Çocuk Hastalıkları O minik burun neden tıkanıyor???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
O minik burunlar bızımde hep tıkalı malesef

Genız etı ve bademcık amelıyatı yaptırdım bakalım bu sene nasıl gececek

Kbb doktoru genız etı buyuk fılan dedı mı canım

O buyuk olunca çok hasta oluyorlarmıs

Geçmiş olsun...daha rahat olur çünkü hastalıkta sisen çocuğu rahatsız eden lenf bezi vücuttan azalmış oldu...o sebeblerden hafif atladır...bBoğaz şikayetleri zaten bayagi bitecek. ...Ancak görünmeyen bademcikten var vücudumuzda o yüzden hasta olma ihtimali de var...
Bize de çok Dr. Öyle dedi..ameliyat şart dedi. Sonra araştırma hastanesine gittik.dr.muayenesinde evet geniz eti var ama ameliyat değil dedi..çok ilgili ve bilgilendirdi. Teshisini testler de doğruladı. ....bizim burun tıkanıklığı ve geniz eti vardı. .onun dediği ise geniz eti hasta yapmaz...çeşit li enfeksiyon lardan dolayı çocuk hasta olur geniz eti lenf bezi olduğu içinhhastalandı gında şişme yapar çocuğu rahatsız eder...Eğer öyle olsa idi yetişkin insanlar da da geniz akıntısı vs.olurdu..ki yetişkin insanda geniz eti olma.olmaz. .sen düşün kararını ver ama ameliyat düşünmeni tavsiye etmiyorum.. dedi ki biz son 1 sene haziran kadar çoook hastaydik. ..

konu açılmışken soyleyeyim oğluma da kulak sıvısı var diye verdikleri ilacın zararı ni öğrenince şok oldum..onada geniz eti kulak sıvısı için ameliyat demişlerdi. ..2si içinde araştırmaya gittik iyi ki gitmisiz. ..oğlumun kulakları tamamen iyi çıktı. .ve biz 1 senedir Dr. Tedavisi görüyordu. ..artik özelleştirme yapılan testlerin bile doğruluğundan şüpheliyim ne yazik:(

konu sahibi çok güzel paylaşım olacağından eminim...lütfen kaldırması yaaa..

Benim kızımda da burnu tıkanıklığı var ,geçen Dr gittiğimizde sterimar isimli bir deniz suyu verdi iyi geldi rahatlamasini sağladı ayrıca tuzlu su önerdi henüz biz denemedik ama faydali olacağını söyledi. ..sizin yazın da oluyor mu burun tıkanıklığı ?
Yazın olmuyor. Bir tek kışın oluyor.

Sen memnun kaldıysan ben de deneyebilirim bu deniz suyunu, yeni bir tane alacağım, marka arıyorum.

Menşesi neresiymiş?

Bişey söylüyeyim mi bende sigarayı artırdığımda burnum tıkanıyor, kolay kolayda (zaman açısından) geçmiyor. bak mesela yazın tatilde bayaa bir azalttım 4gündür okul açıldı sigara içme fırsatım çok oldu, şu an bile nefes alırken hissediyorum çok hafif bir tınıklık olmuş.. sigara öyle bişey ki biz içmesek üst komşu balkonunda içse kokusu eve gelebiliyor, demek ki dumanıda geliyor
Bırak canım sigarayı, bırakmaya çalış. Hiç yararı yok ki.

Tabi demesi kolay bunun da..

Öğretmenlerin çoğu içiyor hele eskiden bizim zamanımızda sigara yasağının olmadığı dönemde öğretmenler odası duman altı olurdu. Sis bombası patlatılmış gibi.:KK45:

Geçmiş olsun...daha rahat olur çünkü hastalıkta sisen çocuğu rahatsız eden lenf bezi vücuttan azalmış oldu...o sebeblerden hafif atladır...bBoğaz şikayetleri zaten bayagi bitecek. ...Ancak görünmeyen bademcikten var vücudumuzda o yüzden hasta olma ihtimali de var...
Bize de çok Dr. Öyle dedi..ameliyat şart dedi. Sonra araştırma hastanesine gittik.dr.muayenesinde evet geniz eti var ama ameliyat değil dedi..çok ilgili ve bilgilendirdi. Teshisini testler de doğruladı. ....bizim burun tıkanıklığı ve geniz eti vardı. .onun dediği ise geniz eti hasta yapmaz...çeşit li enfeksiyon lardan dolayı çocuk hasta olur geniz eti lenf bezi olduğu içinhhastalandı gında şişme yapar çocuğu rahatsız eder...Eğer öyle olsa idi yetişkin insanlar da da geniz akıntısı vs.olurdu..ki yetişkin insanda geniz eti olma.olmaz. .sen düşün kararını ver ama ameliyat düşünmeni tavsiye etmiyorum.. dedi ki biz son 1 sene haziran kadar çoook hastaydik. ..

