ocuklarmzn anneleri biz miyiz? kaynvalidelerimiz mi ? bazen sinir oluyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
annelerin desteği olmadan çocuk büyütmek çok zor ama ama anneler yüzünden anneliği yaşayamamak ve yeterli olamamak ta çok acı bir histir. bekar arkadaşlar yada anne olmayanlar anlamaz diye birşey diyemem, ama işin içine girince ve eğer anlayışsız annelere sahıpsenız sizinde canınız yanabılır. grip olan kayınvalıdenız ekmegı çiğneyip bebeğinize verınce, evladınız 2 ay ateşler içinde yanarsa,susmayı ve ipleri elinize almayı ögrenırsınız. bu konu kişilere bağlı bir konu yani demek ıstedıgım olgun kendını yetiştirmış annesi yada kayınvalidesi olan kişiler bu topiğe kızabılır karşı çıkabılır ama empati yaparak sonuca ulaşabılır. bu arada Lale hn. çok ama çok üzüldüm. ALLAH rahmet eğlesin.

ya ben anlamıyorum ki...daha bebişimiz gelmedi ama gözlemlerime dayanarak şunu söyleyeblirim...
teyzeme kayınvalidesi kızı için bakamıyorsun sen buna getir bana bırak, azıcık kilo aldıayım demişti (ki kızımız ince yapılı, istese de alamaz) teyzem çok bozulmuştu...yanında bu muhabbet geçen tüm kadınlar da teyzemi haklı bulmuştu...buna benzer sen bakamıyorsun, aman da çok zayıf bu bebe diyen kayınvalidelere hatta akrabalara bile bozulan annelerin aynı evin içinde gelinin herşeyine karışan kayınvelideye ne kadar tahammül edebileceklerini bilmiyorum...
zaten yeni anne olmuş bebeğinin gözünün içine bakan bir anneye çok bilmişlik taslayan kayınvalideye de kolay kolay kimse tahammül edemez bence...
o yüzden arkadaşı yadırgamıyorum...herkes yerini bilsin...

benm durumuda senikini tıpa tp benzeri canm bi doğurmadın inan herşeyini ben yaptım emzirmek hariç bide şimdi minğim 7 yaşında bende 17 yaşında abla oldum:))

henüz çocuğum yok ama olduğunda kimseyi karıştırmam. 4 çocuk büyütmüş ve bilinçli birisi olarak çocuğuma gayet iyi bakabileceğime eminim. komşumuzun kızına öyle bakardımki herkes benim çocuğum zannederdi hatta benim çocuğuma böyle bakıyorsun kendi çocuğuna nasıl bakarsın kimbilir diye söylerdi komşum. sonrada yeğenim doğdu onada aynı şekilde baktım. ya bilmiyorsak bile araştırır öğreniriz. aptal değilizya çevremizden bişeyler görüp öğreniyoruz. kaynanalar illaki biryerlerde burunları sokacaklar duramazlar çünkü. boşver sen bildiğini işle o karışamaz.

hamileligimin 5ayinda kaynanam basladi kipirdanmaya yok ben gelirim vs demeye esimde vardi yanimda bir gun dedim ki kimse kusura bakmasin kimseyi istemiyorum logusaligim nasil gecer bilemem kimse beni kirmasin bande kimseyi kirmayayim dedim esim kesinlikle nuray hakli dedi konu kapandi kizimi kendim buyuttum cokta iyi bir anne oldugumu dusunuyorum hala internette gorusuyorken akil vermeleri oldu ben her seferinde saygi cercevesinde geri cevirdim sonrada artik anladi ve kesinlikle cizgiyi gecmedi ama ben zaman zaman sorular sordum kendince cevaplar verdi aramiz bozulmadi ben bu durumlarda gelinleri haksiz buluyorum sinirden kuduruyorum,birsey diyemiyorum agliyorum sunu dedi bende bunu dedim gibi yazilardan ote en dogrusu cocugun annesini belirlemek elini masaya vurmak tartismayla degil de bir turlu baskiyla bunu basarmak biri size cahil demisse tum cocuk dr bunu oneriyor onlarda mi cahil anne diyebilirsiniz unutmayin o cocuk sizin siz dunyaya getirdiniz bunu once icinizde hissedin gerekene gereken tavri olaylari buyutmeden belli edin sessiz kalip pasif durdukca is cigrindan cikar kanimca

kaç çocuk büyütmüş kadın, ondan iyi mi bilecez lafını kabul etmiyorum kesinlikle.
bir bebeğe annesi herkesten iyi bakar, ne kadar tecrübesiz olursa olsun.içgüdüsel birşey bu sanırım.
o yüzden 7 çocuk büyütmüş, 10 çocuk büyütmüş hepsi laf bunların.annelik ve babaanne-anneannelik farklı şeyler.elmayla armutu karıştırmamak lazım bence.

