Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .
kızlar bebişim güzel gözlerini zaman zaman ortaya getiriyor sizinkilerde bunu yapan varmı çok üzülüyorum ya dr burun kökü gelişmediği için olabilir geçer dedi ama...
Bizde de var aynısı pek üstünde durmadım kaslarla ilgili yorumlar mantıklı, sanırım adaptasyon icin onlara biraz süre vermeliyiz..

Kizlar bebeginin yuzundendivilce olanlar var mi beyaz betaz uclari iltahapli gbi azaldi ama gecmedi dr nornal dedi ama uzuluyorum
bu da var bız de bir iki tane falan oluyor, ben emzirirken dudağının kenarında kalan sütü suruveriyorum yüzüne.. Bıkac kisiden duymuştum, fena değil yüzümüz simdilik..

Gaz sıkıntısı çeken arkadaslara nacizane tavsiyem olacak, bız yuzustu yatirma yastığı aldık 2 haftadır onda yatıyor alttan üstten ne varsa çıkıyor, kafa kısmı delikli kusarsa ya da kafasını çevirirse nefes alabiliyor ayrıca henüz kullanmadım ama karın bölgesinde boşluk var yastığın oraya su lastiği koyabiliyorsun ve hafif eğik bir yastık ki o da bebek reflüsünü önlüyormuş.. Ben memnunum.. Bir de eczanede olup olmadıgını bilmediğim bir ilac var infacol, emzirmeden önce veriyorsun sonra seyreyle cümbüşü.. Sıkıntısı olan kuzulara faydası olması dileğiyle..

Kızlar merhabalar bi bilgilendirme yapmak istiyorum.rotavirus aşısı diye bir aşı var yapılmasi gereken önceden yapıyorlardi sağlık ocağında şimdi özel olmuş o..ne ise yariyo derseniz ishal kusma ateş birarada olan bir mikrop sanırım.yaptirmayip o hastalıktan çok çekenler var.ben eczaneden alıp yaptıracam.ilk kızım olmuştu aşı,cok şükür hastalanmadi..

Kizlar bebeginin yuzundendivilce olanlar var mi beyaz betaz uclari iltahapli gbi azaldi ama gecmedi dr nornal dedi ama uzuluyorum

canım üzülme bebeklerde olagan bısey bızdede ucları ıltıhaplıdan Arada cıkıyo canım ama cogunlukla ıltıhapsız cıkıyo bazen kayboluyo bazen artıyo

Son düzenleme:

evet canım saglık ocagı bız yapmıyoruz dedı ama goturdugum doktor bız yapıyoruz dedı zamanı gelınce goturecem doktora

Ben bayılıyorum ya o ağzının kenarında kalan sütün görüntüsüne Bizimki obur bebek de biraz, oburluğunun ispatı gibi oluyor. Benim bebeğin de uyuma sorunu var malesef. Uykuya zor dalıyor, 10 dakiak sonra uyanıyor, gündüz toplasam 1 saat ancak uyuyordur, gece de ilk yatırmamda 3 saat, sonraları yine 1 saat 1 saat kalkıyor. Acayip yoruldum artık. Siz nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi, ayakta sallayan var mı? Biz vazgeçirip tracy hogg yöntemiyle şş-pat yapmaya başladık bugun bakalım, çok ağladı ilk yatırmada.

Merhaba arkadaşlar bebeği kolik olan var mı? Oğluşum akşam 6 civarı başlıyor ağlamaya gece 11 e kadar aralıklarla ağlıyor gündüz herşey yolunda maşallah çok uslu akşam olunca o kadar çok ağlıyor ki inanamazsınız kucakta gezince susuyor 5 dk uyuyor sonra yine aynı. Bizde çare olarak saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge, yatagının titreşim aleti, kolik müzikleri... vs çözümler üretmeye çalışıyoruz. 3. ayda bitiyormuş galiba. Böyle birşey yaşayan yada duyan var mı?

Tracy hogg'un kitabını aldım ben canım ordaki tekniği uygulamaya çalışıyorum yarım ya
alak çünkü vakit bulup okuyamiyorum, keske hamilelik sırasında alsaymisim dedim..orda da EASY yöntemi var:) yöntemler fena değilde sonuçta her bebek farklı ve istekleri de yüzde yüz uygulama derdim yok, esinleniyorum diyebiliriz..:)

Canım doktorum söyle bisey önerdi..bir kovaya banyo suyu yapıp cocuğu gögüs hizasına kadar şokun ve 15 dakika masaj yapın dedi..ben önceki yazımda infacol önermiştim ama ilaçlar ilerde bağırsak tembelligine sebep olabiliyormuş, en iyisi doğal yollar dedi..ben gunde 3 sefer infacol veriyorum..bir de yuzustu yastığını tavsiye ederim..

Tracy aylardır benim kankam olur. Ama uyutma yöntemini deneyim dedim, çocuk feryat figan ağladı. Kendiliğinden uykuya dalsın öğretiyim de dedim ama ya ben beceremedim, ya henüz çocuk hazır değil. Rutini uygulayım dedim, bizimkinde rutin nerdeee, 10 dakikada bir uyanıyor.

Ben tracy huggi ilk defa duydum ama alip okucam, vaktim olursa.. Herkes ayni anladigim kadariyla, yorgunkuk ve uykusuzluk belimi buktu valla. Sut de yetmiyo karman karidik gidiyoruz. Bizim kiz da aksamlari sapitiyo ciyak ciyak agliyo aklimi oynatcak gibi oluyorum. Gunlerdir internetten ana kucagi besik bisey aramaya calistim ama yok ki firsat. Non-stop kosturuyoruz hatunun islerine bi ev dolusu insan. Bugun esimle gozumuzu kararrtik hasimiscana gittik. Butun dukkanlara girdik en sonunda kraftin dondysini aldik. Suan icinde uyuyo ama daha yeni uyudu o yuzden hiiicc emin degilim heran uyanabilir. Dunyanin parasini verdik sirf rahat etsin ve edelim diye insallah sever...ne zor islermis yaaa kimseye tahsmmulum yok bu donem. Misafir gelecek diye odum patliyo..