konu açılmışken soyleyeyim oğluma da kulak sıvısı var diye verdikleri ilacın zararı ni öğrenince şok oldum..onada geniz eti kulak sıvısı için ameliyat demişlerdi. ..2si içinde araştırmaya gittik iyi ki gitmisiz. ..oğlumun kulakları tamamen iyi çıktı. .ve biz 1 senedir Dr. Tedavisi görüyordu. ..artik özelleştirme yapılan testlerin bile doğruluğundan şüpheliyim ne yazik:KK43:

yazdıklarınız çok mantıklı geldı, benım kızımda da genız etı var, her usutmesı kulağına vurur hemen ben de etle alakalı olabılır dıyordum. hanı doktora gıttınız acaba? hangı sehır?

minnak burnunu sevsinlerrr:KK33:

bi fikrim yada tecrübem yok

ama çocuklar ve sevimliliği ise konu dalarım konuya

ALLAH cc şifalar versin inşALLAH

ıpek hanım benım kızımda 5 olacak ekımde, umca dıye bı damla verıyorum ben hasta olacağını hıssettıgımde. bu damla tamamen bıtkısel afrıkada bı bıtkının kokunun suyuymuş, ıyılestırmıyor ama bagısıklıgı gelıstırıyormus. ben faydasını goruyorum acıkcası

Merhaba İpek :)
Çocuğum yok ama baş belası bir geniz akıntım ve kronik farenjitim var. Yaz-kış sürekli boğazım iltihaplı ancak 1,5 aydır Solgar Omega 3 950 kullanıyorum. İki haftadır hiç hissetmedim farenjitimi ve geniz akıntımı. Doktor direncim arttığı için diyor, çocuk doktoruna danışarak böyle bir takviyeye başlasan faydası olur mu acaba, hastalanmadan direnci arttırmak daha iyi gibi
Merhabaaaa:KK31:

Solgar dedin mi akan sular durur. Piyasadaki tüm multi vitaminleri denemiş biri olarak Solgar'dan gördüğüm yararı hiç biri vermedi. Geçen balık yağı almak için gittim eczaneye çocuk için solgar'ın da var biliyorum ama yoktu orada başka bir şey aldım çıktım.

Bu arada senin şapı bulamadım. Birkaç aktara sordum toz halinde çıkardı bana. Yani yemeğe katmak için falan sanırım. Başka kullanım şekli gelmiyor aklıma.:KK72:

Annem Ankara'da ona söyledim bak dedim oraya.

konu açılmışken soyleyeyim oğluma da kulak sıvısı var diye verdikleri ilacın zararı ni öğrenince şok oldum..onada geniz eti kulak sıvısı için ameliyat demişlerdi. ..2si içinde araştırmaya gittik iyi ki gitmisiz. ..oğlumun kulakları tamamen iyi çıktı. .ve biz 1 senedir Dr. Tedavisi görüyordu. ..artik özelleştirme yapılan testlerin bile doğruluğundan şüpheliyim ne yazik:KK43:

İnanamıyorum ya. Baksana kime inanacaksın işte. Doğru doktoru bulmasaydın belki ameliyat olacaktın ki doktorlar artık niyeti bozmuş. İşi ticarete dökmüş çoğu. Hemen her şeye ameliyat diyorlar.

Bir arkadaşım bel ağrısı için gitti fıtık başlangıcı çıktı ameliyat demiş. Son çare mi diye başka bir yere gitti "asla ameliyat olma gerekli değil" demiş.

Yani ben de o yüzden mecbur kalmadıkça doktora götürmeyi sevmiyorum. Hastane ismi vermek istemiyorum ama 1. Sınıf hastanede dünya para verip tüm çocuk doktorlarına götürdüm sırasıyla yeminle hiç biri adam gibi bakmıyor. Yani istediğim gibi çıkmadı.

yorumların hepsini okuyamadım. yazan oldu mu bilmiyorum.
kızım küçükken burnu tıkanınca deniz suyu damlatırdım. hatta eczanelerde okyanus suyu olanlar bile var.
yazın gittiğimiz temiz denizden şişeye doldurur buzdolabında saklar, sonra da kullanırdım.
özellikle bozcaadanın tertemiz denizinin sularını çok kullandım.

ıpek hanım benım kızımda 5 olacak ekımde, umca dıye bı damla verıyorum ben hasta olacağını hıssettıgımde. bu damla tamamen bıtkısel afrıkada bı bıtkının kokunun suyuymuş, ıyılestırmıyor ama bagısıklıgı gelıstırıyormus. ben faydasını goruyorum acıkcası
İşteeeee buuuuuu..:KK73:

Umca...

Sabahtan beri U harfli şeyleri arıyorum nette.

