Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .
canım zaten cogumuz aralık annesi olduk :)) bende ocak beklerken 29 aralıkta sezeryanla dogum yaptım,
canım mama verıyomusun bebege ,eğer mama verıyosan kabızlık yapabılır

yok canım mama vermiyorum. anne sütü sadece.. cuma gününden beri yapmadı hiç.. bakalım ne yapacağız..

Kabızlık sorunumuz sona erdi galiba.. Aynı sorunu olanlara zinco damlayı tavsiye ederim.. Işe yaradı gerçekten.. Günde 3 defa 2'şer damla..

slm arkadaslar.2 bucuk aylık bebegim surekli basını geriye atıp kasılıyor cok kafama takılıyor sizin bebeklerinizde de var mı

slm arkadaslar.2 bucuk aylık bebegim surekli basını geriye atıp kasılıyor cok kafama takılıyor sizin bebeklerinizde de var mı

benim kızım gazı olduğu zaman öyle yapıyor.. gazını çıkarınca(geğirince :) ) gevşiyor..

Kızlar selam.. 3 buçuk aylık kızım gündüzleri çok az uyuyo.. En fazla uyuduğu zaman yarım saat uyuyo, aradan birkaç saat geçince yine uyuyo ama en fazla yine yarım saat.. önceden böyle değildi.. En azından bir saat uyurdu.. Neden değişti acaba sizce?

yok canım mama vermiyorum. anne sütü sadece.. cuma gününden beri yapmadı hiç.. bakalım ne yapacağız..

Çocuğun 3-4 gnde bi kaka yapması normal. bol bol gaz çıkart sadece. düzene giriyor. baırsak hareketleri değişiyor ya ondan. ek bişi verme özellikle fitil. 8 güne kadar normalmiş kaka yapmaması. 8 günden sonra anormal oluyormuş. eğer karnında aşırı bi sertlik yoksa ya da şişlik sorun yokmuş. Sen anne olatrak anlarsın zaten sorun olduğunu. Benim kide mesela 2 gündür yapmadı yine ama bazı gün oluyor günde 3-4 kere yapıyor. kaka yapmayı öğreniyorlar zmanla )

bu arada çocuğunun dertli olduğunu düşünen arkadaşlara tavsiyem D&R da satılan Harvey Karp'ın Mahallenin en mutlu BEBEĞİ kitabını almaları ve uygulamaları. Dünyaca ünlü kişilerin çocuk dr.u kendisi. Ben onunla büyütüyorum ve genel olarak çoook rahatım. Tabi ki bebek ve huysuzlukları var ama zaten adam o konuda da rahatlatıyor kitabında. tavsiyemdir.

canım nasılsın nasıl gıdıyor annelık
buarada doktorun sana rota asısıyla ılgılı bısey dedımı benı 3.ay da cagırdı
Cok sukur iyi gidiyo cnm sorunlar oluyo tabii.popodaki pisik tekrarliyo arada dr sekerli yeme dedi.yuzunde sivilceler
Azaldi ama gecmedi.simdi hafif konak var..ama hamd olsun allah baska dert vermesin.sen nasilsin?calismaya basliycak misin?
Hayirli olsun bebisin cnm...ben gaz icin zinko kulland
Fakat hic faydasini goremedim.kaka yapmada
Sorunu yoktu fakat cok gazliydi.sonra doktorum iberogast diye bi damla verdi.gazdan memede 5 dkdan fazla
Kalamiyodu.simdi daha iyi cok sukur.
( benimkide fazla kusmaya başladı (
Cnm bnmki de cok kusuyo kesik yogurt gbi kusarsa sikinti var demek oluyo takip et.taze sut kusuyosa fazlasini kusuyodur.drum
Soyledi.reflu gbi bulgulari.artarsa kusmalar kilo alimi olmazsa gelisim geriliginfln basliyo o durumda endoskopi fln yapiyolarmis.simdilik o durumda diiliz.annemdeydim biraz usudu orda sanirim
Ondan artti kesik kesil kusmalari.dun bugun validemdeyim daha iyi simdilik.kesik kesik kusmalara dikkat cnm:)
Benimki hep ariyo kafasini geri cnm nerdeyse dogdugundan beri ama kasilmasi yok.bazi bebekler atarmis kafalarini bi yerde okimustum huysuz bebek statusundeki bebekler oleymis hem de:)
Gazinin gecmesi gereken bi donem ama gazi barsa uyumuyodur diycem.memede kalma suresi kisaysa yogun sutu alamayip ilk sutu aldigi icin doymuyo olabilir cnm.meme bosalana kdr hep ayni memeyi vermeye calis

