Çocuk Hastalıkları O minik burun neden tıkanıyor???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
sabah uyandığında oluyor ama dişlerini iyi fırçalamadığından ya da yeme sorunu olduğundan yani yemediğinden aslında koktuğunu düşünüyorum. ama kahvaltıdan sonra bitiyor diğer insanlar gibi, gün içinde yok.
senin dediğin gün içinde de devam eden bir ağız kokusu mu?
normalde horlamıyor ama burnu kapalı olunca bir tek o zaman horluyor.
Eger geniz eti var ise koku ve horlama her daim oluyormus hasta olmadigi zamanda

Eger geniz eti var ise koku ve horlama her daim oluyormus hasta olmadigi zamanda
ay çok şükür her zaman yok da yine de takipte kalayım bakalım.
şu çocuklar hasta olacağına biz olsak keşke böyle evde oynayıp zıplamayınca hayat çok boş geliyor.
normalde de "azcık otur" deriz ya.:KK45:

sakın gitme zaten canım ne güzel şeyler konuşuyoruz.
sen balık yağı falan kullanıyor musun?
Yok benim oglumun gida alerjsi var o yuzeen birkisel bir surup var sadece onu kullanabiliyotuz oda istahsiz oldugu donemde bitkusel oldugu icin icim tahat kullaniyorum ciddu anlamda istah aciyor
ve bagisikligi icinde etkiliymis
ozellikle antibiyotik sonrasinda yararli bakterileri cogaltmak icinde tavsiye ediliyor

ay çok şükür her zaman yok da yine de takipte kalayım bakalım.
şu çocuklar hasta olacağına biz olsak keşke böyle evde oynayıp zıplamayınca hayat çok boş geliyor.
normalde de "azcık otur" deriz ya.:KK45:
Ayni fikirdeyim cnm
Bindan iki gun once 13 aylik kuzenim kucagimda havale gecirdi omrumden omur gittti
ama kk sayesinde bir tevribem oldugundan mudahale edeboldim burdaki paylasimlar cok onemli gercekten

şu reklamda olanı kullanan var mı ya onu da merak ediyorum. otribebe.
normalde onun direk serum f. şeklinde olanı var da bu da deniz suyumuş.
netten baktım diğerlerine göre pahalı biraz 40 tl falan. ama işe yarıyorsa değer. tek dezavantajı açılan her ampul saklanmaması lazımmış.
onlar da keşke daha küçük yapsalarmış ya da diğer spreyler gibi olsaymış. farkı ne acaba?

Ayni fikirdeyim cnm
Bindan iki gun once 13 aylik kuzenim kucagimda havale gecirdi omrumden omur gittti
ama kk sayesinde bir tevribem oldugundan mudahale edeboldim burdaki paylasimlar cok onemli gercekten
en çok korktuğum şey benim de havale.bin şükür geçirmedik biz de yani çok korkarım. ateşten korkum o yüzden hala devam eder.
3 yaşından sonra azalıyor havale riski dedi dr. bir de anne baba geçirmediyse olasılık daha az demişti bana.

Yok benim oglumun gida alerjsi var o yuzeen birkisel bir surup var sadece onu kullanabiliyotuz oda istahsiz oldugu donemde bitkusel oldugu icin icim tahat kullaniyorum ciddu anlamda istah aciyor
ve bagisikligi icinde etkiliymis
ozellikle antibiyotik sonrasinda yararli bakterileri cogaltmak icinde tavsiye ediliyor
adı ne ki?
ben de düzenli olarak her akşam keçi boynuzu pekmezi veriyorum bir yemek kaşığı. onu da ağzında aft çıkmıştı ilaç adı altında veriyorum yoksa hayatta içmez. "ağız yaralarına iyi geliyor bu iç çıkmasın" diye pembe bir yalan söylüyorum. sonra eşime veriyorum, en son kendim aile boyu bir sıradan geçiriyorum herkesi yemekten sonra. hem tatlı niyetine iyi oluyor.1 aydır kullanıyorum sanki daha rahat nefes alıyorum.

