ocuklarmzn anneleri biz miyiz? kaynvalidelerimiz mi ? bazen sinir oluyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
arkadaşlar beni tanıyan vardır aranızda... kayınvalidemle oturuyorum... çocuğum doğduğu günden beri sanki ben cahil beceriksizin biriymişim gibi davranıyo... hele ilk zamanlar benim kadar bilgisi yok çocuk büyütmek konusunda inanın yavrumu tutamıyodu bilebende bildiğim herşeyi söylüyodum ona kızıyodu çok bilmişsin sen diyodu... hatta bi defa küçükler çok konuşmaz dedi bende küçükler değil gelinler çok konuşmaz desene dedim evet dedi...çocuğa ne yapsam karşıyo, sen çok biliyosun diyo, beni sinir etmeye bayılıyo... hele ilk 4 ay... sizinkilerde böyle mi

benim kayınvalidem Allah'a şükür öyle davranmadı,tam tersine bana güveni sonsuzdur.Hatta konusu açılınca "aysunun yaptıklarını ben yapamam"diyomuş.

sizinki yarışa dönmüş
nerde eski gelinler...
hey gidi günler hey...
anacıgım babannemin yanında kalmış 2-3 yıl
dedemin babannemin yanında çatlayana kadar ağlasam bile babannem izin vermeden gelip emziremezmiş
kaynana kayınpeder yanında sevip oksayamazmış
amcam sevcem diye kolumdan bacagımdan tutup oraya buraya savururken annem içi gittiği halde gıg diyemezmiş...
ee noldu işte
katır gibiyim maşallah
ölmedim kalmadım
kaynananızla sidik yarısına gireceğinize biraz kucuklugunuzu bilip onun huyundan gidip bütün enerjinizi laf çarpmaya harcamasanız daha mutlu olacağınız kesin...
sizin ilk cocuk büyütüşünüz ama o kim bilir kaç cocuk büyüttü
onun size "cahil" demesi sizin ona "cahil" demenizden çok daha yerinde doğrusu...

ben de hamileyim aralıkta doğumum inşallah.annem ya da kaynanamın fikir vermesi tabii olabilir ama karışmasında ben de hiç hoşlanmam.tabii ben ilk defa çocuk büyütücem ama herkesin yetiştirme tarzı farklı sonuçta.ben uyarırdım . " kızım şöyle yapma böyle yap denir ama, şunun yaptığına bak,böyle olur çok biliyorsun" denmez.ben dedirtmem.kaynanam da demez sanırım. sen de bu şekilde söylesen. belki anlar o zaman

valla ben kayınvalidemin engin tecrubelerine güveiyodum
sonuçta 7 çocuk büyütmüş
o yüzden hiç karışmazdım hatta her yaptığımı önceden sorardım
allah razı olsun oda beni asla rencide etmedi
yanlışımı güzel bi biçimde söledi düzelttik
ancak 2 aylık bebeğe kısır yedirmek isteyince
orda dur dedimyasakkelime
tamma alışşsında kısır ne oluyo
zaten gaz bombası mübarek gece uyumak nedir bilmiyo
tabi ben bunları hep içimden söledim
ondan sonra ipleri elime aldım
her işime karıştırmadım tam 9 ay emzirdim kızımı
yani sözün özü
tartacaksın arkadaşım iyiyi kötüyü ayırt edeceksin
hatası varsa uygun diile söyleyeceksin
onun yaptığı gibi küçümsersen olmaz o büyük yaşına saygı göstermen gerek..

senin çocuğun var mıki??? annen bunları yaşadığı için böyle düşünüyosun... duygusallığına bakıyosun... ayrıca ben sidik falan yarıştırmıyorum seviyeli ol.. ben onun huyuna gide gide neler yaşadım sen bilemezsin...ben onun söylediklerini yapmıyorum demedim... kayınvalidem benim çocuk büyütme konusunda birazda olsa bilgimolmasını çekemiyo... hem ne biliyosun bütün enerjimi laf çarptırmaya harcadığımı...saçma sapan şeyler yazmışsın kendince... önce yaşa sonra yorum yap arkadaşım

kusura bakma canım ama çok acımasızca bir yorum yapmışsın..
babannenin izin vermeden seni emzirememesi çok mu iyi bişey Allah aşkına.Allah ın bi mucizesi anne sütü ve bebeği bundan mahrum etmek ağlatmak çok mu doğru.babanneye mi kalmış bu işler..
yada amcanızın sizi kolunuzdan bacağınızdan tutarak savurtmasımı hoş..
benim kayın validem hiç karışmaz..elalem sanki kaynana gibi ondan daha çok laf söyler bilmişlik yapar..
ama insan yavrusuna kıyamıyor inan bana..benim bebeğim ağlarken kaynanam izin vermedi diye emziremicem öylemi..eşim dağıtır ortalığı valla..asla izin vermez..en çok önemsediği şeylerden biridir emzirmem..

ne olursa olsun,çcuğu en iyi kendi annesi büyütür, onun dilinden en iyi kendi annesi anlayblir, kayınvalidene dur deme zamanın gelmiş bence..

iyisini doğrusunu kendilerince söyleybilirler, son söz annenindir, anne nasıl biliyorsa onu yapmalıdır.. çocuğnu en iyi anne tanır sonuçta.

bilmyorsa da öğrenir, internette her şey var çok şükür, daha olmadı doktorlara sorar.
2 aylık bebişe kısır vermek de neyin nesi? yuuh artk.

