? sız bu bahsettıgım testlerı bu sekılde yaptırmadınız sanıyorum dımı?

yas mevzusuna gelınce ben daha cok beraber buyumelerını ısterdım
6 yasında ıste bebek 1 yasına gelınce 7 yasında olacak oynayabılmelerı ıcın 3 yasında olacak o zamanda buyuk 9 olacak ancak ben buyugune kucugunu baktırır gezmeye gıderım :D
Anlattigin sekilde yapildi cnm hatta aras 8 aylikti o sekilde bekletmek cok zor oldu ama basardik:)
su an yumurta disinda diger gidalari tuketabiliyor
yas olayina gelince ara cok olunca ikinci yavrixakta ayni heyecanla buyuyor
ama bizde isler tamtersi kizim kardesini hic kiskanmazken ufaklik ablayi kiskaniyor

şuanda kac yasındalar peki?
ufaklık ablayı neden kıskanıyor buarada buyuk oldugu ıcınmı :D

Elevitle bir ayda tam 7 kg alonca dr um hemen biraktirdu:KK43:
Kizimda 3o oglumda erken dogum oldugu halde 21 kg aldim:KK43:
ben de bir sonraki hamileliğimde elevit yazma dicem.
gerçi folik asit bile iştahımı açtı ama gece alıp hamile dğilken dizginliyorum kendimi.
30 kiloyu almayı nasıl başardın ya?
kaç kilo doğru bebek peki?

ben de bir sonraki hamileliğimde elevit yazma dicem.
gerçi folik asit bile iştahımı açtı ama gece alıp hamile dğilken dizginliyorum kendimi.
30 kiloyu almayı nasıl başardın ya?
kaç kilo doğru bebek peki?
bende gayet kılo aldım ipek :d o kadar zor olmadı yanı

bende gayet kılo aldım ipek :d o kadar zor olmadı yanı
Ama senin boyun uzun sırıtmaz o yüzden..

Bazı kadınlar görüyorum 8-9 aylık hamile bacaklar aynı hiç kilo almamış, yüz aynı, popo aynı..

Bir tek karın.

Allah vergisi resmen.

Back
X