- Konu Sahibi EU2
-
ünüversiteye giderken 21 yasımda yanı annem dogum yaptı cocugu ben buyuttum dıyebılrıım...kaynanamdan daha iyi cocuk bakarım..zaten ters biriryim bana karıssa alır agzının payını...su an 3 yasında kardesım benı anası sanıyolar..bı dogurmadım gerısını ben hallettım...
hamileligimin 5ayinda kaynanam basladi kipirdanmaya yok ben gelirim vs demeye esimde vardi yanimda bir gun dedim ki kimse kusura bakmasin kimseyi istemiyorum logusaligim nasil gecer bilemem kimse beni kirmasin bande kimseyi kirmayayim dedim esim kesinlikle nuray hakli dedi konu kapandi kizimi kendim buyuttum cokta iyi bir anne oldugumu dusunuyorum hala internette gorusuyorken akil vermeleri oldu ben her seferinde saygi cercevesinde geri cevirdim sonrada artik anladi ve kesinlikle cizgiyi gecmedi ama ben zaman zaman sorular sordum kendince cevaplar verdi aramiz bozulmadi ben bu durumlarda gelinleri haksiz buluyorum sinirden kuduruyorum,birsey diyemiyorum agliyorum sunu dedi bende bunu dedim gibi yazilardan ote en dogrusu cocugun annesini belirlemek elini masaya vurmak tartismayla degil de bir turlu baskiyla bunu basarmak biri size cahil demisse tum cocuk dr bunu oneriyor onlarda mi cahil anne diyebilirsiniz unutmayin o cocuk sizin siz dunyaya getirdiniz bunu once icinizde hissedin gerekene gereken tavri olaylari buyutmeden belli edin sessiz kalip pasif durdukca is cigrindan cikar kanimca
doğru söylemişsin ama benim eşim senin ki gibi anlayışlı değil ki canım... doğum yaptığımda kimseyi istemiyorum desem ortalık ayağa kallardı nasıl istemezsin diye... sorun birazda benim eşimden kaynaklanıyo yani... çünkü beni düşünmez çoğu zaman...
canim sakin yanlis anlama beni seni elestirmiyorum benim esim annesini bildigi icin boyle davrandi seninki senin arkanda olmuyorsa o zaman sen kendi arkanda ol sakin ama sakin cahilligi kabul etme cocugu en iyi annesi buyutur en iyi annesi tanir sakin sakin sessiz kalma ama saygini da kaybetme cunku bizde gerek kizimizdan gerk ogullarimizdan dolayi kaynana olucaz ama bir sekilde sessiz kalirsan uzerine basan cok olur cahil diye anca bir insani cahiller suclar sakin ezdirme kendini Allah evladinla mutlu bir hayat yasatsin insallah
hanımefendiciğim
bakış açınıza hayran kaldım
hayır günümüz şartları ile 23-24 sene oncenin şartlarını nasıl bir tuttunuz onu da anlayabilmiş değilim
algıdaki problem hala çözülebilmiş değil
ben kayınvalideden izin almadan cocugun emzirilmesinin yanlış oldugunu mu savunmuşum?
ne şekilde okuyor da lafı tersinden anlıyorsunuz bi söyleyin de anlayabileceğiniz tarzda izah edeyim
benim bahsettiğim şey annemin çok daha zor şartlar altında olmasına rağmen kayınvalidesine sesini çıkarmamış oldugu idi
bu babannemin kötü oldugundan falan değil, o zamanın şartları ve süregelen orf adetlerin yanlışlığından kaynaklanıyor
ayrıca evet bunları bilmek için illa cocuk dogurmak gerekmiyor
2 kardeşimi de minicik hallerinden itibaren ben büyüttüm
yani kimse kalkıp da burda yok efendim cocugun yok anlamazsın nutukları çekmesin
söylediklerimin her kelimesinin arkasındayım
birlikte yaşıyor iseniz kayınvalidenizin size de eşinize de cocugunuzun yetiştirilmesine de karişmasını peşinen kabulleneceksiniz
"ben daha iyi bilirim" edasıyla laf yarısına girerseniz ne huzurunuz kalır ne bişi...
