ocuklarmzn anneleri biz miyiz? kaynvalidelerimiz mi ? bazen sinir oluyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sitede ne kadardır bulundugunuz beni enterese etmiyor hanımefendi
sadece yorumlarımı okumakla yetinmeyip anlamaya çalışmanızı öneriyorum
ben babanne ve annemden örnek verirken hah kaynana ve gelin profili budur! demeye getirmedim evvela bunu idrak edin
babannem dedem ve amcam bana onca eziyet çektirmesine rağmen annem kalkıp da ağzını açamamış vakti zamanında ama buna rağmen babanneme asla tek kelime kötü söz ettiğini duymadım
ha konu sahibesi gibi kalkıp da dik dik cevaplar verseydi büyür de büyür şimdi birbirlerinin kapısını açacak yüzleri olmazdı
herşeyi illa evli cocuklu hatunlar bilir diye bir kaide yok
Allah akıl vermiş düşünme gücü vermiş
çok şükür bende her ikisinden de ziyadesiyle var :smiley-cool:

siz eğer kaynananızla beraber yaşamayı kabul etti iseniz onun sizin hayatınıza karişmasını peşinen kabullenmişsiniz demektir zaten
begenmiyorsanız evinizi ayirin olsun bitsin
"hayır efendim ne münasebet!" demek kendinizi kandırmaktır

eğer hareketlerinden rahatsız oluyorsanız "annecim şöyledir annecim böyledir, annecim doktor öyle yapmamamız gerektiğini söyledi" şeklinde yumuşatır öyle dersiniz diyeceğinizi...
yok sen cahilsin yok öyle demek istemedin böyle demek istedin diyerek laf yarişina girmek bu olayı iyice içinden çıkılmaz hale getirir
benden söylemesi
bildiğinizi okuyun görün bakalım neler oluyo

benim öyle bir sorunum yok Allaha şükür göreceğimde bişey yok
yalnız durmadan laf yarışna girmekten dik dik konuşmadan bahsediyorsunuz..
dememişki açık açık ben öyle dedim o öyle dedi
bende böyle cevap verdim diye
ben bildiklerimi söyledim demiş..ne biliyorsunuz annecim şöyle daha doğru,anne böyle yapsak,onun yanlış olduğunu söylüyor dr lar diye demediğini...
neden taktınız ki??*

off oruc kafayla cekilmiyor avukatlar
iyi günler
bildiginizi okuyun
bana ne sanki
tuzum kuru :smiley-cool:

Bir bebegin çatlayana kadar ağlaması iyi değil,kolundan savrulması da iyi değil,annenin bebegini sevmek istese de cekinmesi büyüklerden korkması da iyi değil...size bi şey olmaz ama baska bebege olur..yanlış bi örnek....
şahsen anne değilim ama anne oldugumda bebeğimi kendim büyütmek isterim tabi ki büyüklerimizin tecrübesine güvenir yardım isteriz ama büyüklerimiz olgunsa yani saygılıysa ama kaynana da olsa büyük de olsa illa da çok çok uzman olacak değil her konuda...ne cahilce şeyler yapıldıgını biliyoruz eskiden ..her yaşlı eski toprak olmuyor işte..

işte sen babaannenle annenle amcanla dedenle burdaki insanları beni kıyaslıyorsun senin sorunun bu

ben hayattan ne öğrendim biliyor musunuz,
evlenenler insanlar mümkün olduğunca büyüklerden uzak yaşayacak,
herkes melek de olsa,an geliyor herşey tersine dönüyor.
üçüncü şahıslar olmayacak,sabah bizde de aynı konu geçti,
kuzenimin kendilerinden bayağı küçük bir kardeşleri var,
kıza bazen sıkıntı geliyor bunu bana mı doğurdunuz diyor annesine,
kayınvalidem de iyi ya öğreniyor işte diyor,
iyi de herkes başına gelince birşeyleri zaten öğreniyor,
şimdiden kardeşine çocuğu gibi bakacak değil ya.
babamdan aldığım en büyük derstir,
bırakınız yapsınlar,herkesin aklı var,bana ne??
bana sorsa ne yapaym diye tmm,
sen sormadan bir bakıyorsun,herşey planlanmış,sen saat tıkır tıkır yapacaksın,
benim aklım yok ya,ya da her kimse onun,
hatalı da olsak ders alacağız,tekrarlamayacağız.
bazı dertler anlatmakla anlatılmaz,çekmek yaşamak lazım,
çileden çıkmak,karşındakine laf anlatamadığın için çıldırmanın eşiğine gelmek lazım.
son söz,kimseye dipdibe o-tur-ma-sın...
yarayan kimseyi görmedim ben,
olsa da bir elin parmaklarını geçmez..
.