Benden sonra kimse yazmamis ama benim kizim kaka yapamiyordu,emmede de isteksizligi vardi,bugun sagkik ocagi kontrolunde ebeye soyledim bakti poposunda catlak var! garibim ondan agliyormus emmiyormus..az da kilo almisti 250 gr.bakalim ilaclar kullanmaya basladik insallah duzelir de kilo aliris..

ben burdayım canım nasılsın nasıl gıdıyor annelık,
topik öksüz kalmış kımse yok :))

ben de burdayım.. özledim herkesi, uzun zamandır yoktum.. umarım bebekler iyidir ve her şey yolunda gidiyordur.. benim ufaklık 2 gün sonra 7 aylık oluyor.. :)

nasıl olsun bebıslerle ugrasıyoruz :) izin bitti ücretsiz izindeyim ben , benım oğluşta bu ay sonu 8 aylık olacak ,
bütün gün onunla uğraşıp duruyorum, geçen süre içinde böbreklerinde tortu cıktı kum döktügünü söylediler cocuk nefrolagına goturdum ıkı ay muhlet verdı bana bu sure ıcınde gecerse bısey yok ama gecmezse ılac verecekmıs bol su vermemı soyledı ,bende gelısmeler boylee sen nasılsın sternoo

bende daha evdeyim, iş durumunu askıya aldık biraz, iznimi kullanıp ayrıldım işten 2-3 ayı bulur sanırım yeniden başlamam.. gün boyu evin içinde tahmin edeceğin tempoda devam.. :) ama bu aralar eğlenmeye başladım, artık oyun falan oynayabiliyoruz ya o yüzden daha keyifli geçiyor günler..

geçmiş olsun, böbrek tortusunun sıkıntısı nasıl oldu? ilaçsız suyla çözülecekse bol bol ver suyu, inş hemen atlatır.. buarada geçen ay yazamadım aslında az çok burdan yorum alma niyetindeydim ama biz doktorumuzun tavsiyesiyle hala ek gıdaya ve suya başlamadık, tam zaman emiyor benimki.. iri doğmuştu zaten bi de güzel kilo aldı, doktor 6 aylık kontrolünde tavsiyem karar sizin ama bence emzirmeye devam et herhangi bişey verme dedi.. düşündük taşındık eşimle ve hala başlamadık, salı kontrolümüz var 7 ayı bitirdik, bakalım başlarız heralde diye düşünüyorum.. onun dışında diş çıkardık bu ay, çok komik oldu, o gülüyo biz bakıp bakıp ona gülüyoruz.. :))

buarada yürüteçle ilgili fikrin nedir Duygu, aldınız mı niyetiniz var mı..

canım gunde 3-4 kez bez degıstırırken bırden bır bez zor degıstırıyordum.ve sureklı bezınde turuncu lekelenmeler goruyordum dr gıttık ultrasyonda cıktı doktorda nefrolaga sevkettı benım oglum cok terlıyordu acayıp derecede doktor terlemeyle suyu attıgını buyuzden bezlerının kuru kaldıgını soyledı, su kalmayıncada bobrekte tortu bırıkıyormuş , bızde basladık su vermeye ve devıt3 kestı kullanmamamı soyledı ...
yurutec konusunda cok arastırdım canım zararlı oldugunu soyluyorlar her yerde ama ben aldım yınede cok sevıyor yurutecı tabı ama gunde 15-20 dakıkadan fazla otutturmuyorm buarada benm oglann 8 ayı dolacak bu ay sonu daha dıs yok ortada :)

Buarada canım 7 ayı bıtırdıkten sonra aldım yurutecı

geçmiş olsun, mutlaka bir belirti veriyor ufaklıklar sıkıntıları olduğunda, pimpiriklenmeden takip etmek çok önemli.. biz de öğreniyoruz neyi önemsememiz gerektiğini, bazen evham yapıyorum eşim olmaz bişey deyince duruluyorum, ama normal 7/24 takipteyim çocuğu.. :) bu olayı da o yüzden sordum, belirtileri vb. aklımda bulunsun..