Masallah ne cok bilmisin be guzelim :bbo:
hayır günümüz şartları ile 23-24 sene oncenin şartlarını nasıl bir tuttunuz onu da anlayabilmiş değilim" ebe guzelim gunumuz sartlari diyorsunda bu yorum yazdigimiz arkadasimiz 23/24 sene oncesindenmi bahsediyor? CADIARZU hayir oda bugunden bahsediyor , + sana tavsiyem kendi cocugunu 9 ay karninda buyut !!bagira bagira dogur!! aglaya aglaya emzir !! (emziirken acisini emziren anne bilir) diyecegim kizacaksin :1rolleyes: ondan sonra karsimiza gec ve bize nerenizle anliyorsunuz de olurmu!!!..
umarim sen evlenince ben daha iyi bilirim herseyi edasina girmezsin ve huzurun kacmaz :1closedeyes:
"
Masallah ne cok bilmisin be guzelim :bbo:
hayır günümüz şartları ile 23-24 sene oncenin şartlarını nasıl bir tuttunuz onu da anlayabilmiş değilim" ebe guzelim gunumuz sartlari diyorsunda bu yorum yazdigimiz arkadasimiz 23/24 sene oncesindenmi bahsediyor? CADIARZU hayir oda bugunden bahsediyor , + sana tavsiyem kendi cocugunu 9 ay karninda buyut !!bagira bagira dogur!! aglaya aglaya emzir !! (emziirken acisini emziren anne bilir) diyecegim kizacaksin :1rolleyes: ondan sonra karsimiza gec ve bize nerenizle anliyorsunuz de olurmu!!!..
umarim sen evlenince ben daha iyi bilirim herseyi edasina girmezsin ve huzurun kacmaz :1closedeyes:
"
benm durumuda senikini tıpa tp benzeri canm bi doğurmadın inan herşeyini ben yaptım emzirmek hariç bide şimdi minğim 7 yaşında bende 17 yaşında abla oldum:))
Büyüklerinin bildiklerine saygı duyacaksın tabikii
Benimde en nefret ettiğim bunu anne de yapıyor aslında..
Çocuk kolayca yutsun diyee ağzında çiğniyor hoopp bebeğin ağzınalmaz:
Kundaklama ayrı bir sorun zaten hiç anlamam
Esir gibi bağlıyorlar çocuğu rahat bırakın yaa
Valla görünce içim eziliyor heekafamçokkarıştı
Bişey yedirecek güya ağzı yanmasın diye önce üflüyor
Sonra soğuduğundan ağzıyla emin olupp bebeğin ağzınaa
Tabiki kaynan, anne tecrübelerine ihtiyacımız vardır
Ama herşeye karışmamaları gerekir..
Torunlarını sevecekler tabiki,onlar ne kadar severse bir anne
o kadar mutlu olur çocuğunun sevilmesinden...
Ama babaanneliği yada anaanneliği annelikle karıştırmasınlar
Daha önce tecrübeler yaşadıkları için:1closedeyes:
arkadaşlar beni tanıyan vardır aranızda... kayınvalidemle oturuyorum... çocuğum doğduğu günden beri sanki ben cahil beceriksizin biriymişim gibi davranıyo... hele ilk zamanlar benim kadar bilgisi yok çocuk büyütmek konusunda inanın yavrumu tutamıyodu bilebende bildiğim herşeyi söylüyodum ona kızıyodu çok bilmişsin sen diyodu... hatta bi defa küçükler çok konuşmaz dedi bende küçükler değil gelinler çok konuşmaz desene dedim evet dedi...çocuğa ne yapsam karşıyo, sen çok biliyosun diyo, beni sinir etmeye bayılıyo... hele ilk 4 ay... sizinkilerde böyle mi
sizinki yarışa dönmüş
nerde eski gelinler...
hey gidi günler hey...
anacıgım babannemin yanında kalmış 2-3 yıl
dedemin babannemin yanında çatlayana kadar ağlasam bile babannem izin vermeden gelip emziremezmiş
kaynana kayınpeder yanında sevip oksayamazmış
amcam sevcem diye kolumdan bacagımdan tutup oraya buraya savururken annem içi gittiği halde gıg diyemezmiş...
ee noldu işte
katır gibiyim maşallah
ölmedim kalmadım
kaynananızla sidik yarısına gireceğinize biraz kucuklugunuzu bilip onun huyundan gidip bütün enerjinizi laf çarpmaya harcamasanız daha mutlu olacağınız kesin...
sizin ilk cocuk büyütüşünüz ama o kim bilir kaç cocuk büyüttü
onun size "cahil" demesi sizin ona "cahil" demenizden çok daha yerinde doğrusu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?