ya canım bırak kaynanayı annelerimiz bile böyle yapıyo ya, he de tamam yaparım de geç, bunu önleyemezsin çünkü, bazen de bilgileri işe yaramıyor değil haniyerimseniben
ben ilk doğum yaptığımda annemde böyleydi, kayınvalidemdekaydirigubbakcemile3
ama galiba artık onlara ihtiyacım olmadığını anladılar, kayınvalidem falan hiç karışmaz artık, hatta benim yedirme dediğimi yedirmez, yapma dediğimi yapmaz oğlum konusunda, senin oğlun sen daha iyi bilirsin huyunu suyunu der
bu arada siz beraber oturuyormuşsunuz onu atlamışım, senin işin daha zor tabii

Son düzenleme:
yeni doğum yaptığım günleri düşününce şimdi,
çok şükür diyorum,atlattım o günleri.
o kadar kötüydüki,zaten şaşkınsın,araştırıp öğrendiğin şeyler var tabi,
ama her kafadan bi ses çıkıyor,doymuyor bu,gazı var gazı,şekerli su verdinmi,
üşür böyle,burası soğuk bikat daha giydir,aaa bu kadar giydirilirmi isilik olacak şimdi...
sadece k.validede değil,bebek görmeye gelen herkes..
o zamanlar mama ver doymuyor diye tutturanlara şimdi anne sütü kıymetli oldu.
bide inkar etmezlermi,aaa ben demedim mama ver diye ne zaman demişim!!!!!!!!
valla insanlarla uğraşmak çok zor,
bidaha doğum yaparsam ıssız bi adada yapıcam,
kimse konuşmasın artık tahammülüm kalmadı..
Allah yeni doğum yapacaklarada sabır versin..

aynen....şakkıdı

gurbacım eminin seninde çocuğun olunca bunları daha iyi anlayacaksın ,sen eminin kayınvalideciğine

saygıda kusur etmiyceksin ama böyle bir konuda özellikle çocuk konusunda karışılınca insan annesini

bile kırabiliyor inan buna ..çocuk hiçbirşeye benzemiyormuş ,onun hakkında başkası tarafından kararlar

verilmesi,karışılması ,ahkam kesilmesi insanın hiç ama hiç hoşuna gitmiyor,bazen babası bile

söyleyince kızıyorsun ,anne olarak herşeyi sen daha iyi biliyormuşsun gibi geliyor ,bu sanırım

psikolojik ..

ööfff kimle konuşsam aynı dert valla, çocuk yapmaktan korkuyorum sadece bu konu yüzünden. bu furyaya bende düşücem kesın.

kardeşimin bebeği var hem kaynanası hem annem, kızı yiyip bitiriyor. mama dururken pirinç unu yedırıyorlar, sureklı ayakta sallıyorlar, bır de bunu yapan insan doktor dersın. kardeşim çıldırmak üzere. herşeyi onlar bılıyor malesef. nıtekım dogum yapan tum arkadaşlarım yaa annelerı ıle kırgın yaa kaynanalarıyla. mutlaka bir taraf arıza çıkartıyor. en son arkadaşım dedı kı, kayınvalıdesı ekmeği agzında çiğneyip bebeğe verıyormuş,arkadaşımın da kan beynıne gelmış, kızmış, kadın aglayarak oğluna gitmiş abuk sabuk doldurmuş, şimdı kilit gibi küslermiş. annelerın yeni nesil annlere,doktorlara,mamalara tahammullü yok ne yazık kı

