O zaman kesinlikle yurtdışında doğurmalısınÇocuklarımın da benim gibi çift vatandaş olmasını istiyorum canım. İleride yurtdışına çıkmak istediğimde çocuk için vize almayla uğraşmak yerine orada doğurup vatandaşlık alması daha mantıklı. Pasaportuyla rahat rahat gider geliriz. Hem kraliçemiz sağolsun 16 yaşına kadar çocuklara her ay ödeme yapıyor :)
Eş ailesinden bana hayır gelmez canımDoğuma kadar onların yanında kalabilmem imkansız. Evden tek başına bile çıkamam orada, izin vermezler. Ailemden ve yetişme tarzıma tersler. Hem köy bile değil, büyük bahçelerin arasında 1 ev ve ahırdan oluşuyor. Bir eve 1 kıskanç gelin ve 1 30'luk bekar görümce yetiyor hem , onlarda yurtdışına çıkmamı istiyor zaten.
Ailem gelemez canım en büyükleri benim kardeşlerim daha okuyor. Anca yaz tatilinde geliyorlar.
Sıkıntı yok o zaman canım.Yok canım benim düzenlidir 2-3 gün erken olur kırk yılda bir gecikir ondada kist çıkıyor zaten. Kilolu falan değilim
Evet İngilteredeler :) Bende evlenince Türkiyeye kesin dönüş yaptım. Tam 1.5 yıllık evliyim şimdi. Yaş ilerlemeden çocuk sahibi olmak istiyorum bende. Bu ay ilk denemeydi aslında ama tam yumurtladığım gün sömestr tatiline çıktık yani değerlendiremedik. 1 kereden de zor tutar herhalde.O zaman kesinlikle yurtdışında doğurmalısın
Bu fırsat kaçmaz:) eşinde sonraki doğumunu görsün amaan
İngiltere'de mi ailen.
Folik asit ilginçmiş ama yaa çocuk desen lafını tamamlamadan folik asit der doktorlar aslında. Sana baya ilgisiz doktorlar denk gelmiş. Şimdi ki kadınlar herşeyi biliyor gözüyle mi bakıyorlar ne yapıyorlar bilmiyorum ki. Tamam çoğunluk biliyorum olabilir ama bilmeyen duymayan ne yapacak. Senin görevin bu eğitimini almışsın. Biz mi sana soralım tek tek.Az önce başka bi doktorla görüştüm hastalanırsam ona gidicem. Çok duydum adını bakalım birde o baksın. Niye söylemiyorlar yani ben açık açık söylüyorum çocuk düşünüyorum diyorum kendilerine mi saklıyorlar benim bilgilerimi anlamıyorum ki folikasit bile önermiyorlar ben kendi kendime gittim aldım 3 ay öncesinden başlanması gerekiyormuş çokta önemliymiş. Ayrıca dünden beri okadar adet sancım var ki şuan sanki adet olmak üzereyim 9 gün var ama geçen ayda olmuştu 10 gün önce ama bu kadar şiddetli değil bacağıma bacağıma vuruyor sol bacağım uyuşuk düşün yani. Bıktım kisti iltihabı hiç bitmiyor. Şuna bak kaç yıl tıp okumuş ben ondan değil senden alıyorum bu bilgileri gıcık oldum doktorlara :)
Öyle canım. Yumurtlama gününe denk gelse bile kesin olmuyor. Biraz zaman tanımak lazım. Senin biraz kısıtlı süren var ama stres yapma. O en kötüsü. Hormonları alt üst ediyor. Hormon demişken tahlil yaptırdınız mı sen ve eşin.Evet İngilteredeler :) Bende evlenince Türkiyeye kesin dönüş yaptım. Tam 1.5 yıllık evliyim şimdi. Yaş ilerlemeden çocuk sahibi olmak istiyorum bende. Bu ay ilk denemeydi aslında ama tam yumurtladığım gün sömestr tatiline çıktık yani değerlendiremedik. 1 kereden de zor tutar herhalde.
Aynen canım. Günü gelince değerlendirip çokta fazla takmamak lazım yoksa stresten gecikiyor insan.Öyle canım. Yumurtlama gününe denk gelse bile kesin olmuyor. Biraz zaman tanımak lazım. Senin biraz kısıtlı süren var ama stres yapma. O en kötüsü. Hormonları alt üst ediyor. Hormon demişken tahlil yaptırdınız mı sen ve eşin.
