Çocuk Hastalıkları O minik burun neden tıkanıyor???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Yorumlari okumadim yazilmissa kusura bakmayin ama alerji testi yaptirdiniz mi hic?

Benim burnum da geceleri cok tikanir, her turlu doktora gorunmustum en sonunda alerjik oldugu ortaya cikti. Surekli alerji ilaci kullanmak istemiyorum. Doktoruma kalsa surekli kullanacagim cunku alerjim oldugu seylerin listesini gorseniz inanamazsiniz. Ama alerjen maddeleri eve sokmadigimda mesela evimde hic hali yok daha rahat uyuyorum. Hos kedi kopek kus tuyune de alerjim var ama bu konuda yasagi deldim

Cok degisik seylere alerji cikabiliyor.
 
Yazan olmuş mudur bilmiyorum. Kardeşimin de sürekli tıkanıktı burnu ve çok sık grip olurdu. Meğer geniz eti varmış. Aldırdık onu 6 yaş gibi de rahata erdi çocuk.
Evet bunu çok yazan oldu. Ben şimdiye kadar hiç şüphelenmedim ama o kadar dr ye gittik onların da anlaması lazımdı sanki o yüzden bu soru işareti hiç olmadı bende. Ama ilk fırsatta özellikle buna baktıracağım. Aldıranlar çok rahat gerçekten.
 

evet maalesef basıyorlar antibiyotiği
diyorum vermesem "iltihap kapmış vermezsen düzelmez" diyolar
vicdan yapıyorum o zaman da
neyse inşallah olmazlar kolay kolay grip
Allah daha beterinden korusun tabi...
 
Antibiyotiksiz bir hayatı desteklerken ona mahkum olmanın acısını çekiyorum. Her kış ilaç şişesini gördükçe lanet getiriyorum.

Ben daha önce bu forumda duydum Umca'yı da almadım. Sen de iyi diyorsan ki bitkiselmiş eczacı da demişti. Şimdi netten baktım baya iyi yorumlar var. Bunu da alınacaklar listesine ekledim.
 
KL 0m

Istanbul marmara Üniversitesi pendik eğitim ve araştırma Hastanesi. ..sorun varsa lutfen gidin özel hastanelere kalsaydik ameliyat edeceklerdi.ben eşimi zorladım illa birde oraya gidelim diye...

Burun canım burun tıkanıklığı işte. ..dur ben sana neden kulağa vurduğunu anlatacam. ..az bi bekle..
 
merakla beklıyorum
 
Yaptırmadım alerji testi ama bunu da yaptırmak lazım aslında. En azından hayatında 1 kere çocuğun nelere alerjisi olup olmadığını öğrenmek lazım.

Ya ne kadar değişti bu çocuk bakımı olayları geçmişten bu yana.. Eski kuşak nasıl büyümüş, şimdiki çocuklar nasıl büyüyor?
 
Öksürük için de soğan, zencefil harici bir şey varsa paylaşırsanız güzel olur..

Forumdan biri o zaman boza demişti. Ben çok severim de kızım hiç sevmez. Zorla birkaç gün içirdim ama hiç faydası olmadı. O arkadaş da "benimkini ilk gün kesiyor" demişti.
 

mutlaka yaptirmanizi tavsiye ederim cunku ben hala bazen agliyorum geceleri uyuyamiyorum burun tikanikligindan. O zaman sprey kullaniyorum ama 3 gunden fazla kullanmiyorum bagimlilik yapmasindan korktugum icin.
Geniz eti ya da burun ile ilgili bir problem degilse alerji olmasi cok muhtemel bir sonuc.
 
Ne kadar karışık insan vücudu. Olabilir gerçekten. Depresyon bile vitamin eksiliğiyle ilgili bir durumsa her şey olabilir gerçekten.

Karışık ama her doktor da ayrı telden çalışıyor. Herkes kendini çok beğeniyor,doktorlardan yani.
 

Burnum minik değil yani koca kız oldum ama tıkanma problemi bende de var. Grip olmasam bile nefes almamda bir problem var. Özellikle geceleri. Mesela elimle burnumun bir tarafına bastırıp tek taraflı nefes alıyorum. Sol taraftan daha rahat nefes alıp verirken sağ taraftan çok zor alıp veriyorum. Son 1,5 yılda oldu bu. Sanırım burun etimde büyüme var.
 
Geçmiş olsun, benim de tıkandığı zaman resmen ölecekmişim gibi hissediyorum. O yüzden ne yapacağını bilmeyen minikler için daha vahim.

Ben tıkanık burun açma tekniklerini araştırmıştım bir ara. Bazıları gerçekten işe yarıyor.

