Çocuk Hastalıkları O minik burun neden tıkanıyor???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Evet evet var

Canim gun icinde inisli cikisli atesi vardi fakat 39 u gecmedi 38.3 tu dus aldiralim dedik ve birden goz sabitlendi vucut kasildi ayaklar ice dogri ve bilincini kaybetti hemen aldim sola yatirdik salya cigerw kacmadin diye ve dilini sabitledim zaten cene kilitlendi parmagimi simkisi disleri dili kacmadi
sukur ki oksijensiz kalma dirumu oomadi
17 dk gecmedi hirde yazlik biryerdektik ambulan ls gelememedi
iki kezde ambulansa ta gecirdi kuzum
cok uzuldum buna gercekten.ambulansta falan da olmasi.ama allahtan orada hemen mudahale etmislerdir.atesten korktugum kadar hic birseyden korkmuyorum.insallah bir seyi yoktur.

burnuna estetik falan mı yaptırdın? yoksa başka bir sorun muydu?benim kardeşim de yaptırmak istiyor da.

Kemik eğriliği vardı nefes alamıyodum doktor açmışken törpüleyim biraz dedi peki dedim estetik yapmış eğriliği düzeltirken tanıdıktı ben karışmadım hiç

tuzlu suyu hazırlamak için zaten bir serum fizyolojik şisesine ihtiyacın var.
elinde boş şise yoksa eğer okyanus suyu kullan dicem ama ben mesela fayda görmedim.
denizli bir yerde yaşıyorsan direk suyunu çekebilirsin.
ben bazen kendime yapıyorum öyle oran vermeden çay kaşığının ucuyla tuz ve karbonatı suda çözdürüp çek burnuna.

Biten brun spreyimin şişesi var ona yaparım dağda yaşıyorum malesef deniz de yok :) tuzlu suyu direk hazırlayaım ben o zaman

Hafif atlatmak icin degilde cabuk atlatmak icin burnuma limon suyu sıkıyorum. Hapsirttigi için daha cabuk kurtuluyorum:KK1:
Bi de tv doktordan dinlemistim cocugunuzu sogan gibi giydirmenize gerek yok terlemesin yeter demisti:KK56:

Biten brun spreyimin şişesi var ona yaparım dağda yaşıyorum malesef deniz de yok :) tuzlu suyu direk hazırlayaım ben o zaman
Ben yapmistim tuzlu su. Resmen burnumdan verdigim su agzimdan cikmisti.sinuzitim aksin diyr yapmıştım ama ise yaramamisti

[QOncelikle cook geçmişolsun..

iilaçvermek ya da vermemek kkötüanne yapmaz bizi her iihtimalle çocuğumuzu ddüşünüyoruzancak bbilinçliolmak llazım. .Bakınbende vermiyorum ancak temkinliyim ne zaman ne yapmam ggerektiğinibiliyorum..ssöyle soyleyeyim Dr. Antibiyotik verdiğinde çocuğun ağzına bakacaksiniz beyaz kirli bir tabaka varsa ve aaynızamanda aağızda cçoook kötü koku varsa o zaman antibiyotik likbir durum ssözkonusu oluyor ve dDr. Gidersiniz hatta daha emin olmak isterseniz kan sayımı yyaptırırsiniz . ..Ancak ilk önce çocuk yaşına göre değerlerivs. Öğrenmenizllazım cçoğu yerlerde referans aralıklarında erişkin değerleri yazıyor. .ilk once kendinizi suçlamasın llütfen!