O kürlerden çaylardan korkuyorum canım ben ya bi kere gittim rahim arkasında iltihp var dedi bi gittim kist var 3 cm dedi hastalandım gittim 18milim kalmış dedi 21 günlük bi ilaç verdi tamamen gitti sonrakiler benim tahminim ağrım olunca acaba yine mi diyorum. Aslında hepsi araştırıp gittiğim doktorlardı demekki abartılıyormuş. Birde doktora gdince insan soracağı herşeyi unutuyor soyun giyin kendini topla derken o konuşuyor konuşuyor bizim sorular unutuluyor. Not alacam sorulrı kağıttan okucam ona :) doktora gitmek için en uygun zaman ne zaman kontrol için ? Doktorun yardımcısıyla görüştüm hastalandıktan sonra gelin dedi. Aslında hep beni konuşuyoruz eşimde gitmedi doktora inşallah onda bi sıkıntı çıkmaz çok bozulur.Folik asit ilginçmiş ama yaa çocuk desen lafını tamamlamadan folik asit der doktorlar aslında. Sana baya ilgisiz doktorlar denk gelmiş. Şimdi ki kadınlar herşeyi biliyor gözüyle mi bakıyorlar ne yapıyorlar bilmiyorum ki. Tamam çoğunluk biliyorum olabilir ama bilmeyen duymayan ne yapacak. Senin görevin bu eğitimini almışsın. Biz mi sana soralım tek tek.
Bu arada kist iltihap tekrarlıyorsa soğan kürü yap antibiyotik falan kullanma. Onlar geçirse bile sonradan tekrarlıyor tam anlamıyla çarşı olmuyor. Hormonların için de Aslan pençesi çayı içebilirsin. Çok memnun kalırsın.
Ama doktora git sen tabi ki. Zaten doktorlar iltihap dışında ilaç vermiyorlar. Yapabilirsen kürü yapar çayı içersen tertemiz olursun.
Ondan sonra da buyuyecek karnin bu seferdeOyy ne diyon. İlacı bişeyi yokmuymuş bunun :) 12 haftadan sonra azalır yazıyor internette. O haftaya kadar rahim hızla büyüdüğünden oluyormuş ağrılar.
Ne tutumu gı benimde elim cok acik tam aksine hic para tutamamaynen tüm tanıdığım koçlar öyle. Bi de çok tutumlu oluyorlar genelde. Sende de öyle mi :)
Aşırıya kaçmadan kullanırsan sıkıntı olmaz canım korkma. Hormon tahlili yapacaksan adetliyken gitmelisin. Ama sadece rahmine bakılsın kist falan var mı dersen adetten sonra gitmelisin. Adet sırasında rahim duvarı döküldüğünden ultrasonda net görünmüyor. Eşin de bir an önce gitsin bence. Erkeklerde de en az kadınlar kadar sorun olabiliyor.O kürlerden çaylardan korkuyorum canım ben ya bi kere gittim rahim arkasında iltihp var dedi bi gittim kist var 3 cm dedi hastalandım gittim 18milim kalmış dedi 21 günlük bi ilaç verdi tamamen gitti sonrakiler benim tahminim ağrım olunca acaba yine mi diyorum. Aslında hepsi araştırıp gittiğim doktorlardı demekki abartılıyormuş. Birde doktora gdince insan soracağı herşeyi unutuyor soyun giyin kendini topla derken o konuşuyor konuşuyor bizim sorular unutuluyor. Not alacam sorulrı kağıttan okucam ona :) doktora gitmek için en uygun zaman ne zaman kontrol için ? Doktorun yardımcısıyla görüştüm hastalandıktan sonra gelin dedi. Aslında hep beni konuşuyoruz eşimde gitmedi doktora inşallah onda bi sıkıntı çıkmaz çok bozulur.