ayrıca ben sadece biraz banada hak vermesini istiyorum.. bu konudaki sorunumu dile getirdim... ben hiçbişeyimi eşimle yanlız paylaşamadım... kayınvalidemle oturduğum için... ve çocuğumuda kayınvalidemle büyütüyorum... her an, her dakika... bilmiyorum belki kayınvalidemle beraber oturduğumuz için böyle... özlem olmadığı için belki...

benim senin hayatını adan zye bilme şansım yok hayatım, burda yazdıgın neyse ona göre yorum yapiyorum
begenmediysen okuma geç

iyi bişi mi demişim bi daha oku öyle gel
aradaki ironiyi anlamadıysan o senin sorunun benim değil

çok haklısın canım.. inan yaşamayan bilmiyo... gerçekten anne anlıyo çocuğu acıktı mı, susadı mı, uyuyacak mı... ben çocuğumu odasına yatırıyorum ağlamaya başlar başlamaz bilirim daha kimse duymadan.. kayınvalidem çok şaşırırdı buna... ben kayınvalidem kötü demiyorum zaten.. ama insan kendi büyütmek istiyo çocuğunu... hele ki bildiğin konularda bili karışılınca o çok hayalkırıklığı yaratıyo insanda...

kesinlikle katılıyorum...ben çocuğumu çok üstüste giydirmeye sıcağa alıştırmadım..ama kim çıtçıtlı badiyle görse aman giydir bacakları üşür,sonra romatizma olursa görürsün vs vs saçma sapan şeyler söylüyorlar..bu sıcakta ne üşümesi yaa..hadi ısrar kıyamet sinir ola ola giydiriyorum çocuk alışık olmadığına sıkıntı basıyor ve başlıyor ağlamaya..ben öyle olduğunu biliyorum ama bu sefer aaa bu aç sütünmü yetmiyoki emzir bakalım sonrada çorba ver..Allah Allah ta sana noluyooo...hatta kadının biri benle bi kavga etti ki sormayın...
kundak yap diyor 4 aylık bebeğe..ne kundağı ben hiç yapmadım dedim..
biz 1 yaşına kadar yaptık dedi..
o sizin çocuklarınızmış,ben yapmadım hiç yapmıyorum rahat olsun dedim..
sen büyük sözü neden dinlemiyorsun dedi bağıraraklmaz:
ben dr sözü dinliyorum ve kundağın zararlı olduğunu her defasında söylüyorlar dedim sakince..
bana baksana sen,kim oluyomuş dr.bu yeni nesilde bilmiş kesiliyor valla..biz kaç çocuk sen kimsinki dedi bana..tepem attı...
sizin kaç tane çocuk büyüttüğünüz beni hiç ilgilendirmiyor...kendi çocuğumu doğru olan şekilde büyütüyorum dedim..annem de var..kaş göz ediyor..kadın hala bağırarak vır vır vır...
anneannemde vardı kadına kızdı..sanane sen ne karışıyorsun elalemin çocuğuna..evet biz yanlış büyüttük belki dr dan çokmu biliyorsunda çemkiriyorsun dedi..ben hiiiç oralı olmadım..
eğer kaynanamda karışacak olsa fırsat vermem asla..sağolsun sadece binde bir tavsiyede bulunur o kadar

Buraya konu açıyorsanız her türlü fikre saygı duymak zorundasınız. Ve herkeste sizin konunuza yorum yapabiir hakaret içermediği sürece.:1closedeyes:

ben kayınvalidelerin bu derece karışmaları taraftarı değilim çok şükür ki kayınvalidem de karışmaz...anne anneliğini bilecek, babannede babanneliğini...babanne annnelik yapmaya kalkmayacak..
anne ve bebek arasında olusacak olan o duygusal baga engel olmaya kalkmayacak çok fazla müdahale ederek.
dr lar bile babanne ve annane yanıda olan bebeklerin gaz sancısı yani kolik olma ihtimalinin daha yüksek oldugunu, annenin bebekle birebir ilgilenip aralarındaki bagı güçlendirerek bebegi bu dünyayı alıştırması ve kendini güvende hissetirmesi gerektiğini söylüyo...
tecrübelerini paylascak elbetteki ama eskiden dogru diye yapılan seylerin dogru olmadığı öğreniyoruz...
annelik öyle bi duygu ki anneden baskası bilemez yavrusunun neye ihtiyacı var kimse annesi kadar düşünemez ve en iyisini yapamaz... herkes ne oldugunu bilsin anne anne olarak babanne babannne olarak kalsın en dogrusu ve en güzeli bu...

Son düzenleme:

doğru olanı yapmışsın.. başkaları kendi doğrularını uygulatmaya çalışıyo... ama çocuğun ne istediğini yada onun için neyin iyi olduğunu bilmiyorlar arkadaşım...

siteyi çooook uzun zamnadır takip ediyorum...yeni üye oldum daha..ama çoğu yerde yorumunu gördüm ve herdefasında bu tür konularda saygıdan söz ediyorsun ama sen buradaki insanlara saygı göstermiyorsun..direk söze karşı tarafı incitecek şekilde başlıyorsun..lmaz:
ben senin ne dediğini çok ii anladım...
ama arkadaş daha ne laf yarışına girdiğini söylemiş ne başka bişey direk suçlamışsın...
her insan bir değil..belki senin karşına öylesi çıkmadı..benimde öyle bir kayınvalidem yok ama çevremden çok görüyorum..
insanı delirtiyorlar gerçekten..
öyle bir kayınvalidem olsa bende deli olurum ve izinde vermem kusura bakmasın.
ayrıca eğer aynısı senin başına gelse bu agresiflik ve bilmişlikle söylediğin gibi hiç saygı göstereceğini sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…