diş olayı da ırsi diyorlar duymuşsundur mutlaka, bizimki de bana çekti heralde erken çıkmış dişlerim.. üst dişler de çıktı çıkacak geceleri uykularımız pek bi tuhaflaştı, normalde uyanmadığı saatlerde uyanıp oyun oynamak istiyor.. :) allahtan ateş vb yok da huysuzluk yapmıyor, sadece eşimle benim uykular iyice askıda, birbirimizde pazarlık yapmaya başladık, sen 2 saat uyudun, ben dün kalktım.. şimdi sıra sende vb pazarlıklarla atlatıyoruz.. bugün yarın bir çıksaydı hepberaber rahatlıycaz.. :)

ben bir de bu ara ayakkabı aldım ufaklığa, durmadan yere basma çabası içinde, biraz kilolu da doktora düztaban falan yapmayalım çocuğu dedim( evhamlı anne) o da alın boğazlı ortopedik taban dedi.. çok komik oluyor giyince, adam gibi görünüyor gözüme sıpa, devamlı giydirmiyorum zaten, arada bir alıştırma amaçlı..

hergün yeni bişeyler, iyice keyif almaya başladım.. hayatımız gittikçe daha da güzelleşiyor, hani önceden ne kadar anlamsızmış derler ya, hakikaten öyle.. buarada yeni bir kitaba başladım, bebeğinizin beyin eğitimi diye, ilgi duyarsan tavsiye ederim, yalın, güzel bilgiler var içinde..baya bi yazmışım, neyse devam ederiz.. görüşmek üzere canım, ufaklığı öpüyorum..

Son düzenleme:

bende oyleyım canım hemen internete koşuyorum ne acaba dıye bı arastırma yapıyorum :)
bızde oyleyız canım 3-4 gecedır ayaktayızz bıraz ben oyalıyorum sonra babasına dıyorum bırazda sen bak :) bugun dıslerıne bakım dedım ıkı tane altta uçları acılmış gozukuyo kac gunde cıkar dısarı tamamen bu dışler :)
kitap önerini isterım canım :)
bende gezdırıyorum evın içinde bıraksan koşar :) ortepedik ayakkabı almadm ben bende bakayım (bişey daha öğrendim)
bırde canım baston puset aldnmı? artık bebek arabası zor oluyo tasıyamıyorum oğlanı benm ev bırde yokuş dibinde :) çıkarması zor oluyo

ufaklığı uyuttum hemen bilgisayar başına.. :))
maşallah kuzuya demek göründü dişler, çıkması bizimkinin 2 haftayı buldu, tam da çıktı sayılmaz alt dişler ama o kadar çıkarmış şimdilik, hani yarım gibi duruyor,sanırım üstlerde gelmeye başlayınca nihayi boyları beraber ulaşacaklar.. bizimde bugün üst batmaya başladı elime.. :))

kitap önerisine gelince şuan okuduğumu şiddetle tavsiye ediyorum.. optimist yayınlarından 'bebeğinizin beyin eğitimi' yazar bilgisi yok üzerinde o yüzden yayınevini yazdım.. ben çok keyif alarak ve öğrenerek okuyorum..oğluma bakış açım değişiyor.. diyebilirim ki onu bir birey olarak görmeye başladım, bebek olarak değil konuşuyorum aynı evde babası var gibi mesela, bişeyler yaparken tane tane ona da anlatıyorum ne yaptığımı vb. bir de devamlı onu sevdiğimi söylüyorum, bence anlıyor.. :)

artık sabah akşam parka gidiyoruz, sosyalleşmesi bu dönemde önemliymiş, hakikaten farkediyorum ondaki değişikliği.. ayakkabıları da giydiriyorum, küçük adam ( annenin beline kuvvet tabi) dolanıp duruyoruz parkın içinde, bazen oturmak istiyor, direk bırakıyorum oturuyor tahtrevalliye tırmanmak istedi dün oturduğu yerden.. akşam gelince banyo yaptıyorum dılarıda istediği gibi takılsın istiyorum.. parkta bir kedi var onu kovalıyoruz bir de.. :)) oglumumu tutayım hayvanı mı koruyayım bilemiyorum.. :))

ben baston puset almadım henüz.. aslında düşünülebilir benim araba çok ağır değil ama pusetin hafif olduğu kesin.. :) valla ev o kadar çok oğlumun gereçleriyle doldu ki alsam nereye koyarım ben bile bilmiyorum ki eşimi ikna edeyim.. :) şimdilik idare ederim heralde..

buarada bir oyun öğrendim onu da paylaşayım.. çıngırak tarzı bi oyuncağı oğlumun nevresimlerinden birinin içine atıyorum, tabi ona çaktırmadan yer değiştiriyorum, nevresimin içinde çıngırak arıyoruz bulunca çok eğleniyoruz.. :)) belki sizin de hoşunuza gider.. görüşmek üzere canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…