Bir arkadaş daha dedi bunu da netten baktım, sonra eczaneye gittim, almadım nedense çok duyulmamış diye.

Biraz anlatır mısın nasıl kullanımı falan? Küçük bir şişeydi sanırım..gerçekten faydası var mı?

yorumların hepsini okuyamadım. yazan oldu mu bilmiyorum.
kızım küçükken burnu tıkanınca deniz suyu damlatırdım. hatta eczanelerde okyanus suyu olanlar bile var.
yazın gittiğimiz temiz denizden şişeye doldurur buzdolabında saklar, sonra da kullanırdım.
özellikle bozcaadanın tertemiz denizinin sularını çok kullandım.
Bir çok kişi kullanıyor sanırım.

Ama para verince daha tatlı oluyor sanırım.:KK69:

Yani ben de tatile gittiğimde alabilirdim ama almadım hiç nedense.

Hatta Akdeniz en tuzlu %38 tuzluluk oranına sahip, Marmara %18 falan sanırım ama işe yarar herhalde.

Çok olunca kıymetli olmuyor sanırım, azıcık şeye çok para vereceksin ki kıymeti olsun.

Uzak el değmesi zor bir yerden alınsa ne güzel olur. Tekneyle açılanlar falan...

Umca arada kaynamasın. Kullanan, bilen falan var mı?

Ben almayı düşünüyorum bu sene..

Herkese Merhaba,

Doğum yaptıktan ve kızım 1,5-2 yaşına geldikten sonra gebelik-çocuk büyütme gibi topiklerden uzaklaştım. BDV daha kalabalık olduğu için de konuyu buraya açıp daha çok bilgi akışını sağlamak amacım. O yüzden en azından cumartesine kadar BDV de kalırsa bir çok kişiye yararlı olacağını düşünüyorum.

Sevgili yöneticiler ctsine kadar BDV de misafir olabilir mi tıkanık burun derdim?

Aslında genel anlamda bir paylaşım olsun istiyorum; ilk aklıma gelen tıkanık burun. Kış gelmeye başlayınca dolapta biten cold mixler, serum fizyolojikler bilmem neler bilmem neler yine derdim olmaya başladı..

Kış geliyor neler yapıyorsunuz çocuklarınız için?

Benim en büyük sorunlarımdan biri gece tam yatacağım...

"anneeeee nefes alamıyorum" hasta değil ama burnu tıkanık.. neyse açıyoruz bir şekilde.

Bu sefer ben yatağa giriyorum sabah okulda bu çocuk tıkanırsa ne yapar. Hani büyük adam olsa bir şekilde işini görür ama bu acı çeker. Bilmeyen yoktur da ben yine söyleyeyim kızım 4 yaş 4 aylık.

Siz neler yapıyorsunuz hastalıkları hafif atlatması için? İlaç kullanmadan geçiştirebilmek için vs vs..

Doğru bildiğimiz yanlışlar neler bu konuda veya yanlış bildiğimiz doğrular? Birlikte tartışalım.

Bir kere hergün limonata içinin. ..ev havasız kalmamalı. ..nemi kontrol edin..serum fizyolojik kullanın gerektiğinde çok tıkalı olursa iliadin sprey kullanın. ..çok tıkanıklık da cami açın ya da sar sarmala dışarı dan hava alsın. ..üşüme hasta olmaz ama hastayken usurse hastalığı uzar buna dikkat edin...Tabii gerekmedikce usumesin...evde petek falan varsa üzerine bayagi ıslak bir havlu koyun..çok Sıkıştı gin iz da buhar makinesi çalıştırın ama devamli çalıştırırsaniz odaya daha çok mikrop salar siniz ..mesela 1 saat çalıştır. ..ara ara yani...cold mix evet iyi geliyor...ama etkisi kısa..aAncak bronşiolit gibi durumda daha çok tikayabilir, gözleyin. ..Cezve de lavanta kaynatıp odaya koyun 15 dk kadar sonra odadan alın 5 dk.kadar sonra çocuk odasında artık uyuyabilir...o da iyi geliyor..bir de üzerlikttohumu buharı yaz nette çıkıyor tarifi... tencerede kaynatıp buharın soluyorsun...ben kaynatıp yere koyuyorum çocukları da yanıma alıp üzerimize çarşaf örtü yorum 2 dk.soluyorsun ve gün aşırı yapıyorsun15 ggünfü galiba.... .nette tam olaraknnasıl yapilacağı yazıyor. .bak mutlaka..ben kışın sonlarında yapmıştım. ..devamli yapmadığım halde iyi gelmişti. .
çocukta ateş yoksa yap tabii ki...aklıma ilkeler bunlar canım vakit buldukça yazarım. ..

İşteeeee buuuuuu..:KK73:

Umca...

Sabahtan beri U harfli şeyleri arıyorum nette.