benim kayınvaldemle aram iyidir allaha şükür
ama bebek olunca iki tarafada birşeyler oluyor bu kesin
ilk zamanlar belki iyi niyetle ama kesinlikle düşüncesizce
başlıyorlar sütün geliyomu, bu çocuk doymuyo, açlıktan ağlıyo
yarım saat emdiği halde daha emecekti ki bebeğiminde kilo alımı çok iyiydi vs vs
ilk günden itibaren altını değiştirebilmem, yıkayabilmem, güzel bakabilmem
onu baya şaşırttı çünkü bunları yapmayı sanırım kendi hayal ediyordu.
nerden anladın derseniz ben ne zaman bunları yapsam hemen kendisi yapmaya çalışıyordu
bende güzellikle anne ben yaparım diyordum.
ama zamanla düzeliyor kendine geliyorlar.
inşallah seninkide düzelir canım
sen doğru bildiğini yapmaya devam et çünkü başkalarını gördükçe senin kıymetini anlayacaklardır.
ben 6 ay bebeğimi sadece emzirdim hiç birşey vermedim. ilk zamanlar çay kaşığıyla bişeyler tatırmaya çalışırlardı. bende anne ben daha birşey vermiyorum. daha onlara ihtiyacı yok. onun yeine bol bol emsin derdim.
sonra aynı şeyi başkalarında görünce hemen beni anlatırdı saolsun biz bişey vermedik bol bol emsin derdi. yani zamanla doğru yolu buluyorlar.

vallahi malesef bu pirinç unu ve ağızda çiğneyip bebeğe vermek hala çok popüler ya, bu ikisinden şikayet etmeyeni daha da duymadım hem anne hem kayınvalide tarafından

kabullenemedikleri diğer şeyde bu 6 aydan önce mutlaka bişeyler yedirip içirecekler hatta 3 aylıkken bile

Benim de bebeğim oldu,benim de annem ve kayınvalidem yanımda kaldı bir süre.Ben inanılmaz güvendim ikisine de,inanılmaz duygulandım çabalarına.Çünkü geç anne oldum ve annemle kayınvalidem yaşlı oldukları halde parçaladılar kendilerini..Haaa bir sürü kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiler,bir sürü farklı düşüncelerimiz oldu ama ben onları kırmadaan orta yolu buldum.Bebeğimi onlar yıkamak istedi,hemen çekildim,ne de olsa epey bir süre ben yıkayacaktım daha sonra.
Uyumadan başında beklemem gerekti ilk bir ay,nefes alırken morarıyordu,cihaz takılıydı yatağında..Gözlerim her kapandığında kayınvalidemi gördüm başucumda.Bana git uyu ben bakarım dediğinde büyük bir güvenle teslim ettim kızımı.Hala çok güvenirim,canı onun benim kızım,canından can.Yanlışı büyük olmaz,hatası olursa da bilerek yapmaz.
Yani özetle ne kadar kötü de olsa torununu sevmeyen bir babaanne düşünemiyorum,azıcık sevgiyle bakılsa olaya eminim kayınvaliden sana daha sevgiyle yaklaşır.Yok ruh hastası ise de Allaha havale et,kalbini kırma,gün olur ona ihtiyacın olur.

Ufacık bebeğe kısır yedirmek de nedir ya. Sonra neden çocuklarımız şişman, neden şeker hastasıyız, neden buyuz, genetiğimiz bu şu bu. Bu kadar bilinçsizce çocuk beslersen her yaşında hastalığa zemin hazırlarsın, bunu birileri anlamalı artık.

birde arkadaşlar kayınvalide çok iyi olabilir. çocuğa çok doğru ve güzelde bakabilir.
ama bazı şeyleri bazı özel anları ilk defa anne kendi yaşamak istiyorsa çocuğunu kendi doğrularıyla büyütmek istiyorsa bunu kendiside anne olan bir kadının anlaması gerekmezmi.
bu hassasiyeti gösterebilseler güzel olmazmı.
haa kimimiz diyebilir aman yapsın baksın ne olacak buda güzel bir düşünce bebeğinle yaşayacağın güzel anlardan bir müddet vazgeçip bu mutluluğu annene veya kayınvalidene sunmakta bir yüce gönüllülük
ama bunu gösteremeyenlerde yadırganmamalı bence.

vallahi malesef bu pirinç unu ve ağızda çiğneyip bebeğe vermek hala çok popüler ya, bu ikisinden şikayet etmeyeni daha da duymadım hem anne hem kayınvalide tarafından

ne varsa şu prinç ununda..tübe tübeee...habire yedircem diye uğraşıyorlar bebişlere. yenilikleri kabullenemiyorlar sanırım. halbuki mamada daha çok vitamin var, onları hastalıktan koruyacak takviyeler var ama dinlemıyorlar bıle en dogru onlar ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…