Mesela sol burnunu açmak için kafanı sağa doğru eğ bir süre öyle kal ya da sağ kulağın yani kafanın üzerine yat. Açıldığını göreceksin. Tam tersi için diğeri..

Başka bir metot da amuda kalkmak..şaka değil gerçek. Ama benimki daha çok tıkanmıştı deneyinde..

Senin tek taraflı bir durum varsa gerçekten et büyüme yapmıştır. Ama ilginç olan nüks edebiliyormuş ameliyattan sonra. Bir yıl sonra falan yeniden olman gerekebiliyormuş.
 
Cnm oğlandan önce ayrıldım işten.elbette zor. Oğlan kaza kurşunu iyiki olmuş paşamda. Evde yardmcm var yarı zamanlı geliyor. Eşimde saolsun yardmcı çok. Oğlan bu Arabi haydut modunda lâfdan pek anılacak yaşta değil.kpssye hazırlanıyorum devlet olursa işe başlarım. Yoksa düşünmüyorum. Benm verdiğim marka çok iyi bi dene istesen.
 
Allah bağışlasın. Ben de şu günlerde 2. Yi düşünmeye başlamıştım. Şimdiye kadar zor geliyordu bu mükemmeliyetçilik psikolojisinden sonra. Ama artık istiyorum. Gelecek ay "hamileyimmmmm" diye topik açarsam şaşırmayın.

Senin dediğin hangi markaydı not alamadım ben.
 
sinüzit olabilirmi ipek?
 
Konu adını "burun tıkanma sorunsalı" olarak değiştirsem mi diyorum
 
İnşlh 2. Şart bazen aileler bencillik yapıyor gezmeden eğlenceden rahatlarından ödün vermeyerek kendileri gibi bencil kimlikler yetiştiriyorlar. Senin zmnın gelmiş bence eve neşe huzur bereketinde beraber getiriyor yeni bebek. Rabbim gönlüne göre versin dostum. Unımer yada tonımer tonımer brz daha pahalı ama aynı ikiside. Ben unımer kullanıyorum şimdi. Yaz kış kullandık hep . Artık bebeklikten alışdıgı için o minik burnuna indi tutuyor sık diye.
 
gecen sene atynı durumu uzun sure yasadık buarada ,
en son artık hastane hastane kbb gıtmekten gına geldı son bır defa gıdıcem dedım ve guzel bır doktorla karsılastık
genız etı yok
ancak burun delıklerı bıraz daha ufak ve ıcerısı dar
hafıfte bır sinüzit baslangıcı var dedı suyla bır toz karıstırıyrosun koca bır sıse burnuna sıkıyorsun fılan baya kullandık sonra bıraktık
artıkb u sene olursa gene aynı sey bu sefer onde gelen buyuk hastanelerden bırıne goturecegım
buarada peteklere bızede su ve vıcky koyun haftada bır dedı
ondanda yapacagım petekler yanmaya basladıgı zaman
 
sinüzit olabilirmi ipek?
Bende vardı o çocukken beter bir şey ya. Anlamam lazım öyle olsaydı yani alın bölgesi falan ağrı yapması lazımdı.

Bana denilenlerden en çok alerji gibi geldi, yazın hiç olmuyor ama o da geniz genişlediği içinmiş sıcaktan. Baktırmak lazım.

Ay cute bu hastane de çok komik oluyor evde dakka başı tuvaleti gelen çocukları orada bir türlü yapamıyor.

Ben merkezden baya uzaktayım o yüzden eşim halleder hastane işlerini. Geçen kış rutin bir kontrol yaptıralım dedik. İdrar ve gaita lazım.. eşim aradı söyleniyor "ben nerde yaptırcam şimdi bunun çişini"

Ben: bul bir yer.

Eşim: oraya gelelimç

Ben: nee ben o kadar insan içinde bir çiş kaka yaptırmaya mı çalışcam? Şehir dışında olsam ne yapacaktın??

Eşim: oturduğun yerden talimatları yağdıracağına kendin gelseydin..ve kapanır..

10 dk sonra: kadın erkek karışık wc varmış. Çişini yaptı da kakasını yapamıyor.

Ben: yapmaz sabah 9-10 kaka saati.

Eşim: ee napcaz...

Doktor demiş ki gece yaparsa getirin bırakın laba. Ama yaptıktan yarım saat içinde bakılması lazım.

Gece boyu biz bekleriz yapmaz.

Sabah annem bu wc ye girince eşimi arar ve elinde bir kaka torbasıyla benimki hastaneyeee..

Ben de netten sonuçlara....
 
ipek gene konu bebemi DDDDDDDDDD
konu nereden geldı 2. bebeye yaw
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…