O mu haklı?

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
5 yıllık ilişkim var.Ekimde nihayet askere gidecek(güyaa) İzin kullandığında söz takıcaz dönünce de nişan ve düğün olucak.Kısa zamanda evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilimin çalıştığı yerde yemek kartına her ay 450 TL para yatıyo...Ama 5 senedir tek bir ay ya tek bir ay o paranın bi kendi başına yetirebildiğini görmedim.Hep ayın ortasında yemek kartı bitmiş oluyo hesaba yazdırıyo bu döngü böyle gidiyo. 5 sene oldu bi kere o kart yetse dişimi kırıcam...Eskiden onun işinde bende çalışmıştım...O para bana gayet yetiyodu yemeğimi tatlımı çayımı içerdim...her ay da 100 TL eve alışveriş yapardım o kartla...Bu konuda ne zaman konuşsak kavga çıkıyo..Sizce de tutumsuz değil mi? ne yapıyo da 450 TL tek başına bitiyo anlamıyorum...
Para yüzünden kavga ediyomuşum gibi oluyo...Benim derdim para değil. Banane şuan bana değil kendine bile yetiremiyo ev nasıl bakıcan diyorum kızıyo.
2 buçuk senedir para biriktiriyo evliliğimiz için.Her ay dayısına 1000 TL gönderiyomuş...Bazen diyorum dayına yolladığın para ne kadar birikti diye, ben dayıma hesap sormam diyo bana ters çıkıyo...Yani Sanki ben dayına güvenmiyorum diyorummuş gibi..

Şimdi diyeceksiniz ki sen karışamazsın efendim sadece sevgilin...Ama 5 sene oldu ve sadece sevgİli evet ama onun yüzünden sadece sevgili..Önümüzde askerlik engeli olmasaydı bi gidip gelseydi evlenecektik.Şimdi gidecem dönünce hemen evlenelim diyen adamı ben hiç eleştiremicekmiyim sorgulayamayacak mıyım... o benim harcamalarıma karşıyo ama..Ki ben boşşeylere para harcamayan tek başıma ev geçindiren biriyim

Yemek parası yetmeyebilir onu bilemem ya herkesin damak zevki farklı.
Kimi çok yiyeyim ucuz olsun der,kimi az yiyeyim ama kaliteli ve pahalı olsun der kimi de hem pahalı olsun hem çok yiyeyim ister kimi de ben gibi öğlen yemek yemez.
Ama benim anlamadığım neden parası dayıda birikiyor ki?
Bankaya yatırsa ya.

Gelecek kurmak istediğin adam tabiki karışabilirsin ben bunda yanlış bir olay görmedim. 450 TL ile belki o da senin gibi eve alışveriş yapıyodur olabilir mi yada belki arkadaslarına felan ısmarlıyodur yani ne bileyim aylık 450 yemek için max. bi miktar 2 ay yemek yersin onunla.. Harcamayı seven bi tipse para biriktirememesi normal (Benimkide öyle) o yüzden evlillik için 10 yılda geçse ne zaman hazır olursun o zaman evleniriz diyorum

Eve hiç alışveriş yapmıyo yemek kartıyla..Arkadaşların eskiden ilk yıllarımızda ısmarlardı hep bu konuda uyardım onu artık ısmarlamıyo.Sadece kendine yetmiyo..Çok pahalı yerde çok şey yemiyo..Ama günde en az 6 7 bardak çay içiyomuş..tam bi çaykolik...çayı kıs madem yetirememe sebebin buysa diyorum.YOK yok yok

Bende öyle dedim ama yanlış anladı.Dayıma güvenim tam filan dedi.Böyle ne birikiyo ne oluyo kendinin bile haberi yok merakta etmiyo dayım dayım o benim diyo

450 tl yi her ay bitirmesi müsrif olduğuna işaret ayda 20 gün çalışsa, 20 tl den fazla harcıyor demek ki. hadi o çok önemli değil yeme içmeyi seviyor diyelim ama ayda 1000 tl niye dayısına gönderiyor ki kendi bankasında birikim hesabı açsın çok mu zor. ne kdr biriktiğini bile bilmiyomuş dayıma hesap sormam ne demek ya kendi parası:) onun hesabını tutmuyor olması tuhaf

