- 31 Ağustos 2014
- 1.156
- 1.047
- 133
- Konu Sahibi huzurolsun
-
- #1.901
Evet iğne canım her gün 75ml vurunuyorum.üniversite hastanesi.bir çocuğum olduğu için devlet odemiyomus aşılama ücreti ne kadarda artık veeicem muayene ise 122 liraİğne mi o? Ben gonal f kullandım 450 lik bence mili önemli kaç mil oldugu yani. Cünkü 450 mili 380tl idi senin iğnen 600 lük ise daha pahalıdır tabi. Genelde iğneler bu fiyatlarda . Aşılamana para vermiyormusun? Ben özel bir hastanede yaptrdım 2 kez muayneler haric 3800 verdim :/
Hayırlı olur inşallah canımMerhaba kızlar bende bugün aşılama yaptırdım yaklaşık 6 saat önce. 2 negatif aşılama 1 negatif tüp bebek sonrası tekrar aşılama yaptırdık. Rabbim hepimize nasip etsin tez zamanda.
Malesef bugün adet oldum çok Üzgünüm
hepimizin başına bu geliyo Sıra bende sanırımMalesef bugün adet oldum çok Üzgünüm
Oyle bir belirti yoktu Her ne kadar umutlanmayim desemde icimde umut vardi ama nasip degilmis bu ay ins. Rabbim isteyen herkese nasip ederhepimizin başına bu geliyo Sıra bende sanırımüzülme canım birdahaki sefere inşallah olur. Herhengibir belirti hissediyomuydun ? Kendimizi belirtilerle avutuyoruz ya adet olmadan
Banada bisey vermemislerdi.Ay bide bisey diycem, bu kadar yildir tedavim var 6. Asilamam ve hicbir zaman asilamadan sonra bana ilac jel su bu vermedi doktorlar, ay okuyorum jeller ilaclar havada ucuyo, neden soyluyorum mesela tutunmasi icin jel diyorlar felan falan ama benim hep asilamam oldu bekle babam bekle, boyle iyi mi kotu mu anlamadim
Olacak canim ama sabir bu olmadi isede sonradi olscak insallahKizlar biraz once internetten saglik ocaginin sitesinden gordum sonuc <2.0 off ya.yarin olurum heralde adet.daha olmadim.
Sanırım endometriuma bakılıyo ilaç için. Eger rahim zarı yeteri kadar kalınlaşmışsa ilaç vermiyorlar. Eger 8mm ve altıysa ilaçla kalınlaşması için yardım alınıyo . Ben ilk aşılamamda ilaç ve jel kullandım. 2.sinde kullanma dedi doktorum.Ay bide bisey diycem, bu kadar yildir tedavim var 6. Asilamam ve hicbir zaman asilamadan sonra bana ilac jel su bu vermedi doktorlar, ay okuyorum jeller ilaclar havada ucuyo, neden soyluyorum mesela tutunmasi icin jel diyorlar felan falan ama benim hep asilamam oldu bekle babam bekle, boyle iyi mi kotu mu anlamadim
S sevil19İğne mi o? Ben gonal f kullandım 450 lik bence mili önemli kaç mil oldugu yani. Cünkü 450 mili 380tl idi senin iğnen 600 lük ise daha pahalıdır tabi. Genelde iğneler bu fiyatlarda . Aşılamana para vermiyormusun? Ben özel bir hastanede yaptrdım 2 kez muayneler haric 3800 verdim :/
Bu konuda size katılmadığım bir durum var. Her özel hastane aynı fiyatı almıyor evet. Evet şehirden şehire de değişiyor ama herkes bunun farkında değil. Eğer son yorumları okuduysanız arkadaşımızın birinin rapor çıkartılabileceğini böylece ilaçların bir kısmının ve aşılama ücretinin devletçe karşılandığından bile habersiz olduğunu görürsünüz. İnfertilite sebebinin ise konuşulmasının pek faydası olduğunu sanmıyorum. Çünkü çoğu kişide sebepsiz infertilite var. Bende polikistik over olduğu halde bu bile tek başına infertilite sebebi sayılmıyor. Sadece yumurtlamada tembellik diyorlar. Pko olduğunu bilmeden çocuk aahibi olan milyonlarca insan var dünyada. Belirtiler konusuna ben de katılıyorum ama çaresiz bir bekleyiş sürecine girince herkes kendini ister istemez bu durumda buluyor. İlk 10 gün ben de takmıyordum dikkat etmiyordum bir belirti var mı diye. Bilmiyorum sizin kaçıncı aşılama ama 13. Günde tahlile gittim. 