havale ile antibiyotigin alakasıyok ve kkullansa iidin yine olacaksa olurdu...öyleolsa idi aantibiyotik kullananlar havale geçirmezdi. ..sizinki soğukhavale yani sinsi oolanı. ..önceden ttahmin edilmesi cook zordur...2. O kadar suçlu aarıyorsanız kendini ddeğil dDr. Suçla cçünkü cçocuğun kkulağında ki sıvıyı farketmemis. ..öyle2 ggünde ssıvı o kadar birikip zzarı delmez. ..geçmişi olmasi lazim...size anlatmistim sistemin nasıl ilerlediğini. .havale ile de zarıddelinmes inin alakasıyok... siz temkinliolun hhergünyyaklaşık günde4 defa 10 damla serum ffizyolojik. Uygulayın. ..kulaga vurduğunu aanlayınca ddediğimi size daha onceki anlattigim damlayi uuygulayın içiniz rrahat etsin diye kbb ye de gidin ggösterin sıvı vvarmı ne durumda gibi.birde en fazla 5 ggünkkullanıpetkisini ggördüğünüzu ancak yeterli ggelmediğini aanlarsa niz1 ggün ara verin.o 1 ggünde sadece serum ffizyolojik kkullanın. .1 gün aradan sonra aynısşekililiadin Pediatric DAMLA ile devam edin... .Ancak cçoğu bu iilacı (iliadin damlayi sevmiyor en fazla bilginizin bos olmadifini farkedince iliadin spreyi oneriyorlar ama esas etkili olani iliadin ped.damla)ssevmiyor. .işlerine gelmiyor...ssağlığın ticarete döndüğü bir ülkede yaşıyoruz bunu unutmayın. ..

ben ipeke de yyazdım en cçokkulakta kkararsız kkalmıştım diye ancak iyiki de yyapmışım diyorum...güvenmektehata eetmemişim. ..İpek e yyazdığım mmesajı ookumadı isen oku llütfen. ..isterdim ki burada daha aciklayici konuşayım ama derin bir konu ve maalesef o kadar vaktim yok..sayfalarca yazmam lazim..ve en ufak eksik yada hhatalıbirsey yYazarsam kkarşıdaki
Demek istediğimi anlamaz ise insan ssağlığını tehlikeye aatmış olurum... o yüzden siz araştırın. ..okuyun cook okuyun şok olacaksınızookudukça. ..Allah hepimizin yavrularına ssağlık sıhhat hayırlı uzun ömürler versin iinşaallah. ..

yazdığım dan anlamadigin yer varsa sor llütfen. ..tel..kafayı yedi galiba zor yyazıyorum yazdıklarımı tekrar edip duruyor..kkapatıp aaçayım belki ddüzelir. .

OTE="sutlukawe, post: 36766464, member: 75574"]cok

Herhangi bir enfeksiyon gecirdiginde[/QUOTE]
cok güzel detaylı anlatmışsınız sagolun, ben hemen ılac vermeyen annelerdenim takviyelerle atlatmaya çalışırım.
yıne bır kere boğazı hafıf kızarmış deyıp antıbıyotık yazdı doktor , vermedim tabı. çocuk gayet ıyıydı devamında, 2 gun sonra gece atessız havale gecırdı ve sabah kalktığında kafasını yastıktan kaldıramadı ( yastık yapışmıştı) meğer kulağının zarı patlamış!! cocugum acıdan kıvrandı günlerce, sımdı de en ufak hastalığında kulağına bısey olur mu dıye korkuyorum acıkcası[/QUOTE]

Oncelikle cook geçmişolsun..
iilaçvermek ya da vermemek kkötüanne yapmaz bizi her iihtimalle çocuğumuzu ddüşünüyoruzancak bbilinçliolmak llazım. .Bakınbende vermiyorum ancak temkinliyim ne zaman ne yapmam ggerektiğinibiliyorum..ssöyle soyleyeyim Dr. Antibiyotik verdiğinde çocuğun ağzına bakacaksiniz beyaz kirli bir tabaka varsa ve aaynızamanda aağızda cçoook kötü koku varsa o zaman antibiyotik likbir durum ssözkonusu oluyor ve dDr. Gidersiniz hatta daha emin olmak isterseniz kan sayımı yyaptırırsiniz . ..Ancakilk oöncecçocukyyaşınaggöreddeğerlerivs. OÖğrenmenizllazım cçoğu yerlerde referans aralıklarındaeerişkinddeğerleriyyazıyor. .
cok

Herhangi bir enfeksiyon gecirdiginde
cok güzel detaylı anlatmışsınız sagolun, ben hemen ılac vermeyen annelerdenim takviyelerle atlatmaya çalışırım.
yıne bır kere boğazı hafıf kızarmış deyıp antıbıyotık yazdı doktor , vermedim tabı. çocuk gayet ıyıydı devamında, 2 gun sonra gece atessız havale gecırdı ve sabah kalktığında kafasını yastıktan kaldıramadı ( yastık yapışmıştı) meğer kulağının zarı patlamış!! cocugum acıdan kıvrandı günlerce, sımdı de en ufak hastalığında kulağına bısey olur mu dıye korkuyorum acıkcası[/QUOTE]

...

