ocuklarmzn anneleri biz miyiz? kaynvalidelerimiz mi ? bazen sinir oluyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim kayınvalidem bir melek yawwwww, burada okuduklarımla kıyasladığımda.
o kaynanasından değilde görümcelerinden falan çok çekmiş. o yüzden bana o engin bilgilerini kasıla kasıla sölemek yerine. uygun bir dille beni kırmayacak şekilde. şöyle yapsak ne dersin gibisinden söyler.

bende 1 buçuk yıl beraber oturdum kayınvalidemlerle. benim hiç bir problemim olmadı onlarla görümcem dışında( ayyyyyyyyy onada nasıl katlandım o kadar süre şaşıyorum kendime. peygamber sabrı vermiş mevlam bana o zaman demekki)

kayıjnvalidemde kayınbabamda bana hiç gelin muamelesi yapmadılar. hep kendi kızlarıymışım gibi davrandılar sağolsunlar(doğrusuda budur).şuradan kalk şuraya otur demediler. rüya yı büyütürken bana hep destek oldular. hatta kızım 40 lı iken kayınvalidem onunla yattı, ben rahatsız olmayayım diye. acıktığında emzirmem için getirirdi odamıza. 40 gün kayınpeder isyanlardaydı (yazık ya kıyamam)alın çocuğunuzu, verin benim hatunu derdi hep.:))

ama cidden bazılarıda varki anadan emdiği sütü insanın burnundan getiriyorlar.
aslında burada da iş kocada bitiyor hanımlar. eğer imkanları el verişliyse. ayrı eve çıkması lazım neden eşini annesine sürekli aşağılatsın ki. eşin yeri ayrı annenin yeri ayrı.

bizim imkanlarımız vardı allaha şükür .ama biz beraber oturmak istedik birbirimizi tanımak, hamilede kalınca bebeğim doğdu büyüdü, beraber baktık biz.kızım hakkındaki her konuda benim de düşüncelerim alındı . kimse kendi balına iş yapmadı.

ne deyim kısslar allah kurtarsın sizide. inşallah ıslah olur o cadı kaynanalar. gani gani sabır diliyorum size:))):Saruboceq:

arkadasim hic laf dalasina girmek degil maksadim sadece bir kac soru sormak istedim sana cevap verme lutfunda bulunursan sevinirim,

Senninde cocugun olsaydi ve kaynanan bebegin agladigi halda kizim git emzir demeseydi sen o izin verene kadar anneyin yaptigi gibi cocugunun karnini doyurmazmiydin ?? kadinda gicikligina gidip emzirsen problem cikariyor , yada annecim doktor her 3 saatde emzirmemi soyledi mi deyip kadinin pasa gonlunu yapardin??
ve gercekten o benim kocamin annesi ne derse dogrudur onu yaparim mi derdin?? birde merak etdim meslegin gercekten doktormu insallah doktor degilsindir bir doktorun boyle dusunmesine cok uzulurum ..
"herşeyi illa evli cocuklu hatunlar bilir diye bir kaide yok " demisin evliye birsey diyemem ama cocugu olmayan cocuk icin neler yapila bilir anlayacagini sanmiyorum !!, bir anne cocuguna zarar verecegini dusunse kendi annesi bile olsa esi bile olsa yakar ama cocuguna zarar verdirmez bunu sadece ve sadece anne olanlar bilir!!

Çocuk doktorumun bana bir tavsiyesi vardı, aslaaaa hazır mama yedirme derdi. İçlerinde yüksek miktarda şeker vardır, çocuklarda alışkanlık yapsın diye koyarlar bu yüzden sakın sakın kullanma demişti. Ve 2 çocuğumda da asla hazır mama kullandırmadı. Pirinç ununu tavsiye ederdi. Ayrıca arkadaşlarımdan bazılarının çocuk doktorlarından da aynı tavsiyeleri duymuşumdur. Bu mama konusu ayrı bir topic olabilir.
2 çocuğumuda annemin ve kayınvalidemin tavsiyeleriyle büyüttüm. Allaha şükür bir terslik görmedim. Tavsiyeleri yüzünden inanın müthiş rahat büyüttüm. Heleki uyku problemi hiç yaşamadım, 1 aylıktan bu yana akşam 9 sabah 7 yatar uyurlar. İlaçların tedavi edemediği gaz sancılarını onların sayesinde aştım.
Tabiki çocuğa zarar verecek şeyleri yapmadılar (kolundan bacağından sallamak gibi) ama genede ben ikisinin tavsiyelerinden memnun kaldım. Sonuçta tecrübeliydiler.
Sonuçta isteyen istediği gibi büyütsün çocuğunu, ben kayınvalide olsam karışmam, isterse yardım ederim. Mazallah gelin topa koyar beni yoksa.mafoldumben

sakin bir dille uyarın.. ''anne bu çocuğu 9 ay karnımda taşıdım... neler nasıl yapılır okudum Anneliğin vermiş olduğu içgüdüyle ve seninde tecrubenle çok iyi büyetebiliriz bebeği ama müsade et neticede benim yavrum ben takıldığımı sana sorarım'' diyebilirsiniz.
yada o birşey yapıyorsa bebeğe alın elinden anne siz tarif edin ben yapayım diyin.. yavaş yavaş anlar alışır

büyüklerimiz herzaman söyler sıkıntı çekmeden düzlüğe erirmez diye cnm inş senin düzlüğe çıkman çok kısa sürer biraz sabretmen gerekiyo ama bu kendini ezdiricen anlamınada gelmiyoooo

Analık Başka birşeydir...
Gelinine Bebeğini vermeyen Kayınvalidenin yaptığı cahillikten başka birşey değildir..