Aynen canım bende çok duydum. Biraz önce bişey öğrendim çok canım sıkıldı. Nar bebeğin tutunmasını kolaylaştırır diye duymuştum bir haftadır her gün bir büyük nar yiyordum az önce de yedim. Ama öğrendim ki ilk 3 ay asla yenmemeliymiş. Limon ve maydonoz gibi yani. rahim kasılmasına neden olup bebeğin düşmesine neden oluyormuş. Acaba benim sancım bu yüzden mi böyle fazla. Günde 1 taneden bişey olmaz heralde. Saraçoğlu asla yemeyin ilk 3 ay demiş.Ondan sonra da buyuyecek karnin bu seferdeya canim kime sorduysam hamilelik geciren agrilara normal diyor 9 ay boyunca adet zamaninda agrilarin aynisini yasayanlar bile varmis
Aaa yok bilmiyodumda ben kac aydir yememisimdir esim cok sever ben hic aramam nari. Keske yemeseydin burda bi arkadasta yazmisti sana gormustum ben yeme dusuge neden olur diye. Sen gordun sandim benAynen canım bende çok duydum. Biraz önce bişey öğrendim çok canım sıkıldı. Nar bebeğin tutunmasını kolaylaştırır diye duymuştum bir haftadır her gün bir büyük nar yiyordum az önce de yedim. Ama öğrendim ki ilk 3 ay asla yenmemeliymiş. Limon ve maydonoz gibi yani. rahim kasılmasına neden olup bebeğin düşmesine neden oluyormuş. Acaba benim sancım bu yüzden mi böyle fazla. Günde 1 taneden bişey olmaz heralde. Saraçoğlu asla yemeyin ilk 3 ay demiş.
Biliyor muydun sen ?
Kim hatırlamıyorum ama düşüğe neden olur demedi tam tersi bebeğin tutunmasını kolaylaştırır dedi. Öyle başladım zaten. Başka biri uyardıysa da görmedim. Bişey olmaz Allah'ın izniyle bebeğin yaşayacağı varsa yaşar da boşa mı sancı çektim. Bu adet sancısı adetin kaçıncı gününe kadar devam etti canım sende.Aaa yok bilmiyodumda ben kac aydir yememisimdir esim cok sever ben hic aramam nari. Keske yemeseydin burda bi arkadasta yazmisti sana gormustum ben yeme dusuge neden olur diye. Sen gordun sandim ben
Bata 8 gün var ve ateş başmaları başladı tutmadı sanki bu ay da doktor iyi doktor da her gece nasıl olacak o iş onu düşünüyorumDoğru söylemiş canım. Bilgili bir doktora benziyor.
Bi kac gun oluyor o canim ya en az 1 hafta halada aralarda oluyor agrim diyorum ya yaninda kanama ishal ates kabizlik yoksa sorun degil hep olucak kasik agrisi diyor doktorumki gercekten cok cok iyi bi doktor. Evet biri tutunmasina yardimci dedide arada bi arkadasta yeme dusuge neden olur dedi canim ben gordun sandimKim hatırlamıyorum ama düşüğe neden olur demedi tam tersi bebeğin tutunmasını kolaylaştırır dedi. Öyle başladım zaten. Başka biri uyardıysa da görmedim. Bişey olmaz Allah'ın izniyle bebeğin yaşayacağı varsa yaşar da boşa mı sancı çektim. Bu adet sancısı adetin kaçıncı gününe kadar devam etti canım sende.
Arada bir ara ver canım o kadar da değil :)Bata 8 gün var ve ateş başmaları başladı tutmadı sanki bu ay da doktor iyi doktor da her gece nasıl olacak o iş onu düşünüyorum
Aynen canım bende çok duydum. Biraz önce bişey öğrendim çok canım sıkıldı. Nar bebeğin tutunmasını kolaylaştırır diye duymuştum bir haftadır her gün bir büyük nar yiyordum az önce de yedim. Ama öğrendim ki ilk 3 ay asla yenmemeliymiş. Limon ve maydonoz gibi yani. rahim kasılmasına neden olup bebeğin düşmesine neden oluyormuş. Acaba benim sancım bu yüzden mi böyle fazla. Günde 1 taneden bişey olmaz heralde. Saraçoğlu asla yemeyin ilk 3 ay demiş.
Biliyor muydun sen ?
Onlar yok çok şükür. Cuma keseyi görmeye gittiğimde ayrıntılı sorarım ben neyi yiyiim neyi yemiim diye. Ağrıları da sorarım. İçimi rahatlatsın bi, o kadar para verdik hakkını versinBi kac gun oluyor o canim ya en az 1 hafta halada aralarda oluyor agrim diyorum ya yaninda kanama ishal ates kabizlik yoksa sorun degil hep olucak kasik agrisi diyor doktorumki gercekten cok cok iyi bi doktor. Evet biri tutunmasina yardimci dedide arada bi arkadasta yeme dusuge neden olur dedi canim ben gordun sandim
Şöyle düşündüm 10.12.13.14.15.16.18 olur hesap ettim ne kadr uyarım bilmiyorum da inşallah gerek kalmaz doktor ayın tam ortasını tutturmanız lazım demişArada bir ara ver canım o kadar da değil :)
Süper canım yumurtan çatlamış demekki. Tutmadığını anlayamazsın ki ateşten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?