en çok korktuğum şey benim de havale.bin şükür geçirmedik biz de yani çok korkarım. ateşten korkum o yüzden hala devam eder.
3 yaşından sonra azalıyor havale riski dedi dr. bir de anne baba geçirmediyse olasılık daha az demişti bana.
Cnm bendr korkardim ilk defa cevremde birinde oldu
Anne babada yok aslinda
ateste 38 lerdeyken oldu
6 yasinda kadar ruskli dedi dr

adı ne ki?
ben de düzenli olarak her akşam keçi boynuzu pekmezi veriyorum bir yemek kaşığı. onu da ağzında aft çıkmıştı ilaç adı altında veriyorum yoksa hayatta içmez. "ağız yaralarına iyi geliyor bu iç çıkmasın" diye pembe bir yalan söylüyorum. sonra eşime veriyorum, en son kendim aile boyu bir sıradan geçiriyorum herkesi yemekten sonra. hem tatlı niyetine iyi oluyor.1 aydır kullanıyorum sanki daha rahat nefes alıyorum.
Canim eger iciyorsaniz keci boynuzu ozunu tavsiye ederim sicak islemde gormemis hem bende kullaniyorim cocuklara
Bu arada surubun adi apetizer
iatah sorunumu var kuzunun

ateş için soğuk bantlar varmış. benim kullanan arkadaşım var. netten satın almış. fena da değil dedi aslında. bu kış belki alabilirim ben de. kullanan var mı?

Canim eger iciyorsaniz keci boynuzu ozunu tavsiye ederim sicak islemde gormemis hem bende kullaniyorim cocuklara
evet canım iştah sorunu var. ama buna rağmen boy ve kilo fena değil. 4 yaş 4 aylık 111cm 18 kilo o yüzden kronik sorun haline getirmiyorum.kaliteli az yesin diyorum ama içim içimi yiyor.
keçi boynuzu özünü nereden bulabilirim?
nasıl bir şey o da pekmez gibi mi? sıvı mı?

bu eczanelerde var mı? araştıracağım bunu canım saol.

adı ne ki?
Soğuk kanlı olabildin mi o an? Nasıl şimdi bebek?
Cok panik bir insan oldugum halde cok soguk kanliyfim kimsenin bilgisi yoktu kalabaliktik ta o an ona sadece ben yardim edebilirdin
iki uc dakika beklenen atak tam 17 dk surdu anne sinir krizi gecirdi ay cok kotuydu
cok sukur iyi bebegimiz ama on dk gectigu icinbeyin filmleri cekilcek iki hafta sonra

Cok panik bir insan oldugum halde cok soguk kanliyfim kimsenin bilgisi yoktu kalabaliktik ta o an ona sadece ben yardim edebilirdin
iki uc dakika beklenen atak tam 17 dk surdu anne sinir krizi gecirdi ay cok kotuydu
cok sukur iyi bebegimiz ama on dk gectigu icinbeyin filmleri cekilcek iki hafta sonra
gerçekten çok uzun sürmüş.
nasıl başladı nasıl devam etti anlatır mısın biraz? 17 dk geçmez ya kadın için.
inşallah tertemiz çıkar kuzu

10 dk sonra özel sektörün işi bitecek çok şükür:KK45:
ancak genel bir paylaşım yapalım. konu sadece burun değil.
tüm tecrübelerimizi, deneyimlerimizi paylaşalım. her türlü durum, hastalık, davranış ama her şey.. yeter ki çocukları ilgilendirsin.
ben çok güzel şeyler çıkacağından eminim.
paylaşımda bulunan herkese teşekkürler..
iyi akşamlar yarın görüşürüz:KK68::KK31::KK55::KK52:

cok
Gec kaldim biliyorum...
Herhangi bir enfeksiyon gecirdiginde en ufak bir gripten bile olabilcek kulak iltihabı ve kulaga vurmasinda kulak ve burun boslugu arasindaki oztaki borusunda odem olusmasi demektir...o bolgede bir sivi vardir ve devamli o boslukta devir daim yapar...ornek vereyim goz yasi gibi dusunun...Öztaki borusunda ödem olduğu zaman sıvının devir daim yapamamasından ötürü arka tarafda birikiyor ayrica kulaga baski yapiyor...yani ödem inmedi takdirde kulak geçici düzeliyor sonra tekrarlama ihtimali yüksek. ..bunun icin yapilacak tek sey o odemi gidermeye calismaktir..o da ancak burun damlalari ya da spreyi ile olur..doktorlarin cogu neden bu durumda antibiyotigin yaninda burun spreyi veriyor saniyorsunuz? Ben sahsen sadece burun tikanikligi icin zannediyordum...ama oyle degilmis:KK43:tabii verdikleri yontem bir sure ise yariyor...sonra yeniliyor deniyor...Burun damlası yardımı ile ödem çözülüyor. ..Eğer çokciddi bir oödem yoksa serum fizyolojik. bile yeterli ödemi açmak için çooook ağrısı varsa soylediklerinizi anlamiyorsa vs...ödem ciddi demektir. .o zamanda ancak;