12. Günün gecesi buraya da ilk gün yazdığın gibi yazmışım vücudumu dinlemek istemiyorum çünkü hem psikolojik belirtiler olabiliyor hem de pre mens belirtileriyle gebelik belirtileri aynı diye ama içten içe her zamanki regl öncesi hissettiklerim olmadığı için de bir yandan umutlanıyordum. Hata aşılamaya sırf devlet karşılıyor diye başladık yoksa tüp bebekle başlamak istiyorduk direkt. Hep şans çok düşük beklentim yok desem de sonrasındaki süreç ister istemez beklenti ve umut yaratıyor. Hiçkimse birebir aynı durumda olmadığından tedavi de ilaçlar da farklı oluyor. Gidip doktora başka doktor bilmem ne ilacı veriormuş dersen de senin durumunda gereksiz olduğu için kullanmıyorsun cevabı alırsınız. Burası sadece bilgi edinms platformu değil. Aşılamayı yaptıran her birimiz diğerinin endişelerine ortak oluyoruz. O yüzden böyle mekanik cevaplar verilmesi gibi bir beklentisi yok kimsenin. aşılamanın başarı oranı %10 daha dün hesapladım yine. Başlıktaki sonuçlar da tamı tamına %10 veriyordu dün. Sonuç olan 30 kişiden sadece 3 ü hamileydi. O yüzden ekstra moral bozucu bir bilgi yok burda.Arkadaşlar burda negatif sonuçları gördükçe insanın umudu kırılıyor. Burada aşılamaya harcadığımız fiyatları konuşmıza da gerek yok. Doktorumuza gidip kadınlar kulübündeki bi arkadaş 300 tl harcamış sen benden 1000 tl aldın diyecek halimiz yok. Sonuçta her hastanenin ve doktorun ücreti ayrıdır. Ayrıca şehirlere göre de fiyatlar değişiklik gösterir. Önemli olan konu şudur ki kısırlık nedenimiz nedir?Aşılamada siperm sayımız neydi? Endemetrium kalınlığı neydi? Aşılamadan sonra hangi ilaçlara devam ettik ve sonuç negatif mi pozitif mi oldu? Bunları bilirsek biz de kendimize bir ortalama tahmin çıkartabiliriz. Ayrıca aşılamadan 12 gün sonra hcg testinde gebelik belirlennebiliyor. Ama bu kadar kısa sürede gebelik belrtisi yaşamak imkânsız.Kendimimizi dinleyerek bir sürü belirti bulabiliriz bunlara itibar etmeyelim. Kendimizi kandırmayalım. Sabırla ve dua ile günlerin geçmesini bekleyelim.
Bu konuda size katılmadığım bir durum var. Her özel hastane aynı fiyatı almıyor evet. Evet şehirden şehire de değişiyor ama herkes bunun farkında değil. Eğer son yorumları okuduysanız arkadaşımızın birinin rapor çıkartılabileceğini böylece ilaçların bir kısmının ve aşılama ücretinin devletçe karşılandığından bile habersiz olduğunu görürsünüz. İnfertilite sebebinin ise konuşulmasının pek faydası olduğunu sanmıyorum. Çünkü çoğu kişide sebepsiz infertilite var. Bende polikistik over olduğu halde bu bile tek başına infertilite sebebi sayılmıyor. Sadece yumurtlamada tembellik diyorlar. Pko olduğunu bilmeden çocuk aahibi olan milyonlarca insan var dünyada. Belirtiler konusuna ben de katılıyorum ama çaresiz bir bekleyiş sürecine girince herkes kendini ister istemez bu durumda buluyor. İlk 10 gün ben de takmıyordum dikkat etmiyordum bir belirti var mı diye. Bilmiyorum sizin kaçıncı aşılama ama 13. Günde tahlile gittim. 12. Günün gecesi buraya da ilk gün yazdığın gibi yazmışım vücudumu dinlemek istemiyorum çünkü hem psikolojik belirtiler olabiliyor hem de pre mens belirtileriyle gebelik belirtileri aynı diye ama içten içe her zamanki regl öncesi hissettiklerim olmadığı için de bir yandan umutlanıyordum. Hata aşılamaya sırf devlet karşılıyor diye başladık yoksa tüp bebekle başlamak istiyorduk direkt. Hep şans çok düşük beklentim yok desem de sonrasındaki süreç ister istemez beklenti ve umut yaratıyor. Hiçkimse birebir aynı durumda olmadığından tedavi de ilaçlar da farklı oluyor. Gidip doktora başka doktor bilmem ne ilacı veriormuş dersen de senin durumunda gereksiz olduğu için kullanmıyorsun cevabı alırsınız. Burası sadece bilgi edinms platformu değil. Aşılamayı yaptıran her birimiz diğerinin endişelerine ortak oluyoruz. O yüzden böyle mekanik cevaplar verilmesi gibi bir beklentisi yok kimsenin. aşılamanın başarı oranı %10 daha dün hesapladım yine. Başlıktaki sonuçlar da tamı tamına %10 veriyordu dün. Sonuç olan 30 kişiden sadece 3 ü hamileydi. O yüzden ekstra moral bozucu bir bilgi yok burda.