Sonra o Çocuk büyüyünce psikolojisinde hayata bakışında kişiliğinde
Nasıl eksiklikler var Görüyoruz..

hamileyim ben...büyük sözü dinelrim...annemi de kayınvalidemi de...
bu kaynanamdır yanlıştır demem...tabi ki makul olanlar için...ne demekmiş emzirmek için izin beklemek...
ama akıl mantık çerçevesinde konuşacak herkes, kimse o bebeğin "benim" olduğunu çıkarmayacak aklından...
kimse onu benden daha çok düşünemeyeceğini unutmayacak...aklımın yattığı, doktora taban tabana zıt düşmeyen şeyleri deneyebilirim...çünkü bebek bakımının okulu yok ama onların tecrübeleri var...saygı göstermek gerektiğine iananırım...
ama beni yok saymaya kalkışırlarsa, kendilerini bebeğimin annesi gibi görmeye niyetlenirlerse, benim gösterdiğim saygıyı bana göstermezlerse, telefon edip randevu alıp gelirler bebemi görmeye...herkes yerini bilecek...(Allahım herkesin yavrusunu bağışlasın inşallah...amin)
haksız olduğunuzu düşünmüyorum, ama üslubunuza dikkat ederseniz (ki nasıl konuşursunuz bilmiyorum) haklıyken haksız duruma düşmezsiniz...
bir bebeğin en çok "annesine" ihtiyacı vardır...hem ruh hem beden sağlığı için...
hiç kimse onun kokusuna benim kadar aşık olamaz...ve hiçkimse de benim kokuma onun kadar...bukadar basit...

Son düzenleme:

hanımefendiciğim
bakış açınıza hayran kaldım
hayır günümüz şartları ile 23-24 sene oncenin şartlarını nasıl bir tuttunuz onu da anlayabilmiş değilim
algıdaki problem hala çözülebilmiş değil
ben kayınvalideden izin almadan cocugun emzirilmesinin yanlış oldugunu mu savunmuşum?
ne şekilde okuyor da lafı tersinden anlıyorsunuz bi söyleyin de anlayabileceğiniz tarzda izah edeyim
benim bahsettiğim şey annemin çok daha zor şartlar altında olmasına rağmen kayınvalidesine sesini çıkarmamış oldugu idi
bu babannemin kötü oldugundan falan değil, o zamanın şartları ve süregelen orf adetlerin yanlışlığından kaynaklanıyor
ayrıca evet bunları bilmek için illa cocuk dogurmak gerekmiyor
2 kardeşimi de minicik hallerinden itibaren ben büyüttüm
yani kimse kalkıp da burda yok efendim cocugun yok anlamazsın nutukları çekmesin
söylediklerimin her kelimesinin arkasındayım
birlikte yaşıyor iseniz kayınvalidenizin size de eşinize de cocugunuzun yetiştirilmesine de karişmasını peşinen kabulleneceksiniz
"ben daha iyi bilirim" edasıyla laf yarısına girerseniz ne huzurunuz kalır ne bişi...

benim kayınvalidemde küçük yaşta köye gelin geldiği için..
bazı şeyleri öğrenmeye hayat ona fırsat tanımamış..
ama çok asil kadındır..
en görgülü kokoşlardan bile görgülüdür..
içinden geliyor kadının..
sadece ata erkil bir aileye geldiği için biraz yıpranmış..
oğlumu gerçekten çok sahiplenir
ama beni rahatsız edecek şekilde değil..
kırılmamama çok dikkat eder..
seninkide böyle ilgilense ne kadar güzel olurdu senin için..
ben biraz şanslıyım sanırım..
anne olmayan anlayamaz arkadaşlar evlat ne demektir..
ne kadar inkar etsenizde..
ben annemi anne olduktan sonra anlamaya başladım..
önceden ona kızardım
ama artık kızmıyorum..
bekarken hersey nasıl tozpembe geliyor insana evlilik ,aşk ,beraber yaşamak..
hele birde anne olunca insan asıl o zaman yaşamak nedir anlıyor..
dünyanın en güzel duygusu ..
hele ilk günlerini kimsenin kötü hatırlatmaya hakkı yok..