doğru söylemişsin ama benim eşim senin ki gibi anlayışlı değil ki canım... doğum yaptığımda kimseyi istemiyorum desem ortalık ayağa kallardı nasıl istemezsin diye... sorun birazda benim eşimden kaynaklanıyo yani... çünkü beni düşünmez çoğu zaman...

canim sakin yanlis anlama beni seni elestirmiyorum benim esim annesini bildigi icin boyle davrandi seninki senin arkanda olmuyorsa o zaman sen kendi arkanda ol sakin ama sakin cahilligi kabul etme cocugu en iyi annesi buyutur en iyi annesi tanir sakin sakin sessiz kalma ama saygini da kaybetme cunku bizde gerek kizimizdan gerk ogullarimizdan dolayi kaynana olucaz ama bir sekilde sessiz kalirsan uzerine basan cok olur cahil diye anca bir insani cahiller suclar sakin ezdirme kendini Allah evladinla mutlu bir hayat yasatsin insallah

teşekkür ederim canım :1hug:

Masallah ne cok bilmisin be guzelim :bbo:
hayır günümüz şartları ile 23-24 sene oncenin şartlarını nasıl bir tuttunuz onu da anlayabilmiş değilim" ebe guzelim gunumuz sartlari diyorsunda bu yorum yazdigimiz arkadasimiz 23/24 sene oncesindenmi bahsediyor? CADIARZU hayir oda bugunden bahsediyor , + sana tavsiyem kendi cocugunu 9 ay karninda buyut !!bagira bagira dogur!! aglaya aglaya emzir !! (emziirken acisini emziren anne bilir) diyecegim kizacaksin :1rolleyes: ondan sonra karsimiza gec ve bize nerenizle anliyorsunuz de olurmu!!!..
umarim sen evlenince ben daha iyi bilirim herseyi edasina girmezsin ve huzurun kacmaz :1closedeyes:
"

Büyüklerinin bildiklerine saygı duyacaksın tabikii
Benimde en nefret ettiğim bunu anne de yapıyor aslında..
Çocuk kolayca yutsun diyee ağzında çiğniyor hoopp bebeğin ağzınalmaz:

Kundaklama ayrı bir sorun zaten hiç anlamam
Esir gibi bağlıyorlar çocuğu rahat bırakın yaa
Valla görünce içim eziliyor heekafamçokkarıştı

Bişey yedirecek güya ağzı yanmasın diye önce üflüyor
Sonra soğuduğundan ağzıyla emin olupp bebeğin ağzınaa

Tabiki kaynan, anne tecrübelerine ihtiyacımız vardır
Ama herşeye karışmamaları gerekir..
Torunlarını sevecekler tabiki,onlar ne kadar severse bir anne
o kadar mutlu olur çocuğunun sevilmesinden...

Ama babaanneliği yada anaanneliği annelikle karıştırmasınlar
Daha önce tecrübeler yaşadıkları için:1closedeyes:

bi dekoder alıcam hayrıma zemuszemus
başka türlü anlayabilmeniz mümkün gorunmuyor cunku kaydirigubbakcemile3
ben kendim ile ilgili ornegi verirken 23-24 yıl oncesinden bahsettim, niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz?
olur başustune
zaten kendi cocugumu 9 ay başka birinin karnına kiraya vermeyi düşünmedim hiç
bagıra bagıra da dogururum sırf sen mutlu ol yeter ki mafoldumben
ben yerimi de haddimi de kime nasıl davranacağımı da bilirim sen hiç yorma o güzel kafanı :teselli:

bu konuya artık yorum yapmıycam
sorusu sorunu olan özelden yazsın
canım isterse cevap veririm :icecream:

benm durumuda senikini tıpa tp benzeri canm bi doğurmadın inan herşeyini ben yaptım emzirmek hariç bide şimdi minğim 7 yaşında bende 17 yaşında abla oldum:))

çocuk bakmayı bizde annelerimiz kadar bilebiliriz ....dimi ama... sengözlerimebaksanab

Al bendende okadar canımşakkıdı

Çocugu olmayan kimse arkadaşın düşündüklerini ve yaşadıklarını anlayamaz..