Iliadin Pediatric burun DAMLAsi (sprey degil)yan yatar posizyonda 2 damla sık birkaç dakika bekle sonra diğer yanına dön aynısşekilde uygula...günde 2 kere 2ser damla olacak sekilde 3 gün tamamen düzelmez ise 5 gün en fazla kullanabilirsiniz...kulak iltihabı na en iyi o geliyor gozlemledigim kadari ile...ve bir süre yatabilirse daha iyi...sonra serum fizyolojik. Devam...yalnız burun damlası damlatildiktan sonra buruna herhangi birsey damlatilamaz burun temizliği yapılacak ise damla dan önce serum fiz.ile yapilmasi lazım. ..çocuğunuzu telefonla konuşturun. .karşı tarafın ne dediğini duyabiliyor ve anlayabiliyorsa sorun yok ya da gecmis demektir...

"]merakla beklıyorum

Herhangi bir enfeksiyon gecirdiginde[/QUOTE]
cok güzel detaylı anlatmışsınız sagolun, ben hemen ılac vermeyen annelerdenim takviyelerle atlatmaya çalışırım.
yıne bır kere boğazı hafıf kızarmış deyıp antıbıyotık yazdı doktor , vermedim tabı. çocuk gayet ıyıydı devamında, 2 gun sonra gece atessız havale gecırdı ve sabah kalktığında kafasını yastıktan kaldıramadı ( yastık yapışmıştı) meğer kulağının zarı patlamış!! cocugum acıdan kıvrandı günlerce, sımdı de en ufak hastalığında kulağına bısey olur mu dıye korkuyorum acıkcası

bu eczanelerde var mı? araştıracağım bunu canım saol.
Evet evet var
gerçekten çok uzun sürmüş.
nasıl başladı nasıl devam etti anlatır mısın biraz? 17 dk geçmez ya kadın için.
inşallah tertemiz çıkar kuzu
Canim gun icinde inisli cikisli atesi vardi fakat 39 u gecmedi 38.3 tu dus aldiralim dedik ve birden goz sabitlendi vucut kasildi ayaklar ice dogri ve bilincini kaybetti hemen aldim sola yatirdik salya cigerw kacmadin diye ve dilini sabitledim zaten cene kilitlendi parmagimi simkisi disleri dili kacmadi
sukur ki oksijensiz kalma dirumu oomadi
17 dk gecmedi hirde yazlik biryerdektik ambulan ls gelememedi
iki kezde ambulansa ta gecirdi kuzum

Cok
cok

Herhangi bir enfeksiyon gecirdiginde
cok güzel detaylı anlatmışsınız sagolun, ben hemen ılac vermeyen annelerdenim takviyelerle atlatmaya çalışırım.
yıne bır kere boğazı hafıf kızarmış deyıp antıbıyotık yazdı doktor , vermedim tabı. çocuk gayet ıyıydı devamında, 2 gun sonra gece atessız havale gecırdı ve sabah kalktığında kafasını yastıktan kaldıramadı ( yastık yapışmıştı) meğer kulağının zarı patlamış!! cocugum acıdan kıvrandı günlerce, sımdı de en ufak hastalığında kulağına bısey olur mu dıye korkuyorum acıkcası[/QUOTE]
Cok gecmia olsin arkadasim

Evet evet var

Canim gun icinde inisli cikisli atesi vardi fakat 39 u gecmedi 38.3 tu dus aldiralim dedik ve birden goz sabitlendi vucut kasildi ayaklar ice dogri ve bilincini kaybetti hemen aldim sola yatirdik salya cigerw kacmadin diye ve dilini sabitledim zaten cene kilitlendi parmagimi simkisi disleri dili kacmadi
sukur ki oksijensiz kalma dirumu oomadi
17 dk gecmedi hirde yazlik biryerdektik ambulan ls gelememedi
iki kezde ambulansa ta gecirdi kuzum
cok teşekkür ederım, ınsallah sızınkı de bıran once geçer allah sıfa versın de gecıp gıtsın hemen

Back
X