Aslında bu konuda çok yaralıyım..
Gerçi ben değil annem yaralı ya..
Sadece onun dolu dolu gözlerle anlattıklarını biliyorum..
Kayınvalide ile yaşanmaz..
Kayınvalide ile yaşamak zorunda ise gelinler haklarını savunacak,aman annecim öyle yapmayalım,böle yapalım canım cicim,gülüm...demesinler böyle..
Zamanında gelinler boyunlarını eğmiş de ne olmuş..
Size bir şey olmamış olabilir ama annem ilk kızını 2 günlük bebe iken kaybetmiş,kayınvalidesine sustuğu için..

senin hikayen çok dramatikmiş üzüldüm:çok üzgünüm:

bide bakıyorum yani bazı arkadaşlarımdan bahsediyorum, mesela yenidoğanı resmen fırında tuzda balık gibi tuzluyorlar, meğerse bu çocugu öldürebilirmiş, deri yumuşak olduğundan tüm tuzu çekiyormuş ve bebeklerin böbrekleri iflas ediyormuş, annemde demişti benim oğlan doğduğunda tuzlayalım diye izin vermedim

senin hikayen çok dramatikmiş üzüldüm:çok üzgünüm:

Bilenler bilir..
Ne kadar haksız olsalar da hep gelinlerin tarafındayım ben!!!!:1hug:
Annemin de kendimin de kayınvalidelerimizi yakınen tanıdım..
Hayırları değil şerleri vardı devamlı yanıbaşımızda..:umursamaz:
Şükürler olsun ki Rabbime,her iki kadını da hayatımızdan çıkardık..
Şimdi kendileri çalıp kendileri oynasınlar..zemuszemus

benim kaynanam da kendi annem de aynen böylelerdi.hala yeri gelince yine aynılar.asla değişecek diye umma.bi süre sonra boyun eğmek zorunda kalıyo insan.yanlış yaptıklarını göre göre ama çare yok

Lalişim üzüldüm,
Ama şimdiki duruma sevindim

Kayınvalideye ne oliy anlamıyorumki
Gelsin sevsin tamam.Torunu
Ama Bebeğimi yetiştirme tarzıma müdahele edemez!

Emzirmeme Heleki dünya karşıma dikilse Kimse karışamaz.
Analık Başka Şey:)

ohhhh lale sefan olsun ne güzel böyle hatırlaman..

bende anneyim bilenler bilir k validemin yanında yaşıyorum ....allah ondan razı olsunki bana çokkk yardımcı oldu....her n kadar bazı düşünceler eski düşünceler çürüd desekde herşeyimi anneme sordum sonuçta iki evlat büyütmüş tecrübeli biri ama k validemin konu açılıp konşulduğnda herkim olursa benm daha tecrübeli olduğumu söyler çünkü küçük bi kardeşim var 7 yaşında herşeyi elimden geçti kayınbiraderim 22 yaşında.....yıl zaman mekan farketmez sonuçta büyüğüm sorarım annemde bana sorar şunu yediryimmi şu kyafetini giydirimmi....vs vs .......
.......senin kayınvalidenin birazdaha anlayışlı olması gerekirdi çünkü o görmüş geçirmiş o senin ilk bebeğin herşeyini sen yapmak istersin...yanlışn olsa bile güzellikle uyarması hoş olur....allah yardımcın olsun canm

ünüversiteye giderken 21 yasımda yanı annem dogum yaptı cocugu ben buyuttum dıyebılrıım...kaynanamdan daha iyi cocuk bakarım..zaten ters biriryim bana karıssa alır agzının payını...su an 3 yasında kardesım benı anası sanıyolar..bı dogurmadım gerısını ben hallettım...

Büyük eltim iki çocuğunuda kayınvalidemden ve diğer aile büyüklerinden sakınarak büyüttü..Hep doktorumuzun dediği doğru mantığı ile.Kendi annesi dahil hiç kimsenin tavsiyesini almayarak;kucağa alışmasın diye kimsenin kucağına vermeyerek..Kimsenin sevmesine izin vermedi bir anlamda..
Şimdi her iki çocuğuylada aynı ortama girdiğimizde inanın sadece anne babası ilgileniyor çocuklarıyla.O kadar uzaklarki benimseyememişler torunları olarak..Bir şey katamamışlar.
Çocuklarda bunun farkında.Ne büyük sözü dinliyorlar,ne de saygıları var..Tabir'i Caizse bizi adam yerine koymuyorlar..
Kayınvalidem cahil bir insan değildir..Çok da severim kendisi..Kırıldığım noktalar olur ama anne vasfından dolayı saygım sonsuz.
Alya'nın 3 gün 1 haftalıkken yoğun bakımda gripten yatmasının nedenide bir anlamda kayınvalidemdir.Kıramadığı diğer eltimin iki çocuğu alyaya yakın oldu ve grip direk henüz bağışıklık sistemi oluşmamaış kızıma bulaştı..
Hepimiz çok üzüldük,çok ağladık..O dönem..
Anneyle çocuk arasında asla reddedilemeyecek bir bağ var..Ama aile mevhumunun devamı içinde uçlarda olmadıkça aile büyüklerine çok karışmamak gerek diye düşünüyorum ben..
Sizin kayınvalidenizle başka bir sorununuz var gibi geliyor bana?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…