Doktorlar korkutuyor insanı..Antibiyotik kullanmazsan işte broşlara iner, kulağına çıkar daha fena olur.
daha fenasından mı yoksa hemen bitsin diye mi artık sarılıyoruz. sonra da diyoruz "evet ya kullanmadan olmuyor antibiyotiği".
biraz da çalıştığımızdan sanırım. evde olsak yavrularımıza bakarız. ben geçen kış direndim bir kere gün ortasında benim tel yanık yanık çalışıyor, annem " ya sen bu çocuğa acımıyor musun, gözünü açamıyor, hasta neden antibiyotik almıyorsun???" bir de yani sanki sorumsuzluk yapmışım durumuna düşürüyor.
annemle de hiç tartışmam bu konuları çünkü belli bir kuşak bu algılara kapalı.
eşimi aradım al eve bırak dedim. sonuç yine kullandım yani.
ama bu kış bakalım inşallah elimden geldiğince bulaşmayacağım ilaca.
zaten babamdan sonra tüm ilaçları çöpe attım.

Iste bizi de hep öyle kandirdilar ya..yazik Türki yenin haline saglik ticaret olmuş ne diyeyim. Korkutma salar kim kullanır? kullandirmasalar. ......neyse bunu soylemeye çekim. ...bak arkadaşım inan ki vücut mekanizmasını ve sistemin nasıl olması gerektiğini ve nasıl çalışmasının gerektiğini öğrendiğiniz vakit anlayacaksınız...ve tabii ne yapmanız gerektiğini. .ben ilaçlardan kaçıyorum evet ama bilinçsizce değil. ..çocuğumun sağlığını ilaç kullanmaya çağım diye riske atmiyorum. .yaşadıkça ne kadar doğru yolda olduğumu daha bir idrak ediyorum...daha önce de yazdığım gibi burada herseyi anlatamam hem uzun sürer hemde en ufak bir eksik yada hatalı bir ifade de karşımdaki kişiye yanlış bilgi vermiş olurum.cocuklarin sagligini tehlikeye atmis olurum..bu kadat seyi anlatmamda ki sebep sizi yonlendirmek ve bir ornek sunabilmek icindi..karar sizin simdi..o yüzden siz kendiniz araştırın ve görün. ..

benim gibi olmayı düşünüyorsanız o on yargı lara alismaniz lazım. ..ben onlara kizamiyorum çünkü eskiden onlar gibi dusunurdum:)ama kim ne derse desin kararliyim ben..zaten burada benim yazdıklarım size cesaret verdiyse azıcık olsa orada Allah razı olsun sizden hocam diyenleri okudukça sizde o kelimeleri kullanmak için Sabırsızlıkla cak siniz. ..biliyor musun baştan herseyi didik didik okuyordum şimdi soruyu görünce cevabı tahmin edebiliyorum...yani düşün inan ki ayırdığımız vakit ile hazırlansam üniversite sınavını ilk 10 da kazanırdim kesin:KK70:

Calistiginiz icin mutlaka daha zor olacak...cocuga bakan kisinin de anlamasi lazim..ona da okutsaniz faydasi olur mu ki? Ama o zaman da daha cok zaman alir...o zaman o da yasadikca gorwcek..Allah yardimciniz olsun...

hazirana çok var kız. daha 1 sene neredeyse..
sen başla çalışmaya.
ben zaman olursa bu gece start vereceğim.:KK55:
özel sigorta şartı 9 ay sonra anca gebe kalabilirim :D , ayrıca o zamana kdar hazırlanmam gerek
sigarayı bırakmalıyım , spor yapmalıyım , güzel ve olumlu düşünmeliyim, psikolojik destek almayı düşünüyorum

Kemik eğriliği vardı nefes alamıyodum doktor açmışken törpüleyim biraz dedi peki dedim estetik yapmış eğriliği düzeltirken tanıdıktı ben karışmadım hiç
Nasıl zor oldu mu peki törpülemesi falan?