Uygulanır uygulanmaz ayrı mesele de bence faydalı kitap,aradaki notlar bile isine yarıyor insanın..10 dakikada bir uyanıyorsa EASY tekniği biraz yorucu olabilir :) bizde gündüzleri öyle uyuyoruz,emzirme olayını otelemeye çalışarak yapıyorum bende..:) en aklımda kalan ve sevdiğim not ise su oldu, bebeğiniz ağlıyorsa tepkisiz kalmayın bu kendini yalnız hissetmesine sebep olur..diyor.Diger tekniklerin ağlasın bırakın tavrı hoşuma gitmiyordu da..kitaptan sonra bir alışkanlık daha edindim,çok iyi izliyorum oğlumu, not alıyorum davranışlarını..hayırlısı bakalım sisteme oturacak mı..
Bizim de 3 hafta önce esimle böyle bir acil durum turumuz olmuştu, sanırım mağaza sahipleri bu tip ailelere alışkın :) bana bir çözüm edasıyla koşturan ebeveyn en sevdiği tiptir heralde çünkü o an ne gösterilse alabilecek potansiyelde oluyor insan,taksidin sınırlarını zorlayalım ama alalım seklinde:)
Biraz sabır bize lazım olan, o yüzden herkese bol sabirlar diliyorum ve stresten bebeklerimizi koklamayi,sevmeyi unutmayalım ne kadar zor olsa da bu halleri geri gelmeyecek..carpe diem üstadlar :)

benım bebısı tarıf ettın :) benımkıde aynı saat 11 olunca artık kendılıgınden uyuyo ama o saate kadar canımıza okuyor 3 .ayı beklıyorum bende bakalım

Canım doktorum söyle bisey önerdi..bir kovaya banyo suyu yapıp cocuğu gögüs hizasına kadar şokun ve 15 dakika masaj yapın dedi..ben önceki yazımda infacol önermiştim ama ilaçlar ilerde bağırsak tembelligine sebep olabiliyormuş, en iyisi doğal yollar dedi..ben gunde 3 sefer infacol veriyorum..bir de yuzustu yastığını tavsiye ederim..[/QUOTE]

Aaa evet kovaya su doldurup içine koymak çok mantıklı geldi banyo yapınca sakinleşiyor zaten oğlum hem anne karnında gibi hissedebilir. Çeşitli gaz ilaçları var ama ben kullanmak istemiyorum kolik aglaması gazdan dolayı olmuyormuş zaten sebebi daha bilinmiyor O yüzüstü yastığı nasıl birşey? internetten ulaşabilirmiyiz acaba? Link var mı?

benım bebısı tarıf ettın :) benımkıde aynı saat 11 olunca artık kendılıgınden uyuyo ama o saate kadar canımıza okuyor 3 .ayı beklıyorum bende bakalım

Ağlanacak halimize gülüyorum artık insanın sinirleri yıpranıyo resmen saat 6 olacak ve aglamaya başlayacak diye ödüm kopuyor resmen az önce uyudu ve rahat bir nefes alabildim şükür :) En azından bunun geçici olduğunu bilmek rahatlatıyor insanı. Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun ve bol bol sabır diliyorum :)

8Hrs Of "Rain Sounds" #2 "Sleep Video" All Natural - YouTube bu yağmur sesini son seste dinletebilirsin. kolik bebeklerde işe yaradığını duydum. benimki kolik değil ama ağlarken kulağının yanına hoparlörü koyup dinletince susuyor.

Aaa evet kovaya su doldurup içine koymak çok mantıklı geldi banyo yapınca sakinleşiyor zaten oğlum hem anne karnında gibi hissedebilir. Çeşitli gaz ilaçları var ama ben kullanmak istemiyorum kolik aglaması gazdan dolayı olmuyormuş zaten sebebi daha bilinmiyor O yüzüstü yastığı nasıl birşey? internetten ulaşabilirmiyiz acaba? Link var mı?[/QUOTE]

Ben mağazadan aldım, söyle biseydi Baby Jem Reflü Yastığı - e-bebek.com umarım I'sine yarar..

Aaa evet kovaya su doldurup içine koymak çok mantıklı geldi banyo yapınca sakinleşiyor zaten oğlum hem anne karnında gibi hissedebilir. Çeşitli gaz ilaçları var ama ben kullanmak istemiyorum kolik aglaması gazdan dolayı olmuyormuş zaten sebebi daha bilinmiyor O yüzüstü yastığı nasıl birşey? internetten ulaşabilirmiyiz acaba? Link var mı?[/QUOTE]
Ben her aksam kendi kuvetini su doldurup yuzduruyorum iyi geliyor.2-3 aksamda 1 den kopuklu yikiyorum.gaz icin zinco kullaniyorum aslinda hic bir sey kullanmak istemezdim ama dayanamiyorum aglamasina resmen kivraniyor.insallah duzene girerler

Ben mağazadan aldım, söyle biseydi Baby Jem Reflü Yastığı - e-bebek.com umarım I'sine yarar..[/QUOTE]

Duygucum valla sivilceler biraz daha iyi gibi hergunnilik suyla silmeye basladim bakalim nasil gelecek.

Kizlar bebeklerinizi kac saatte 1 besliyorsunuz?gece uyandiriyir musunuz yoksa aglarsa mi emziriyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…