Evet bunu çok yazan oldu. Ben şimdiye kadar hiç şüphelenmedim ama o kadar dr ye gittik onların da anlaması lazımdı sanki o yüzden bu soru işareti hiç olmadı bende. Ama ilk fırsatta özellikle buna baktıracağım. Aldıranlar çok rahat gerçekten.Yazan olmuş mudur bilmiyorum. Kardeşimin de sürekli tıkanıktı burnu ve çok sık grip olurdu. Meğer geniz eti varmış. Aldırdık onu 6 yaş gibi de rahata erdi çocuk.
Aslında tıp fakültesindeki doktorlardan biri boğaz kültürü yapılmadıkça kesinlikle antibiyotik vermeyin çocuklarınıza diyor. Ama istinasız her doktor da soğuk algınlığına yazıyor, boğazlarına baktıktan sonra.. şimdiye kadar "gel bir boğaz kültürü yapalım" diyen olmadı. Sadece 1 kere çok detaylı yaptırdık her şeyi geçen sene o kadar o da tükürüktü galiba.
Antibiyotiksiz bir hayatı desteklerken ona mahkum olmanın acısını çekiyorum. Her kış ilaç şişesini gördükçe lanet getiriyorum.sewındım cunku ben bıseyı hatırlayamazsam catlarım
kucuk bı sıse, suyla ya da meyve suyuyla karıstırabılıyosun ama ben dırekt kasıkla verıyorum. hastalanınca da takvıye olarak verıyorum ama hastalanacağını hıssettıgım zaman hemen verıyorum bence faydası var, hafıf atlatmasını sağlıyo . bır antıbıyotık düşmanı olarak antıbıyotıksız atlatabılıyoruz cogunlukla
yazdıklarınız çok mantıklı geldı, benım kızımda da genız etı var, her usutmesı kulağına vurur hemen ben de etllakalıolabılır dıyordum. hanı doktora gıttınız acaba? hangı sehır?
merakla beklıyorumKL 0m
Istanbul marmara Üniversitesi pendik eğitim ve araştırma Hastanesi. ..sorun varsa lutfen gidin özel hastanelere kalsaydik ameliyat edeceklerdi.ben eşimi zorladım illa birde oraya gidelim diye...
Burun canım burun tıkanıklığı işte. ..dur ben sana neden kulağa vurduğunu anlatacam. ..az bi bekle..
Yaptırmadım alerji testi ama bunu da yaptırmak lazım aslında. En azından hayatında 1 kere çocuğun nelere alerjisi olup olmadığını öğrenmek lazım.Yorumlari okumadim yazilmissa kusura bakmayin ama alerji testi yaptirdiniz mi hic?
Benim burnum da geceleri cok tikanir, her turlu doktora gorunmustum en sonunda alerjik oldugu ortaya cikti. Surekli alerji ilaci kullanmak istemiyorum. Doktoruma kalsa surekli kullanacagim cunku alerjim oldugu seylerin listesini gorseniz inanamazsiniz. Ama alerjen maddeleri eve sokmadigimda mesela evimde hic hali yok daha rahat uyuyorum. Hos kedi kopek kus tuyune de alerjim var ama bu konuda yasagi deldim
Cok degisik seylere alerji cikabiliyor.
Yaptırmadım alerji testi ama bunu da yaptırmak lazım aslında. En azından hayatında 1 kere çocuğun nelere alerjisi olup olmadığını öğrenmek lazım.
Ya ne kadar değişti bu çocuk bakımı olayları geçmişten bu yana.. Eski kuşak nasıl büyümüş, şimdiki çocuklar nasıl büyüyor?
Ne kadar karışık insan vücudu. Olabilir gerçekten. Depresyon bile vitamin eksiliğiyle ilgili bir durumsa her şey olabilir gerçekten.mutlaka yaptirmanizi tavsiye ederim cunku ben hala bazen agliyorum geceleri uyuyamiyorum burun tikanikligindan. O zaman sprey kullaniyorum ama 3 gunden fazla kullanmiyorum bagimlilik yapmasindan korktugum icin.
Geniz eti ya da burun ile ilgili bir problem degilse alerji olmasi cok muhtemel bir sonuc.
Herkese Merhaba,
Doğum yaptıktan ve kızım 1,5-2 yaşına geldikten sonra gebelik-çocuk büyütme gibi topiklerden uzaklaştım. BDV daha kalabalık olduğu için de konuyu buraya açıp daha çok bilgi akışını sağlamak amacım. O yüzden en azından cumartesine kadar BDV de kalırsa bir çok kişiye yararlı olacağını düşünüyorum.
Sevgili yöneticiler ctsine kadar BDV de misafir olabilir mi tıkanık burun derdim?