İyileşmesi falan ne kadar sürdü?

Evde yatış süren falan?

Benim kız kardeşim de olmak istiyor ama şimdiye kadar hep salladı. Şimdi de nişan arifesinde yaptırsam diyor ama okullar da açılıyor. Öğretmen…

senin oğlan havasından mı konuşmuyor ki.
bazılarında karakter olurmuş bu hava meslesi.
bir de gerçekten maşallah sana çok iyi yetiyorsun oğluna.
yani biz de evde babasıyla oynuyoruz ama ben yoruluyorum gerçekten. sabah 6 da kalıp akşam 7,3 da eve girmek ve bir dizi ev prosedurunden sonra yorucu oluyor ama misafir yoksa evde tv falan açmayız kızın odasında takılırız. ama elimde olsa 2,80 uzanırım yani. en azından "erken uyusa" diyorum.
yaş farkından mı acaba ya?
havasından konusmadıgını zannetmıyorum yanı bılmıyorum ama ne havası olacakkı bacak kadar cocugun bılemıyorum
pazartesı gunu ıcın bır takım yazılar makaleler okumanı oneıryorum tatlım
oyun kısmına gelınce sımdıye kadar esım vardıyalı calıstıgı ıcın benım ıcın yemegın masada kalması ıfade etmıyordu nasılsa ege uyuyunca toplarım dıyordum fakat esım ıs degıstırdı artık her aksam evde , kendısıde yardımcı oluyor ben yemegı toplayana kadar asagı yukarı 45 dk etrafada bır gozatmam gerekıyor oyunla o baslıyor sonra ya bende katılıyorum yada yorgunsa egeyle sadece ben oynuyorum
yaslamı ılgılı bılmıyorumda calıstıgım ıcın yetebılıyormusum duygusunu yasamıyorum gercekten

Yok benim oglumun gida alerjsi var o yuzeen birkisel bir surup var sadece onu kullanabiliyotuz oda istahsiz oldugu donemde bitkusel oldugu icin icim tahat kullaniyorum ciddu anlamda istah aciyor
ve bagisikligi icinde etkiliymis
ozellikle antibiyotik sonrasinda yararli bakterileri cogaltmak icinde tavsiye ediliyor
peki alerjısı oldugunu nereden ogrendıgınız? benımde oglumun alerjısı oldugunu dusunuyorum cıldı ara ara putur putur oluyor cok hassas cıldı tatıolde sıvrı sınek alerjısı oldu dokotra gıttıgımızde hakketten cıldı cok hassas dedı ama bırseye alerjısımı var cozemıyorum alejrı tetslerınınde uygulanması zor yanı sonuc ıcın 20 dk oylece beklermı bılmıyorumda

özel sigorta şartı 9 ay sonra anca gebe kalabilirim :D , ayrıca o zamana kdar hazırlanmam gerek
sigarayı bırakmalıyım , spor yapmalıyım , güzel ve olumlu düşünmeliyim, psikolojik destek almayı düşünüyorum
en azından hazırlık yapablirsin, kilo verebilirsin, keşke mümkün olsa da 45 kilo ile başlasak hamileliğe. geçen hamileliğim benim çok acemice oldu sanki elevitleri aldım aldım kiloları aldım. yoksa kendi bünyem mi müsaitti hamileyken kilo almaya bilemedim. sonradan elevitin ciddi kilo yaptığını düşündüm.
mesela şimdi folik asit alıyorum 1 haftadır. kilo yapmaz diye okudum forumlarda yine de gece yatmadan içeyim dedim. sabah bir kaç balina yiyebilecek şekilde uyanıyorum. ve gün içinde de belli derecede iştahım arttı ben planlı olduğu için yemiyorum dizginliyorum.
mesela bu ay ağrı kesici falan hiç almayacağım.
o yüzden sen de tüm şartları uygun hale getirebilirsin.

