Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
O zaman kesinlikle yurtdışında doğurmalısın
Bu fırsat kaçmaz:) eşinde sonraki doğumunu görsün amaan
İngiltere'de mi ailen.
 
O zaman kesinlikle yurtdışında doğurmalısın
Bu fırsat kaçmaz:) eşinde sonraki doğumunu görsün amaan
İngiltere'de mi ailen.
Evet İngilteredeler :) Bende evlenince Türkiyeye kesin dönüş yaptım. Tam 1.5 yıllık evliyim şimdi. Yaş ilerlemeden çocuk sahibi olmak istiyorum bende. Bu ay ilk denemeydi aslında ama tam yumurtladığım gün sömestr tatiline çıktık yani değerlendiremedik. 1 kereden de zor tutar herhalde.
 
Folik asit ilginçmiş ama yaa çocuk desen lafını tamamlamadan folik asit der doktorlar aslında. Sana baya ilgisiz doktorlar denk gelmiş. Şimdi ki kadınlar herşeyi biliyor gözüyle mi bakıyorlar ne yapıyorlar bilmiyorum ki. Tamam çoğunluk biliyorum olabilir ama bilmeyen duymayan ne yapacak. Senin görevin bu eğitimini almışsın. Biz mi sana soralım tek tek.
Bu arada kist iltihap tekrarlıyorsa soğan kürü yap antibiyotik falan kullanma. Onlar geçirse bile sonradan tekrarlıyor tam anlamıyla çarşı olmuyor. Hormonların için de Aslan pençesi çayı içebilirsin. Çok memnun kalırsın.
Ama doktora git sen tabi ki. Zaten doktorlar iltihap dışında ilaç vermiyorlar. Yapabilirsen kürü yapar çayı içersen tertemiz olursun.
 
Öyle canım. Yumurtlama gününe denk gelse bile kesin olmuyor. Biraz zaman tanımak lazım. Senin biraz kısıtlı süren var ama stres yapma. O en kötüsü. Hormonları alt üst ediyor. Hormon demişken tahlil yaptırdınız mı sen ve eşin.
 
Aynen canım. Günü gelince değerlendirip çokta fazla takmamak lazım yoksa stresten gecikiyor insan.

Eşim hiç görünmedi ama ben Şubat 2017'de 18 gün geciktiğimde hastaneye gidip kan ve idrar testi yaptırmıştım canım. İlk korunmasız ilişki yaşadım o ay, o yüzden baya geciktim sanırım. Ultrasondan da baktılar o zaman. Gebelik yoktu zaten ama ultrasonda herşey temiz çıktı canım. Rahim ve yumurtalıklar normaldi. Yumurtalarıma daha önce hiç baktırmadım ama.
 
O kürlerden çaylardan korkuyorum canım ben ya bi kere gittim rahim arkasında iltihp var dedi bi gittim kist var 3 cm dedi hastalandım gittim 18milim kalmış dedi 21 günlük bi ilaç verdi tamamen gitti sonrakiler benim tahminim ağrım olunca acaba yine mi diyorum. Aslında hepsi araştırıp gittiğim doktorlardı demekki abartılıyormuş. Birde doktora gdince insan soracağı herşeyi unutuyor soyun giyin kendini topla derken o konuşuyor konuşuyor bizim sorular unutuluyor. Not alacam sorulrı kağıttan okucam ona :) doktora gitmek için en uygun zaman ne zaman kontrol için ? Doktorun yardımcısıyla görüştüm hastalandıktan sonra gelin dedi. Aslında hep beni konuşuyoruz eşimde gitmedi doktora inşallah onda bi sıkıntı çıkmaz çok bozulur.
 