Bir arkadaş daha dedi bunu da netten baktım, sonra eczaneye gittim, almadım nedense çok duyulmamış diye.

Biraz anlatır mısın nasıl kullanımı falan? Küçük bir şişeydi sanırım..gerçekten faydası var mı?
sewındım cunku ben bıseyı hatırlayamazsam catlarım:KK58:
kucuk bı sıse, suyla ya da meyve suyuyla karıstırabılıyosun ama ben dırekt kasıkla verıyorum. hastalanınca da takvıye olarak verıyorum ama hastalanacağını hıssettıgım zaman hemen verıyorum bence faydası var, hafıf atlatmasını sağlıyo . bır antıbıyotık düşmanı olarak antıbıyotıksız atlatabılıyoruz cogunlukla

İşte belirtiler de kişisel.. ben şimdi kulak ağrısı yok diye götürmem ama başka bir şey vardır belirti olarak belki biz fark etmiyoruzdur.

Çok fazla düşünüp paranoyak olmak da iyi değil. Ama geniz etine bir baktırayım en kısa zamanda.
bence de canım iyi olur..
sonra kulak rahatsızlığı da yapabilir Allah korusun..

Bir kere hergün limonata içinin. ..ev havasız kalmamalı. ..nemi kontrol edin..serum fizyolojik kullanın gerektiğinde çok tıkalı olursa iliadin sprey kullanın. ..çok tıkanıklık da cami açın ya da sar sarmala dışarı dan hava alsın. ..üşüme hasta olmaz ama hastayken usurse hastalığı uzar buna dikkat edin...Tabii gerekmedikce usumesin...evde petek falan varsa üzerine bayagi ıslak bir havlu koyun..çok Sıkıştı gin iz da buhar makinesi çalıştırın ama devamli çalıştırırsaniz odaya daha çok mikrop salar siniz ..mesela 1 saat çalıştır. ..ara ara yani...cold mix evet iyi geliyor...ama etkisi kısa..aAncak bronşiolit gibi durumda daha çok tikayabilir, gözleyin. ..Cezve de lavanta kaynatıp odaya koyun 15 dk kadar sonra odadan alın 5 dk.kadar sonra çocuk odasında artık uyuyabilir...o da iyi geliyor..bir de üzerlikttohumu buharı yaz nette çıkıyor tarifi... tencerede kaynatıp buharın soluyorsun...ben kaynatıp yere koyuyorum çocukları da yanıma alıp üzerimize çarşaf örtü yorum 2 dk.soluyorsun ve gün aşırı yapıyorsun15 ggünfü galiba.... .nette tam olaraknnasıl yapilacağı yazıyor. .bak mutlaka..ben kışın sonlarında yapmıştım. ..devamli yapmadığım halde iyi gelmişti. .
çocukta ateş yoksa yap tabii ki...aklıma ilkeler bunlar canım vakit buldukça yazarım. ..
üzerlik tohumunu not aldım canım. ben otları çok severim.. bunu kullanmamıştım ama deneyeceğim.

Merhabaaaa:KK31:

Solgar dedin mi akan sular durur. Piyasadaki tüm multi vitaminleri denemiş biri olarak Solgar'dan gördüğüm yararı hiç biri vermedi. Geçen balık yağı almak için gittim eczaneye çocuk için solgar'ın da var biliyorum ama yoktu orada başka bir şey aldım çıktım.

Bu arada senin şapı bulamadım. Birkaç aktara sordum toz halinde çıkardı bana. Yani yemeğe katmak için falan sanırım. Başka kullanım şekli gelmiyor aklıma.:KK72:

Annem Ankara'da ona söyledim bak dedim oraya.[/QUOTE

İlahi ya :)
Eminönü - Mısır Çarşısı'nda bulunuyor yolun düşerse bir göz at :)

Yazan olmuş mudur bilmiyorum. Kardeşimin de sürekli tıkanıktı burnu ve çok sık grip olurdu. Meğer geniz eti varmış. Aldırdık onu 6 yaş gibi de rahata erdi çocuk. Öyle bir şey olabilir mi ki? Bir de zencefil uzun süre kullanımlarda gerçekten bağışıklığı güçlendiriyor. Yıllardır grip olmuyorum zencefil sayesinde.

bence de canım iyi olur..
sonra kulak rahatsızlığı da yapabilir Allah korusun..
Aslında tıp fakültesindeki doktorlardan biri boğaz kültürü yapılmadıkça kesinlikle antibiyotik vermeyin çocuklarınıza diyor. Ama istinasız her doktor da soğuk algınlığına yazıyor, boğazlarına baktıktan sonra.. şimdiye kadar "gel bir boğaz kültürü yapalım" diyen olmadı. Sadece 1 kere çok detaylı yaptırdık her şeyi geçen sene o kadar o da tükürüktü galiba.

Back
X