en azından hazırlık yapablirsin, kilo verebilirsin, keşke mümkün olsa da 45 kilo ile başlasak hamileliğe. geçen hamileliğim benim çok acemice oldu sanki elevitleri aldım aldım kiloları aldım. yoksa kendi bünyem mi müsaitti hamileyken kilo almaya bilemedim. sonradan elevitin ciddi kilo yaptığını düşündüm.
mesela şimdi folik asit alıyorum 1 haftadır. kilo yapmaz diye okudum forumlarda yine de gece yatmadan içeyim dedim. sabah bir kaç balina yiyebilecek şekilde uyanıyorum. ve gün içinde de belli derecede iştahım arttı ben planlı olduğu için yemiyorum dizginliyorum.
mesela bu ay ağrı kesici falan hiç almayacağım.
o yüzden sen de tüm şartları uygun hale getirebilirsin.
kilo vermek ıstemıyorum aslında gecen hamılelıkte verdıgım kıloları bıle gerı alamadım , popom erıdı gıttı :D ama en ılmadı 52 kıloya dusebılırım . folik asite gelince mutklaka 3 yada 6 ay oncesınden kullanılması gerekıyor ben bu tarz hapların hıc kılo yaptıgını dusunmemıstım ama omurılık ıcın mutlaka folik asit kullanmamız gerekıyor
daha zaman oldugu ıcın ıcım rahat sekılde hazırlanabılırım
baktım streslıyımf ılan akupunktur ve norel terapi alabılırım dıye dusunuyroum

havasından konusmadıgını zannetmıyorum yanı bılmıyorum ama ne havası olacakkı bacak kadar cocugun bılemıyorum
pazartesı gunu ıcın bır takım yazılar makaleler okumanı oneıryorum tatlım
oyun kısmına gelınce sımdıye kadar esım vardıyalı calıstıgı ıcın benım ıcın yemegın masada kalması ıfade etmıyordu nasılsa ege uyuyunca toplarım dıyordum fakat esım ıs degıstırdı artık her aksam evde , kendısıde yardımcı oluyor ben yemegı toplayana kadar asagı yukarı 45 dk etrafada bır gozatmam gerekıyor oyunla o baslıyor sonra ya bende katılıyorum yada yorgunsa egeyle sadece ben oynuyorum
yaslamı ılgılı bılmıyorumda calıstıgım ıcın yetebılıyormusum duygusunu yasamıyorum gercekten

peki alerjısı oldugunu nereden ogrendıgınız? benımde oglumun alerjısı oldugunu dusunuyorum cıldı ara ara putur putur oluyor cok hassas cıldı tatıolde sıvrı sınek alerjısı oldu dokotra gıttıgımızde hakketten cıldı cok hassas dedı ama bırseye alerjısımı var cozemıyorum alejrı tetslerınınde uygulanması zor yanı sonuc ıcın 20 dk oylece beklermı bılmıyorumda

Aslında senin dediğin cilt alerjisi yiyeceklerle çok ilgili değil belki. Benim de kızımın elleri bir gecede egzama gibi pütürlendi. Dr ye gittik yeni alınan bir oyuncak, evde dokunduğu bir şey, yeni kullanılan sıvı sabun vs alerji yapmıştır dedi.

Ben de yumurtayı çok yiyor şu günlerde onunla ilgisi olabilir diye düşündüm dedim de yok alakası dedi.

Gerçi evde de yeni alınan bir şey yoktu.

Çin malı oyuncak almayın falan dedi.

Solunum alerjisi çok fena yalnız.

kilo vermek ıstemıyorum aslında gecen hamılelıkte verdıgım kıloları bıle gerı alamadım , popom erıdı gıttı :D ama en ılmadı 52 kıloya dusebılırım . folik asite gelince mutklaka 3 yada 6 ay oncesınden kullanılması gerekıyor ben bu tarz hapların hıc kılo yaptıgını dusunmemıstım ama omurılık ıcın mutlaka folik asit kullanmamız gerekıyor
daha zaman oldugu ıcın ıcım rahat sekılde hazırlanabılırım
baktım streslıyımf ılan akupunktur ve norel terapi alabılırım dıye dusunuyroum
ahh ahha şurada poposu erisin diye uğraşan kaç kadın var Allah bilir.
Ben de şu an 57 yim, her Ramazadan sonra çıkıyorum ben. Şöyle 53-54 le kalabilsem ne iyi olur da..
Ben 1 haftadır kullanıyorum folik asit. daha öncesinde çocuk düşünmüyordum. inşallah faydası olur. kızımda hele hiç kullanmadan hamile olduğumu öğrendim, sonrasınde elevit falan kullandım.