Oyy ne diyon. İlacı bişeyi yokmuymuş bunun :) 12 haftadan sonra azalır yazıyor internette. O haftaya kadar rahim hızla büyüdüğünden oluyormuş ağrılar.
Ondan sonra da buyuyecek karnin bu seferde ya canim kime sorduysam hamilelik geciren agrilara normal diyor 9 ay boyunca adet zamaninda agrilarin aynisini yasayanlar bile varmis
 
Aşırıya kaçmadan kullanırsan sıkıntı olmaz canım korkma. Hormon tahlili yapacaksan adetliyken gitmelisin. Ama sadece rahmine bakılsın kist falan var mı dersen adetten sonra gitmelisin. Adet sırasında rahim duvarı döküldüğünden ultrasonda net görünmüyor. Eşin de bir an önce gitsin bence. Erkeklerde de en az kadınlar kadar sorun olabiliyor.
 
Ondan sonra da buyuyecek karnin bu seferde ya canim kime sorduysam hamilelik geciren agrilara normal diyor 9 ay boyunca adet zamaninda agrilarin aynisini yasayanlar bile varmis
Aynen canım bende çok duydum. Biraz önce bişey öğrendim çok canım sıkıldı. Nar bebeğin tutunmasını kolaylaştırır diye duymuştum bir haftadır her gün bir büyük nar yiyordum az önce de yedim. Ama öğrendim ki ilk 3 ay asla yenmemeliymiş. Limon ve maydonoz gibi yani. rahim kasılmasına neden olup bebeğin düşmesine neden oluyormuş. Acaba benim sancım bu yüzden mi böyle fazla. Günde 1 taneden bişey olmaz heralde. Saraçoğlu asla yemeyin ilk 3 ay demiş.
Biliyor muydun sen ?
 
Aaa yok bilmiyodumda ben kac aydir yememisimdir esim cok sever ben hic aramam nari. Keske yemeseydin burda bi arkadasta yazmisti sana gormustum ben yeme dusuge neden olur diye. Sen gordun sandim ben
 
Aaa yok bilmiyodumda ben kac aydir yememisimdir esim cok sever ben hic aramam nari. Keske yemeseydin burda bi arkadasta yazmisti sana gormustum ben yeme dusuge neden olur diye. Sen gordun sandim ben
Kim hatırlamıyorum ama düşüğe neden olur demedi tam tersi bebeğin tutunmasını kolaylaştırır dedi. Öyle başladım zaten. Başka biri uyardıysa da görmedim. Bişey olmaz Allah'ın izniyle bebeğin yaşayacağı varsa yaşar da boşa mı sancı çektim. Bu adet sancısı adetin kaçıncı gününe kadar devam etti canım sende.
 
Bi kac gun oluyor o canim ya en az 1 hafta halada aralarda oluyor agrim diyorum ya yaninda kanama ishal ates kabizlik yoksa sorun degil hep olucak kasik agrisi diyor doktorumki gercekten cok cok iyi bi doktor. Evet biri tutunmasina yardimci dedide arada bi arkadasta yeme dusuge neden olur dedi canim ben gordun sandim
 
Bata 8 gün var ve ateş başmaları başladı tutmadı sanki bu ay da doktor iyi doktor da her gece nasıl olacak o iş onu düşünüyorum
Arada bir ara ver canım o kadar da değil :)
Süper canım yumurtan çatlamış demekki. Tutmadığını anlayamazsın ki ateşten.
 

Bunlarda ne dediğini bilmiyor mu ne.


Videoyu izlesene canım, doğal progesteron diyor.
Ama proteston yüksekse içmeyin diyor.
 
Onlar yok çok şükür. Cuma keseyi görmeye gittiğimde ayrıntılı sorarım ben neyi yiyiim neyi yemiim diye. Ağrıları da sorarım. İçimi rahatlatsın bi, o kadar para verdik hakkını versin
 
Arada bir ara ver canım o kadar da değil :)
Süper canım yumurtan çatlamış demekki. Tutmadığını anlayamazsın ki ateşten.
Şöyle düşündüm 10.12.13.14.15.16.18 olur hesap ettim ne kadr uyarım bilmiyorum da inşallah gerek kalmaz doktor ayın tam ortasını tutturmanız lazım demiş
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…