Bi bebeğede isterse 100 çocuk büyütmüş olsun annesinden daha iyi kimse bakamaz..

Bebek oldugunda k.walideler değişik bi havaya giriyolar burası kesin..Biz sordugumuz zaman düşüncelerini söylemeleri daha mantıklı..Herşeye karışmaları gerekmiyo..Zaten istediğimiz bütün bilgilere ulaşabiliyoruz..Kimseye ihtiyacımız yok..

bu konuda cok haklisin arkadasim...
bende sevmem isime karisilmasini....
dogurabiliyosam bebegim icinde en iyisi hangisidir ben bilirim ve karar veririm...
istedigi kadar cocuk büyütsün bu ona sana cahil deme hakkini vermez...
herkes herseyi bilcek diye bisey yok...
benim kayinvalidem yok vefat etti....
ama olsada eminim karismazdi....bi yere kadar herkes söyleyebilir ama asla dayatma yapamaz....
herkes kendi cocugunu büyütsün fikir vermek ayri kesin kurallari sevmem

evet kayınvalideler bebek doğar doğmaz bi havaya giriyo herşeyi ben bildim havasına karışma gereği duyuyolar sanırım ama bizi kırdıklarını farkedemiyolar zaten hormanların değişiminden kafamız bi dünya zorluk üstüne zorluk yüklüyolar bu da çooook acılmaz:

evet bende katılıyorum kaynanamın ayrı oturmama ragmen telde bile söle yap böle yap diye karısması beni cok kızdırıyo hele onlara gittgim zamanlar sanki kendimi oğlumun bakıcısı gibi hissediyorum emir komuta onda oğlumu uyutuyorum geliyorum içeri bana üstünü örttün demi diyo ya ben anneyim anne birde devamlı ben cocuklarımı söle yetistirdim böle cile cektim kimse benim kadar zorluk görmemiştir diye saatlerce anlatıyo aslında herkez cocuk büyütürken cok zorluk ceker ama o süper anne konumuna getirmek istiyo kendini ama bunaltıyo yaa ben hiç sesimi cıkarmam bisey demem ama bir arada yasasak katlanama gibime geliyo

asıl siz cahilce düşünüyosunuz..ne demek izin vermeden emzirememek,oraya buraya savurmak...bi çocuğu anne segisinden mahrum etmek...ne günlere kaldık Yarabbim!! ayrıca büyükler her zaman doğruyu söylemez unutmayın...

canım işine karışılması gerçekten sıkıntı verici. bi çocuğu annesinden daha şefkatli kimse bakamaz. tabiki büyüklerin deneyimlerine bilgilerine ihtiyacımız var ama bazı konularda da şu zamanın şartlarındaki insanlar daha bilgili oluyur. en basiti ıspanak da yıllarca demir var diye yedirdiler. diğer besinlerde olduğu kadar demir bile yokmuş. Eskiden bu kadar imkan yokdu araştıramıyorlardı ama şimdiki anneler öyle değil doktorların cep telefonu numaraları cebimizde zırt diye aratıp soruyoruz, internet var direk girip bakıyoruz olmadı adım başı sağlık ocakları var özel hasteneler. eğitim veren yerler daha neler neler. tabiki bize yardımcı olunması çok güzel lama bebek annesinin himayesinde büyümeli büyükler sadece destek olmakla kalmalı. onlara he he de geç. işine gelenleri bilmediklerini onlardan öğren gerisini sen uygula ne yapalım böyleler işte. canım kendi annelerimiz de yapıyo sen de onu annen gibi düşün kırmamaya çalış idare et. tabi konuşması kolay kaydirigubbakcemile3 çünkü daha benim bebeğim yok ama aynen böyle düşünüyorum şu idare et kısmını sadece iyi niyetli cevap vermek için söyledim ne yalan söyliyim bazı insanlar da insanı çileden çıkarıyor. ama sen yine de zor biliyorum ama elinden geleni yap en azından biz de kayınvalide olacağız onu düşün sabretmeye çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…