Aslında genel anlamda bir paylaşım olsun istiyorum; ilk aklıma gelen tıkanık burun. Kış gelmeye başlayınca dolapta biten cold mixler, serum fizyolojikler bilmem neler bilmem neler yine derdim olmaya başladı..
Kış geliyor neler yapıyorsunuz çocuklarınız için?
Benim en büyük sorunlarımdan biri gece tam yatacağım...
"anneeeee nefes alamıyorum" hasta değil ama burnu tıkanık.. neyse açıyoruz bir şekilde.
Bu sefer ben yatağa giriyorum sabah okulda bu çocuk tıkanırsa ne yapar. Hani büyük adam olsa bir şekilde işini görür ama bu acı çeker. Bilmeyen yoktur da ben yine söyleyeyim kızım 4 yaş 4 aylık.
Siz neler yapıyorsunuz hastalıkları hafif atlatması için? İlaç kullanmadan geçiştirebilmek için vs vs..
Doğru bildiğimiz yanlışlar neler bu konuda veya yanlış bildiğimiz doğrular? Birlikte tartışalım.
Geçmiş olsun, benim de tıkandığı zaman resmen ölecekmişim gibi hissediyorum. O yüzden ne yapacağını bilmeyen minikler için daha vahim.Burnum minik değil ama tıkanma problemi bende de var. Grip olmasam bile nefes almamda bir problem var. Özellikle geceleri. Mesela elimle burnumun bir tarafına bastırıp tek taraflı nefes alıyorum. Sol taraftan daha rahat nefes alıp verirken sağ taraftan çok zor alıp veriyorum. Son 1,5 yılda oldu bu. Sanırım burun etimde büyüme var.
Cnm oğlandan önce ayrıldım işten.elbette zor. Oğlan kaza kurşunuCanım ya senin 1 tane var sanıyordum. Maşallah diyelim. Zor olmuyor mu? Çalışıyorsun da..
Okyanus suyunu ben de aldım. Bir kere kendi tıkanık burnumda kullandım açmadı. Yani en iyi en pahalı hangisi ise servet döküp almaya razıyım. Doğal hani diyoruz ya...bak ben de keçi boynuzu pekmezi içiriyorum günde 1 yemek kaşığı kadar, ben ve eşim de içiyoruz. İnanılmaz faydalı... soğan, turp bal karışımlarını benim kızım kesinlikle içmiyor. İçen çocuklara maşallah diyorum.
Allah bağışlasın. Ben de şu günlerde 2. Yi düşünmeye başlamıştım. Şimdiye kadar zor geliyordu bu mükemmeliyetçilik psikolojisinden sonra. Ama artık istiyorum. Gelecek ay "hamileyimmmmmCnm oğlandan önce ayrıldım işten.elbette zor. Oğlan kaza kurşunuiyiki olmuş paşamda. Evde yardmcm var yarı zamanlı geliyor. Eşimde saolsun yardmcı çok. Oğlan bu Arabi haydut modunda lâfdan pek anılacak yaşta değil.kpssye hazırlanıyorum devlet olursa işe başladı. Yoksa düşünmüyorum. Benm verdiğim marka çok iyi bi dene istesen.
Konu adını "burun tıkanma sorunsalı" olarak değiştirsem mi diyorumCnm oğlandan önce ayrıldım işten.elbette zor. Oğlan kaza kurşunuiyiki olmuş paşamda. Evde yardmcm var yarı zamanlı geliyor. Eşimde saolsun yardmcı çok. Oğlan bu Arabi haydut modunda lâfdan pek anılacak yaşta değil.kpssye hazırlanıyorum devlet olursa işe başlarım. Yoksa düşünmüyorum. Benm verdiğim marka çok iyi bi dene istesen.
İnşlh 2. Şart bazen aileler bencillik yapıyor gezmeden eğlenceden rahatlarından ödün vermeyerek kendileri gibi bencil kimlikler yetiştiriyorlar. Senin zmnın gelmiş bence eve neşe huzur bereketinde beraber getiriyor yeni bebek. Rabbim gönlüne göre versin dostum. Unımer yada tonımer tonımer brz daha pahalı ama aynı ikiside. Ben unımer kullanıyorum şimdi. Yaz kış kullandık hep . Artık bebeklikten alışdıgı için o minik burnuna indi tutuyor sık diye.Allah bağışlasın. Ben de şu günlerde 2. Yi düşünmeye başlamıştım. Şimdiye kadar zor geliyordu bu mükemmeliyetçilik psikolojisinden sonra. Ama artık istiyorum. Gelecek ay "hamileyimmmmm" diye topik açarsam şaşırmayın.
Senin dediğin hangi markaydı not alamadım ben.
Bende vardı o çocukken beter bir şey ya. Anlamam lazım öyle olsaydı yani alın bölgesi falan ağrı yapması lazımdı.sinüzit olabilirmi ipek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?