Parayi bu devirde dayida biriktiren adamdan hayir gelmez, sanirsin dayi dayi degil merkez bankasi. Neyine guveniyorsa
Adama karismak cozum degil, kendi standardina gore yetersiz buluyorsan evlenmemelisin. Cunku su an gordugun puruzler evlenince milyon kat artiyor ve sen altinda kaliyorsun

bence iki durumda da çok fazla karışmaya hakkınız yok. kendi yolladığı paranın tutarını biliyodur elbette, size söylemek istemiyodur. annemin de birkmişi var mesela, sorsam da söylemez bana. bazı insanlar öyle olur. siz dayınıza para gönderseniz biriktirmek amaçlı, sevgiliniz bunun hesabını sorsa eminim ki rahatsız olursunuz.

450 meselesine de gelince imkanı varken harcasın yani ne olacak.

bence ayda 1000 tl biriktiren adam için tavrınız gereksiz geldi.

ha ek olarak, bankada biriktirmek varken dayıya niye göndeeriyor? problem orda bence.

Bende öyle dedim ama yanlış anladı.Dayıma güvenim tam filan dedi.Böyle ne birikiyo ne oluyo kendinin bile haberi yok merakta etmiyo dayım dayım o benim diyo
Aaaaaa çok komik bence.
Biz sanki dayımıza güvenmiyor muyuz?
Kendi parası dayısını ne ilgilendirir ki?
Kendi parasının hesabını yapmasını bilmiyorsa gitsin bir bankaya da öğretsinler bari.
Bu adamla evlilik için bence biraz daha düşün.

yemek her boğaza göre değişir. Damak tadı, yeme sıklığı vs. Ancak dayıda biriken para ve kendi parasının ne kadar olduğunu bile soramama durumu sıkıcı.

dayısına her ay yolladığına eminim..sevgilimin annesi de biliyo bana söylemişti oda.Yani bana da çok tuhaf gelmişti dayıda birikmesi 2 buçuk sene önce bu yüzden kavga ettim sevgilimle o gün bana dediklerinden sonra ağzımı açmadım...Madem bu kadar güveniyosun dayına ne yaparsan yap dedim..Ama şimdi artık az zaman kaldı lafta devamlı sabırsız evliliğe...Soruyorum kaç para oldu diye dayım 5 se 10 yapar merak etme diyo.Ya bu nasıl cevap ya.. dayından beklentimiz yok senin paran o senin diyorum. Evlenicez diyosun insan bi plan için kaç para birikmiş bilmek ister diyorum soramam çekinirim diyo..

Bi kere ısrar etmiştim sormuş dayısına.Dayısı da ne o koçum işte paranı mı harcıcaz demiş buda gülmüş yok dayı sordum diye

Kusura bakmayın ama sevgiliniz tam pısırık.

ufff bazen bende tam böyle düşünüyorum işte..Konuşunca kötü oluyorum..5 seneyi bunca yaşanmışlığı çöpe mi atacasın ayrılmak da ne demek diyo..Ya iyi bi insan beni çok sevdiğini biliyorum ama ev geçindirecek kapasite görmüyorum onda

2 senede biriktiridiği parayı askerde yer bu bak görursun bı 5 sene daha beklersın nasıl çektin bunu bi 5 sene demkki çok seviyosun ama yıllarına yazık olmasa bari çok sorumsuz gördüm sevgilini , boğa burcu mu ?

paranın dayıda birikmesi neden ?
ben 450 TL rahat yeter diyecektim ama çok daha önemli bir konu var ortada dayı ne alaka ?
vadeli hesaba koysun ?
ayrıca 5 yıl olmuş sorgula tabi ki de ki ileride evlilik düşünüyorsunuz
birde oldu bittiye getirilmemeye dikkat et ailesini tanı derim
herşey ailede biter
belkide dayısı küçükken baktıysa hakkı gibi görüp parayı vermeyecek kalcaksınız ortada
450 TL yetmemesi çok anormal geldi bana ama daha önemlisi dayı ne alaka?
birde evlilik düşündüğün kişinin seni dışarıda bırakması da yanlış daha şimdiden sen karışma benim param modu ürkütücü bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…