Iste bizi de hep öyle kandirdilar ya..yazik Türki yenin haline saglik ticaret olmuş ne diyeyim. Korkutma salar kim kullanır? kullandirmasalar. ......neyse bunu soylemeye çekim. ...bak arkadaşım inan ki vücut mekanizmasını ve sistemin nasıl olması gerektiğini ve nasıl çalışmasının gerektiğini öğrendiğiniz vakit anlayacaksınız...ve tabii ne yapmanız gerektiğini. .ben ilaçlardan kaçıyorum evet ama bilinçsizce değil. ..çocuğumun sağlığını ilaç kullanmaya çağım diye riske atmiyorum. .yaşadıkça ne kadar doğru yolda olduğumu daha bir idrak ediyorum...daha önce de yazdığım gibi burada herseyi anlatamam hem uzun sürer hemde en ufak bir eksik yada hatalı bir ifade de karşımdaki kişiye yanlış bilgi vermiş olurum.cocuklarin sagligini tehlikeye atmis olurum..bu kadat seyi anlatmamda ki sebep sizi yonlendirmek ve bir ornek sunabilmek icindi..karar sizin simdi..o yüzden siz kendiniz araştırın ve görün. ..

benim gibi olmayı düşünüyorsanız o on yargı lara alismaniz lazım. ..ben onlara kizamiyorum çünkü eskiden onlar gibi dusunurdum:)ama kim ne derse desin kararliyim ben..zaten burada benim yazdıklarım size cesaret verdiyse azıcık olsa orada Allah razı olsun sizden hocam diyenleri okudukça sizde o kelimeleri kullanmak için Sabırsızlıkla cak siniz. ..biliyor musun baştan herseyi didik didik okuyordum şimdi soruyu görünce cevabı tahmin edebiliyorum...yani düşün inan ki ayırdığımız vakit ile hazırlansam üniversite sınavını ilk 10 da kazanırdim kesin:KK70:

Calistiginiz icin mutlaka daha zor olacak...cocuga bakan kisinin de anlamasi lazim..ona da okutsaniz faydasi olur mu ki? Ama o zaman da daha cok zaman alir...o zaman o da yasadikca gorwcek..Allah yardimciniz olsun...

Önceden her şey doğalken insanlar daha az hasta olurmuş. En azından bu kadar ciddi hastalıklar yaygın değişmir.
Kanser binde bir olurmuş, insanlar da onun için çok üzülürmüş.
Şimdi çevremde yaş sınırı olmaksızın o kadar çok kanser vakası var ki.
Hastaneler arttıkça bizim hastalıklarımız arttı resmen.
Hazır gıdalar hayatımıza girdikçe biz daha çok hasta oldu.
Ben de evlenmeden önce okuldan ibaret bir hayatım vardı, sonrasında iş kolik oldum. kızımı kucağıma aldığım gün hepsini elimle ittim. hayatımın tek rengi ve tadı o oldu..
tüm anneler için de öyle tabi..
İlaçsız yaptıklarını çok merak ediyorum eminim benim gibi bir sürü kişi.
Bir de kişiden kişeye değişebilecek bir şey. Birine iyi gelen, diğerine gelmeyebilir.
Bence hani böyle paylaşırsak herkes kendine göre bir şeyler yapabilir, ama tabi ilaçları çıkartalım da diyemiyoruz pat diye.

Hafif atlatmak icin degilde cabuk atlatmak icin burnuma limon suyu sıkıyorum. Hapsirttigi için daha cabuk kurtuluyorum:KK1:
Bi de tv doktordan dinlemistim cocugunuzu sogan gibi giydirmenize gerek yok terlemesin yeter demisti:KK56:
yakmıyor mu canım limon suyu. bir de bunu yaraysa çok fena olur. asitli sonuçta.

oky bari geyiğe taşısan olmaz mı? en azından genel paylaşım yaparız.
keşke taşıyabilsem. bu bölüm benim bölümüm değil. o yetkim yok. .bu bölümün editörü kim bilemiyorum ama sen mune a mesaj yaz. o sana söyler yada taşır.

Back
X