canım baknasıl oluyor olay biliyormusun bizim önce adetimizin ilk gününden itibaren bir sonraki dönem için hazırlıklar başlıyor vücudumuzda fsh hormonu yükseliyor ve folüküller gelişiyor gelişiyor ( bizim kullandığımız klomen ve iğnelrde fsh) gibi etki görüyor sonra yumurtalar geliştiğinde vücudumuzda lh hormonu yükseliyor ve yumurtalar çatlıyor bu arada bi yerlerde estradiol da biişe yarıyordu ama onu unuttumneyse bizim çatlayan yumurtalarımız progesteron üretimini destekliyor ve progesteron hormonumuz bizim rahim duvarımızı kalınlaştırıyor 7 günde pik yapıp sonra eğer döllenme yoksa düşüyor ve 0.5 ten aşağı düştüğünde adet kanaması oluyor eğer döllenme olursa bak yaaa oraya daha çalışmadım inşallah döllenirse benimkiler onuda öğreneceğim ama o zaman progesteron hormonu üretilmeye devam ediyordur ve en azından 5-6 gibi bir değer oluyor zaten hamileliğin ilerleyen dönemleridende yükselmeye devam ediyor umarım kafana takılanları aydınlatabilmişimdir.
duymadım tatlım e2 bir hormon tahlili galiba adetle beraber atılması lazım o kistin çok büyük değil eğer bu ay bebiş olmazsa bende muhtemelen kistle uğraşıcam en son aşılamadan önce 25 demişti yumurta boyu kistleşmiş dedmişti ama aşılamayı yaptılar bana
hmm sorunu anladım evet canım eğer döllenirse adet olmazsın çünkü döllenen yumurta yani embriyo progeteron üretmeye devam eder adet olmazsın geç döllenmiş olsan biletam o kör nokta aydınlanmadı bana da eşim sordu yumurta döllenince yerleşmeden hemen adetiniz kesiliyo mu diye şaşırdım :26: kaldım ne diyor bu adam diye..sonra düşündümm yumurta döllenmeside adet geçiktirir mi diye cevap bulamadımm...çünkü bnm yumurtam eğer çatladıysa 21. günden ya bir gün önce yada daha sonraları çatlamış olmalı ee adetimde geçikti...bu durumda yumurta döllenmeside adet geçiktiriyorsa döllenmiş kabul etmeliyim yok eğer illa ki döllenip rahim duvarına yerleştikten sonra adet kesiliyorsaaa....offf çok karmaşık yaaaçıkılmıyor işin içinden...bizde evlenir evlenmez hamiş kalanlardan olaydık iyiydi
kızcem ya 10 gün önceden belirti mi olur cem yılmazın dediği gibi 1 hafta gelişi 1 hafta gidişi 1 hafta da kendisi eeeeeee bu duruma göre siz şubat ayında yoksunuz diyor yasektirsin bu ay bi sektirsin gitsin yaaaaaaaa
hmm anladım canımyok annem yok ben trakyalı değilim de en son elveda rumeli diye bir dizi izlemiştim o kadar seviyodum ki o diziyi sanki izlemiyor içinde yaşıyodum dizinin ordan kaldı ben çok çabuk şive kaparım da ben iç anadolu şekerim
Alla alla benimde catlatma ignesi yaptigm gun 23 mm idi asilama yaparken catlamislar demisti anammmmmm yoksa kaldimi orada deve yymurtasi gibi....
hmm sorunu anladım evet canım eğer döllenirse adet olmazsın çünkü döllenen yumurta yani embriyo progeteron üretmeye devam eder adet olmazsın geç döllenmiş olsan bile
harikasınn yaaa en sewdiğim espri buydu....moralleri topluyoruz bu topikte
ayy gerçekten mi bunu duymaya çok ihtiyacımm vardı sağolasın inş hamileymdr...
benimde bugün dayanılmaz bir bacak ağrım var sanki geriliyor kasılıyor daha önceleri adet dönemimde bu ağrıyı kalçamda hissederdim ama bu kez uykul kemiğimin üzerinde hissediyorum acaba??? dedim kendi kendime ders çalışmaya çalışıyorum ama ağrıdan nasıl oturacağımı şaşırdımBelimin agrisindan agliyorum yaa dayanilacak gibi deil kopuyor resmen(
Belimin agrisindan agliyorum yaa dayanilacak gibi deil kopuyor resmen(
kızlar merhabalar, bende aranıza katılabilirmiyim..istanbul da yaşıyorum,bende 20.01.2014 14:30 da ilk aşılamamı oldum inşallah oluşmuştur inşallah hepimiz güzel haberler alırız. bide bi sorum olacak sizede progestan verdilermi.bana verdi doktor yanlız alttan alıcaksın dedi ama bunun üzerinde ağızdan alınır yazıyo zaten fitilede benzemiyo çok garip, eczacıya sordum her iki türlüde kullanılıyo dedi ama ne bileyim biraz şüpe var içimde..
kızlar merhabalar, bende aranıza katılabilirmiyim..istanbul da yaşıyorum,bende 20.01.2014 14:30 da ilk aşılamamı oldum inşallah oluşmuştur inşallah hepimiz güzel haberler alırız. bide bi sorum olacak sizede progestan verdilermi.bana verdi doktor yanlız alttan alıcaksın dedi ama bunun üzerinde ağızdan alınır yazıyo zaten fitilede benzemiyo çok garip, eczacıya sordum her iki türlüde kullanılıyo dedi ama ne bileyim biraz şüpe var içimde..
Allah Allah niye ağrırki ya kız o progesteron mudur nedir o zıkkım adet söktürücü oluyormuş ya ondan mı acep kıyamam üzüldüm bak şimdi yatmaya çalış
Canim hic sorma cok kotu oldum gercekten cok siddetli bi bel agrisi bilemiyorum ki digerarkadaslarda yok sanirim..
iyi akşamlarrrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?