Söylediklerinizin her birinde çok haklısınız. Sebepsiz infertiliteden de haberim var bahsettiğiniz yüzdelik oranlardan da. Uzun süredir burayı takip ediyorum ve herkesin her kaygısının da aynı olduğunu görüyorum. Gün saymak herkes için olduğu gibi benim için de çok zor. Ancak günlük muhabbetleri okumak çok yorucu. Biraz daha bilgiye yönelik şeyler paylaşsak herkes kendi durumu hakkında akıl yürütebilse. Yine regl belirtileriyle hamilelik belirtilerimizi birbirine karıştıralım. Bilgi ćöplüğüne dönüştürmeyelim. Bana tavır takınıp aslında her şeyin ne de güzel paylaşıldığı bir platform olduğunu söylemeniz gerek yok. Bu benim fikrim. Yüzdelik oranı sizin gibi degil kendim gibi görmek istiyorum. Aşılama hangi sorunu olanlarda tutmmamıs; hangi sorunu olanlarda tutmuş bilmek istiyorum.Bu konuda size katılmadığım bir durum var. Her özel hastane aynı fiyatı almıyor evet. Evet şehirden şehire de değişiyor ama herkes bunun farkında değil. Eğer son yorumları okuduysanız arkadaşımızın birinin rapor çıkartılabileceğini böylece ilaçların bir kısmının ve aşılama ücretinin devletçe karşılandığından bile habersiz olduğunu görürsünüz. İnfertilite sebebinin ise konuşulmasının pek faydası olduğunu sanmıyorum. Çünkü çoğu kişide sebepsiz infertilite var. Bende polikistik over olduğu halde bu bile tek başına infertilite sebebi sayılmıyor. Sadece yumurtlamada tembellik diyorlar. Pko olduğunu bilmeden çocuk aahibi olan milyonlarca insan var dünyada. Belirtiler konusuna ben de katılıyorum ama çaresiz bir bekleyiş sürecine girince herkes kendini ister istemez bu durumda buluyor. İlk 10 gün ben de takmıyordum dikkat etmiyordum bir belirti var mı diye. Bilmiyorum sizin kaçıncı aşılama ama 13. Günde tahlile gittim. 12. Günün gecesi buraya da ilk gün yazdığın gibi yazmışım vücudumu dinlemek istemiyorum çünkü hem psikolojik belirtiler olabiliyor hem de pre mens belirtileriyle gebelik belirtileri aynı diye ama içten içe her zamanki regl öncesi hissettiklerim olmadığı için de bir yandan umutlanıyordum. Hata aşılamaya sırf devlet karşılıyor diye başladık yoksa tüp bebekle başlamak istiyorduk direkt. Hep şans çok düşük beklentim yok desem de sonrasındaki süreç ister istemez beklenti ve umut yaratıyor. Hiçkimse birebir aynı durumda olmadığından tedavi de ilaçlar da farklı oluyor. Gidip doktora başka doktor bilmem ne ilacı veriormuş dersen de senin durumunda gereksiz olduğu için kullanmıyorsun cevabı alırsınız. Burası sadece bilgi edinms platformu değil. Aşılamayı yaptıran her birimiz diğerinin endişelerine ortak oluyoruz. O yüzden böyle mekanik cevaplar verilmesi gibi bir beklentisi yok kimsenin. aşılamanın başarı oranı %10 daha dün hesapladım yine. Başlıktaki sonuçlar da tamı tamına %10 veriyordu dün. Sonuç olan 30 kişiden sadece 3 ü hamileydi. O yüzden ekstra moral bozucu bir bilgi yok burda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?